Follow:
Diabetes

Cara Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah Agar Tak Kena Penyakit Kronik Yang Lain

Assalamualaikum

 

Penghidap diabetes berisiko 2-4 kali ganda untuk terkena penyakit jantung, strok dan kegagalan buah pinggang berbanding mereka yang tiada diabetes.

 

Statistik menunjukkan 53% penghidap diabetes menghidap retinopati diabetes di mana ia boleh menyebabkan kebutaan. 58% pesakit diabetes dapat neuropati diabetes yang membawa kepada pemotongan kaki atau amputasi kaki. 52% penghidap diabetes mengalami kerosakan buah pinggang di mana kandungan mikroalbumin  dalam air kencing mereka sangat tinggi.

 

cara menurunkan bacaan gula dalam darah

 

Untuk mengurangkan risiko anda terkena penyakit kronik yang lain, wajar anda mengambil langkah menurunkan bacaan kencing manis anda. Ros ingin kongsikan 5 cara menurunkan bacaan gula dalam darah seperti di bawah.

 

Cara Menurunkan Bacaan Gula Dalam Darah:

 

 1. mengawal pengambilan karbohidrat

  • tukar karbohidrat yang biasa anda makan seperti nasi putih kepada nasi beras perang. Roti putih kepada roti bijirin penuh.
 2. minum banyak air

  • pesakit diabetes akan selalu terasa haus. Oleh itu, pastikan anda mengambil cecair dengan banyak sekurang-kurangnya 3 liter
  • Elakkan terus minum minuman manis atau ganti gula putih dengan stevia.
 3. bersenam sekurang-kurangnya 30 minit

  • dicadangkan anda bersenam 30 minit 3-4 kali seminggu
  • bila bersenam, gula dalam tubuh akan digunakan atau dibakar menjadi tenaga
 4. masukkan Superfood ke dalam menu harian anda

  • Superfood untuk pesakit diabetes adalah makanan yang menpunyai Glisemik Indeks yang rendah tetapi kaya dengan vitamin dan mineral seperti kalsium, potassium, fiber, magnesium serta Vitamin A, C dan E
 5. mengambil supplement tambahan yang kaya dengan antioksidaan seperti Vivix Shaklee

  • Kandungan utama Vivix Shaklee terdiri daripada 4 ramuan semulajadi iaitu anggur muscadine, purple carrot, elderberry dan japanese knotweed yang berperanan untuk membaiki kerosakan sel.

 

Jika anda benar-benar menghidap diabetes berdasarkan tanda-tanda yang Ros kongsikan di entri >>Awasi Tanda-Tanda Diebetes Ini << , eloklah anda cepat-cepat buat cara menurunkan bacaan kencing manis ni. Pengambilan Vivix berjaya menurunkan bacaan gula Encik R. Jitendra dari 15.5 ke 4.8. Anda boleh baca testimoni beliau di entri >>Petua Merawat Diabetes <<.

 

Harga sebotol Vivix hanya RM 475 sahaja untuk kegunaan 2 bulan. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan button ORDER NOW di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

button order now

Inginkan lebih penjimatan? Ambil terus Twin Pack Vivix.  >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

 

Dengan pembelian Twin Pack Vivix anda bakal dapat:

 

 • PERCUMA keahlian Shaklee
 • Diskaun 5% daripada harga asal
 • Cash Bonus pada bulan hadapan
 • PERCUMA penghantaran ke seluruh Malaysia

 

Usah bertangguh lagi. Hubungi Ros di 019- 367 3245 sekarang! Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat semua customer Ros.

signature SA

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.