Cara Nak Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Bila Beli Vivix

Assalamualaikum

Anda kerap membeli Vivix Shaklee tetapi belum mendaftar menjadi ahli?

Sudah tiba masanya untuk anda mendaftar jadi ahli untuk terus merasai kebaikan Vivix pada harga yang lebih rendah.

 

 

Bagaimana nak jadi ahli Shaklee secara percuma?

 

Mudah sahaja. Dapatkan Twinpack Vivix.

 

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda layak mendapat:

1. Vivix pada harga ahli
2. Keahlian PERCUMA ( bernilai RM 69)
3. Kos penghantaran PERCUMA ( bernilai RM 11)
4. Cash Bonus pada bulan berikut

 

Berminat nak jadi ahli secara percuma dengan cara ini?

 

Segera whatsapp Ros di 019-367 3245 dengan kod “ahli”.

Ros akan beritahu details yang diperlukan untuk pendaftaran ahli.

Selepas pre-register, bolehlah anda teruskan shopping Vivix dengan ID Shaklee anda sendiri pada harga ahli terus. ๐Ÿ™‚

Apalagi, whatsapp Ros di 019-367 3245.

Hilangkan Sunburn Dengan Cara Yang Selamat

Assalamualaikum

Masalah sunburn terjadi apabila anda berdedah kepada cahaya matahari untuk jangka masa yang panjang.

Jika anda bercuti di pulau atau berjemur di tepi pantai tanpa memakai sebarang pelindung uv, kulit anda akan jadi gelap dan sunburn.

Untuk menghilangkan sunburn, anda boleh cuba lakukan perkara ini.

Amalkan supplement yang dicadangkan di bawah:

1. Vivix

2. Energizing Soy Protein

3. Vitamin C Sustained Release

4. Ultimate Protection Whitening Lotion

 

Berminat nak hilangkan sunburn dengan produk di atas, bolehlah whatsapp Ros di 019-367 3245.

 

9 Manfaat Pakai Krim Malam Sebelum Tidur

Assalamualaikum

Saat kita tidur adalah masa untuk kulit kita diperbaiki dan diperbahrui. Kurang tidur akan membuatkan anda letih, kulit kelihatan kusam dan berminyak serta ada eye bag di bawah mata. Jika berterusan, anda boleh kelihatan tua sebelum masanya. Jadi, pastikan anda dapat tidur yang cukup setiap malam iaitu lebih kurang 6 hingga 8 jam.

 

Untuk membantu tubuh anda memperbaiki sel-sel kulit dengan lebih optimum, berikan nutrisi dan kebaikan bahan semulajadi kepada kulit anda melalui sapuan krim malam.

 

Ros ingin kongsikan 9 manfaat memakai krim malam sebelum tidur.

 

Manfaat Krim Malam

 

  1. Memperbaiki kerosakan yang berlaku pada kulit
  2. Melembapkan bahagian wajah yang kering
  3. Memperbaiki tekstur kulit
  4. Menggalakkan penghasilan collagen dan elastin untuk kulit yang lebih anjal
  5. Mengurangkan kedutan dan garis halus
  6. Mencerahkan kulit
  7. Mengelakkan kulit kusam
  8. Meratakan warna kulit
  9. Meremajakan kulit

 

Wah… banyaknya kebaikan memakai krim malam ni. ๐Ÿ™‚

 

Selain Set Asas Penjagaan Wajah iaitu pencuci muka, toner dan pelembap, pastikan anda juga memakai krim malam untuk mendapatkan manfaat yang Ros sebutkan di atas.

 

Untuk pengetahuan anda, Shaklee pun ada set penjagaan wajah iaitu Nutriwhite. Sejak Ros cuba krim malam Nutriwhite atau lebih dikenali sebagai Overnight Renewal Whitening Cream, kulit Ros bertambah lembut setiap kali bangun pagi. Rasa moist sangat. Macam tak percaya pula bila pegang kulit sendiri.

 

Bukan Ros sorang je tau yang sukakan Overnight Renewal Whitening Cream. Ramai lagi yang sukakan krim malam ni. Jom Ros kongsikan satu testimoni.

 

Testimoni Overnight Renewal Whitening Cream:

Sentuh kulit pun terasa je berbiji. Memang tak puas hati. Rasa nak picit sokmo.

Bila picit, tau la mesti akan tinggal parut kan.

Tapi sejak guna Overnight Renewal Whitening Cream Nutriwhite jerawar nasi dah takde.

Alhamdulillah.. syukur sangat!

Muka rasa lembuttt.. kat bawah kulit pun dah tak rasa ada biji-biji jerawat nasi tu.

Yang paling best, parut jerawat makin pudar. Kebanyakkannya hampir langsung tak nampak. Macam tak pernah ada parut lak kawasan tu. Padahal sebelum ni nampak juga hitam.

Muka pun dah tak kusam. Makin putih.

 

Wah… Wah.. akak ni suka betul dengan krim malam Nutriwhite. Semua manfaat yang Ros kongsikan, akak ni dah rasa. ๐Ÿ™‚

Rasa macam nak try Overnight Renewal Whitening Cream juga lah. Camne ye?

Hihihi, anda whatsapp je Ros di 019-367 3245. Ros tolong orderkan.

Pencuci Muka Nutriwhite Buat Kulit Lembut Dan Tidak Pedih Selepas Dicuci

Assalamualaikum

Ros nak kongsikan pencuci muka yang Ros tengah pakai sekarang iaitu Gentle Deep Foaming Cleanser.

Dulu kan sebelum Ros guna pencuci ni, kulit Ros selepas dicuci selalu merah-merah dan pedih. Agaknya sebab bahan kimia dalam pencuci muka tu kot.

Lagi satu, selepas dicuci, kulit akan jadi tegang. Tapi bila pegang kulit muka rasa pedih sikit.

Ros terfikir betul ke pencuci muka ni sesuai dengan kulit Ros. Habis je pencuci muka tu, Ros tak beli baru.

Setelah tahu Shaklee pun ada set penjagaan wajah, terus Ros cuba pencuci muka Gentle Deep Foaming Cleanser tu.

Wah.. Best betul masa cuba pertama kali tu. Rasa bersih je kulit lepas cuci. Lembut pun lembut.

Ros perasan, takde dah rasa tegang yang memedihkan tu.

Suka sangat Ros sebab dah jumpa pencuci muka yang serasi.

Kalau anda pun masih tercari-cari pencuci muka yang baru, cubalah Gentle Deep Foaming Cleanser dari rangkaian Nutriwhite.

Berbaloi dan tahan lama satu tiub tu.

Jom tengok testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Gentle Deep Foaming Cleanser ni.

 

Testimoni Gentle Deep Foaming Cleanser

 

Pencuci muka nutriwhite memang best sangat-sangat. Bila cuci muka, rasa lembut dan tak pedih plus rasa bersih sangat.

Jerawat memang susah nak tumbuh. Pori pun makin mengecil.

Kulit pun makin cerah dan kurang berminyak. Sebelum ni kulit kusam ja. Rasa ringan ja muka.

Pakai sikit pun buih dia banyak. Saya dah pakai dekat setahun dah satu tiub ni. Memang jimat. Berbaloi dengan harga.

Mana yang belum cuba, memang kena cuba pencuci muka yang sangat lembut ni.

 

Gentle Deep Foaming Cleanser diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan terpilih tanpa bahan kimia yang boleh merengsakan kulit. Seperti namanya, Gentle Deel Foaming Cleanser bertindak dengan membersihkan dengan lembut sehingga ke liang pori. Antara ekstrak tumbuhan yang digunakan:

  • Rumpai laut membantu menghilangkan kotoran, menanggalkan sel-sel kulit yang mati.
  • Alga hijau membantu menyahtoksin dan melembapkan kulit.
  • Strawberi Begonia membantu mencerahkan dan meratakan tona kulit.

 

Anda tidak perlu ragu-ragu dengan keselamatan produk Nutriwhite. Saintis Shaklee telah mengkaji bertahun-tahun bahan yang digunakan untuk menghasilkan pencuci muka Nutriwhite. Lagipun, saintis mencipta Nutriwhite khusus untuk kulit orang Asia. Special, kan..

 

Anda boleh order sendiri Gentle Deep Foaming Cleanser ni dengan klik >> ORDER NOW. Pembayaran boleh dibuat samada mengguna kredit kad/debit kad terus ke akaun Shaklee. Isikan saja details yang diperlukan seperti nama, email, alamat untuk pengeposan dan juga nombor telefon.

Mudah, kan.

Jika anda ada soalan berkaitan pencuci muka ini, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245.

