Follow:
Kulit Cantik

Atasi Masalah Resdung Dan Jerawat Sekaligus

Assalamualaikum

Orang yang mengalami masalah resdung kerap bersin terutamanya pada waktu pagi. Selain itu, mereka juga kerap berasa gatal di bahagian hidung, kerongkong dan telinga. Boleh dikatakan satu mukalah terasa gatalnya. Memang perit. Kadang-kadang tu sampai sakit kepala dan melarat kepada demam.

Sesetengah orang yang ada resdung turut mempunyai masalah jerawat yang teruk. Ianya berkait dengan masalah resdung tadi. Bakteria yang menyerang rongga sinus yang tersumbat boleh menyebabkan nanah terjadi di bawah kulit. Akhirnya, keluarlah jerawat.

Ingin Ros kongsikan satu testimoni bagaimana nak hilangkan masalah resdung seterusnya mengatasi masalah jerawat juga.

Testimoni daripada Cik Norshahida Mamat

[KRISIS PEMULIHAN RESDUNG & JERAWAT SELAMA DUA BULAN YANG AMAT BERBALOI DENGAN PRODUK SHAKLEE]

Nama saya Norshahida Mamat dan berusia 23 tahun. Saya berasal daripada Terengganu dan masih lagi bergelar pelajar di sebuah kolej swasta.

Sebelum ini, saya menghadapi masalah resdung dan jerawat yang amat dahsyat sehingga mengganggu banyak tumpuan saya terhadap rutin harian. Setiap pagi, saya pasti akan mengalami masalah bersin yang teruk sehinggakan nak kelas pun saya rasa tak selesa.

Belum lagi bab jerawat yang penuh di wajah sehinggakan saya rasa malu dan seolah rasa rendah diri. Lagi-lagi bila time datang bulan.. bertambah meriah jerawat di wajah saya ni!

Masalah resdung ini bukan sahaja membuat bahagian hidung dan seluruh wajah saya menjadi gatal-gatal, malahan ada masanya sehingga tahap saya sakit kepala.

Keadaan ini amat mengganggu situasi saya sebagai seorang pelajar kolej.

Pada ketika itu, rawatan yang saya mampu dan tahu hanyalah bergantung dengan ubat-ubatan yang dapatkan daripada farmasi. Memang berkesan namun hanyalah sementara. Namun, jika saya stop aje makan ubat terus simptom-simptom tadi datang balik.

Akhirnya, mimpi ngeri saya mula tiba ke penghujungnya apabila saya bertemu dengan produk Shaklee di Facebook upline saya, Mami Ayu Adyani.

Setelah menceritakan masalah yang saya hadapi serta sessi konsultasi bersama beliau; saya disyorkan untuk mengambil Vivix sebagai permulaan dengan sukatan satu pada waktu pagi dan satu sudu pada waktu malam.

Selain itu, saya turut mengambil produk Shaklee yang lain iaitu kolagen, Alfalfa Complex, Vitamin C, Omega Guard dan ESP; dan masih mengamalkannya sampai hari ini.

Kesannya pada peringkat awal tidaklah seperti yang semua orang yang mengalami masalah seperti saya harapkan. Saya mengalami krisis pemulihan selama hampir 2 bulan lamanya.

Saya kerap mengantuk dan keletihan, semakin kerap bersin dan paling saya tak suka, makin banyak pula jerawat yang keluar. Namun, sebab saya dah aware mengenai hal ini semasa sessi konsultasi, maka saya teruskan pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten.

Alhamdulillah.. berkat istiqomah dan sabar mengamalkan suplemen Shaklee seperti yang diajar oleh upline saya, dalam masa lebih kurang 9 bulan .. masalah resdung saya lama-kelamaan kian berkurangan dan beransur pulih.

Tiada lagi masalah bersin di waktu pagi dan paling best, jerawat di muka kian berkurangan! Malahan, kalau ada pun cepat kecut.

Saranan saya untuk anda semua di luar sana, cubalah produk Shaklee kerana suplemen Shaklee adalah semulajadi, tidak mengandungi bahan kimia merbahaya dan setiap satu produk telah menjalani ujian klinikal. Saya juga syorkan anda buat juga research tentang produk Shaklee yang sesuai dengan anda di samping mendapatkan konsultasi daripada SID yang boleh guide anda sehingga mendapat hasil yang diinginkan.

Juga, jangan lupa untuk sabar dan konsisten amalkan produk Shaklee ini. Sememangnya saya sangat berpuas hati dengan produk Shaklee dan konsultasi yang diberi oleh upline saya. Inilah Shaklee Effect saya!

Kredit to: SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3

Jika anda juga mengalami masalah resdung yang teruk, usah berlengah lagi. Jom atasinya sekarang. Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan Set Resdung ni.

Atau anda juga boleh beli terus dengan Shaklee dengan klik SET RESDUNG. Penghantaran akan dibuat oleh pihak Shaklee samada mengguna courier GDex, Poslaju atau Citylink.
*Selepas pembelian, hubungi Ros untuk dapatkan cara makan eksklusif ya.

Semoga dengan kesabaran anda konsisten amalkan Set Resdung ni, masalah resdung dan jerawat anda selesai sekaligus.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.