Kenapa Kita Perlu Ambil Supplemen?

Assalamualaikum

Seperti yang kita tahu, sekarang semuanya pantas. Sampaikan makan pun kita banyak pilih fast food. Drive je kereta ke restoran fast food, order, bayar, gerak lagi dua tiga meter, makanan siap!

Apa nutrisi kita dapat daripada makanan fast-food ni?
Ada nilai nutrisi ke?

Sebab tu, zaman sekarang kita kena top up dengan vitamin dan supplemen tambahan.

Walaupun dah makan makanan yang seimbang, bersenam, kita kena jugalah ambil supplemen untuk tingkatkan sistem imun badan.

Walaupun makan makanan berprotein, ayam-ayam tu ada yang kena suntik. Jadi, kenalah ambil supplemen untuk detoks keluar toksin-toksin tu.

Walaupun makan sayur, nutrien dalam sayur-sayuran kita dah kurang. Tanah kita sekarang dah kurang galian berbanding zaman tok nenek kita.

Banyak sebab sebanyak kenapa kita perlu ambil supplemen tambahan dari sekarang kan.

Jom amalkan supplemen. Pilihan Ros adalah yang selamat dan semulajadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge