Follow:
Detoks Hati

Kenapa Perlu Detoks Hati Selepas Bertahun-tahun Bergantung Pada Ubat-ubatan?

Assalamualaikum

 

Kenapa perlu detoks hati selepas bertahun-tahun bergantung pada ubat-ubatan seperti painkiller, panadol dan ubat-ubat sapu? Ubat-ubat sintetik yang anda ambil selama ini, semua ini menjadi toksin di dalam hati. Untuk membersihkan hati anda, anda perlu buat detoks hati. Sama juga kepada anda yang suka dengan makanan berperisa, makanan rapu dan makanan segera. Perisa dan pewarna tiruan yang anda makan turut terkumpul di dalam hati.

 

kenapa perlu detoks hati

Tahukah anda, hati kita menyingkirkan toksin dengan cara menumpang toksin dengan benda lain untuk keluar dari hati. Proses ini dinamakan proses Conjugation. Untuk memastikan proses Conjugation berlaku, anda kena makan makanan yang seimbang.

 

Antara makanan yang dicadangkan untuk detoks hati adalah sayur jenis cruciferous. Kumpulan sayuran cruciferous mengandungi glucosinolates yang penting untuk proses conjugation.

 

Contoh sayur cruciferous adalah seperti kubis, bunga kobis, brokoli, kubis brussels dan bak choi. Anda boleh masak sayuran ini atau dimakan mentah. Kalau dibuat jus pun bagus. 🙂

 

Selain daripada itu, anda boleh mengamalkan juga Set Detoks Hati yang terdiri daripada 5 supplement.

 

Supplement Shaklee untuk Detoks Hati:

  • Vivix
  • DTX Complex
  • B-Complex
  • Sustained Release Vitamin C
  • Lecithin

set detoks hati

 

Untuk membersihkan hati atau buat detoks hati, 5 supplement di atas wajib diambil. Harga Set Detoks Hati adalah RM 828.75. Anda boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah.

button order now

Atau hubungi Ros di 019-367 3245. Biar Ros tolong uruskan pembelian anda. 🙂  Setiap pembelian Set Detoks, anda akan diberikan konsultasi eksklusif untuk mendapat kesan yang optimum. Jom sama-sama buat detoks!

signature SA

Share on
Previous Post Next Post

4 Comments

  • Reply Mek ila Jual Vitamin

    Betul tu, berpuluh tahun kita hidup pelbagai jenis makanan dan ubat telah masuk ke tubuh. Detoks umpama membersihkan kembali tubuh agar lebih sihat.
    Mek ila Jual Vitamin recently posted…Sepetang Bersama Blogger Yang Sangat Happening & MeriahMy Profile

    20 April 2016 at 5:49 pm
    • Reply SirapAnggur

      Betul tu Mek Ila.
      Kalau yang selalu telan panadol tu, fikir-fikirkan lah.Ada seorang kawan Ros ni, dah takde effect dah panadol tu kat dia.
      Bahaya tu!

      5 May 2016 at 6:17 pm
  • Reply Diana

    Simple and nice blog Ros 🙂 Tq sebab visit kindhearty 🙂

    22 April 2016 at 10:44 am
    • Reply SirapAnggur

      sama-sama Diana. 🙂

      5 May 2016 at 6:10 pm

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.