Sembuhkan Luka Akibat Diabetes Atau Kencing Manis

Assalamualaikum

 

Boleh anda bayangkan betapa sakitnya bila jari anda terluka akibat terpotong pisau? Menitis air mata menahan sakit kan. Bayangkan pula bila ibu ayah anda ada luka di kaki.. Tentu tidak sanggup anda melihat luka tersebut.

 

Makin hari, makin besar pula luka tersebut. Sampai boleh nampak isi kaki tersebut.

 

luka-akibat-diabetes

 

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Ibu ayah anda mungkin tak tunjukkan kesakitan yang mereka rasai di hadapan anda. Tapi ketahuilah, mereka ingin kembali sembuh seperti sedia kala.

 

Ingin pergi solat berjemaah di masjid. Ingin pergi ke kebun melihat tanaman dan pokok buah-buahan yang mereka tanam dengan tangan sendiri.

 

Sebagai anak yang kasihkan ibu bapanya, Ros pasti anda sanggup lakukan apa sahaja demi kesihatan ibu ayah.

 

Ramai yang dah cuba supplement Vivix Shaklee untuk sembuhkan luka akibat diabetes atau kencing manis ni.

 

Baca juga >> Penjagaan Kaki Untuk Pesakit Diabetes <<

 

Vivix Shaklee merupakan sirap anggur yang tinggi dengan antioksidan yang membantu melindungi sel-sel badan dari kerosakan. Ianya satu-satunya supplemen yang mampu menembusi DNA manusia.

 

Ros kongsikan satu testimoni daripada Puan Nur Nitra.

 

sembuhkan-luka-akibat-diabetes-kencing-manis

 

Vivix & Luka Akibat Kencing Manis

 

Alhamdulillah..

 

Bila kita dapat bantu orang lain, sama menjadi semakin sihat atau dari sudut material, kepuasannya tak tergambar.

 

Hari ni saya nak share kegembiraan seorang anak. Ayahnya alami luka di kaki. Disebabkan ayahnya seorang pesakit kencing manis, sudah tentulah luka tersebut boleh menjadi semakin teruk.

 

Bermula awal tahun, lukanya kecil sahaja. Tapi lama kelamaan lukanya menjadi semakin besar sehingga menampakkan daging dan tulang kaki.

 

Kerana kasihkan bapa, anaknya menghubungi saya dan bertanyakan produk Shaklee apa yang bagus untuk ayahnya.

 

Alhamdulillah.. walaupun alami healing crisis, ayahnya tetap sabar dan konsisten dengan Shaklee. Daripada hanya mampu terbaring, ayahnya mula menjadi semakin segar dan bertenaga.

 

Membaca al-Quran selepas solat subuh bukan lagi perkara yang berat sejak sakit. Malah sekarang mampu turun ke kebun!

 

Saya sendiri yang ikuti perjalanan #ShakleeEffect ayahnya tersentuh hati.

 

Alhamdulillah.. dengan izin Allah, luka tersebut sembuh.

 

Sebotol Vivix berharga RM 475 sahaja untuk kegunaan sehingga 2 bulan. Sakit itu lebih mahal daripada harga Vivix.

 

Inginkan lebih penjimatan? Dapatkan terus Twin Pack Vivix. Anda layak mendapat:

  • keahlian percuma
  • penghantaran percuma
  • cash bonus pada bulan hadapan

 

Segeralah hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan Vivix sebagai hadiah untuk ibu ayah anda yang disayangi. Usah tunggu sampaiĀ kaki yang luka tu terpaksa dipotong.

 

signature SA

Makan Vitamin Penyebab Dapat Penyakit Kronik?

Assalamualaikum

Pernahkah anda terfikir vitamin yang anda makan tu sebenarnya penyebab anda menghidap sakit kronik seperti diabetes, sakit buah pinggang, sakit jantung dan sebagainya?

makan-vitamin-penyebab-penyakit

Adakah semua vitamin sama je?

Awal-awal dulu Ros fikir macam tu juga. Rupa-rupanya tak sama.

Ada yang semulajadi, ada yang sintetik.

Ada yang berkesan untuk satu tujuan tertentu. Tapi bila makan vitamin atau supplemen, ada organ lain yang terjejas tanpa anda sedari.

 

Ros bagi satu contoh supaya anda lebih faham.

 

Anda makan vitamin untuk cantik. Supplemen untuk kecantikan kulit.

Masa anda makan tu, kecantikan luaran anda memang cantiklah. Kulit licin, flawless tanpa sebutir jerawat pun.

Tapi selepas bertahun-tahun mengamalkan supplement tersebut, tiba-tiba anda jatuh sakit.

Hasil pemeriksaan doktor, rupanya buah pinggang anda rosak akibat terlalu lama mengambil produk tersebut.

 

Ngerikan kalau doktor khabarkan berita ini kepada anda. Organ dalaman anda dah rosak teruk.

