Isteri Hamil Semula Selepas Anak Pertama Berumur 10 Tahun

Assalamualaikum

Anak merupakan anugerah yang tak ternilai daripada Allah. Anak juga merupakan salah satu cabang rezeki. Ada orang dikurniakan anak yang ramai, tetapi rumahnya kecil sahaja. Akan tetapi mereka boleh hidup aman dan damai di dalam rumah tersebut.

Subhanallah. Betullah.. setiap anak sudah ditentukan rezekinya. Jadi, sebagai ibu bapa usahlah risau tentang rezeki anak-anak.

Teringat kisah diri sendiri, selepas setahun berkahwin, Ros dan suami masih belum dikurniakan anak. Kami tidak berputus asa masa tu. Ahkirnya, selepas 2 tahun 6 bulan berkahwin, baru dikurniakan anak pertama.

Selepas anak pertama lahir, 2 tahun kemudian lahir pula anak kedua. Selang 2 tahun lagi, lahir pula anak ketiga. Syukur Ya Allah atas nikmat ini Ya Allah.

Yang penting, kita usaha dan berikhtiar untuk dapatkan anak.

Ros nak kongsikan kisah Encik Daud yang menunggu 10 tahun untuk mendapat anak kedua.

 

Jom baca kisahnya..

 

Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun.

Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke?

Fuh sabarjela yang tanya tu tak fikir langsung perasaan orang. Kesian kat isteri saya jadi stress bila orang tanya macam tu. Kadang-kadang yang tanya tu tak tengok batang hidung sendiri. Sebab ada yang tanya tu anak dia sendiri dah lama kahwin tapi masih belum dikurniakan anak. Emm tak tau nak cakap apa kan.

Jawapan yang biasa saya berikan “belum ada rezeki lagi dan Allah sebaik-baik perancang” Saya dan isteri dah buat pemeriksaan doktor masing-masing tiada masalah.

Sebelum ni isteri makan produk Shaklee tak konsisten. Alhamdulillah sejak saya suruh wife minum Vivix konsisten selama sebulan lebih dan saya juga turut minum sekali. Akhirnya wife saya berjaya hamil setelah 10 tahun menunggu. Masa wife kata period tak datang lagi terus dia suruh saya beli pregnancy test. Alhamdulillah positif asbab minum Vivix dan semuanya dengan Izin Allah juga.

Berkat kesabaran dan doa yang tak pernah putus. InsyaAllah kami bakal menimang cahaya mata yang kedua pada bulan Julai 2017 nanti. Kini kandungan isteri saya dah 4 bulan lebih. Moga segalanya dipermudahkan.

 

Bagi mereka yang belum dikurniakan anak. Cubalah Vivix sebagai ikhtiar. Vivix ni berfungsi untuk memperbaiki sel-sel tubuh kita yang rosak akibat dari pemakanan yang tak seimbang, radikal bebas dan gaya hidup yang tidak sihat. InsyaAllah apabila sel-sel tubuh kita elok, kesihatan kita bertambah baik. Dan pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. InsyaAllah.

Alhamdulillah. Inilah Shaklee Effect saya.

 

Ingin berikhtiar dengan Vivix?

Hubungi Ros di 019-367 3245 sekarang juga!

Comments

    • SirapAnggur says

      Kalaun Tuan Anuar kenal sesiapa yang ada masalah ini, boleh lah bagitau mereka untuk contact saya. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge