Follow:
Bisnes

Cara Kira Cash Bonus Shaklee

Assalamualaikum

Hari ni Ros nak sambung cerita mengenai cash bonus Shaklee iaitu C yang pertama Shaklee tawarkan.

Macam yang Ros bagitau sebelum ni, ahli Shaklee untuk makan sendiri pun boleh layak dapat cash bonus ni kalau buat pembelian min 150uv pada bulan tu.

Setiap produk Shaklee ada uv yang tertentu. Anda boleh bayangkan uv sebagai point.

Lagi tinggi uv anda, lagi banyak cash bonus yang anda boleh dapat.

Ada 6 tingkat peratusan cash bonus.

Yang paling rendah adalah 5%. Bila anda buat pembelian 150uv, anda akan dapat RM 23.25 cash bonus.

Seterusnya, bila anda buat pembelian 300uv ke atas, peratusan bonus meningkat ke 8%. Anda mendapat RM 74.40.

Untuk mendapat pendapatan 3 angka, anda perlu mengumpul 600uv.

Dah dapat 3 angka, boleh letak Target capai 4 angka pula dan naik rank Supervisor.

 

Bagaimana nak kira cash bonus Shaklee?

Pening tengok jadual di atas. Macam mana boleh dapat RM 23.25 tu.

Ada satu formula mudah yang digunakan untuk kira bonus Shaklee ni.

Bonus (RM) = uv x 3.1 x %

Sebagai contoh, anda ada buat pembelian produk 150uv.

Bonus yang akan anda terima dikira macam ni:

150uv x 3.1 x .05

Anda akan dapat RM 23.25.

 

Satu lagi contoh Ros bagi,

Anda ada buat pembelian 800u, berapa Bonus yang anda dapat?

Peratus bonus untuk 800uv adalah 11% kerana minimum nak dapat 11% bonus adalah 600uv.

Jadi,

800uv x 3.1 x .11 = RM 272.80

Jelas?

Berminat nak jadi ahli di bawah group Shaklee Ros, Starlight?

Atau anda boleh klik link ni >> www.wasap.my/60193673245

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.