Follow:
    Kulit Cantik, Skincare Youth

    Muka Breakout Apa Nak Buat?

    Bila produk skincare yang digunakan ada bahan kimia, muka boleh jadi breakout yang teruk. Banyak jerawat naik dan meninggalkan parut-parut hitam yang mencacatkan wajah.

    Sudah ramai orang yang Ros jumpa ada masalah breakout ni. Bukan satu atau dua orang.

    Muka breakout apa nak buat?

    Nasihat Ros kepada mereka, stop pakai skincare sekarang serta-merta. Pilih skincare yang ada Resveratrol.

    Ada yang dengar nasihat dan bertukar kepada skincare yang menggunakan Resveratrol untuk merawat muka breakout teruk.

    Yang tak percaya, Resveratrol boleh merawat muka breakout, beralih pakai skincare lain. Aduh… Muka jadi makin teruk sebab salah guna produk skincare yang ada bahan terlarang.

    Cara Pulihkan Muka Breakout

    Banyak pengeluar produk skincare menggunakan resveratrol dalam skincare mereka untuk menambahkan keberkesanan produk mereka ke atas kulit pengguna.

    Resveratrol merupakan polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang. Kulit anggur muscadine mengandungi kepekatan resveratrol yang paling tinggi.

    Antara kebaikan Resveratrol:

    ✅ melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinaran uv
    ✅ Mengurangkan penuaan pramatang dan juga mengurangkan kedutan
    ✅ Menyokong penghasilan collagen yang sihat
    ✅ Menyerlahkan kulit yang lebih anjal dan muda.

    Resveratrol dalam Skincare dapat mengurangkan masalah keradangan kulit. Masalah keradangan kulit ni macam jerawat dan kulit merah-merah.

    Resveratrol ni bersifat anti-radang. Sebab tu makin lama pakai skincare yang ada Resveratrol ni, masalah breakout berkurangan. Parut pun makin pudar.

    Bila jerawat dah tak naik, of course lah kulit makin flawless. 🥰

    Lagi satu, Resveratrol juga bersifat antioksidan. Antioksidan yang melawan radikal bebas yang buat kulit kita nampak tua. Yang buat kulit kita awet muda.

    Inilah rahsia Resveratrol dalam skincare. ❤️

    Jadi, pilihlah Skincare yang ada Resveratrol macam Youth Skincare.

    Testimoni Youth Shaklee Untuk Jerawat

    Ini Puan Shuhada. Beliau ada masalah jerawat/ kulit breakout sebelum ni. Tengok gambar kiri, dahi beliau ada jerawat. Lepas tu, kat pipi pun ada juga.

    Gambar kanan tu gambar selepas 1 tahun 5 bulan gunakan full set skincare yang ada Resveratrol. Makin flawless kan. 🥰

    Produk untuk Muka Breakout

    Puan Shuhada guna full Youth skincare yang terdiri daripada:
    ✨ Youth cleanser
    ✨ Youth toner
    ✨ Youth moisturizer
    ✨ Youth serum
    ✨ Youth Radiance C+E
    ✨ Youth Night Cream

    Setiap item dalam Youth Skincare ni, ye dalam kesemua enam-enam produk ni, dari cleanser sampailah kepada night cream ni ada bahan resveratrol.

    Selain tu, beliau juga amalkan Set Kecantikan Kulit Shaklee seperti Vivix  (dalam ni ada Resveratrol juga), Vitamin C, protein ESP dan juga Collagen.

    Sebab tu lah dalam masa setahun 5 bulan, kulit Puan Shuhada makin pulih. Lebih licin, glowing dan lebih berseri daripada sebelum ni.

    Lagi Testimoni Youth Skincare Untuk Breakout

    Ros nak kongsikan beberapa lagi testimoni Skincare dengan formulasi Resveratrol (of course, Youth Skincare) yang membantu baiki masalah jerawat.

    Jemput tengok.

    Andai kata korang pun ada masalah breakout yang teruk, segeralah atasi dengan Youth secepat mungkin.

    Resveratrol dalam Youth akan kurangkan keradangan kulit seterusnya perbaiki kulit yang rosak tu.

    Resveratrol = anti radang dan juga anti oksidan

    Skincare yang tiada Resveratrol tak dapat kurangkan keradangan. Malah boleh buat masalah jerawat makin teruk.

    Jom dapatkan Youth dengan Ros. Ros akan kongsikan sekali tips penjagaan muka breakout yang korang kena amalkan untuk cepatkan proses pemulihan kulit breakout.

    Klik sini untuk terus ke >> whatsapp Ros.

  • Antioksidan Untuk Kulit Cantik

    Untuk jaga kesihatan kulit kita, makanan yang dicadangkan adalah antioksidan. Banyak manfaatnya jika kita antioksidan setiap hari. Dalam entri ini,…

    Kulit Cantik
    / 12 November 2019
  • Cara Pakai Toner Youth Skincare

    Rutin penjagaan kulit wajah takkan lengkap tanpa memakai toner. Bukan toner sahaja. Kena ikut 3 langkah mudah jaga wajah yang…

    Umum
    / 20 March 2019