Follow:
Kulit Cantik

Apa Perlu Dilakukan Bila Jerawat Naik Di Pipi?

Assalamualaikum

Apakah perasaan anda bila bangun pagi tengok cermin, ada sebutir jerawat di pipi?

Pagi tu pula anda ada meeting dengan client penting. Macam mana ni .. menggelabah weh.

Dalam banyak-banyak hari, pagi ni pula Jerawat pilih nak keluar. Tension pun ada kan.

Jom Ros kongsikan apa perkara Yang anda perlu buat supaya jerawat tak merebak ke tempat lain.

1. Cuci muka tidak lebih daripada 2 kali sehari. Gosok lembut wajah anda dan bilas dengan air suam. Gunakan tuala muka yang khas untuk lap muka untuk elakkan jangkitan ke bahagian muka yang lain.

2. Elakkan memegang muka dengan tangan yang kotor. Dikhuatiri bakteria yang ada di jari akan memburukkan lagi Jerawat. Ikat rambut anda supaya minyak pada rambut tidak terkena Jerawat.

3. Ketika guna handphone pun, jarakkan dari muka. Keraplah bersihkan skrin handset anda.

4. Kurangkan makan berlemak dan berminyak. Masakan yang pedas-pedas pun sama. Tahan dulu sampai jerawat surut.

5. Elakkan picit Jerawat. Yang ni kena kontrol jari anda daripada memegang Jerawat tersebut. Ingat lah bila anda pecahkan jerawat tu, ia boleh meninggalkan bekas berkawah.

Inilah tips mudah yang dapat Ros kongsikan untuk nak elak jerawat daripada merebak.

 

Nak tahu pasal Skincare yang terbukti dapat memudarkan Jerawat?

Memperkenalkan Youth Skincare iaitu Intensive Treatment and Repair Set untuk mengatasi masalah Jerawat.

Sebelum tengok testimoni, Jom Ros kongsikan apa yang ada dalam Intensive Treatment and Repair Set.

Set intensive treatment and repair ini terdiri daripada:

1. Luminous Gel Oil Cleanser
2. Perfecting Skin Toner
3. Youth Activating Serum
4. Radiance C+E
5. Age Defense Moisturizer SPF50
6. Advanced Renewal Night Cream

 

Testimoni 1:

Testimoni 2:

Testimoni 3:

Testimoni 4:

Testimoni 5:

Boleh nampak perbezaan dalam gambar sebelum dan selepas kan.

Dengan penggunaan yang konsisten, bekas jerawat pun boleh hilang.

Dapatkan konsultasi dan cara pakai Skincare Youth daripada Ros. Ros sendiri pun menggunakan Youth sejak Feb 2018.

Klik sini untuk whatsapp Ros.
>> www.wasap.my/60193673245.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.