Kadar Bacaan Kencing Manis Turun Selepas Amalkan Supplemen Resveratrol

Assalamualaikum

KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX
.

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.
.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..
.

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.


.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!
.

Is it my eyes playing trick or she does look younger?

Kredit to:

Supermom Shaklee Story

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 21: NURUL SYAZWANI SALLEH

Berminat nak dapatkan Vivix untuk turunkan bacaan kencing manis?

Segera whatsapp Ros di 019-367 3245

Cara Kurangkan Kedutan Di Wajah

Assalamualaikum

Semakin kita berusia, semakin banyak kedutan muncul di wajah. Di tambah lagi dengan faktor-faktor lain seperti tekanan, pemakanan yang tidak sihat, tidur yang tidak cukup dan merokok, masalah kedutan boleh dialami oleh orang yang masih muda, seawal usia 30-an.

Nampak tua sebelum masanya? Pasti ramai yang tak nak kan.

 

Jadi, ambillah langkah-langkah untuk mengurangkan kedutan di wajah dengan amalan berikut:

 

Kurangkan kedutan dengan supplemen semulajadi:

 

1. Vivix: merupakan antioksidan yang sangat berkuasa untuk memperbaiki sel-sel yang rosak serta melindungi sel-sel daripada radikal bebas seperti stress yang boleh menyebabkan kedutan muncul.

 

2. Collagen Powder: merupakan sejenis protein yang memberikan keanjalan dan ketegangan kepada kulit kita. Kekurangan collagen membuat garis-garis halus timbul di wajah.

Molekul Collagen Shaklee sangat halus. Jadinya, ia mudah diserap oleh badan.

 

3. Energizing Soy Protein: Protein merupakan makanan sel-sel badan kita termasuklah sel-sel kulit. Bila sel-sel dibekalkan dengan cukup makanan (protein), sel akan menjadi lebih sihat.

Sel kulit yang sihat akan terpancar pada wajah iaitu kulit kelihatan lebih berseri, tidak kusam, lebih halus, anjal dan gebu.

 

4. Vitamin C: juga merupakan antioksidan untuk melindungi sel-sel daripada serangan radikal bebas. Vitamin c juga penting dalam penghasilan collagen dan elastin untuk menganjalkan dan menegangkan kulit.

 

Itulah 4 supplemen yang wajib anda amalkan untuk mengurangkan kedutan di wajah.

Jom tengok produk kecantikan pula untuk kurangkan kedutan yang dah ada tu.

 

Kurangkan kedutan dengan skincare selamat:

 

1. Enfuselle Eye Treatment:

Selalunya kedutan bermula di bahagian mata kerana kulit sekitar mata sangat nipis. Enfuselle eye treatment membantu mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan di sekitar mata.

Ia boleh juga digunakan untuk bahagian mulut dan leher.

 

Berminat nak dapatkan Set Premium untuk kurangkan kedutan ini? Ikut sahaja langkah di bawah.

 

Cara Order:

 

Anda boleh klik ORDER NOW untuk pembelian terus dengan Shaklee.

Selepas mengesahkan produk yang ingin dibeli, anda akan diminta untuk memberikan details seperti nama, alamat, no telefon dan email untuk tujuan pengeposan.

Seterusnya, pembayaran boleh dibuat samada dengan menggunakan kad debit/ kad kredit.

Tadaa.. siap.

Tunggu sahaja produk dihantarkan ke alamat yang anda masukkan tadi.

 

Konsultasi:

 

Selepas pembelian, hubungi Ros di 019-367 3245 untuk cara makan eksklusif buat pelanggan Ros. Hanya untuk yang beli dari SirapAnggur.com.

Apa Yang Akak Ini Buat Untuk Hilangkan Jerawat Batu

Assalamualaikum

Perkongsian daripada Sis Sarah:

Assalamualaikum..Hai.. Saya Sarah..berumur 33 tahun. Sebelum ni saya pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk. Muka saya jenis muka yang berminyak. Jadi, jerawat senang sangat tumbuh dan kadang-kadang bernanah seperti jerawat batu. Boleh dikatakan hari-hari ada je jerawat baru menyebabkan muka saya penuh dengan bekas-bekas jerawat terutama di bahagian pipi.

 

Gambar Hiasan

 

Kulit saya sangat sensitif pada pencuci muka terutama yang mengandungi alkohol dan bahan kimia kerana ia menyebabkan kulit saya bertambah kering. Disebabkan itu, saya tak pakai langsung mana-mana pencuci muka.
.

3 tahun yang lepas saya mula mengamalkan Vivix. Vivix ni produk Anti Penuaan dan Antioksidan. Saya jadi teruja nak cuba sebab fungsi Vivix nie sendiri yang membantu memperbaiki sel DNA kita. Bila sel kita sihat InsyaAllah kulit kita juga akan sihat.
.

Baru-baru nie saya perbaharui passport saya. Memang agak terkejut bila dibandingkan dengan gambar passport saya 2 tahun lepas. Sangat-sangat berbeza. Muka makin licin dan paling tak sangka gambar passport lama saya memang nampak macam muka makcik-makcik. Tapi gambar terbaru saya nampak kelihatan lebih muda sedikit.

Sekarang, saya dah pun berani memakai pencuci muka kerana kulit muka dah semakin baik. Kulit dah tak berminyak macam dulu, jerawat dah jarang-jarang tumbuh dan bekas jerawat dah pudar.
.

Nasihat saya pada kawan-kawan yang ada masalah kulit muka, dah pakai dan consume macam-macam produk, tapi masih tak berkesan, cuba rawat sel-sel badan dengan Vivix ni konsisten selama 3 tahun. Insya Allah masalah kulit muka kawan-kawan akan dapat di atasi.

Kredit to:

Supermom Shaklee Story

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 12: SITI SARAH MOHAMAD NOOR

 

Anda boleh tengok satu lagi testimoni bergambar untuk masalah jerawat bernanah di entri >> Atasi Masalah Jerawat Bernanah.

 

Jika anda tak sabar nak cuba Vivix untuk hilangkan jerawat batu, boleh segera whatsapp Ros di 019-367 3245.

Izinkan Ros bantu anda dapatkan kulit yang cantik dengan supplemen semulajadi, selamat dan berkesan.

Akibat Terpengaruh Dengan Iklan Di Televisyen, Muka Saya Naik Jerawat. Apa Yang Saya Buat?

Assalamualaikum

Iklan di televisyen adalah satu cara marketing untuk penjual memperkenalkan produk kepada bakal prospek. Kebanyakan daripada kita pasti tertarik bila sering kali terlihat iklan tersebut di kaca tv. Pasti terdetik di hati untuk mencuba produk tersebut.

Walau bagaimana pun, pastikan anda membeli produk yang tidak berbahaya diri sendiri. Mudah-mudahan anda tidak menyesal seperti sis Suhaida ini.

Baca perkongsian beliau di bawah:
.

Assalamualaikum W.B.T.

Saya Siti Suhaida Binti Ismail, berusia 27 tahun dan berasal dari Negeri Cik Siti Wan Kembang. Saya bekerja sebagai Retail Executive di sebuah syarikat swasta.

Masa belajar dulu kulit saya tiada masalah tetapi berkulit gelap, cemburu melihat model iklan di televisyen yang memakai produk kulit putih seawal 3 hari, saya terus teruja. Saya tekad membeli dan mencubanya. Memang benar kesannya sangat cepat.
Muka menjadi licin dan menipis, kulit saya tidak tahan panas. Tetapi apabila saya berhenti memakai produk tersebut akibat kekurangan wang, muka saya menjadi semakin teruk, jerawat besar-besar tumbuh silih berganti menyebabkan saya menjadi semakin stress.

Saya juga mempunyai masalah dengan sistem penghadaman yang kurang baik. Mungkin kerana tidak menjaga pemakanan seharian saya yang kebanyakan nya memang tidak sihat. Jadual makan saya memang tidak teratur, dan saya suka minuman berkafein sebagai usaha untuk stay up belajar pada waktu malam.

Saya penggemar tegar Nescafe dan kadang2 satu sachet tidak cukup kuat bagi saya. Kehidupan sebagai pelajar saya anggap normal jika makan Maggi dan Nescafe, akibat terlalu sibuk dengan belajar saya biarkan saja masalah itu sampai lah satu ketika saya disyaki mengalami masalah dalam usus kerana berlaku pendarahan ketika membuang tetapi tidak sakit.

Perut saya menjadi sangat sensitive dengan makanan yang saya makan, saya tidak boleh makan pedas walaupun sedikit dan sembelit yang teruk. Mungkin terlalu stress dengan keadaan diri, hormone saya menjadi tak stabil, jerawat semakin naik penuh dimuka dan period saya menjadi tidak stabil.

KULIT MUKA JADI LEBIH SIHAT, JERAWAT HILANG DAN MASALAH USUS HILANG SELEPAS AMALKAN INI

Saya mula ikhtiar ingin mencuba Shaklee dengan mengambil ESP, dan Vitamin C secara konsisten namun jerawat masih tidak berhenti naik dan mula menambah B-Complex, Gla dan Alfalfa untuk menstabilkan hormone dan merawat masalah jerawat saya..

Alhamdulillah masalah jerawat saya dah berkurang, period dah okay dan sekarang saya langsung tiada masalah usus lagi.
Bagi adik-adik di luar sana, saya sarankan tidak mudah terpengaruh dengan iklan-iklan di televisyen kerana tiada produk yang mampu memberi kesan seawal 3 hari melainkan produk tersebuk mempunyai kandungan bahan kimia yang tinggi.

 

Bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat yang serius, rawat lah dari dalaman dahulu dan cari skincare yang berasaskan dari bahan semujadi. Inilah Shaklee Effect saya.

 

Kredit to:

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 12: SITI SUHAIDA ISMAIL

 

Anda boleh baca selanjutnya entri Ros >> Hilangkan Jerawat Dengan Cara Yang Selamat.

Semoga memberi sinar harapan untuk anda dapatkan juga kulit yang mulus. 🙂

Pengalaman Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee- Sihat, Bertenaga dan Susu Banyak

Assalamualaikum

Pengalaman berpantang yang indah menjadi idaman setiap ibu. Kalau boleh, mereka nak elak pengalaman sembelit yang memeritkan itu, pengalaman luka bersalin lambat sembuh, susu tiada, letih tiada tenaga untuk menguruskan anak yang baru lahir.

Anda boleh baca pengalaman Puan Nadim berpantang dengan Set Bersalin Shaklee.

Dengan izin Allah, Puan Nadim menjalani proses berpantang dengan sangat lancar.

Jom baca perkongsian beliau:

 

SIHAT, BERTENAGA DAN SUSU BANYAK DENGAN SHAKLEE MEMENUHI IMPIAN SEMUA IBU BERPANTANG

 

Hai semua. Assalamualaikum!

Nadim nak share sikit pengalaman berpantang anak yang pertama ni dengan set berpantang Shaklee.

.
Sebenarnya set yang Nadim ada untuk berpantang ni adalah set vitamin yang memang Nadim dah makan sejak 3tahun lepas lagi.

.
Tapi sebab baru first time mengandung kan, so lagi konsisten la Nadim ambik setiap vitamin tu. Tak nak la pulak jadi apa-apa kat anak.

.
Lagi2 sejarah keturunan keluarga belah arwah mak Nadim memang banyak and hampir semuanya GDM masa mengandung yang terus lekat diebetes sampai akhir hayat dan keguguran banyak2 kali. And Nadim BEBAS GDM!

.


Masa berpantang Nadim ada vitamin B complex, zinc complex, vitalea, oste, vitamin C dan Omega guard. Tambah 1 lagi vivix yang memang Nadim beli khas untuk berpantang. Masa ni belum lagi minda terbukak untuk minum ESP yang super famous tu.

.
Alhamdulillah berkat konsisten makan setiap hari vitamin2 ni, hasilnya luka Nadim cepat baik. Cepat bercantum elok cumanya benang jahitan tu je lah rasa tak selesa.

.
Daripada dalam ward lepas bersalin lagi Nadim dah ada susu yang warnanya sangat kuning dan pekat. Zayyad dah menyusu daripada minit-minti pertama dia lahir lagi dan masa tu dia sangat bersih walaupon belum dimandikan. Menjadi ibu kepada anak yang pertama ni jadi igauan ramai ibu2. TAKUT TAKDE SUSU!

.
Tapi alhamdulillah, sejak daripada awal lagi memang dah follow bab penyusuan susu ibu. Segala ilmu dah dikorek dan hanya tinggal apply je. Dan alhamdulillah juga, berkat kerajinan dapatla 2 tong nasi besar bawak balik EBM frozen stock selepas 2bulan berpantang kat kampung. Zayyad takde jaundis yer walaupon Nadim darah O.

.
Nadim berpantang dengan inlaw yang mana tak bagi makan buah pon masa pantang. Bayangkan nutrisi apa je yang ada. Karbohidrat dari nasi dan protein dari ikan, dan sayur yang dah dibuat tumis air. Sayur kompem takde nutrisi sebab dah layu gila lepas dimasak.
Kurang nutrisi menyebabkan luka lambat sembuh dan ibu kekurangan tenaga!

.
Tapi semua berjalan lancar. Sepanjang berpantang, semua orang cakap macam tak pantang pon. Bertenaga! Mandikan anak sendiri, mandi sendiri,drive sendiri ke klinik untuk checkup sebulan, makan memang la sendiri. Hihi.

.
Muka Nadim pon tak pucat. Rambut masa tu pon tak gugur. Darah nifas sangat lancar. Kalau darah yang tak lancar ni bahaya yang boleh sebabkan ibu rasa sakit gila dalam perut macam nak bersalin lagi!

Owh lupa! Lepas 2minggu berat dah kembali 55kg dan habis pantang berat dah 54kg!

.
Tu lah pengalaman nadim dengan set berpantang shaklee. Sembelit pon takde bila konsisten makan ostematriks. Jangan tak taw, sembelit adalah salah satu mimpi ngeri yang amat bagi ibu berpantang.

.
Yang bestnya, set tu lah daripada dulu 3 tahun lepas hingga lah sekarang menyusukan anak yang dah berumur 10bulan. Stretchmark Nadim yang macam harimau belang dah hilang masa Zayyad umur 6-7 bulan lagi!

.
Vitamin Shaklee memang awesome! InsyaAllah takkan cari set lain dah untuk seterusnya pon!

.
Cadangan Nadim, kalau korang takut nak makan jamu2 yang akan menyebabkan anak terkena jaundis dan dalam masa yang sama nak kembali sihat, langsing dan bertenaga serta susu banyak, Shaklee PILIHAN PERTAMA!

Kredit to:

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3

Anda nak cuba Set Bersalin yang sama macam Puan Nadim? Boleh terus hubungi Ros di 019-367 3245.

Pengalaman Menarik Menyertai Shaklee Cares Event Pada 21hb Mei 2017

Assalamualaikum

Hari ni Ros menyertai lagi Shaklee Cares Event yang diadakan di Sunway Geo Tower. Berbeza dengan dengan program 2 minggu lepas, kali ini ada analisis kulit dan pemeriksaan kesihatan payudara.

Semua aktiviti ini adalah percuma tau. Kalau nak ikutkan analisis kulit tu bernilai RM 80. Tapi semasa program ini, percuma je tau.

Bila buat analisis kulit tu baru tahu keadaan sebenar kulit walaupun pada pandangan mata sendiri ini, kulit Ros tak banyak masalah.

Apa lagi, lepas ni Ros dah tahu dah apa yang perlu dilakukan untuk atasi masalah kulit Ros.

Kalau ada program macam nu lagi, anda patut menyertainya. Best sangat tau. Nanti Ros war-war di sini.

Jadi teruskan membaca blog SirapAnggur.com ni ya. 🙂

Analisis Kulit Percuma Di Shaklee Cares Event 20 dan 21 Mei 2017

Assalamualaikum

Apa aktiviti anda hujung minggu ini?

Kalau anda berada di Subang Jaya dan kawasan sekitarnya, Ros ingin mengajak anda memeriahkan Shaklee Cares Event yang diadakan di Home Office Shaklee yang baru di Subway Geo Tower.

Antara aktiviti yang menarik adalah analisis kulit secara percuma. Kalau kat luar, analisis kulit ni bernilai RM 80. Boleh tahan kan harganya.

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk tahu keadaan kulit muka anda hari ni.

Selain itu, anda juga boleh buat pemeriksaan tulang dan juga pemeriksaan kesihatan payudara.

Boleh rujuk poster berikut.

Nak tahu lanjut, bolehlah hubungi Ros di 019-367 3245.

Bila Mukaku Dah Tak Seperti Kertas Pasir

Assalamualaikum

Bila jerawat pasir atau jerawat nasi naik di muka, mulalah rasa kulit muka seperti kertas pasir.

Nak pegang pun rasa tak best.

Samada itu whitehead atau blackhead, anda mesti nak tahu cara nak hilangkannya.

Jom Ros kongsikan cara paling senang nak hilangkan whitehead dan blackhead ni.

Ramai dah cuba. Mereka pun akui cara ni paling senang nak hilangkan whitehead dan blackhead yang dah berkurun lamanya ada di muka.

Cara hilangkan whitehead dan blackhead ialah dengan menggunakan Gentle Action Makeup Remover.

Dihasilkan daripada bahan semulajadi, whitehead dan blackhead dapat dihilangkan secara lembut tanpa merosakkan kulit wajah.

Ros kongsikan satu testimoni untuk tatapan anda.

Wah.. Wah.. Bestnya hilang semua whitehead dan blackhead ni. Baru best nak pegang kulit sendiri. 🙂

Nak order? Anda bolehlah hubungi Ros di 019-367 3245.

Cara Nak Jimat Kos Rawatan Perubatan

Assalamualaikum

Kos perubatan saban tahun makin meningkat. Anda boleh refer jadual di bawah untuk anggaran kos tahun 2013 untuk beberapa jenis penyakit kronik.

Itu kos pada tahun 2013. Sekarang dah 2017. Pastinya dah naik.

 

Untuk memastikan tahap kesihatan anda tip top, melaburlah RM 475 untuk sebotol Vivix. Sebotol Vivix tahan sehingga 2 bulan. Hanya sesudu kecil sehari.

Jika anda sudah menghidapi penyakit kronik seperti diabetes, anda boleh tingkatkan tahap kesihatan anda dengan Resveratrol yang ada di dalam Vivix.

Sudah banyak testimoni Resveratrol dalam Vivix membantu mengawal bacaan gula dalam darah pesakit diabetes.

 

Berminat nak dapatkan Vivix?

Hubungi saja Ros di 019-367 3245.

Jom sihatkan diri sendiri dan keluarga dengan produk selamat, semulajadi dan berkesan. 🙂