Kesan Resveratrol Kepada Pesakit Diabetes Dan Buah Pinggang

Assalamualaikum

Tahukah anda apa itu Resveratrol?
Resveratrol merupakan polifenol semulajadi yang dikeluarkan oleh tumbuh-tumbuhan tertentu untuk melindungi tumbuhan tersebut daripada diserang dan dirosakkan. Sebatian polifenol semulajadi ini boleh dijumpai dalam anggur, blueberries dan raspberries.
Disebabkan kesan Resveratrol sangat positif, ramai pesakit diabetes beriktiar dengan supplemen Resveratrol untuk mengawal kencing manis mereka.
Ros ingin kongsikan dengan anda satu testimoni di mana pesakit diabetes ini mengambil supplemen Resveratrol daripada Shaklee iaitu Vivix.
 
Supplemen Resveratrol lebih mudah diambil berbanding mengambil blueberries dan raspberries. Buah-buahan beri ini agak sukar didapati di Malaysia. Tambahan pula, harganya agak mahal.
Vivix Shaklee dihasil daripada 4 campuran botani iaitu Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan Japanese Knotweed.
Bagaimana Resveratrol Membantu?
– Mengawal kepekatan gula dalam darah
Jika anda banyak mengambil karbohidrat, bacaan gula dalam darah boleh meningkat dengan mendadak. Resveratrol membantu melambatkan proses pencernaan dan penyerapan karbohidrat ke dalam darah.
– Mengaktifkan enzim SIRT1
Enzim SIRT1 penting untuk rembesan hormon insulin. Resveratrol membantu dalam mengaktifkan enzim ini.
– Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin. Rintangan insulin adalah keadaan di mana sel-sel badan tidak dapat menggunakan insulin dengan baik. Insulin bertanggungjawab untuk mengawal kadar gula dalam darah.
Jika anda merupakan pesakit diabetes, anda juga berisiko terkena penyakit lain seperti sakit buah pinggang. Sebab itu, amat penting untuk anda mengawal penyakit kencing manis dengan memantau dan mengawal bacaan gula dalam darah anda.
Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan Vivix hari ini juga!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge