9 Manfaat Pakai Krim Malam Sebelum Tidur

Assalamualaikum

Saat kita tidur adalah masa untuk kulit kita diperbaiki dan diperbahrui. Kurang tidur akan membuatkan anda letih, kulit kelihatan kusam dan berminyak serta ada eye bag di bawah mata. Jika berterusan, anda boleh kelihatan tua sebelum masanya. Jadi, pastikan anda dapat tidur yang cukup setiap malam iaitu lebih kurang 6 hingga 8 jam.

 

Untuk membantu tubuh anda memperbaiki sel-sel kulit dengan lebih optimum, berikan nutrisi dan kebaikan bahan semulajadi kepada kulit anda melalui sapuan krim malam.

 

Ros ingin kongsikan 9 manfaat memakai krim malam sebelum tidur.

 

Manfaat Krim Malam

 

  1. Memperbaiki kerosakan yang berlaku pada kulit
  2. Melembapkan bahagian wajah yang kering
  3. Memperbaiki tekstur kulit
  4. Menggalakkan penghasilan collagen dan elastin untuk kulit yang lebih anjal
  5. Mengurangkan kedutan dan garis halus
  6. Mencerahkan kulit
  7. Mengelakkan kulit kusam
  8. Meratakan warna kulit
  9. Meremajakan kulit

 

Wah… banyaknya kebaikan memakai krim malam ni. 🙂

 

Selain Set Asas Penjagaan Wajah iaitu pencuci muka, toner dan pelembap, pastikan anda juga memakai krim malam untuk mendapatkan manfaat yang Ros sebutkan di atas.

 

Untuk pengetahuan anda, Shaklee pun ada set penjagaan wajah iaitu Nutriwhite. Sejak Ros cuba krim malam Nutriwhite atau lebih dikenali sebagai Overnight Renewal Whitening Cream, kulit Ros bertambah lembut setiap kali bangun pagi. Rasa moist sangat. Macam tak percaya pula bila pegang kulit sendiri.

 

Bukan Ros sorang je tau yang sukakan Overnight Renewal Whitening Cream. Ramai lagi yang sukakan krim malam ni. Jom Ros kongsikan satu testimoni.

 

Testimoni Overnight Renewal Whitening Cream:

Sentuh kulit pun terasa je berbiji. Memang tak puas hati. Rasa nak picit sokmo.

Bila picit, tau la mesti akan tinggal parut kan.

Tapi sejak guna Overnight Renewal Whitening Cream Nutriwhite jerawar nasi dah takde.

Alhamdulillah.. syukur sangat!

Muka rasa lembuttt.. kat bawah kulit pun dah tak rasa ada biji-biji jerawat nasi tu.

Yang paling best, parut jerawat makin pudar. Kebanyakkannya hampir langsung tak nampak. Macam tak pernah ada parut lak kawasan tu. Padahal sebelum ni nampak juga hitam.

Muka pun dah tak kusam. Makin putih.

 

Wah… Wah.. akak ni suka betul dengan krim malam Nutriwhite. Semua manfaat yang Ros kongsikan, akak ni dah rasa. 🙂

Rasa macam nak try Overnight Renewal Whitening Cream juga lah. Camne ye?

Hihihi, anda whatsapp je Ros di 019-367 3245. Ros tolong orderkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge