Keputusan Landmark Study

Assalamualaikum

 

 

Kalau tengok bar graf kat bawah ni..
– warna biru adalah kumpulan yang tidak mengamalkan sebarang supplemen
– warna merah adalah pengamal supplemen brand lain
– warna hijau adalah pengamal supplemen Shaklee

 

keputusan landmark study

 

Apa yang dapat disimpulkan berdasarkan graf tersebut?

 

1. Makan supplemen apa-apa brand pun sama je?
-> tidak, Landmark study ni membuktikan sebaliknya. Tahap kesihatan pengamal Shaklee dan pengamal supplemen brand lain sangat berbeza

 

2. Tak makan supplemen tapi jaga pemakanan makan ikut piramid makanan pun ok je?
-> tidak, Landmark study menunjukkan kita perlu ambil supplemen untuk pastikan tahap kesihatan kita di tahap yang baik.

 

3. Shaklee tak bagus?
-> anda boleh tengok sendiri keputusan Landmark study.

 

Nak baca lebih lanjut, boleh pergi ke www.landmarkstudy.com

signature SA

Kenapa Shaklee Berani Buat Landmark Study?

Assalamualaikum

 

Apakah maksud Landmark Study?

 

Landmark Study adalah kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang.

 

Tak semua syarikat supplemen berani buat Landmark Study ni? Ye lah. Kantoi pula nanti kalau hasil kajian tak memberansangkan. Dah tu semua keputasan hasil kajian akan diterbitkan untuk tatapan umum.

 

Lain pula dengan CEO Shaklee, Mr Roger Barnett.

 

Beraninya Shaklee buat Landmark Study
==========
.
CEO Shaklee, Mr Roger Barnett masa dia beli Shaklee memang dia tahu Shaklee ni bagus, Shaklee ni terbaik.
.
Tapi dia nakkan data dan bukti saintifik. Bukan testimonial pengguna Shaklee semata-mata.
.
Lalu Dr Gladys Block cadangkan buat Landmark study di mana ada 3 kumpulan yang dikaji iaitu:
1. Orang yang tak amalkan sebarang supplement
2. Orang yang amalkan supplement brand lain
3. Orang yang amalkan supplement Shaklee.

 

FB_IMG_1471754598510
.
Nak bagitau korang ni.. Dr Gladys ada kuasa sepenuhnya ke atas hasil kajian ni. Maksudnya, apa-apa keputusan baik atau buruk akan diterbitkan. Cth: kalau dia dapat keputusan produk Shaklee ni tak bagus, keputusan akan diterbitkan juga. Tak boleh sembunyi-sembunyi.
.
Berani Shaklee kan..
.
Dah tu lepas kajian tu, pihak ketiga review pula hasil kajian Dr Gladys tu untuk memastikan takde unsur-unsur penipuan. Ini bertujuan untuk memastikan hasil kajian tu betul-betul tepat.
.
Bukan calang-calang orang yang berani buat Landmark study ni. Setakat ni Shaklee je berani buat.
.
Esok Ros share keputusan kajian ni k.
signature SA

Kisah Benar Pesakit Kanser Dengan Resveratrol

Assalamualaikum

 

Apa itu Resveratrol?

 

Resveratrol adalah sejenis anti oksida – polifenol. Resveratrol berfungsi ‘sistem imunisasi’ untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

 

Salah satu fungsi Resveratrol adalah dalam membina daya tahan diri terhadap kanser.

 

  1. Fasa Pertama- Mengurangkan kerosakan sel-sel sihat akibat serangan agen-agen karsinogenik.
  2. Fasa Pertumbuhan-Mengaktifkan gen Sirtuin 1 untuk menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.
  3. Fasa Pertumbuhan Pesat- Mempercepatkan kadar kematian sel-sel kanser.

 

Ros nak kongsikan dengan anda kisah benar pesakit kanser.

testi life changing cancer

Artikel di atas menceritakan tentang kisah Ms. Barbara. Kisahnya begini..

 

Kisah benar pesakit kanser
=====================

Ms Barbara disahkan ada kanser payudara.
Selepas dia habis kemoterapi, dia ambil supplement Shaklee seperti Nutriferon, Vitalea, Vitamin C, Ostematrix dan Vivix ( 6 bulan sebelum check up seterusnya ).

Semasa check up, keputusan darah dia sangat bagus.

Walaupun belum bebas daripada kanser, doktor memberitahu ada sesuatu yang berupaya menghalang kanser dari berulang.

Bahan tersebut adalah Resveratrol. Barbara memberitahu memang dia ada ambil Resveratrol iaitu daripada Vivix.

Doktor terkejut mengenai perkara itu kerana Barbara merupakan orang yang menunjukkan perubahan ketara dengan Resveratrol.

Barbara memberitahu dia tidak lagi takut kansernya akan berulang kerana dia ambil Vivix.

 

Walaupun belum sembuh sepenuhnya, tetapi tahap kesihatan Ms Barbara semakin baik. Mana tahu suatu hari nanti dia akan mendengar doktor yang merawat dia cakap, “Anda kini BEBAS dari kanser”.

 

Apa-apa pun Ms Barbara telah berikhtiar bersungguh-sungguh dengan Vivix. Pesakit kanser lain pun disarankan berikhtiar dengan Vivix.

 

Berapa harga Vivix Shaklee?

 

Sebotol Vivix (150 ml) berharga RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada cara makan Vivix Shaklee yang pengedar anda sarankan.)

 

 

Nak tahu tak, bagaimana anda boleh dapatkan Vivix pada harga yang lebih berbaloi?

 

 

Anda kena dapatkan 2 botol Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:

– Keahlian Shaklee PERCUMA

– Kos penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia

– CASH bonus pada bulan berikutnya

 

Bila Ros kirakan.. penjimatan yang anda bakal dapat adalah dalam RM 100++. Banyak tu.

Boleh tambah simpanan bulanan.

 

Apa tunggu lagi.. Dapatkan Vivix hari ini juga!

 

Untuk order, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245. Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat customer Ros.

signature SA

 

Penyakit Idiopathic Thrombocytopenic Purpura : Apa Ikhtiar Yang Boleh Dilakukan?

Assalamualaikum

 

Penyakit Idiopathic Thrombocytopenic Purpura ( ITP ) adalah penyakit gangguan pendarahan disebabkan oleh platlet yang terlalu rendah di dalam darah pesakit. Platlet sangat penting untuk pembekuan darah apabila salur darah mengalami kecederaan.

 

Bacaan platlet yang normal untuk orang dewasa adalah 150,000 sehingga 450,000 per mikroliter. Platlet di bawah bacaan 50,000 mikroliter boleh meningkatkan risiko berlakunya pendarahan yang teruk. Sementara itu, bacaan di bawah 20,000 mikroliter boleh mengundang pendarahan secara tiba-tiba.

 

Pesakit ITP hendaklah memantau diri mereka jika terdapat sebarang pendarahan, lebam serta mengelakkan diri daripada melakukan aktiviti lasak.

 

Bagi pesakit ITP yang kronik, mereka boleh dirawat dengan prednisone dan globulin imun. Kira-kira 80% pesakit memberikan tindak balas yang positif kepada rawatan prednisone.

 

Idiopathic Thrombocytopenic Purpura

Ros nak kongsikan dengan anda kisah suami Puan Noriza.

 

testi idiot thrombocytopenic purpura

 

Saya Puan Noriza dan suami saya berumur 51 tahun. Suami disahkan mendapat penyakit ITP ( Idiot Thrombocytopenic Purpura).

Idiopatik bermaksud penyebabnya tidak diketahui. Trombositopenia ertinya darah tidak mempunyai platlet yang cukup. Ia adalah penyakit penghancuran sel yang berlebihan ataupun antibodies menyerang sel-sel darah merahnya sendiri. Penyakit ini selalunya terjadi pada kanak-kanak atau wanita. Dan jarang terjadi kepada lelaki.

Suami masa masuk hospital platlet Cuma 2. Kata doctor suami bila-bila boleh jatuh dan meninggal. Suami memang nazak waktu tu. Suami diberi bantuan oksigen, dimasukkan darah merah dan platlet. Sebulan di hospital platlet Cuma naik ke angka 10.

Ubat yang diberi doctor ialah prednisolone atau steroid yang diambil 14 biji sehari. Risiko ubat ini ialah kencing manis, darah tinggi, buah pinggang, hati dan penyakit lain. Muka dan perut jadi kembung.

Nasib baik saya terbaca tentang produk Shaklee di internet. Saya beli Vivix dan Omega Guard. Selepas 3 hari platlet naik 16 dan suami dibenarkan keluar hospital.

Alhamdulillah selepas setahun platlet naik sampai 130 dan steroid pun Cuma ambil sebiji sehari.

 

Jika anda ada ahli keluarga atau kenalan yang menghidapi penyakit ini, izinkan Ros bantu mereka. Ini salah satu ikhtiar yang mungkin dapat menyelamatkan nyawa mereka. Platlet rendah tak boleh main-main tau. Ros pasti anda lebih mengetahui perkara tersebut.

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order. Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat customer Ros. Semoga pesakit ITP tersebut kembali sihat. InsyaAllah.

signature SA

Kerana Vivix, Anak Menangis

Assalamualaikum

Anak menangis kerana si Vivix..  bunyi macam kisah sedih. Tetapi sebenarnya tak.

Si anak ini terharu kerana emaknya ambil Vivix untuk diabetes dan berlaku banyak perubahan selepas itu.

Antaranya..

  • Diabetes emak dari 18 turun me 9.1
  • Emak semakin sihat
  • Emak semakin ceria
  • Emak dah boleh bangun
  • Emak dah boleh buat kerja
  • Kaki emak dah tak kebas

 

1471010211948

Saya nak bagi tau akak.. Syukur.. Mak makan Vivix.. Kencing manis mak dari 18 turun 16 lepas tu turun 10.5 pagi tadi check 9.1 hehe.. Mak pun makin sihat.. boleh bangun.. Buat kerja.. layan anak-anak ayam nya kat belakang rumah.

Mak makan ESP juga.. tahan perut untuk berpuasa.. rasa berbaloi.. walaupun keluar duit banyak.. Tengok mak ceria… sihat 🙂

Saya menangis pagi tadi.. nangis tu sebab tak tau nak cakap.. tengok mak boleh buat kerja dan jalan.. Kalau tidak sebelum ni mak asyik mengadu sakit badan.. sakit kepala.. kebas kaki.. mula-mula mak tak mau makan.. sebab mahal sangat ubat.. tapi saya dan adik beradik lain tak kisah.. Asalkan mak ayah sihat.. tu yang paling penting.

Ros pun sebak juga baca perbualan whatsapp ni. Bahagianya seorang anak, bila emak semakin sihat. Asbab Vivix dan juga dengan izin Allah.

Anda boleh tengok testimoni lain di bawah ini.

Vivix bantu kawal gula dalam darah

Bacaan gula mak ayah turun ke paras normal

Isi kaki pesakit diabetes tumbuh semula

Rawat diabetes sebelum mata jadi buta

Harga sebotol Vivix RM 475 sahaja. Tahan sehingga 2 bulan. Kalau nak dibandingkan dengan kesihatan emak, apalah sangat nilai Vivix.

Ramai orang di luar sana sanggup dapatkan Vivix demi kesihatan yang lebih baik. Ros pasti anda pun begitu. 

Baca juga >> cara menurunkan bacaan gula agar tak kena penyakit kronik yang lain <<

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk orderkan sebotol untuk ibu bapa anda. Atau anda juga boleh klik terus pada button ORDER NOW di bawah.

button order now

Ros akan bagi konsultasi istimewa buat customer Ros.

signature SA

Apa Pesakit Autoimun Ni Buat Untuk Kawal Penyakitnya?

Assalamualaikum

Penyakit Auto Imun ini merupakan satu penyakit di mana sel badan sendiri menyerang tisu atau organ tertentu. Terdapat beberapa jenis penyakit Auto Imun ni. Antaranya:

  1. Lupus (SLE)
  2. Rheumatoid Arthritis (RA)
  3. Multiple Sclerosis (MS)
  4. Ulcerative Colitis (UC)
  5. Diabetes Type 1
  6. Tiroid

 

Ingin Ros kongsikan kisah pesakit Auto Imun ini atau lebih spesifik pesakit Ulcerative Colitis. Semoga memberikan sedikit sinar harapan kepada pesakit lain di luar sana.

 

Apa itu Ulcerative Colitis?

 

Ulcerative Colitis merupakan penyakit kronik yang menyebabkan keradangan dan ulser di bahagian usus besar atau kolon. Paling teruk, ia akan mengeluarkan nanah dan mukus. Pesakit akan berasa tidak selesa di bahagian abdomen dan akan kerap ke tandas untuk mengosongkan usus besar.

 

pesakit auto imun

Puan Farah Ali merupakan seorang pesakit Ulcerative Colitis. Keadaan beliau semakin bertambah baik selepas mengamalkan Vivix. Jom baca perkongsian beliau.

 

testimoni penyakit auto imun

 

Saya penghidap ulcerative colitis yang merupakan salah satu penyakit auto-immune. Kalau ikut kata doktor, sakit yang tak akan baik sampai bila2. Itu kata doktor kan. Saya disahkan ada masalah ini sejak 2011. Makan ubat doktor selama setahun temasuklah steroid dan bagai-bagai yang lain. Disamping ubat-ubat tu saya start ambil Vivix sebab saya berpegang Vivix ada anti radang. Penyakit saya akan menyebabkan kulit saya kering sampai rasa boleh siat. Sakit di bahagian sendi. Sembelit dan kadangkala cirit. Cirit tu kira radang sangat aktif dan akakn menyebabkan bleeding dan satu lagi hb memang sentiasa low. Alhamdulillah sejak ambil Vivix selama 2 tahun, saya rasa lebih sihat. Ubat doktor saya dah stop terus. Skang saya amik Vivix consistently termasuk Omega Guard dan Vitalea. Graf kesihatan makin baik. Hb pun dah berada pada paras normal. Cuma baru ni saya gatal tak bertempat gi stop Vivix sebulan… hehehe.. radang tu sya hi… hi.. semula.. hehehhe.. tapi bila dah on Vivix semula… Alhamdulillah. Saya usahalah apa yang terbaik… memang perlu bersama Vivix untuk satu jangka masa yang panjang tapi itu lebih baik daripada saya masuk wad dan habiskan duit RM 14,000 sekelip mata.

 

Alhamdulillah.. syukur. Setelah berikhtiar dengan Vivix, Puan Farah Ali kini menikmati hidup yang lebih baik.

Anda ada kenalan atau keluarga menghidap penyakit auto imun ini? Kongsikan entri ini dengan mereka. Mudah-mudahan, tahap kesihatan mereka lebih baik selepas mencuba Vivix.

 

Berapa harga Vivix Shaklee?

Sebotol Vivix (150 ml) berharga RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada cara makan Vivix Shaklee yang pengedar anda sarankan.)

 

Nak tahu tak, bagaimana anda boleh dapatkan Vivix pada harga yang lebih berbaloi?

 

 Anda kena dapatkan 2 botol Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:

– Keahlian Shaklee PERCUMA

– Kos penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia

– CASH bonus pada bulan berikutnya

Bila Ros kirakan.. penjimatan yang anda bakal dapat adalah dalam RM 100++. Banyak tu.

Boleh tambah simpanan bulanan.

Apa tunggu lagi.. Dapatkan Vivix hari ini juga!

Untuk order, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245. Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat customer Ros. 🙂

signature SA

3 Cara Untuk Kawal Bacaan Gula Agar Tak Kena Diabetes

Assalamualaikum

Diabetes berlaku bila pankreas tidak lagi dapat menghasilkan insulin atau badan anda kurang sensitif terhadap insulin yang dihasilkan.

Bila tak cukup insulin, bacaan gula dalam darah menjadi tidak terkawal. Oleh itu, anda yang sihat ni wajib mengawal bacaan gula sebelum terlambat.

Bagi yang dah ada tanda-tanda diabetes ni atau keluarga ada sejarah diabetes, Ros nasihatkan anda mula ambil tahu cara turunkan bacaan gula dalam darah.

Jika dibiarkan.. Daripada tiada diabetes, terus doktor sahkan ada diabetes. Agak terlambat masa tu. Lebih baik cegah dari sekarang.

 

cara untuk kawal bacaan gula

 

Cara kawal bacaan gula dalam darah

1. Pantau bacaan gula anda

Sebelum makan, bacaan gula anda perlu berada dalam lingkungan ini.
70-130g/dL

Selepas makan, bacaan gula perlu kurang daripada 180 mg/dL

Selain itu, pesakit diabetes perlu menjalani ujian Hb1Ac.

 

2. Pilih makanan yang mempunyai Indek Glisemiks (GI) yang rendah

Makanan berGI rendah tidak meningkatkan paras gula secara mendadak.
Contoh makanan berGI rendah adalah seperti ESP, epal, anggur, kacang tanah.

 

3. Bersenam

Selalu benar kita dengar, nak sihat kena bersenam. Betul?

Aktiviti fizikal yang sederhana seperti berjalan, berbasikal dan berenang dapat menurunkan bacaan gula serta membantu tubuh memproses gula dengan lebih baik.

Anda digalakkan bersenam selama 30 min, 5 kali seminggu.

 

 

Diabetes atau kencing manis ni boleh sembuh dengan kehendakNya. Asalkan anda sanggup ikhtiarkan cari penawar kencing manis ni.

Ros ingin memperkenalkan kepada anda satu produk ni, Vivix Shaklee namanya. Vivix Shaklee dikatakan boleh menurunkan bacaan gula dalam darah.

 

Jom tengok testimoni Vivix turunkan bacaan gula.

IMG_20160809_181650

 

Mak saya umur 64 tahun mengidap diabetes dah 11 tahun. Selalunya bacaan glucose dia belas-belas la tapi pagi semalam check sendiri kat rumah bacaan 8 mmol/L je.. Saya dah jatuh cinta dengan Vivix ni.

Inikah ubat kencing manis yang paling mujarab?

Sebenarnya, Vivix Shaklee bukan ubat, tetapi supplement tambahan yang mengandungi 10 x resveratrol yang mampu mengurangkan risiko terkena pelbagai penyakit kronik.

 

Ada banyak lagi testimoni Vivix yang telah membantu pesakit diabetes lain seperti isi tumbuh semula, penglihatan bertambah baik selepas mengamalkan Vivix.

 

Berapa harga Vivix Shaklee?

Sebotol Vivix (150 ml) berharga RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada cara makan Vivix Shaklee yang pengedar anda sarankan.)

 

Nak tahu tak, bagaimana anda boleh dapatkan Vivix pada harga yang lebih berbaloi?

Anda kena dapatkan 2 botol Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:
– Keahlian Shaklee PERCUMA
– Kos penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia
– CASH bonus pada bulan berikutnya

Bila Ros kirakan.. penjimatan yang anda bakal dapat adalah dalam RM 100++. Banyak tu.
Boleh tambah simpanan bulanan. 🙂

 

Apa tunggu lagi.. Dapatkan Vivix hari ini juga!

Untuk order, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245. Nak order sendiri pun boleh. Hanya klik sahaja pada button ORDER NOW di bawah.

button order now

Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat customer Ros agar bacaan gula anda terkawal.

signature SA

Vivix Bantu Kawal Gula Dalam Darah

Assalamualaikum

 

Pesakit diabetes wajib menjaga pemakanan mereka kalau tak nak bacaan gula naik mendadak. Ros ada kongsikan entri  >> Makanan Untuk Elak Diabetes << . Walaubagaimana pun, pesakit diabetes pun boleh jadikan info dalam entri tersebut sebagai panduan. Selain daripada itu, tahukah anda, Vivix boleh membantu mengawal gula dalam darah?

 

Bagaimana Vivix dapat membantu mengawal kadar gula dalam darah?

 

  • memperlahankan Sindrom Resistansi Insulin
  • mengawal kepekatan glukosa dalam darah
  • mencegah pembentukan protein AGE

 

Anda boleh baca lanjut di sini.

 

Jom tengok testimoni Vivix.

vivix bantu kawal gula dalam darah

 

Perkongsian daripada Puan Nurul Azliza:

Salam..

nak share pengalaman ibu mertua saya.. minggu lepas hubby saya ada hadiahkan Vivix untuk ibu mertua saya. Ibu mertua saya ni ada kencing manis, darah tinggi, sakit lutut dan asma.

So ibu mertua saya start makan Vivix hari ahad. Hari khamis malam dia ada pergi kenduri dan makan segala makanan yang manis-manis kat situ.

Esok pagi dia test gula dan dia TERKEJUT!! Coz gula dia tak naik. Cuma 6.2 . Kalau sebelum ni dia tak boleh langsung makan benda manis. Esok pasti gula dia tinggi.

Pagi sabtu terus dia call kami cerita pasal kesihatan dia…

Saya dan hubby gembira dan syukur sangat bila dengar berita atas perubahan yang mendadak tu.

Alhamdulillah.. Thanks Shaklee 🙂

 

Anak mana yang tak gembira kan. Asbab Vivix, bacaan gula dalam darah mak terkawal. Sesungguhnya, pilihan di tangan kita. Nak hadiahkan Vivix atau biarkan sahaja..

 

Lagi testimoni bacaan gula mak ayah turun.

 

Baca juga >> petua merawat diabetes << ni.

 

Berapa harga Vivix?

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol, lagi jimat.

Anda akan dapat

  • keahlian Shaklee PERCUMA
  • CASH BONUS pada bulan hadapan
  • kos penghantaran PERCUMA

 

Boleh whatsapp Ros kalau anda tak faham pasal ini. Tekan 019-367 3245 sekarang. 🙂

vivix bayar kesihatan resize

 

Nak order sendiri? Boleh terus klik button di bawah. Kos penghantaran adalah percuma.

button order nowHubungi Ros di 019- 367 3245 untuk pembelian atau jika anda ada sebarang pertanyaan.

signature SA