Resepi Smoothies Buah Naga

Assalamualaikum

Smoothies merupakan minuman yang sangat berkhasiat sebab kita menggunakan buah-buahan segar.

Kalau order masa makan di luar, belas-belas ringgit juga kan. Minum segelas memang tak puas. Tambah-tambah lagi cuaca di luar tengah panas membahang kan.

Nak order segelas lagi? Fikir banyak kali kan. Kan best kalau dapat buat di rumah. Jimat. Satu lagi, kita boleh tambah bahan yang kita suka dan juga boleh kawal jumlah gula yang digunakan.

Rupa-rupanya senang je nak buat smoothies.

Asalkan anda ada blender boleh blend ais, ada buah contohnya mangga ke buah naga ke.

Lepas tu kalau ada susu segar dengan yogurt, dah boleh buat minuman berkhasiat ni.

Hari ni Ros nak share 1 resepi Smoothies dulu.

Resepi Smoothies Buah Naga

1. buah naga: belah 2. Korek isi guna sudu.
2. Yogurt asli: 2-3 sudu besar
3. Susu segar: setengah mug
4. Ais kiub: setengah mug
5. Energizing Soy Protein (ESP):2-3 sudu besar ( optional )

Masukkan kesemua bahan ke dalam blender dan blend. Pastikan anda guna blender yang boleh blend Ais. Kalau takde, jangan risau, gantikan Ais kiub dengan air sejuk.

Sukatan di atas Ros agak-agak je. Ikut naluri. Cewah.

Alhamdulillah. Sedap Smoothies ni.

Lagi sedap sebenarnya bila tambah ESP ni. Ros kalau dah tambah ESP, tak ambil breakfast lain dah. Sebab ESP ni mengenyangkan.

Kalau anda nak breakfast yang cepat tapi masih berkhasiat, bolehlah minum Smoothies Buah Naga campur ESP.

Bulan puasa nanti, minuman ni dah masuk dalam list menu sahur 5 minit Ros. Yeay…

Tiada alasan lagi malas sahur sebab malas nak ketung ketang kat dapur.

Yang pasti, ESP akan sentiasa ada di rumah Ros bulan puasa sebagai energy booster Ros sekeluarga.

Nak order ESP?
Boleh klik sini >> www.wasap.my/60193673245

Apa Perlu Dilakukan Bila Jerawat Naik Di Pipi?

Assalamualaikum

Apakah perasaan anda bila bangun pagi tengok cermin, ada sebutir jerawat di pipi?

Pagi tu pula anda ada meeting dengan client penting. Macam mana ni .. menggelabah weh.

Dalam banyak-banyak hari, pagi ni pula Jerawat pilih nak keluar. Tension pun ada kan.

Jom Ros kongsikan apa perkara Yang anda perlu buat supaya jerawat tak merebak ke tempat lain.

1. Cuci muka tidak lebih daripada 2 kali sehari. Gosok lembut wajah anda dan bilas dengan air suam. Gunakan tuala muka yang khas untuk lap muka untuk elakkan jangkitan ke bahagian muka yang lain.

2. Elakkan memegang muka dengan tangan yang kotor. Dikhuatiri bakteria yang ada di jari akan memburukkan lagi Jerawat. Ikat rambut anda supaya minyak pada rambut tidak terkena Jerawat.

3. Ketika guna handphone pun, jarakkan dari muka. Keraplah bersihkan skrin handset anda.

4. Kurangkan makan berlemak dan berminyak. Masakan yang pedas-pedas pun sama. Tahan dulu sampai jerawat surut.

5. Elakkan picit Jerawat. Yang ni kena kontrol jari anda daripada memegang Jerawat tersebut. Ingat lah bila anda pecahkan jerawat tu, ia boleh meninggalkan bekas berkawah.

Inilah tips mudah yang dapat Ros kongsikan untuk nak elak jerawat daripada merebak.

 

Nak tahu pasal Skincare yang terbukti dapat memudarkan Jerawat?

Memperkenalkan Youth Skincare iaitu Intensive Treatment and Repair Set untuk mengatasi masalah Jerawat.

Sebelum tengok testimoni, Jom Ros kongsikan apa yang ada dalam Intensive Treatment and Repair Set.

Set intensive treatment and repair ini terdiri daripada:

1. Luminous Gel Oil Cleanser
2. Perfecting Skin Toner
3. Youth Activating Serum
4. Radiance C+E
5. Age Defense Moisturizer SPF50
6. Advanced Renewal Night Cream

 

Testimoni 1:

Testimoni 2:

Testimoni 3:

Testimoni 4:

Testimoni 5:

Boleh nampak perbezaan dalam gambar sebelum dan selepas kan.

Dengan penggunaan yang konsisten, bekas jerawat pun boleh hilang.

Dapatkan konsultasi dan cara pakai Skincare Youth daripada Ros. Ros sendiri pun menggunakan Youth sejak Feb 2018.

Klik sini untuk whatsapp Ros.
>> www.wasap.my/60193673245.

Homestay English Style di Bandar Mahkota Cheras

Assalamualaikum

Hujung minggu baru ni Ros dan bisnes Partner Ros bersama-sama dengan mentor kami telah menjayakan aktiviti teambuilding yang berlangsung selama 2 hari 1 malam.

Teambuilding kami telah diadakan di satu homestay yang sangat cantik dengan susunatur perabot gaya english. Elegant sangat tau.

Jikalau anda tengah mencari homestay di kawasan Bandar Mahkota Cheras, bolehlah anda menginap di sini. Sangat recommended!

Muat untuk Group teambuilding kami: 7 dewasa, 1 budak dan 1 baby.

Homestay ini sangat sesuai juga untuk berkumpul satu famili besar kerana mempunyai 3 bilik tidur. Toto dan bantal lebih disediakan.

Jom Ros kongsikan gambar sekitar dalam homestay ni.

Melangkah masuk, anda akan nampak ruang tamu dengan 2 sofa pink dan 1 sofa-2 tempat duduk warna putih.

Maaf ye, Ros hanya ambil gambar satu je Sofa pink tu. Rasa macam queen je bila duduk atas tu.

Fefeeling winter sikit duduk di sebelah pemanas ni sambil minum Koko panas.

Ruang makan pun cantik dengan hiasan cermin di dinding dan chandelier di atas.

Menjengah ke bahagian dapur pula, lengkap dengan peti sejuk, oven dan microwave. Semuanya built-in. Mesin basuh pun ada.

Peralatan seperti cerek, pinggan, teko dan cawan juga disediakan.

Naik ke tingkat atas pula, anda akan nampak ruang keluarga. Di sini, anda boleh menonton TV, Iron baju atau berbual bersama ahli keluarga.

Inilah rupa bilik tidur utama. Luaskan. Boleh hampar toto jika ada yang nak berguling-guling di atas lantai.

Bilik utama mempunyai bilik airnya yang tersendiri. Manakala 2 bilik tidur lain berkongsi satu bilik air.

Oh ya. Di tingkat bawah juga mempunyai bilik air. Kalau ada orang guna semua bilik air di tingkat atas, cepat-cepatlah berlari ke tingkat bawah.

Hehe.

Ros sangat suka dengan homestay ni. Tenang je. Perabot pun tak banyak. Tak serabut kepala.

Jika anda berminat untuk bermalam di sini atau nak staycation di sini, anda boleh Register untuk login melalui link airbnb di bawah ni:

>>  Register Airbnb

Produk Hilangkan Jeragat Akibat Hormon Tidak Seimbang

Assalamualaikum

Jeragat merupakan tompokan warna coklat gelap di permukaan kulit di wajah yang timbul akibat peningkatan melanin dalam badan.

Salah satu faktor pengeluaran melanin dengan banyak adalah disebabkan hormon yang tidak stabil terutamanya ketika seseorang wanita itu hamil atau sedang mengambil pil perancang.

Anda bertuah, jika jeragat akibat hormon ini hilang selepas melahirkan anak.

Ada yang setiap kali mengandung, jeragat kerap bertandang di wajah dan tidak mahu pulang. 😅

Ada atau tidak penyelesaian untuk masalah jeragat akibat hormon ini?

Ros nak kongsikan testimoni seorang akak yang tak putus asa untuk atasi masalah jeragat akibat hormon tidak seimbang setiap kali hamil.

Akak ni memilih untuk menggunakan Skincare yang semulajadi dan bebas bahan kimia terlarang.

Kalau akak ni guna Skincare yang ada bahan kimia berbahaya, besar kemungkinan jeragat dia bertambah teruk.

Perkongsian 1:

Jom tengok perkongsian akak bernama Sylvia Yong ini.

Oh My Jeragat!!!
Hari ni saya kongsikan #YOUTHeffect saya telah peram beberapa minggu😆

Setiap kali mengandung, muka saya akan ditumbuhi jeragat.. mungkin sebab perubahan hormon dan juga usia makin bertingkat-tingkat😄 (siapa ada masalah sama mcm saya? Baik mengaku😂)

3 kali mengandung + 2 kali misscarriage cukup untuk muka saya terutama bahagian tulang pipi dipenuhi dengan bintik-bintik jeragat😌
Nasib la 5 kali ja mengandung..
Imagine kalu 10 kali mengandung, confirm satu muka berjeragat kali kan😂

Tapi dilema seorang wanita hilang bila YOUTH masuk pasaran Malaysia😍

YOUTH is Hope!

2 bulan saya guna fullset Intensive & Repair Youth set, jeragat kelihatan pudar walaupun bukan 100% terutama yang degil lama menetap di muka saya😁

Tapi at least muka kelihatan makin sihat, glowing dan tona warna muka pun sekata😊

Umur masuk 40an ni perlu sangat jaga kulit muka sebab perubahan hormon senang mengundang jeragat dan pigmentatsi penuaan.. jangan la nanti umur baru 45 tapi dah kelihatan seperti 60🙊

p/s: camera no filter, gambar tiada edit.

 

Bukan akak Sylvia je yang berjaya pudarkan jeragat yang degil tu. Akak manis sorang ni pun Ros perasan jeragat dia makin pudar.

 

Perkongsian 2:

Ini pula perkongsian akak Nor Amlizan atau lebih dikenali di kalangan teman sebagai Kak Am.

Sharing my #youthshaklee #shakleeeffect at day 23. With radiant 4+ coQTRol and consistent plain water and controlled food intake. I am a 41 yo lady with very dry and sensitive skin. Hope to see better complexion in shaaAllah. As per now, I observed hyperpigmentation/freckles faded – not vanished. #youthshaklee #journeycontinues

Apa yang ada dalam Set Intensive Treatment and Repair Set yang Kak Sylvia dan Kak Am amalkan ini?

1. Luminous Gel Oil Cleanser
2. Perfecting Skin Toner
3. Youth Activating Serum
4. Radiance C+E
5. Age Defense Moisturizer SPF50
6. Advanced Renewal Night Cream

Yang paling best, setiap pembelian YOUTH fullset atau Set Intensive Treatment and Repair Set ni, anda secara automatik dapat free membership dan terus menikmati harga member yang 25% lebih murah dari harga Retail. Cash bonus juga akan dimasukkan ke dalam Account bank anda pada pertengahan bulan berikutnya.

Dan paling istimewa bulan May 2018 ni, anda akan dapat FREE RADIANCE C+E yang bernilai RM440 tu.

Untuk dapatkan promosi Youth fullset ini, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245 atau klik terus link ini: www.wasap.my/60193673245.

Jom pudarkan jeragat dengan konsultasi eksklusif daripada Ros. ❤️