Follow:
Vertigo

Cara Kurangkan Vertigo Dengan Cepat

Assalamualaikum

Pesakit Vertigo akan berasa seperti melayang-layang, tak stabil, rasa berpusing walaupun sedang berdiri tegak, rasa seperti nak jatuh ke satu arah.

Ada juga yang akan merasa loya, mual dah nak muntah. Mereka juga rasa pening dan nak pitam. Ada juga yang rasa telinga berdengung.

 

Ada sekali dulu masa mengandungkan anak pertama, Ros perlu keluar meeting dengan customer. Masa tu ada discussion dan semua orang berdiri.

Tiba-tiba Ros rasa macam nak tumbang. Sebelum tu, Ros dah rasa macam nak pitam. Tapi gagah juga berdiri. Nasib sempat berpaut di kerusi.

Lepas berehat sekejap dan makan sesuatu, Ros rasa lebih baik.

 

Tapi rasa pening nak pitam pesakit Vertigo ni boleh berlaku untuk jangka yang lebih lama. Ada yang sampai berhari-hari. Memang apa kerja pun tak boleh buat lah sebab pening. Dunia sekeliling macam tengah berpusing.

 

Petua Merawat Vertigo

Ada beberapa rawatan yang pesakit Vertigo boleh pertimbangkan. Vertigo boleh diatasi dengan mengetahui apa punca dan penyebab vertigo seseorang itu.

 

Antara rawatan vertigo adalah:

1. Vestibular rehabilitation

Ia merupakan fisio terapi untuk menguatkan sistem vestibular.

2. Canalith Repositioning Manuevers

Ini melibatkan beberapa siri pergerakan kepala dan badan untuk BPPV ( Benign Paroxysmal Positional Vertigo )

3. Ubat-ubatan

Ubat-ubatan boleh mengurangkan simptom-simptom verrtigo seperti pening dan loya.

4. Pembedahan

Jika vertigo berlaku disebabkan pernah mengalami kecederaan otak atau tumor, pembedahan boleh atasi vertigo daripada berulang.

5. Supplemen Resveratrol

Resveratrol merupakan antioksidan yang sangat berkuasa untuk membantu mengatasi vertigo. Resveratrol juga bersifat anti-radang untuk mengurangkan bengkak di otak dan di telinga dalam. Ia juga membantu memperbaiki sel-sel yang rosak dalam badan kita.

 

Seterusnya Ros nak kongsikan testimoni vertigo dengan supplemen Resveratrol iaitu Vivix Shaklee.

 

Testimoni 1:

 

Testimoni 2:

 

Testimoni 3:

Suami yang mengalami Vertigo sehingga mengganggu saraf pendengaran kembali sihat dengan Vivix.

 

Testimoni 4:

Saya nak cerita tentang husband saya ni, sejak dia makan Vivix, Vertigo dia dah ok. Takde dah rasa pening melayang ni. Tak sampai sebotol dia makan, dah tak rasa dah.

 

Testimoni 5:

 

Testimoni 6:

Kalau korang rasa tiba-tiba pening rasa macam nak terbang macam nak berputar rumah. Lepas tu rasa migrain yang melampau. Korang rasa macam dah tak boleh nak bukak mata dah. Nak pengsan rasanya.
Itulah sindrom-sindrom Vertigo.

Akak mengidap Vertigo.. tapi alhamdulillah sejak ambik Vivix ni dah tak rasa melayang lagi kepala ni.

 

Alhamdulillah.. kesemua mereka mengamalkan supplemen Resveratrol dari Shaklee untuk mengurangkan vertigo yang mereka hadapi.

 

Nak atasi Vertigo anda dengan Vivix Shaklee?

Harga sebotol Vivix adalah RM 485 termasuk postage. Anda boleh klik button ORDER NOW di bawah untuk pembelian secara online melalui website Shaklee.

Anda perlu klik ‘Agree’ dan masukkan details seperti yang diminta. Seterusnya, pembayaran boleh dibuat dengan menggunakan kad kredit atau kad debit.

Selepas pembelian, whatsapp Ros dengan klik link ini >> www.wasap.my/60193673245 supaya Ros boleh beri cara makan Vivix yang betul.

 

Untuk harga Vivix yang lebih menjimat, Ros syorkan anda dapatkan Twinpack Vivix.  Anda boleh baca entri >> Cara Nak Jadi Ahli Secara Percuma Bila Beli Vivix

Dengan pembelian Twinpack, anda layak dapat,

  • FREE membership shaklee
  • FREE postage ke seluruh Malaysia
  • Cash Bonus RM 34++ pada bulan berikutnya

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 atau klik terus link whatsapp Ros ni >> www.wasap.my/60193673245

Usah biarkan Vertigo menjejaskan kualiti hidup anda. Berikhtiarlah secepatnya dengan Vivix Shaklee.

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.