Apa Pesakit Autoimun Ni Buat Untuk Kawal Penyakitnya?

Assalamualaikum

Penyakit Auto Imun ini merupakan satu penyakit di mana sel badan sendiri menyerang tisu atau organ tertentu. Terdapat beberapa jenis penyakit Auto Imun ni. Antaranya:

  1. Lupus (SLE)
  2. Rheumatoid Arthritis (RA)
  3. Multiple Sclerosis (MS)
  4. Ulcerative Colitis (UC)
  5. Diabetes Type 1
  6. Tiroid

 

Ingin Ros kongsikan kisah pesakit Auto Imun ini atau lebih spesifik pesakit Ulcerative Colitis. Semoga memberikan sedikit sinar harapan kepada pesakit lain di luar sana.

 

Apa itu Ulcerative Colitis?

 

Ulcerative Colitis merupakan penyakit kronik yang menyebabkan keradangan dan ulser di bahagian usus besar atau kolon. Paling teruk, ia akan mengeluarkan nanah dan mukus. Pesakit akan berasa tidak selesa di bahagian abdomen dan akan kerap ke tandas untuk mengosongkan usus besar.

 

pesakit auto imun

Puan Farah Ali merupakan seorang pesakit Ulcerative Colitis. Keadaan beliau semakin bertambah baik selepas mengamalkan Vivix. Jom baca perkongsian beliau.

 

testimoni penyakit auto imun

 

Saya penghidap ulcerative colitis yang merupakan salah satu penyakit auto-immune. Kalau ikut kata doktor, sakit yang tak akan baik sampai bila2. Itu kata doktor kan. Saya disahkan ada masalah ini sejak 2011. Makan ubat doktor selama setahun temasuklah steroid dan bagai-bagai yang lain. Disamping ubat-ubat tu saya start ambil Vivix sebab saya berpegang Vivix ada anti radang. Penyakit saya akan menyebabkan kulit saya kering sampai rasa boleh siat. Sakit di bahagian sendi. Sembelit dan kadangkala cirit. Cirit tu kira radang sangat aktif dan akakn menyebabkan bleeding dan satu lagi hb memang sentiasa low. Alhamdulillah sejak ambil Vivix selama 2 tahun, saya rasa lebih sihat. Ubat doktor saya dah stop terus. Skang saya amik Vivix consistently termasuk Omega Guard dan Vitalea. Graf kesihatan makin baik. Hb pun dah berada pada paras normal. Cuma baru ni saya gatal tak bertempat gi stop Vivix sebulan… hehehe.. radang tu sya hi… hi.. semula.. hehehhe.. tapi bila dah on Vivix semula… Alhamdulillah. Saya usahalah apa yang terbaik… memang perlu bersama Vivix untuk satu jangka masa yang panjang tapi itu lebih baik daripada saya masuk wad dan habiskan duit RM 14,000 sekelip mata.

 

Alhamdulillah.. syukur. Setelah berikhtiar dengan Vivix, Puan Farah Ali kini menikmati hidup yang lebih baik.

Anda ada kenalan atau keluarga menghidap penyakit auto imun ini? Kongsikan entri ini dengan mereka. Mudah-mudahan, tahap kesihatan mereka lebih baik selepas mencuba Vivix.

 

Berapa harga Vivix Shaklee?

Sebotol Vivix (150 ml) berharga RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada cara makan Vivix Shaklee yang pengedar anda sarankan.)

 

Nak tahu tak, bagaimana anda boleh dapatkan Vivix pada harga yang lebih berbaloi?

 

 Anda kena dapatkan 2 botol Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:

– Keahlian Shaklee PERCUMA

– Kos penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia

– CASH bonus pada bulan berikutnya

Bila Ros kirakan.. penjimatan yang anda bakal dapat adalah dalam RM 100++. Banyak tu.

Boleh tambah simpanan bulanan.

Apa tunggu lagi.. Dapatkan Vivix hari ini juga!

Untuk order, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245. Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat customer Ros. 🙂

signature SA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge