Follow:
Diabetes

Resepi Jus Peria Katak Dan Epal Hijau Untuk Turunkan Bacaan Gula

Assalamualaikum

 

Pernah dengar tentang jus peria katak dan epal hijau? Ini antara petua orang tua untuk menurunkan bacaan gula dalam darah. Ayah dan ayah mertua Ros pun selalu buat jus ini. Walaupun bacaan gula mereka normal, sekali sekala perlu juga minum jus ini untuk menjaga kesihatan.

 

Bila sebut peria, mesti anda terbayangkan rasanya yang pahit kan.. Tapi pahit itu kan ubat.. 🙂

resepi jus peria katak epal hijau

Jom Ros kongsikan resepinya.

Bahan-bahan yang diperlukan:

  • 1 biji peria katak
  • 1 biji epal hijau
  • 4 cawan air kosong

 

Cara-caranya:

  1. potong peria
  2. potong epal dan buang bijinya
  3. blend sehingga hancur
  4. tapis dahulu sebelum minum

 

Dalam jus ini, jangan letak gula pula. Kalau letak, takde gunanya anda nak kawal bacaan gula anda.

Baca juga >> Petua Merawat Diabetes <<

 

Selain daripada itu, ada juga yang resepi yang Ros jumpa, orang letak celeri, timun dan lada benggala hijau. Jus tu masih berwarna hijau. Kalau bosan dengan jus peria katak dan epal hijau, boleh cuba kombinasi tersebut untuk variasikan jus sihat anda.

 

Dicadangkan anda amalkan ini setiap hari kalau boleh. Kalau tak, selang sehari pun dah memadai. Untuk kawal diabetes anda juga ni. Jangan culas!

 

Ros ada satu petua turunkan bacaan gula dalam darah yang anda boleh cuba iaitu sirap anggur atau Vivix Shaklee. Rasanya tak pahit seperti jus peria katak dan epal hijau. Sebaliknya, Vivix rasanya masam seperti jus ribena yang pekat. Sedap!

 

Berkesankah Vivix?

Vivix telah membantu ramai pesakit diabetes untuk menikmati tahap kesihatan yang lebih baik. Bacaan gula mereka turun ke paras normal. Badan tak mudah letih. Jadi, lebih bertenaga dari sebelum minum Vivix.

Vivix kaya dengan polifenol dan juga resveratrol yang membantu melambatkan proses pencernaan dan penyerapan karbohidrat ke dalam darah. Sebab itulah tidak berlaku pengumpulan gula yang tinggi dalam satu masa.

Jom baca pengalaman mereka yang dah amalkan Vivix.

Testimoni 1:

Testimoni 2:

Testimoni 3:

Testimoni 4:

Testimoni 5:

Testimoni 6:

Testimoni 7:

Ingin dapatkan sebotol Vivix untuk atasi kencing manis?

Harga sebotol Vivix adalah RM 485. Ianya tahan sehingga 2 bulan.

Kepada pesakit kencing manis, Ros pasti anda nak sangat sembuh daripada penyakit diabetes ni. Segeralah berikhtiar dengan Vivix Shaklee.

 

Klik terus button ORDER NOW di bawah untuk pembelian pantas di website Shaklee.

Selepas pembelian, hubungi Ros di 019-367 3245 atau klik gambar di bawah untuk terus ke pintu whatsapp Ros. Ros akan berikan cara makan yang tepat untuk kawal bacaan gula anda.

signature SA

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

  • Reply Eva Matt

    Tak pernah dengar pula resepi ini untuk turunkan bacaan gula. Boleh di try ni. Tq untuk resepi
    Eva Matt recently posted…Perkara Yang Mami Perlu Tahu Tentang EpisiotomiMy Profile

    6 April 2016 at 8:43 am
    • Reply SirapAnggur

      You are welcome Eva.
      Kalau takde diabetes pun boleh je amalkan jus ni seminggu sekali.

      6 April 2016 at 11:25 pm
  • Reply cara master

    kalau dalam bahasa indonesia itu disebut pare, memang rasanya pahit ketika dimakan
    cara master recently posted…Cara Memaksimalkan SEO blog WebsiteMy Profile

    7 April 2016 at 7:31 am
    • Reply SirapAnggur

      Oh.. disebut pare.
      Pahit itu ubat. 🙂

      11 April 2016 at 11:14 pm

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.