Hilangkan Kulit Kusam Dengan Skincare Yang Selamat

Assalamualaikum

Kulit dikatakan kusam apabila kulit nampak gelap dan tidak berseri. Sel-sel kulit mati yang tidak ditanggalkan juga membuatkan kulit kelihatan kusam dan kita pun nampak tua.

Untuk mendapatkan kulit yang glowing, anda perlu mengunakan Skincare yang khusus untuk mengatasi masalah kulit kusam ini.

Skincare yang berkesan untuk hilangkan kulit kusam adalah Set Nutriwhite.

Dalam Set Nutriwhite, ada dua produk yang memainkan peranan penting untuk mengembalikan keserian wajah anda.

 

Produk Nutriwhite untuk atasi kulit kusam:

 

1. Gentle Action Makeup Remover: membantu menanggalkan sel kulit mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan, menyegarkan dan menegangkan kulit

2. Gentle Deep Foaming Cleanser: membantu membersihkan kulit wajah dan liang pori daripada kotoran, melembapkan dan mencerahkan kulit

 

Selain Skincare Nutriwhite, anda juga digalakkan untuk mengambil supplemen tambahan untuk bekalkan nutrisi kepada sel-sel kulit anda.

 

Supplemen yang dicadangkan untuk kulit kusam adalah:

 

1. Vivix : kaya dengan antioksidan untuk melindungi kulit daripada radikal bebas. Resveratrol dalam Vivix ย juga menjadikan kulit nampak awet muda.

2. Omega Guard: Omega-3 merupakan asid lemak baik yang penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan mengelakkan kulit kendur. Jika kulit kering dan kendur, kulit akan kelihatan kusam.

 

 

Jika anda memiliki kulit yang kusam, dapatkan set di atas untuk mengembalikan keserian kulit anda.

Anda boleh klik >> ORDER NOW sekarang untuk pembelian terus dengan pihak Shaklee.

Penghantaran akan dibuat samada oleh Gdex, Citylink atau Poslaju. Selepas pembelian, sila whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan cara makan dan tips kecantikan lain untuk kulit muka anda.

Anda juga boleh hubungi Ros di 019-367 3245 jika anda ada soalan berkaitan produk di atas. Ros sedia membantu. ๐Ÿ™‚

Cara Kecilkan Pori-pori Wajah Yang Terbuka Dengan Berkesan

Assalamualaikum

Selain mencuba cara semulajadi untuk kecilkan pori-pori wajah, anda juga boleh mengamalkan supplemen untuk kesihatan kulit.

Supplemen yang dicadangkan untuk kecilkan pori-pori wajah adalah:

 

1. Vivix : membantu memperbaiki sel-sel kulit yang rosak. Vivix juga kaya dengan antioksidan untuk melindungi kulit daripada radikal bebas.

 

2. Collagen Powder: membantu mengecilkan liang pori wajah dan meningkatkan keanjalan kulit.

 

3. Vitamin C: penting untuk penghasilan collagen dan elastin. Selain daripada itu, Vitamin C juga membantu mengurangkan kedutan dan garis halus.

 

4. Gentle Deep Foaming Cleanser: membantu membersihkan kulit dan liang pori daripada kotoran. Sesuai dengan namanya, Gentle Deep Foaming Cleanser, segala benda yang tersumbat di liang pori dapat dikeluarkan dengan cara yang lembut.

 

5. Soothing Radiance Whitening Softener: membantu menutup kembali liang pori yang terbuka semasa process mencuci muka tadi. Selain itu, toner ini juga akan menyegarkan kulit.

 

Dapatkan 5 produk ini untuk mengecilkan pori-pori wajah anda.

 

Anda boleh klik >> ORDER NOW sekarang untuk pembelian terus dengan pihak Shaklee.

Penghantaran akan dibuat samada oleh Gdex, Citylink atau Poslaju. Selepas pembelian, sila whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan cara makan dan tips lain untuk kecilkan liang pori wajah anda.

Anda juga boleh hubungi Ros di 019-367 3245 jika anda ada soalan berkaitan produk di atas. Ros sedia membantu. ๐Ÿ™‚

Cara Mengecilkan Liang Pori Di Wajah

Assalamualaikum

Liang pori wajah yang besar dan terbuka sedikit sebanyak boleh mencacatkan penampilan wajah anda. Ia juga boleh membawa kepada masalah jerawat bila pori-pori tersebut tersumbat dengan debu, kotoran dan sel kulit yang mati.

Bagaimana nak mengecilkan pori-pori wajah?

 

Ros ingin tekankan di sini rutin penjagaan wajah yang konsisten memainkan peranan yang besar untuk mengecilkan liang pori.

Perkara pertama yang anda perlukan lakukan adalah membersihkan muka daripada kotoran seperti mekap dan debu.

Bila wajah sudah dicuci bersih, kotoran sudah tiada di liang pori, anda perlukan memakai toner untuk menutup liang pori yang terbuka itu.

Selepas itu, pastikan anda memakai pelembap untuk mengekalkan kelembapan kulit dan memakai pelindung uv untuk melindungi kulit daripada pancaran sinar uv.

Untuk 3 rutin di atas, Ros akan gunakan Set Asas Nutriwhite kegemaran Ros.

Anda boleh gunakan pencuci muka, toner dan pelindung uv pilihan anda. Tapi, pastikan ianya selamat dan semulajadi tau.

Seterusnya Ros nak kongsikan 3 cara semulajadi untuk kecilkan pori-pori wajah.

 

3 cara semulajadi untuk kecilkan pori-pori wajah:

 

1. Menggunakan kiub ais : Ambil beberapa ketul kiub ais dan bungkus dengan kain yang bersih. Tekap kain tersebut di muka selama beberapa minit. Buat selama 15 minit.

2. Menggunakan masker timun : Keluarkan sebiji timun dari peti sejuk. Potong kepada beberapa bahagian kecil dan blend sehingga hancur. Sapu paste timun tadi dengan jari ke seluruh wajah kecuali bahagian mata. Baring dan biarkan mask tadi selama 30 minit. Selepas itu, bilas dengan air yang bersih.

 

3. Menggunakan masker madu dan lemon: Ambil sebiji lemon dan perah jus untuk dapatkan 3-5 sudu besar jus lemon. Campurkan dengan madu secukupnya. Sapu pada wajah dan biarkan selama 15-20 minit. Bilas dengan air suam.

Semoga bermanfaat untuk anda yang tercari-cari cara nak kecilkan liang pori wajah. ๐Ÿ™‚

Anda boleh baca selanjutnya mengenai supplemen untuk kecilkan pori-pori wajah di sini.

Isteri Hamil Semula Selepas Anak Pertama Berumur 10 Tahun

Assalamualaikum

Anak merupakan anugerah yang tak ternilai daripada Allah. Anak juga merupakan salah satu cabang rezeki. Ada orang dikurniakan anak yang ramai, tetapi rumahnya kecil sahaja. Akan tetapi mereka boleh hidup aman dan damai di dalam rumah tersebut.

Subhanallah. Betullah.. setiap anak sudah ditentukan rezekinya. Jadi, sebagai ibu bapa usahlah risau tentang rezeki anak-anak.

Teringat kisah diri sendiri, selepas setahun berkahwin, Ros dan suami masih belum dikurniakan anak. Kami tidak berputus asa masa tu. Ahkirnya, selepas 2 tahun 6 bulan berkahwin, baru dikurniakan anak pertama.

Selepas anak pertama lahir, 2 tahun kemudian lahir pula anak kedua. Selang 2 tahun lagi, lahir pula anak ketiga. Syukur Ya Allah atas nikmat ini Ya Allah.

Yang penting, kita usaha dan berikhtiar untuk dapatkan anak.

Ros nak kongsikan kisah Encik Daud yang menunggu 10 tahun untuk mendapat anak kedua.

 

Jom baca kisahnya..

 

Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun.

Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke?

Fuh sabarjela yang tanya tu tak fikir langsung perasaan orang. Kesian kat isteri saya jadi stress bila orang tanya macam tu. Kadang-kadang yang tanya tu tak tengok batang hidung sendiri. Sebab ada yang tanya tu anak dia sendiri dah lama kahwin tapi masih belum dikurniakan anak. Emm tak tau nak cakap apa kan.

Jawapan yang biasa saya berikan โ€œbelum ada rezeki lagi dan Allah sebaik-baik perancangโ€ Saya dan isteri dah buat pemeriksaan doktor masing-masing tiada masalah.

Sebelum ni isteri makan produk Shaklee tak konsisten. Alhamdulillah sejak saya suruh wife minum Vivix konsisten selama sebulan lebih dan saya juga turut minum sekali. Akhirnya wife saya berjaya hamil setelah 10 tahun menunggu. Masa wife kata period tak datang lagi terus dia suruh saya beli pregnancy test. Alhamdulillah positif asbab minum Vivix dan semuanya dengan Izin Allah juga.

Berkat kesabaran dan doa yang tak pernah putus. InsyaAllah kami bakal menimang cahaya mata yang kedua pada bulan Julai 2017 nanti. Kini kandungan isteri saya dah 4 bulan lebih. Moga segalanya dipermudahkan.

 

Bagi mereka yang belum dikurniakan anak. Cubalah Vivix sebagai ikhtiar. Vivix ni berfungsi untuk memperbaiki sel-sel tubuh kita yang rosak akibat dari pemakanan yang tak seimbang, radikal bebas dan gaya hidup yang tidak sihat. InsyaAllah apabila sel-sel tubuh kita elok, kesihatan kita bertambah baik. Dan pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. InsyaAllah.

Alhamdulillah. Inilah Shaklee Effect saya.

 

Ingin berikhtiar dengan Vivix?

Hubungi Ros di 019-367 3245 sekarang juga!

Tips Elak Jerawat Tumbuh Di Muka

Assalamualaikum

Ros nak kongsikan dengan anda tips untuk elak muka berjerawat.

Tips Elak Jerawat Tumbuh

1. Cuci muka 2 kali sehari dengan pencuci muka yang sesuai dengan jenis kulit muka anda.

2. Kawal stress kerana stress juga punca jerawat naik dengan suburnya.

3. Elakkan makan makanan yang berminyak kerana ia boleh membuatkan kulit anda berminyak. Bakteria jerawat suka kulit yang berminyak.

4. Pastikan muka anda bersih sebelum masuk tidur. Jika masih ada kesan mekap, bahan kimia tersebut boleh menyebabkan terjadinya jerawat

5. Amalkan rutin penjagaan wajah dengan konsisten seperti mencuci wajah, memakai toner, memakai pelembap, memakai pelindung uv. Tak lupa juga krim malam untuk mperbahrui kulit wajah.

Terdapat banyak set penjagaan wajah di luar sana. Ros nasihatkan anda cari yang selamat dan dihasilkan daripada bahan semulajadi serta tiada bahan kimia berbahaya.

Satu jenama yang Ros nak cadangkan untuk anda iaitu Set Penjagaan Wajah Nutriwhite. Kalau anda nak tahu, Ros juga pakai Set Nutriwhite ni.

Memang Ros tak pandang jenama yang lain sebabnya ia sangat serasi dengan kulit Ros. Kalau dulu, lepas cuci muka kulit Ros jadi merah dan pedih sikit.

Tapi, dengan Nutriwhite, lepas cuci, kulit lembut je. Tiada lagi rasa tegang yang memedihkan tu.

Harga Nutriwhite juga mampu milik. Tahan lama pula tu. Sebagai contoh, pencuci mukanya boleh tahan sehingga 9 bulan. Berbaloi sangat, kan.

Anda nak cuba Set Nutriwhite ni?

Tips Penjagaan Kulit Berminyak Yang Anda Patut Amalkan

Assalamualaikum

Masalah kulit berminyak biasanya disebabkan oleh hormon dan kilang minyak mengeluarkan terlalu banyak sebum.

Ros ingin kongsikan beberapa tips dalam menjaga kulit wajah jenis berminyak.

 

Tips penjagaan kulit berminyak:

1. Cuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari dan bilas dengan air suam.

2. Guna tisu khas penyerap minyak untuk serap minyak berlebihan terutama pada waktu tengahari. Tekap-tekap je tau. Tak perlu tonyoh kuat-kuat.

3. Pakai mask sekali sekala untuk keluarkan minyak berlebihan dan membersihkan pori-pori wajah.

4. Pilih pelembab jenis bebas minyak untuk mengelakkan kulit kelihatan berminyak.

5. Pilih sunblock jenis bebas berminyak untuk melindungi kulit anda daripada sinaran uv berbahaya. Anda boleh pilih sunblock jenis gel berbanding jenis krim.

6. Amalkan supplemen untuk kesihatan kulit seperti supplemen antioksidan dan Resveratrol.

 

Anda boleh baca artikel seterusnya mengenai >> Cara Atasi Masalah Kulit Berminyak dan Berjerawat.