Produk Untuk Wanita Yang Inginkan Kulit Berseri

Assalamualaikum

Ada sorang adik ni kan, masih belajar lagi, whatsapp Ros minggu lepas. Tanyakan harga ESP.

Bulan lepas dia dah dapatkan ESP dengan Vitamin C. Hasil kumpul duit selama sebulan lebih.

Ni mesti dia nak kumpul lagi duit nak beli ESP pula. Sebotol Vitamin C kan tahan lama sikit. ESP dia nak habis dah lah tu.

Sebenarnya kan.. Ros kagum dengan adik ni sebab sanggup kumpul duit nak atasi masalah kulit dia. Masih belajar, mesti nak kena jimat duit poket yang dia dapat kan.

Lagi satu, dia budak lelaki tau.

Nak seribu daya, taknak seribu dalih kan.

Siapa nak kulit makin cantik, mesti akan usaha cari penyelesaian.

Sedangkan adik yang di bangku sekolah menengah pun pilih supplemen selamat dan semulajadi, akak-akak mesti lagi bijak pandai buat penilaian kan. 

 

Wah.. cantiknya kulit dia ni.. Macam mana nak dapatkan juga kulit berseri macam dia ni?

Untuk wanita yang inginkan kulit yang cantik dan berseri, Ros cadangkan Set Radiant 4 ini.

Bagaimana Set Ini Membantu Menyerlahkan Keserian Kulit Anda?

 Membina sel-sel kulit yang sihat dengan serbuk protein berkualiti tinggi -> Energizing Soy Protein

 Menegangkan kulit dengan -> Collagen Powder

 Melindungi kulit daripada radikal bebas dengan -> Vitamin C

 Melembapkan kulit dengan -> GLA complex

 

Dah boleh bayangkan wajah anda makin berseri? Apalagi, cepat whatsapp Ros di 019-367 3245.

Cara Nak Hilangkan Parut Jerawat

Assalamualaikum

Siang tadi ada adik manis ni, berumur 29 tahun message Ros nak tahu lanjut mengenai supplemen untuk parut jerawat.

 

Seperti kebiasaannya Ros akan tanya bagaimana, bila masalah parut dia bermula. Parutnya takde lah lama sangat. Bermula lebih 2 tahun lepas akibat suka picit jerawat.

 

Haa.. Bagi yang belum tahu.. Ni Ros nak bagitau..

 

Kalau ada jerawat, biarlah dia pecah sendiri. Ros tahu.. Anda geram sangat tengok benjolan merah-merah tu. Tapi tahankan diri dari pecahkan jerawat tu.

 

Jikalau dipecahkan.. Kesannya boleh memyebabkan muka anda berparut. Lagi teruk kalau berlubang. Jangan sampai nampak macam kawah di bulan pulak. Opss…

Jika nak hilangkan parut jerawat, penting untuk anda mengambil protein untuk ganti sel-sel yang berparut tadi. Protein merupakan makanan sel-sel kulit kita. Bila sel cukup protein, sihatlah sel-sel kita.

 

Serbuk protein yang sangat berkualiti yang Ros cadangkan anda ambil adalah Energizing Soy Protein. Ia dihasilkan daripada kacang soya yang tidak diubah genetiknya.

 

Lagi satu, anda juga digalakkan mengambil supplemen tinggi antioksidan seperti Vitamin C dan juga Vivix.

 

Jom Ros terangkan dahulu mengenai Vitamin C.

 

Satu tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg Vitamin C. Yang membuatkan Vitamin C Shaklee berbeza dengan Vitamin C lain adalah Vitamin C Shaklee didatangkan dengan teknologi pelepasan masa.

 

Maksudnya.. Vitamin C akan dibebaskan secara perlahan-lahan. Bukannya sekaligus 500mg masuk dalam badan setelah anda telan.

 

Setiap jam, 100mg Vitamin C akan dibebaskan ke dalam badan kita selama 5 jam.

 

Dalam tempoh 5 jam ini, tubuh anda akan menggunakannya untuk memperbaiki sel-sel yang rosak serta melindungi sel-sel daripada radikal bebas.

 

Satu lagi supplemen yang tinggi antioksidan adalah Vivix.

 

Anda nak tahu tak, dalam Vivix ada satu bahan namanya Resveratrol. Resveratrol dalam Vivix ini sangat berkuasa sehingga 10 kali ganda berbanding supplemen Resveratrol yang lain.

 

Terdapat 4 mekanisme tindakan Vivix. Salah satunya adalah memperbaiki sel daripada peringkat sellular.

 

Bahan yang terdapat dalam Vivix terbukti dalam kajian klinikal melindungi sel DNA daripada rosak. Yang rosak, akan diperbaiki. Jadi, hanya berlaku duplikasi sel-sel yang sihat sahaja.

 

Dengan ini, parut jerawat di wajah anda akan semakin pudar dan rata. 🙂

 

Bila tanya berapa lama akan nampak kesannya… Susah betul Ros nak jawab. Sebabnya ia berbeza mengikut keadaan kulit wajah anda, pemakanan anda serta beberapa faktor lain lagi.

 

Yang penting, anda sebenarnya kena konsisten amalkan 3 supplemen ini. Kalau makan pun selang sehari, makan bila teringat, agak-agaknya boleh nampak kesan tak?

 

InsyaAllah Ros akan guide anda dengan cara makan yang eksklusif untuk mendapatkan kesan yang memuaskan.

 

Boleh hubungi Ros di 019- 367 3245 untuk dapatkan Set Parut Jerawat ini. Jom mulakan misi pudarkan parut jerawat sekarang!

Bolehkah Masalah Jerawat Dirawat Dengan Krim Jerawat?

Assalamualaikum

Perempuan kan.. bila ada sebutir jerawat, tangan tu mulalah taknak duk diam. Kalau sebelum ni muka licin, naik sebutir mesti nak picit. Gatal betul tangan tu.

Akhirnya merebak. Sebutir jadi dua tiga butir. Huwaaa… nangis.

Dah tu. Sebelum ni jerawat timbul kat pipi je. Disebabkan jari tu asyik raba sini, raba sana. Dahi yang dahulunya licin, naik juga jerawat. Huwaa.. nangis lagi..

Mak dah pesan, jerawat jangan dipicit. Tapi dipicitnya juga. Habis merebak bakteria jerawat tu. Siap tinggal parut berlubang lagi. Kan dah menyesal 😂

Tahukah anda yang krim jerawat yang biasa jumpa kat kaunter farmasi tu boleh rawat jerawat untuk masa yang singkat je?

 

Bahan dalam krim jerawat tu iaitu Benzoyl Peroxide tu yang merawat jerawat.

Malangnya, ada banyak kesan sampingan bila guna Benzoyl Peroxide ni. 😭

Antaranya ialah keradangan kulit, kulit jadi kering dan kulit jadi merah-merah.

So tak selesai juga masalah kulit yang anda alami tu.

Ada satu kajian dijalankan oleh University of California mendapati satu bahan namanya Resveratrol bertindak lebih baik dalam merawat jerawat.

Boleh baca lanjut hasil kajian tu di sini:
http://bit.ly/2wez1rZ

Resveratrol ini mempunyai sifat anti-oksidan, anti-radang dan anti-bakteria dalam mematikan bakteria jerawat agar tidak merebak ke tempat sekitarnya serta membantu merawat luka.

Macam kakak ni, dia amalkan supplemen tinggi Resveratrol untuk memperbaiki masalah kulit wajahnya yang berjerawat.


.
Tengok.. dah licin kan. 🙂

Nak tahu lanjut, bolehlah hubungi Ros di 019-367 3245 ya. 😍

Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak Dan Berjerawat

Assalamualaikum

Pernahkah anda rasa malu nak buat presentation di depan orang ramai kerana kulit anda berminyak dan berjerawat?

Anda tidak keseorangan. Cik Fatin juga pernah mengalami perasaan malu itu.

Apa yang Cik Fatin buat adalah dia amalkan Set Kecantikan Kulit Shaklee dan juga bersihkan wajah dengan pencuci muka yang lembut lagi selamat ini.

Pencuci yang dimaksudkan adalah Gentle Deep Foaming Cleanser.

Selepas lebih seminggu Cik Fatin guna, kulit dia makin okay. Lembut dan segar je lepas guna. Yang paling best, bekas jerawat pun makin pudar.

Dalam Gentle Deep  Foaming Cleanser turut mengandungi Vitamin C untuk melindungi, memperbaiki dan mencerahkan kulit.

Jom tengok apa lagi feedback Cik Fatin mengenai Gentle Deep Foaming Cleanser.

Gentle Deep Foaming Cleanser ni setanding produk kecantikan yang femes tu. Yang paling penting, ianya selamat dan semulajadi untuk kulit orang Asia seperti kita.

Ros pun gunakan pencuci muka yang sama dengan Cik Fatin. Memang best. Anda pun kena cuba.

Usah biarkan kulit anda terus berminyak dan berjerawat selepas anda dah baca penyelesaian untuk masalah kulit anda selama ini.

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan pencuci muka, Gentle Deep Foaming Cleanser.

Penanggal Mekap Yang Terbaik Dan Berkesan

Assalamualaikum

Kebanyakan wanita suka memakai mekap untuk meningkatkan lagi keyakinan mereka agar tampil cantik ketika berdepan dengan orang ramai.

Bermekap tak salah. Yang penting, anda tahu teknik yang betul untuk memakai mekap. Hari ini Ros taknak kongsikan tips bermekap. Tetapi, Ros ingin tekankan kepentingan menanggalkan mekap.

Selepas seharian memakai mekap, pastikan anda menanggalkan mekap anda dengan sempurna untuk mengelakkan kulit anda berjerawat dan mengalami masalah kulit seperti whitehead dan blackhead.

Kulit anda perlu benar-benar bersih sebelum anda masuk tidur kerana semasa tidur kulit akan diperbaharui.

Jadi, amat penting untuk memilih penanggal mekap yang terbaik dn berkesan untuk membersihkan mekap di wajah anda. Tidurlah dengan kulit yang bersih.

Dengan  memakai krim malam, kulit anda mendapat nutrisi yang diperlukan untuk memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit wajah.

Jika anda tidak puas hati dengan penanggal mekap anda yang sekarang, bertukarlah kepada Gentle Action Makeup Remover daripada Nutriwhite.

Hanya dengan 6 keping kapas, mekap dapat ditanggalkan dengan lembut tanpa mencederakan kulit wajah anda.

Selepas menggunakan penanggal mekap, bolehlah anda mencuci wajah dengan Gentle Deep Foaming Cleanser daripada rangkaian Nutriwhite juga.

Selain digunakan untuk menanggalkan mekap, Gentle Action Makeup Remover juga boleh digunakan untuk menanggalkan whitehead dan blackhead.

Anda boleh tengok sendiri perkongsian di bawah:

Dengan Gentle Action Makeup Remover, tiada lagi sisa mekap di wajah anda. Whitehead dan blackhead pun hilang sekali.

Tak sabar nak dapatkan Gentle Action Makeup Remover? Whatsapp Ros di 019-367 3245 segera.

Pencuci Muka Tahan Lama, Pakai Setahun Tak Habis Lagi

Assalamualaikum

Ros nak kongsikan dengan anda mengenai pencuci muka kegemaran Ros, Gentle Deep Foaming Cleanser.

Selain ianya dihasilkan daripada bahan-bahan yang semulajadi, pencuci muka ni tahan lama. Sebabnya, setiap kali cuci muka, hanya sebesar kacang hijau je yang diperlukan.

Tapi.. Buih yang dihasilkan sangat banyak. Buih inilah yang akan masuk sehingga ke liang pori untuk bersihkan lebihan minyak dan sel-sel kulit mati yang tersumbat di pori wajah.

Hasilnya.. Kulit wajah rasa lebih bersih dan bebas minyak.

 

Jom lihat perkongsian daripada Puan Nadim:

Ingin dapatkan pencuci muka yang tahan lama ini? Whatsapp Ros di 019-367 3245.

Pengalaman Pakcik Ni Sakit Osteoarthritis

Assalamualaikum

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.
.

Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda.
.

Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan.

Satu je Cik Laa nak cakap, ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah, 3 tahun konsisten Vivix, ini hasilnya. Syukur sangat-sangat sebab tu kalau korang menyampah bila Cik Laa share pasal Shaklee, Cik Laa tak kisah sebab korang tak rasa apa yang Cik Laa rasa. Rasa syukur sangat-sangat. Allahuakhbar, sungguh besar nikmatMu ya Allah. Tak tahu nak cakap macam mana.
.

Korang doa lah semoga Cik Laa terus berjaya dgn Shaklee. Dapat supply Vivix untuk ayah dan mak setiap bulan. Doakan Cik Laa ye. Semoga Allah makbulkan doa-doa kalian. Amin….

Kredit to:

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 9 : SILAWATI IELA

[SAKIT OSTEOATHRITHIS AYAH KIAN PULIH SELEPAS KONSISTEN AMALKAN VIVIX DAN SUPLEMEN SHAKLEE]

Inginkan konsultasi lanjut untuk masalah Osteoarthritis? Whatsapp Ros di 019-367 3245.

Apa Rahsia Akak Ni Sampai Power Rabun Matanya Turun?

Assalamualaikum

.
[POWER RABUN SAYA MENURUN HANYA DALAM MASA 5 MINGGU]
.
Assalamualaikum.

Nama saya Siti Mashidayu. Saya ingin berkongsi dengan anda kisah mengenai mata saya.
.
.
Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tngkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.
.
.
Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari power 300 hingga menjadi 375. Kenaikan sebanyak 75 power mata saya itu menyebabkan saya mengalami sakit kepala dibahagian depan kepala, dan diatas kening. Saya sangkakan saya mengalami migraine. Tapi bila cek dengan optometris, power saya dah bertambah.
.
.
Saya pun terus memilih untuk membuat cermin mata baru dengan power 375. Saya amat takut waktu tu kerana saya tak gemar memakai cermin mata. Kerana saya telah sedaya upaya mencuba menurunkan power rabun dengan makan lobak yang banyak. Tapi masih tiada hasil penurunan power rabun saya.
.
.
Usia perkahwinan saya hampir 11 bulan. Tetapi belum ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Jadi saya ambil initiative untuk mencuba mengamalkan Vivix Shaklee dimana dari pembacaan saya, ia boleh membantu untuk hamil.
.
.
Setelah 5 minggu saya amalkan Vivix sebanyak 2 hari sekali, setengah sudu. Saya merasakan perubahan yang amat ketara pada mata saya. Setiap hari saya sakit kepala. Saya dah tak boleh pakai cermin mata saya lebih dari 2 jam. Kalau tidak, saya akan sakit kepala, mata saya berat dan pening-pening.
.
.
Kerana tak tahan sangat, saya pergi lagi berjumpa optometris. Doktor disitu membuat ujian test mata pada saya sebanyak 2 kali, kerana menyedari ada sesuatu yang terjadi pada mata saya. Setelah dikaji, rupanya masalah pening saya berkaitan dengan power mata yang tidak serasi.
.

Rupa-rupanya power saya sudah menurun sebanyak 50 belah kiri, dan 50 juga belah kanan. Alhamdulillah saya terkejut sangat kerana amat tidak menyangka, selama ni saya beranggapan, bila dah rabun susah nak turun. Makin menaik ada lah. Rupa-rupanya tidak sama sekali.
.
.
Saya amat bersyukur dan sekarang saya dah tukar cermin mata baru dan masih mengamalkan pengambilan vivix untuk bebas dari cermin mata dan untuk kesihatan dalaman saya.
.
.
Doakan saya dapat rezeki menimang baby pulak. Terima kasih Allah, Terima kasih Vivix.

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Kredit to:

SEPTEMBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 3: MASHIDAYU MOHYI

Perlukan konsultasi untuk masalah rabun? Hubungi Ros di 019-367 3245 segera.

Tips Bergambar di Aidilfitri

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin.

Amboi berseri-seri semuanya kan.

Tahun ini kami memilih untuk sedondon hijau gelap. Khadijah je yang special sikit. Pakai baju kurung yang dihadiahkan oleh cikgu-cikgunya di taska.

Jom Ros kongsikan gambar raya kami tahun ini.

 

Tips nak bergambar semasa hari raya:

1. Ambil gambar seawal mungkin.

Pagi raya bila semua dah siap pakai baju raya, mulakan photoshot segera. Ini kerana bila anak-anak dah mula main dengan cousins mereka, susah nak suruh mereka bergambar.

Luqman asyik cakap je, dah dah lah tu ambil gambar. Huhu.

 

2. Ambil gambar di sebelah pagi

Bila dah tengahari, cuaca dah panas. Nak bergambar ramai-ramai ambil masa nak setting orangnya dan kameranya. Haha.

Lagi pun waktu tengahari, anak yang kecil pun dah mengantuk. Lagipun, waktu pagi, baju anak-anak pun belum comot lagi.

 

3. Set masa untuk bergambar ramai-ramai

Beberapa sebelum raya, pakat dengan adik-beradik, pukul berapa nak bergambar. Ramai-ramai ni macam-macam plan ada. Ada yang nak kena bertolak ke rumah mertua lepas tengahari.

Bukan senang nak berkumpul ramai-ramai bagi semua ada kan. Jadi, setlah masa untuk bergambar.

 

Oklah. Tu je tips ringkas dari Ros.

Selamat hari raya aidilfitri daripada kami sekeluarga.

Menu Hari Raya Pertama

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin.

Masak apa untuk raya pertama ni?

Kami berpeluang makan nasi daging abah yang special di tengahari raya pertama.

Lepas balik dari solat hari raya, baru abah mula memasak. Ros tolong potong-potong tomato dengan bawang je.

Abah masak 4kg beras basmati. Jadinya, masak kat luar rumah.

Dari dulu lagi, dok tengok abah masak. Tapi tetap tak dapat buat sesedap yang abah buat.

Ros kongsikan gambar nasi daging hampir masak.

Sedap sangat nasi daging abah. Biasanya kami makan dengan daging masak ros, air asam dengan acar timun.

Lain kali lah Ros kongsikan resepinya ya.

Selamat berehat.