Sebab tu kena hati-hati dengan produk yang diambil.

 

Ros nak kongsikan dengan anda satu kajian yang membuka mata Ros tentang bahayanya ambil produk sebarangan.

 

Kalau tengok jadual di bawah ni, orang yang TAK MAKAN APA-APA SUPPLEMEN, peratusan kena penyakit kronik seperti diabetes, serangan jantung, strok dan sakit jantung lebih rendah daripada orang yang makan supplemen lain selain Shaklee.

 

landmark-study-risiko-makan-vitamin

Tapi kalau nak tahap kesihatan anda lagi baik, makanlah supplement Shaklee. šŸ™‚

 

Kajian Landmark Study ni dibuat ke atas pengamal vitamin Shaklee yang dah makan Shaklee 20-30 tahun. Bukan yang baru makan 4-5 tahun.

 

So, memang menunjukkan kesan jangka masa panjang ambil supplemen. Bukan short term. Lagipun penyakit berbahaya bukan berlaku dalam 4 hingga 5 tahun. Semuanya hasil pemakanan dan gaya hidup kita bertahun-tahun sebelum tu.

 

Bertukar jenama, boleh mengubah hidup anda.

Nak bertukar ke vitamin Shaklee? Masih belum terlambat.

Anda boleh ikhtiarkan rawat diabetes dengan petua di entri >> Petua Hilangkan Diabetes <<

Whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee.

signature SA

Alhamdulillah.. Bacaan Gula Dah Normal

Assalamualaikum

 

Dah puas mencuba pelbagai jenis rawatan untuk menurunkan bacaan gula anda?

 

Anda boleh cuba tips merawat diabetes yang Ros kongsikan di entri >> Cara Menurunkan Gula Di Dalam Darah <<.

 

Empat tips tersebut pun dah cuba tapi bacaan tetap tinggi? Apa kata anda teruskan dengan tips ke-5 iaitu mengamalkan supplement tambahan yang kaya dengan Resveratrol.

 

Di entri ini, Ros kongsikan tiga lagi testimoni pesakit diabetes yang mengamalkan supplement tambahan tinggi antioksidan ini. Supplement yang dimaksudkan adalah Vivix Shaklee.

bacaan-gula-normal

Anda boleh baca bagaimana Vivix membantu mengawal paras gula dalam darah di entri >> Petua Merawat Diabetes <<.

 

Jom tengok testimoni pertama.

 

Testimoni 1:

 

buku-checkup-diabetes

Salam semua.

Hari ni saya nak share testimoni merawat diabetes dengan Vivix oleh ayah saya sendiri.

Terbukti Vivix mampu membantu masalah diabetes.

Ni buku checkup abah saya.

Abah saya ni makan memang takde pantang. Kadang-kadang sehari tu sampai 3x bancuh kopi. Makan nasi memang berpinggan-pinggan. Ni semua memang musuh utama kencing manis la kan.

Hari tu bila sedar kaki dia dari sehari ke sehari makin bertukar color jadi hitam, plus ujian diabetes tak pernah bawah 10, doktor pun dah suruh suruh inject insulin setiap hari, baru la menggelabah nak cari alternatif lain.

Saya pun cadangkan Vivix.

Sekarang Vivix yang abah minum belum habis sebotol. Tapi report kesihatan abah memang memeranjatkan.

Dalam 4x ujian darah dibuat dalam sehari, cuma sekali je yang lebih 10.

Itupun sebab lunch dia makan nasi berpinggan-pinggan macam biasa.

Alhamdulillah.

 

Testimoni 2:

 

Ini kisah ayah Puan Anisah yang dah 20 tahun menderita diabetes.

bacaan-gula-kembali-normal

Ayah saya adalah penghidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berada stage 4 dan perlu melakukan dialisis.

Selepas consume Vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor ragu-ragu nak buat conclusion yang ayah bebas diabetes. Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normal tanpa masalah diabetes.

Alhamdulillah.

 

Testimoni 3:

 

bacaan-gula-makin-turun

 

Testimoni penghidap diabetes selepas seminggu mengamalkan minum Vivix Shaklee.

Alhamdulillah bacaan glukos makin turun hampir pada paras normal.

 

Kalau anda penghidap diabetes, ikhtiarkan dengan Vivix Shaklee. Mana tahu asbab Vivix, bacaan gula anda kembali normal.

 

Sebotol Vivix berharga RM 475. Ianya tahan sebulan hingga ke dua bulan bergantung kepada cara makan yang diberi.

 

Dapatkan lebih penjimatan bila anda mendapatkan Twin Pack Vivix sekarang juga. Anda berhak mendapat:

  • Keahlian percuma berharga RM 69
  • Penghantaran percuma berharga RM 11
  • Cash back RM 38 pada bulan hadapan

 

Jangan sampai kaki anda tak sempat diselamatkan bila dah kena potong.

Segera hubungi Ros di 019-367 3245.

signature SA