3 Cara Untuk Kawal Bacaan Gula Agar Tak Kena Diabetes

Assalamualaikum

Diabetes berlaku bila pankreas tidak lagi dapat menghasilkan insulin atau badan anda kurang sensitif terhadap insulin yang dihasilkan.

Bila tak cukup insulin, bacaan gula dalam darah menjadi tidak terkawal. Oleh itu, anda yang sihat ni wajib mengawal bacaan gula sebelum terlambat.

Bagi yang dah ada tanda-tanda diabetes ni atau keluarga ada sejarah diabetes, Ros nasihatkan anda mula ambil tahu cara turunkan bacaan gula dalam darah.

Jika dibiarkan.. Daripada tiada diabetes, terus doktor sahkan ada diabetes. Agak terlambat masa tu. Lebih baik cegah dari sekarang.

 

cara untuk kawal bacaan gula

 

Cara kawal bacaan gula dalam darah

1. Pantau bacaan gula anda

Sebelum makan, bacaan gula anda perlu berada dalam lingkungan ini.
70-130g/dL

Selepas makan, bacaan gula perlu kurang daripada 180 mg/dL

Selain itu, pesakit diabetes perlu menjalani ujian Hb1Ac.

 

2. Pilih makanan yang mempunyai Indek Glisemiks (GI) yang rendah

Makanan berGI rendah tidak meningkatkan paras gula secara mendadak.
Contoh makanan berGI rendah adalah seperti ESP, epal, anggur, kacang tanah.

 

3. Bersenam

Selalu benar kita dengar, nak sihat kena bersenam. Betul?

Aktiviti fizikal yang sederhana seperti berjalan, berbasikal dan berenang dapat menurunkan bacaan gula serta membantu tubuh memproses gula dengan lebih baik.

Anda digalakkan bersenam selama 30 min, 5 kali seminggu.

 

 

Diabetes atau kencing manis ni boleh sembuh dengan kehendakNya. Asalkan anda sanggup ikhtiarkan cari penawar kencing manis ni.

Ros ingin memperkenalkan kepada anda satu produk ni, Vivix Shaklee namanya. Vivix Shaklee dikatakan boleh menurunkan bacaan gula dalam darah.

 

Jom tengok testimoni Vivix turunkan bacaan gula.

IMG_20160809_181650

 

Mak saya umur 64 tahun mengidap diabetes dah 11 tahun. Selalunya bacaan glucose dia belas-belas la tapi pagi semalam check sendiri kat rumah bacaan 8 mmol/L je.. Saya dah jatuh cinta dengan Vivix ni.

Inikah ubat kencing manis yang paling mujarab?

Sebenarnya, Vivix Shaklee bukan ubat, tetapi supplement tambahan yang mengandungi 10 x resveratrol yang mampu mengurangkan risiko terkena pelbagai penyakit kronik.

 

Ada banyak lagi testimoni Vivix yang telah membantu pesakit diabetes lain seperti isi tumbuh semula, penglihatan bertambah baik selepas mengamalkan Vivix.

 

Berapa harga Vivix Shaklee?

Sebotol Vivix (150 ml) berharga RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada cara makan Vivix Shaklee yang pengedar anda sarankan.)

 

Nak tahu tak, bagaimana anda boleh dapatkan Vivix pada harga yang lebih berbaloi?

Anda kena dapatkan 2 botol Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:
– Keahlian Shaklee PERCUMA
– Kos penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia
– CASH bonus pada bulan berikutnya

Bila Ros kirakan.. penjimatan yang anda bakal dapat adalah dalam RM 100++. Banyak tu.
Boleh tambah simpanan bulanan. 🙂

 

Apa tunggu lagi.. Dapatkan Vivix hari ini juga!

Untuk order, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245. Nak order sendiri pun boleh. Hanya klik sahaja pada button ORDER NOW di bawah.

button order now

Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat customer Ros agar bacaan gula anda terkawal.

signature SA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge