Follow:
Kulit Cantik

Cara Jaga Kulit Muka Untuk Wanita 20an dan 30an

Assalamualaikum

Seiring dengan peningkatan umur, kulit kita akan mengalami perubahan. Semasa kecil, kulit gebu dan licin. Macam kulit baby, semua orang geram tengok kulit baby kan.

Masuk usia akil baligh , kemudian ketika remaja, muka mula tumbuh jerawat. Ada yang alami masalah kulit berminyak. Punca jerawat naik masa ni adalah kerana hormon tak stabil.

Ada juga yang ada masalah breakout kerana menggunakan krim timbang kilo yang banyak bahan kimia tu. Anda boleh baca entri Ros sebelum ni >> Kulit berjerawat akibat pakai krim timbang kilo.

Selepas masuk umur 20an, hormon wanita semakin stabil. Kulit tak banyak masalah. Colagen pun masih banyak dalam badan. Jadi, masa ni boleh dikatakan kemuncak seorang wanita itu memiliki kulit yang paling cantik sepanjang hidupnya.

Masuk 30an, colagen dalam badan semakin berkurangan. Kulit menjadi semakin kendur. Kedutan semakin nampak. Jeragat pun boleh muncul jika kulit wajah tidak dijaga dari awal.

 

Pengalaman Ros Ahmad

 

Ros ingin kongsikan pengalaman Ros sendiri.

Kulit Ros tak banyak masalah. Paling teruk pun, kulit jadi berminyak waktu tengahari. Itu yang Ros nampak dari mata kasar Ros.

Satu hari, Ros ada buat pemeriksaan kulit menggunakan alat khas untuk skin analysis. Bila dah guna alat tu untuk scan kulit Ros ni, barulah nampak keadaan kulit dari dalam.

Ya Allah. Terkejut dan tak sangka sangat.

Yang ditanda dengan warna merah tu adalah tompok-tompok hitam bawah kulit. Sebenarnya kulit Ros dah ada tanda-tanda jeragat dekat dalam. Tunggu masa je jeragat tu nak nampak dari luar.

Insaf sangat selepas skin analisis tu.

Mulai dari hari itu, krim pelindung uv takkan Ros tinggalkan lagi. Penting sangat pakai krim pelindung uv kalau tak nak kulit berjeragat semasa kita umur 40an 50an nanti.

 

Kenapa perlu jaga kulit muka dari awal?

Kenapa perlu jaga kulit walaupun kulit tiada masalah?

 

Kulit muka perlu dijaga dari awal kerana faktor-faktor penuaan boleh diperlahankan jika anda amalkan rutin penjagaan wajah setiap hari. Tanpa langkah penjagaan muka, cepatlah masalah seperti kedutan dan jeragat muncul sebelum masanya.

Untuk kebaikan bersama, Ros ingin kongsikan rutin harian penjagaan muka yang patut diamalkan oleh wanita yang berumur 20an ke 30an.

Nak tahu cara orang korea jaga kulit muka? Mereka pun menggunakan cara jaga kulit muka yang Ros nak kongsikan dengan anda.

Jom tonton video pendek Ros tentang rutin penjagaan kulit wajah semasa siang hari.

 

Dalam video tu, Ros akan tunjukkan skincare yang Ros guna kan. Ros mengunakan Skin Youth dari Shaklee.

 

Untuk keempat-empat langkah di atas, Ros cadangkan anda guna Set Starter Youth.

 

Untuk pengetahuan anda, Skincare Youth ni telah melalui kajian dan ujian klinikal selama 8 tahun sebelum ia dipasarkan. Ini kerana Shaklee nak hasilkan satu rangkaian skincare yang benar-benar berkesan dan selamat.

 

Step-by-step penjagaan wajah dengan Youth

 

Ini step-by-step penjagaan wajah menggunakan Set Starter Youth.

1. Mencuci muka dengan Luminous Gel Oil Cleanser.

Cleanser Youth ini akan membersihkan, menghaluskan dan menyediakan kulit secara lembut untuk wajah yang lebih berseri.

2. Menyapu toner dengan Perfecting Skin Toner ke seluruh wajah.

Toner Youth membantu menanggalkan sel-sel kulit mati, menghidrat dan juga membekalkan nutrisi kepada kulit muka.

3. Melindungi dan melembapkan kulit dengan Age Defense Moisturizer- SPF 50.

Moisturizer Youth akan melindungi kulit wajah daripada sinaran UVA dan juga UVB.

4. Memperbahrui kulit pada waktu malam dengan Advanced Renewal Night Cream.

Semasa tidur, night cream Youth akan memperbaiki dan memperbahrui sel-sel kulit wajah.

 

Testimoni Wanita 20an dan 30an Yang Menggunakan Youth

Mereka berumur 20an dan 30an.

Testimoni 1:

Kulit jadi lebih cerah dan glowing.

 

Testimoni 2:

Parut jerawat semakin pudar. Kulit jadi lebih licin.

 

Testimoni 3:

Jeragat makin pudar. Tona kulit lebih sekata. Kulit jadi lebih glowing.

 

Testimoni 4:

Kulit makin berseri dengan tona kulit lebih sekata. Eye bag semakin hilang.

 

Testimoni 5:

Kulit lebih glowing walaupun tak pakai mekap.

 

Testimoni 6:

Kulit jadi lebih licin dan tidak kusam lagi.

 

Testimoni 7:

Kulit semakin kurang berminyak. Pori makin mengecil.

 

Berapakah harga Set Starter Youth?

Set Starter Youth mengandungi 4 item iaitu:

  1. Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Perfecting Skin Toner
  3.  Age Defense Moisturizer SPF 50
  4. Advanced Renewal Night Cream

Satu set ini berharga RM 860 termasuk postage. Harga yang berbaloi untuk skincare yang berkualiti dan punya ujian klinikal.

Untuk mendapatkan harga yang lebih menjimatkan, Ros galakkan anda mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Bila anda mendaftar menjadi ahli, anda layak dapat:

  • Harga Starter Set Youth yang 15% lebih rendah dari harga retail.
  • Cash bonus pada bulan berikutnya

 

Bagaimana nak dapatkan Set Starter Youth?

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order atau boleh juga membuat pesanan melalui website Shaklee. Klik saja button ORDER NOW di bawah.

 

Selepas pembelian Set Starter Youth, hubungi Ros di 019-367 3245 untuk Ros guide anda bagaimana nak pakai skincare Youth dengan betul. Klik terus sini >> www.wasap.my/60193673245 untuk whatsapps Ros tanpa save number.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.