Bagaimana Vivix Membantu Menjaga Kesihatan Jantung?

Assalamualaikum

 

Sirap anggur atau Vivix sangat istimewa. Ia mengandungi 4 ramuan botani semulajadi iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Japanese Knotweed dan Polygonum Cuspidatum. Ros ada kongsikan info lanjut mengenai 4 ramuan semulajadi Vivix sebelum ni. Vivix bukan hanya untuk orang yang dah sakit tetapi boleh juga diamalkan oleh orang yang sihat agar kesihatan anda tip top. 🙂 Pepatah juga menyatakan, mencegah lebih baik daripada merawat. Bagaimana Vivix membantu menjaga kesihatan jantung?

 

Vivix merupakan supplement yang tinggi dengan kandungan antioksidan yang berupaya memelihara kesihatan jantung. Selain itu, anda juga mesti amalkan cara elakkan sakit jantung dengan mengamalkan diet yang sihat, berhenti merokok dan sebagainya.

 

Vivix menjaga kesihatan jantung 2

 

Antioksidan dalam Japanese Knotweed mampu mencegah penyakit yang berkaitan jantung. Resveratrol yang terkandung dalam Japanese Knotweed menggalakkan fenomena yang dikenali sebagai “French Paradox”.

 

“French Paradox” merujuk kepada kes penyakit jantung yang sangat rendah di Perancis sedangkan populasi di sana mengambil diet yang sangat tinggi lemak tepu dan mempunyai peratusan perokok yang tinggi. Ini adalah kerana orang Perancis mendapat sumber resveratrol yang tinggi melalui pengambilan wine merah yang banyak. Wine merah dan Japanese Knotweed mengandungi resveratrol yang tinggi yang boleh memberi perlindungan kepada sistem kardiovaskular.

 

Tapi, kita sebagai orang Islam tidak boleh minum minuman beralkohol. Jadi, Vivix adalah pilihan yang ada. Anda tak perlu risau kerana Vivix mendapat pengesahan halal daripada JAKIM.

supplement vivix menjaga kesihatan jantung

 

Tahukah anda, satu sudu Vivix mengandungi jumlah resvetratrol yang sama dengan resvetratrol daripada 100 gelas wine merah? Wow.. Banyakkan..

 

Resveratrol membantu untuk mengurangkan keradangan, mencegah oksidasi daripada LDL atau kolesterol jahat, mengelakkan platlet darah daripada melekat dan membentuk gumpalan /  darah beku yang menyebabkan serangan jantung

 

Harga sebotol Vivix hanya RM 475 sahaja untuk kegunaan 2 bulan. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan button ORDER NOW di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

button order now

Inginkan lebih penjimatan? Ambil terus Twin Pack Vivix.  Baca >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix

 

Dengan pembelian Twin Pack Vivix anda bakal dapat:

  • PERCUMA keahlian Shaklee
  • Diskaun 5% daripada harga asal
  • Cash Bonus pada bulan hadapan
  • PERCUMA penghantaran ke seluruh Malaysia

 

Usah bertangguh lagi. Hubungi Ros di 019- 367 3245 sekarang! Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat semua customer Ros. 🙂

signature SA

Pesakit Strok Boleh Bangun Dan Jalan Selepas Mengamalkan Supplement

Assalamualaikum

 

Serangan strok boleh menyerang sesiapa sahaja termasuk yang tua atau muda. Strok boleh membawa kepada kelumpuhan kekal jika tidak dirawat dengan serta-merta. Di sini ingin Ros cadangkan anda memberikan Vivix kepada pesakit strok. Dengan pengambilan Vivix, ada pesakit yang kena mild strok menunjukkan kesan positif seawal 3 hari. Ada yang ambil masa sedikit berdasarkan tahap strok mereka. Jika konsisten, insyaAllah pesakit strok boleh bangun dan jalan sendiri.

 

Pesakit Strok Boleh Bangun Dan Jalan

Baca juga >> Bagaimana Merawat Pesakit Strok Yang Koma <<

 

Testimoni 1:

testi Pesakit Strok Boleh Bangun Katil Sendiri

 

Perkongsian Sis Nik:

 

Mak Mertua saya kena mild strok hari tu, alhamdulillah dalam 3 hari minum Vivix, dah boleh bangun katil sendiri.

 

Testimoni 2:

testi Pesakit Strok Boleh Jalan Pakai Tongkat

 

Kisah seorang ibu kena strok:

 

Mak saya kena strok 5 Nov lalu.. semalam genap sebulan.. tangan, kaki mak tak boleh gerak.. mak tak berapa boleh cakap.. Alhamdulillah… setelah hampir seminggu lebih mak minum Vivix.. hari ni mak dah boleh jalan pakai tongkat. Kaki pun dah boleh angkat tinggi, tangan dah boleh angkat Cuma tak boleh genggam lagi. Bercakap pun dah semakin ok.. Alhamdulillah.. doa saya sebelum habis cuti sekolah, mak dah boleh jalan Allah tunaikan.. Syukur sangat.. Vivix memang membantu mak.. Alhamdulillah.

 

Testimoni 3:

testi Pesakit Strok Boleh Jalan Sendiri

Satu lagi perkongsian ibu yang kena strok.

 

Alhamdulillah.. Arina ma kesayangan dah boleh jalan sendiri. Baru 7 hari mengambil Vivix dari Shaklee.

Pada 9hb Oct 2012 ma diserang strok. Seluruh anggota badan sebelah kiri kaku tak boleh gerak. Sedih teramat sangat dan tak tahu apa nak buat. Kesian ma.. Thank you Jiha kerana memperkenalkan Vivix kepada saya.

Hari pertama minum sesudu Vivix, jari tangan ma dah boleh gerak, hari kedua kaki ma boleh gerak dan harini ma dah boleh bangun dan berjalan sendiri.

Ya Allah syukur kehadratMu.

 

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Betapa bersyukurnya anak kepada ibu-ibu ini. Alhamdulillah.. ikhtiar dengan Vivix menjadi. Apa tunggu lagi? Hubungi Ros sekarang untuk bantu ibu atau bapa anda yang kena strok. Sanggupkah anda tengok mereka lumpuh sebelah badan?

 

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol ( Twin Pack Vivix ) anda akan mendapat potongan 5%. Jimat kan.. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

Baca juga >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

button order nowHubungi Ros di 019- 367 3245 untuk order. Ros akan bantu dengan cara makan yang eksklusif untuk kesan yang terbaik.

signature SA

Darah Beku Dan Sakit Kepala Pesakit Strok Dah Tiada

Assalamualaikum

 

Penyakit strok terdapat 2 jenis iaitu Strok Iskemia dan Strok Haemoragik. Strok Iskemia berlaku apabila saluran darah di otak tersumbat akibat darah beku. Strok Haemoragik pula adalah strok yang disebabkan oleh saluran darah di otak lemah atau pecah sehingga berlaku pendarahan di dalam otak. Kedua-duanya menyebabkan bekalan oksigen ke otak terputus. Jika sel-sel di otak tidak menerima bekalan oksigen secukupnya, sel-sel tersebut boleh rosak atau mati.

 

Dalam kes yang teruk, pesakit strok hanya terlantar di katil hospital. Sebelah badan lumpuh dan tidak boleh bercakap. Baca << Cara Merawat Pesakit Strok Yang Koma >> .

 

Kalau yang ada darah beku, anda boleh ikhtiarkan untuk memulihkan pesakit strok dengan supplement Vivix. Antara kelebihan Vivix dalam membantu pesakit strok kembali pulih adalah:

  • mencairkan darah beku
  • membantu membuang kolesterol jahat
  • memulihkan sel dan otot jantung
  • mencegah keradangan
  • meningkatkan kesihatan jantung

darah beku dan sakit kepala pesakit strok dah tiada

Ros ingin kongsikan satu testimoni darah beku dan sakit kepala pesakit strok hilang selepas mengamalkan Vivix.

 

Testimoni:

testi darah beku dan sakit kepala pesakit strok

 

Perkongsian Asnie FaisIzzull- Testimoni abah beliau sendiri

Alhamdulillah.. Dengan izin Allah dan usaha Vivix Shaklee telah membuat abah sihat kembali.. suatu masa dulu abah ada darah beku di kepala, kena serangan strok, sakit kepala yang melampau.. bila kena serangan sakit kepala tu, semua orang tak kan boleh tido.. sebab abah akan meracau-racau… angina dalam badan.. sakit pinggang, pinggul.. (ni sebab badan abah yang besar)..

Belum pun habis sebotol Vivix dah Nampak kesan penyembuhannya.. baru-baru ni abah kena serangan sakit kepala melampau lagi.. 2-3 malam meracau tak boleh tido, sebab dah kehabisan Vivix (sebab mahal.. kesian abah).. semalam Vivix abah sampai (botol kedua) dan minum.. Alhamdulillah, malam tadi abah boleh berbual dan bergurau macam biasa… sakit kepala dah tiada.

Syukur padaMu Ya Allah

 

Jika ayah anda mengalami strok seperti abah Sis Asnie, hadiahkan lah mereka Vivix. Pasti anda tak sanggup melihat ayah anda sendiri meracau-racau menahan sakit kepala yang teramat sangat. 🙁 Kalau lah boleh ditukarkan tempat, pasti kita sebagai anak sanggup ganti. Mereka dah banyak berkorban membesarkan kita.. Sanggup tak makan asalkan kita kenyang.. Sanggup tak beli baju baru asalkan kita dapat baju kesukaan kita.. Banyak sebenarnya yang ayah kita lakukan demi nak menggembirakan kita masa kita kecil dahulu.. Sedih pulak tiba-tiba.

 

Ini lah masanya untuk anda ikhtiarkan agar mereka kembali sihat. Vivix antara ikhtiar yang anda boleh cuba.

 

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol ( Twin Pack Vivix ) anda akan mendapat potongan 5%. Jimat kan.. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

Baca juga >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

button order nowHubungi Ros di 019- 367 3245 untuk order. Ros akan bantu dengan cara makan yang eksklusif untuk kesan yang terbaik.

signature SA

Makanan Untuk Elak Diabetes Bagi Yang Berumur 35 Tahun Ke Atas

Assalamualaikum

 

Tak dapat disangkal lagi yang makanan orang Malaysia semuanya sedap-sedap belaka. Kalau dahulu nasi lemak dan roti canai hanya untuk sarapan. Kini tidak lagi. Bila-bila masa je boleh makan sehinggakan ada gerai nasi lemak dan roti canai dibuka petang sehingga ke tengah malam. Permintaan sangat menggalakkan kerana gerai tersebut sentiasa penuh dengan orang. 😛

 

Bukan salah peniaga kalau anda kena diabetes atau sakit jantung. Bab pemakanan hanya diri sendiri yang boleh kawal. Lebih-lebih lagi kalau umur dah 35 an ke atas. Anda dinasihatkan untuk mengurangkan makan. Bagi yang masih bawah 35 tahun, anda dinasihatkan untuk bersenam dengan lebih kerap.

 

makanan untuk elak diabetes

Untuk mengelakkan diabetes, makanan berikut perlu dielakkan atau dikurangkan.

 

Makanan Yang Perlu Dielakkan

 

  • makanan tinggi karbohidrat
  • kopi dan teh
  • gula putih
  • makanan yang manis seperti kuih-muih
  • makanan dalam tin
  • garam

 

Jika anda dah ada diabetes, amalkan juga petua merawat diabetes yang Ros kongsikan sebelum ini.

 

Yang perlu ditambah dalam diet seharian adalah buah-buahan dan sayur -sayuran yang kaya dengan vitamin A, C dan E.

 

Ros senaraikan makanan yang baik untuk elakkan kencing manis:

 

Makanan Yang Perlu Diambil

 

  • peria ( tumbuhan insulin yang dikatakan boleh menurunkan bacaan gula. Anda boleh cuba >> Resepi jus peria katak dan epal hijau << ini.
  • sayur berdaun hijau seperti bayam dan kale
  • keledek yang kaya dengan vitamin A dan serat
  • beri seperti strawberi, blueberi yang tinggi antioksida, vitamin dan serat
  • kacang seperti kacang hitam
  • buah-buahan citrus seperti anggur, oren, lemon dan limau
  • tomato yang kaya dengan vitamin C, zat besi dan vitamin E
  • Salmon yang tinggi dengan omega-3
  • bijirin penuh, barli dan oat yang tinggi dengan magnesium, omega-3, folat, fiber dan potassium
  • kekacang seperti walnut, flax seed yang kaya dengan omega-3
  • susu rendah lemak dan yogurt

 

Anda juga boleh amalkan supplement sirap anggur atau Vivix untuk memastikan bacaan gula anda terkawal. Vivix merupakan supplement tambahan yang mengandungi 10x ganda Resveratrol yang membantu mengawal paras glukosa dalam darah.

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk info lanjut.

signature SA

Penjagaan Kaki Pesakit Diabetes Agar Tak Kena Potong

Assalamualaikum

 

Selalu juga Ros dengar, bila balik kampung orang cerita, ada seorang pakcik / makcik ni baru kena potong kaki. Bila Ros tanya kenapa, orang akan jawab kerana dia ada diabetes.

 

Bagi pesakit kencing manis, anda perlu peka kepada sebarang perubahan pada kaki anda. Cepat-cepatlah dapatkan rawatan lanjut.

 

Ros terbaca ada seorang lelaki ni bekerja di bidang kesihatan. Mungkin dia ingat dia arif tentang penjagaan dan kesihatan dia, maka dia abaikan dan tak peduli tentang kecederaan kakinya. Bila dah teruk, sudah terlambat untuk selamatkan kakinya. Terpaksa dipotong kedua-duanya.

 

Sampai begitu sekali? Ya.. betul…

 

Diabetes boleh merosakkan salur darah di seluruh tubuh kita termasuk di bahagian kaki. Bila salur darah rosak, saraf tidak dapat menghantar signal ke sistem saraf anda. Ini dinamakan neuropati. Bila anda dah ada neuropati diabetes, wajib untuk anda menjaga kaki untuk mengelakkan risiko kaki dipotong.

penjagaan kaki pesakit diabetes

Antara penjagaan kaki yang ingin Ros tekankan:

  • sentiasa periksa kaki anda jika terdapat calar atau keradangan
  • pakai stokin yang selesa, tidak ketat, tidak longgar
  • pakai kasut yang sesuai

 

Pastikan bacaan ujian Hb1Ac anda di bawah 6.5 peratus.

Baca >> Kenapa penting ujian Hb1Ac kepada pesakit diabetes <<

 

Ok.. amalkan tips penjagaan kaki yang Ros kongsikan di atas. Pasti anda tak nak kaki anda kena potong seperti lelaki yang Ros ceritakan tadi.

 

Baca juga >> Testimoni isi tumbuh semula selepas beberapa bulan <<

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk konsultasi. 🙂

signature SA

 

Turunkan Bacaan Gula Dalam Darah Dengan Supplement

Assalamualaikum

 

Risau juga Ros dengan statistik rakyat Malaysia yang menghidap diabetes. Kalau anda atau saudara anda ada diabetes, eloklah pantau bacaan gula anda.

 

Cara mengawal diabetes yang terbaik adalah melalui pemakanan. Anda perlu mengurangkan pengambilan karbohidrat dan gula. Anda boleh cuba >> Resepi Peria Katak Dan Epal Hijau << untuk menurunkan bacaan gula.

 

turunkan bacaan gula dalam darah

Dah cuba bermacam-macam cara untuk turunkan kencing manis anda tetapi paras gula masih tinggi? Apa kata anda ikhtiarkan dengan supplement Vivix pula. Salah satu daripada 4 kandungan Vivix adalah anggur muscadine yang tinggi dengan antioksidan.

 

Tahukah anda pesakit diabetes perlu mengambil makanan yang tinggi antioksidaan?

 

Apakah manfaat Vivix kepada pesakit diabetes?

 

manfaat vivix kepada pesakit diabetes

Manfaat Vivix:

 

  • mengurangkan sindrom resistansi terhadap insulin
  • mengawal kepekatan gula dalam darah
  • mengurangkan risiko kerosakan mata
  • mempercepatkan penyembuhan luka
  • mengurangkan risiko pembentukan protein AGE

 

Jom Ros kongsikan beberapa testimoni pesakit diabetes yang mengamalkan Vivix. Ada yang ambil masa 2 minggu je untuk paras gula turun. Dah tu, ada yang bagi feedback kulit pun makin cantik. 🙂

 

Testimoni 1:

 

testi turunkan bacaan gula dengan supplement 1

 

Testimoni 2:

 

testi turunkan bacaan gula dengan supplement 2

 

Testimoni 3:

 

testi turunkan bacaan gula dengan supplement 3

 

Alhamdulillah.. Syukur.. Apa yang anda boleh buat adalah ikhtiar. Selebihnya serahkan pada Allah yang Maha Penyembuh.

 

Harga sebotol Vivix hanya RM 475 sahaja untuk kegunaan 2 bulan. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan button ORDER NOW di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

button order now

Inginkan lebih penjimatan? Ambil terus Twin Pack Vivix.  >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

 

Dengan pembelian Twin Pack Vivix anda bakal dapat:

  • PERCUMA keahlian Shaklee
  • Diskaun 5% daripada harga asal
  • Cash Bonus pada bulan hadapan
  • PERCUMA penghantaran ke seluruh Malaysia

 

Usah bertangguh lagi. Hubungi Ros di 019- 367 3245 sekarang! Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat semua customer Ros. 🙂

signature SA

Resepi Jus Peria Katak Dan Epal Hijau Untuk Turunkan Bacaan Gula

Assalamualaikum

 

Pernah dengar tentang jus peria katak dan epal hijau? Ini antara petua orang tua untuk menurunkan bacaan gula dalam darah. Ayah dan ayah mertua Ros pun selalu buat jus ini. Walaupun bacaan gula mereka normal, sekali sekala perlu juga minum jus ini untuk menjaga kesihatan.

 

Bila sebut peria, mesti anda terbayangkan rasanya yang pahit kan.. Tapi pahit itu kan ubat.. 🙂

resepi jus peria katak epal hijau

Jom Ros kongsikan resepinya.

Bahan-bahan yang diperlukan:

  • 1 biji peria katak
  • 1 biji epal hijau
  • 4 cawan air kosong

 

Cara-caranya:

  1. potong peria
  2. potong epal dan buang bijinya
  3. blend sehingga hancur
  4. tapis dahulu sebelum minum

 

Dalam jus ini, jangan letak gula pula. Kalau letak, takde gunanya anda nak kawal bacaan gula anda.

Baca juga >> Petua Merawat Diabetes <<

 

Selain daripada itu, ada juga yang resepi yang Ros jumpa, orang letak celeri, timun dan lada benggala hijau. Jus tu masih berwarna hijau. Kalau bosan dengan jus peria katak dan epal hijau, boleh cuba kombinasi tersebut untuk variasikan jus sihat anda.

 

Dicadangkan anda amalkan ini setiap hari kalau boleh. Kalau tak, selang sehari pun dah memadai. Untuk kawal diabetes anda juga ni. Jangan culas!

 

Ros ada satu lagi pilihan lain yang anda boleh cuba iaitu sirap anggur atau Vivix Shaklee. Rasanya seperti jus ribena yang pekat. Masam-masam gitu. Sedap!

 

Ingin tahu lebih lanjut tentang Vivix, hubungi Ros di 019- 367 3245. 🙂

signature SA

Kenapa Ujian Hb1Ac Sangat Penting Bagi Pesakit Diabetes?

Assalamualaikum

 

Menurut Kajian Morbiditi Kesihatan Kebangsaan yang dilakukan pada tahun 2006, 15 peratus orang dewasa di Malaysia yang berumur 30 tahun ke atas menghidap diabetes. Seperti yang kita sedia maklum, peratusan ini semakin meningkat setiap tahun. Ngeri kan? Baru 30 an dah ada penyakit kronik seperti kencing manis. Dari sekarang, anda kena amalkan makanan untuk elak diabetes.

 

Pesakit diabetes perlu mengawal bacaan gula di dalam darah secara kerap. Sentiasa awasi tanda-tanda diabetes. Kebiasaanya di rumah, anda akan melakukan pemeriksaan sendiri menggunakan Glucometer. Glucometer hanya menunjukkan bacaan gula pada masa tersebut.

 

Tahukah anda walaupun bacaan Glucometer menunjukkan bacaan normal iaitu 4 mmol/L hingga 6.1 mmol/L, anda masih perlu menjalani satu lagi ujian iaitu ujian Hb1Ac? Ini untuk memastikan kencing manis anda benar-benar terkawal.

 

Kenapa Ujian Hb1Ac penting

 

Ujian Hb1Ac akan memberikan anda gambaran kawalan bacaan gula dalam tempoh 2-3 bulan sebelum ini. Anda tidak perlu berpuasa untuk menjalani ujian ini kerana ia boleh dibuat pada bila-bila masa walaupun anda telah makan sesuatu sebelum ujian dibuat. Ia tidak dipengaruhi oleh perubahan paras gula seharian.

 

Bagaimankah ia berfungsi?

 

Hemoglobin, sejenis protein boleh dijumpai dalam sel darah merah. Hemoglobin berperanan untuk membawa oksigen dari paru-paru ke seluruh tubuh.

 

Glukosa akan masuk ke dalam sel darah merah dan bergabung dengan Hemoglobin. Lagi banyak glukosa masuk ke dalam sel darah merah, lagi banyak Hemoglobin berglukosa akan dijumpai dalam sel darah merah.

 

Dengan mengukur peratusan Hb1Ac dalam darah, anda akan dapat gambaran purata bacaan gula untuk 2-3 bulan sebelum ini kerana jangka hayat sel darah merah adalah 2-3 bulan.

 

Kebiasaanya, ujian ini perlu dilakukan  2 kali setahun oleh pesakit diabetes. Untuk pesakit diabetes, bacaan perlu kurang daripda 6.5 % untuk memastikan diabetes anda terkawal. Bacaan yang lebih tinggi boleh membawa kepada komplikasi lain seperti kerosakan buah pinggang, kerosakan saraf, kebutaan dan masalah salur darah. Anda perlu memperbetulkan cara anda mengawal gula dalam darah atau mendapatkan rawatan selanjutnya.

 

Ros ingin tekankan di sini bahawa ujian Hb1Ac sangat penting bagi pesakit diabetes. Walaupun bacaan gula yang anda perolehi dengan Glucometer menunjukkan bacaan normal, lakukan ujian Hb1Ac untuk memastikan diabetes anda benar-benar terkawal. Petua merawat diabetes ada Ros kongsikan sebelum ini.

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk konsultasi mengawal diabetes dengan supplement tambahan, Vivix. Ramai dah berjaya kawal diabetes mereka. Anda bila lagi?

signature SA

Isi Kaki Pesakit Diabetes Tumbuh Semula Selepas Beberapa Bulan Amalkan Sirap Anggur

Assalamualaikum

 

Pesakit diabetes terdedah kepada risiko pemotongan (amputasi) kaki bila terdapat luka atau ulser di kaki. Untuk mengelakkan tisu sekitarnya turut rosak, doktor akan membuang bahagian isi yang buruk. Lagi cepat anda merawat bahagian tersebut, risiko kehilangan seluruh kaki lebih rendah. Jangan ambil ringan bila kaki anda terluka!

 

Ok.. Ros ingin kongsikan dengan anda satu testimoni, isi tumbuh semula selepas bahagian yang buruk dibuang.

isi kaki pesakit diabetes tumbuh semulaBaca perkongsian daripada Puan Naimah Wahab ni..

 

Ayah kawan yang ada kencing manis, walaupun bacaan stabil tetapi terkena jangkitan kuman sewaktu harungi banjir dulu sehingga terpaksa buang bahagian isi yang buruk.

Salah satu vitamin yang diambil adalah Vivix. Alhamdulillah dalam masa 2-3/3-4 bulan, isi tumbuh sepenuhnya.

 

Alhamdulillah.. syukur sangat… Isi tumbuh semula. Walaupun kaki dah tak sempurna, sekurang-kurangnya itu lebih baik daripada kehilangan kaki sepenuhnya. Penjagaan kaki pesakit diabetes sangat penting.

 

Boleh anda bayangkan hidup tanpa kaki?

 

Jika selama ini kita dipinjamkan dengan nikmat sepasang kaki, bila ditarik balik nikmat itu, pasti hidup serba tak kena. Nak berjalan, perlukan tongkat. Kalau hilang kedua-dua kaki, terpaksalah bergerak menggunakan kerusi roda. Ada yang lebih teruk, tak dapat bergerak ke mana kalau tak dibantu oleh orang lain. Sedih kan..

 

Pesakit diabetes perlu menitik-beratkan penjagaan kaki. Terluka sikit je pun dah mendatangkan padah. Jadi, jagalah kaki anda sebaik-baiknya. Amalkan sirap anggur Vivix untuk mempercepatkan penyembuhan luka agar tidak terkena jangkitan kuman. Vivix juga akan membantu mengawal paras gula dalam darah anda. Anda juga boleh baca petua merawat diabetes agar bacaan anda kembali normal.

 

Harga sebotol Vivix hanya RM 475 sahaja untuk kegunaan 2 bulan. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan button ORDER NOW di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

button order now

Inginkan lebih penjimatan? Ambil terus Twin Pack Vivix.  >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

 

Dengan pembelian Twin Pack Vivix anda bakal dapat:

 

  • PERCUMA keahlian Shaklee
  • Diskaun 5% daripada harga asal
  • Cash Bonus pada bulan hadapan
  • PERCUMA penghantaran ke seluruh Malaysia

 

Usah bertangguh lagi. Hubungi Ros di 019- 367 3245 sekarang! Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat semua customer Ros. 🙂

signature SA

Cara Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah Agar Tak Kena Penyakit Kronik Yang Lain

Assalamualaikum

 

Penghidap diabetes berisiko 2-4 kali ganda untuk terkena penyakit jantung, strok dan kegagalan buah pinggang berbanding mereka yang tiada diabetes.

 

Statistik menunjukkan 53% penghidap diabetes menghidap retinopati diabetes di mana ia boleh menyebabkan kebutaan. 58% pesakit diabetes dapat neuropati diabetes yang membawa kepada pemotongan kaki atau amputasi kaki. 52% penghidap diabetes mengalami kerosakan buah pinggang di mana kandungan mikroalbumin  dalam air kencing mereka sangat tinggi.

 

cara menurunkan bacaan gula dalam darah

 

Untuk mengurangkan risiko anda terkena penyakit kronik yang lain, wajar anda mengambil langkah menurunkan bacaan kencing manis anda. Ros ingin kongsikan 5 cara menurunkan bacaan gula dalam darah seperti di bawah.

 

Cara Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah:

 

  1. mengawal pengambilan karbohidrat

    • tukar karbohidrat yang biasa anda makan seperti nasi putih kepada nasi beras perang. Roti putih kepada roti bijirin penuh.
  2. minum banyak air

    • pesakit diabetes akan selalu terasa haus. Oleh itu, pastikan anda mengambil cecair dengan banyak sekurang-kurangnya 3 liter
    • Elakkan terus minum minuman manis atau ganti gula putih dengan stevia.
  3. bersenam sekurang-kurangnya 30 minit

    • dicadangkan anda bersenam 30 minit 3-4 kali seminggu
    • bila bersenam, gula dalam tubuh akan digunakan atau dibakar menjadi tenaga
  4. masukkan Superfood ke dalam menu harian anda

    • Superfood untuk pesakit diabetes adalah makanan yang menpunyai Glisemik Indeks yang rendah tetapi kaya dengan vitamin dan mineral seperti kalsium, potassium, fiber, magnesium serta Vitamin A, C dan E
  5. mengambil supplement tambahan yang kaya dengan antioksidaan seperti Vivix Shaklee

    • Kandungan utama Vivix Shaklee terdiri daripada 4 ramuan semulajadi iaitu anggur muscadine, purple carrot, elderberry dan japanese knotweed yang berperanan untuk membaiki kerosakan sel.

 

Jika anda benar-benar menghidap diabetes berdasarkan tanda-tanda yang Ros kongsikan di entri >>Awasi Tanda-Tanda Diebetes Ini << , eloklah anda cepat-cepat buat cara menurunkan bacaan kencing manis ni. Pengambilan Vivix berjaya menurunkan bacaan gula Encik R. Jitendra dari 15.5 ke 4.8. Anda boleh baca testimoni beliau di entri >>Petua Merawat Diabetes <<.

 

Harga sebotol Vivix hanya RM 475 sahaja untuk kegunaan 2 bulan. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan button ORDER NOW di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

button order now

Inginkan lebih penjimatan? Ambil terus Twin Pack Vivix.  >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

 

Dengan pembelian Twin Pack Vivix anda bakal dapat:

 

  • PERCUMA keahlian Shaklee
  • Diskaun 5% daripada harga asal
  • Cash Bonus pada bulan hadapan
  • PERCUMA penghantaran ke seluruh Malaysia

 

Usah bertangguh lagi. Hubungi Ros di 019- 367 3245 sekarang! Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat semua customer Ros.

signature SA