Tips Berbisnes Walaupun Ada Kerja Hakiki

Assalamualaikum

Harga barang makin naik. Nak buat macam kan. Yang tu kita tak boleh nak kawal.

Apa yang boleh kita buat adalah tambah pendapatan.

Ye lah kan..

Yang bekerja, gaji cukup makan je.

Yang masih belajar, elaun tak cukup. Tengah bulan kena makan maggi je.

Yang surirumah, walaupun duduk rumah nak juga bantu suami tampung perbelanjaan bulanan.

Tips bagaimana nak buat bisnes walaupun ada kerja hakiki/ sibuk dengan kerja rumah.

1. Buat to-do-list sebelum tido
2. Kurangkan aktiviti yang tidak berfaedah seperti menonton tv/drama, scroll FB, bergosip
3. Pilih bisnes online atau dropship
4. Kurangkan masa tido
5. Buat blog- tulis sekali, boleh promote berkali-kali di FB group

Semua ni perlukan pengorbanan. Yang sanggup berkorban je boleh rasa kemanisan hasil berbisnes di kemudian hari.

Setuju?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge