Tips Elak Jerawat Tumbuh Di Muka

Assalamualaikum

Ros nak kongsikan dengan anda tips untuk elak muka berjerawat.

Tips Elak Jerawat Tumbuh

1. Cuci muka 2 kali sehari dengan pencuci muka yang sesuai dengan jenis kulit muka anda.

2. Kawal stress kerana stress juga punca jerawat naik dengan suburnya.

3. Elakkan makan makanan yang berminyak kerana ia boleh membuatkan kulit anda berminyak. Bakteria jerawat suka kulit yang berminyak.

4. Pastikan muka anda bersih sebelum masuk tidur. Jika masih ada kesan mekap, bahan kimia tersebut boleh menyebabkan terjadinya jerawat

5. Amalkan rutin penjagaan wajah dengan konsisten seperti mencuci wajah, memakai toner, memakai pelembap, memakai pelindung uv. Tak lupa juga krim malam untuk mperbahrui kulit wajah.

Terdapat banyak set penjagaan wajah di luar sana. Ros nasihatkan anda cari yang selamat dan dihasilkan daripada bahan semulajadi serta tiada bahan kimia berbahaya.

Satu jenama yang Ros nak cadangkan untuk anda iaitu Set Penjagaan Wajah Nutriwhite. Kalau anda nak tahu, Ros juga pakai Set Nutriwhite ni.

Memang Ros tak pandang jenama yang lain sebabnya ia sangat serasi dengan kulit Ros. Kalau dulu, lepas cuci muka kulit Ros jadi merah dan pedih sikit.

Tapi, dengan Nutriwhite, lepas cuci, kulit lembut je. Tiada lagi rasa tegang yang memedihkan tu.

Harga Nutriwhite juga mampu milik. Tahan lama pula tu. Sebagai contoh, pencuci mukanya boleh tahan sehingga 9 bulan. Berbaloi sangat, kan.

Anda nak cuba Set Nutriwhite ni?

Comments

  1. says

    Betul la asal stress je habis muka penuh jerawat. Syukur ada amik beberapa jenis supplement jugak untuk elak jerawat tumbuh dengan begitu cepat.

    • SirapAnggur says

      Stress memang musuh utama.
      Lepas ni, kalau stress jerawat naik, cool kan diri.
      Kalau bertambah stress, makin banyak pula yang naik nanti.

      Wajib amalkan supplemen untuk kawal stress dan juga untuk cantikkan kulit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge