Kenapa Shaklee Berani Buat Landmark Study?

Assalamualaikum

 

Apakah maksud Landmark Study?

 

Landmark Study adalah kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang.

 

Tak semua syarikat supplemen berani buat Landmark Study ni? Ye lah. Kantoi pula nanti kalau hasil kajian tak memberansangkan. Dah tu semua keputasan hasil kajian akan diterbitkan untuk tatapan umum.

 

Lain pula dengan CEO Shaklee, Mr Roger Barnett.

 

Beraninya Shaklee buat Landmark Study
==========
.
CEO Shaklee, Mr Roger Barnett masa dia beli Shaklee memang dia tahu Shaklee ni bagus, Shaklee ni terbaik.
.
Tapi dia nakkan data dan bukti saintifik. Bukan testimonial pengguna Shaklee semata-mata.
.
Lalu Dr Gladys Block cadangkan buat Landmark study di mana ada 3 kumpulan yang dikaji iaitu:
1. Orang yang tak amalkan sebarang supplement
2. Orang yang amalkan supplement brand lain
3. Orang yang amalkan supplement Shaklee.

 

FB_IMG_1471754598510
.
Nak bagitau korang ni.. Dr Gladys ada kuasa sepenuhnya ke atas hasil kajian ni. Maksudnya, apa-apa keputusan baik atau buruk akan diterbitkan. Cth: kalau dia dapat keputusan produk Shaklee ni tak bagus, keputusan akan diterbitkan juga. Tak boleh sembunyi-sembunyi.
.
Berani Shaklee kan..
.
Dah tu lepas kajian tu, pihak ketiga review pula hasil kajian Dr Gladys tu untuk memastikan takde unsur-unsur penipuan. Ini bertujuan untuk memastikan hasil kajian tu betul-betul tepat.
.
Bukan calang-calang orang yang berani buat Landmark study ni. Setakat ni Shaklee je berani buat.
.
Esok Ros share keputusan kajian ni k.
signature SA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge