Follow:
Kulit Cantik

Petua Hilangkan Jerawat Pasir Dengan Cepat

Assalamualaikum

Ada macam-macam jenis masalah jerawat. Ada yang teruk sampai naik jerawat bernanah. Ada yang naik jerawat masa period atau beberapa hari sebelum period je.

Ada yang naik, sebutir je. Tetapi jerawat cepat kecut bila ambil Vitamin C. Ada yang naik banyak macam jerawat pasir atau jerawat nasi.

Masalah jerawat pasir nampak macam tak teruk sangat berbanding jerawat batu.
Kalau tengok dari jauh nampak macam kulit muka seseorang tu licin je. Tapi bila kita duduk dekat-dekat dengan dia, baru perasan, dahinya ada banyak jerawat pasir.

Jangan risau jika anda ada masalah jerawat pasir.

 

Petua Hilangkan Jerawat Pasir Dengan Cepat

Di dalam entri ini, Ros nak kongsikan Petua hilangkan jerawat pasir dengan cepat.

 

Petua 1: Menggunakan cuka epal atau apple cider vinegar

Anda boleh gunakan cuka epal sebagai toner untuk mengembalikan pH kulit yang normal. Toner cuka epal juga dalam menanggalkan kotoran yang masih tinggal selepas mencuci dengan pencuci muka. Ya. betul. Masih ada kotoran walaupun anda dah cuci muka dengan pencuci muka.

Anda boleh gunakan cuka epal sebagai toner 2 kali sehari iaitu pagi dan malam.

Caranya:

Dengan menggunakan bebola kapas yang dicelup dengan cuka epal yang dah dicairkan sedikit, sapu ke bahagian yang ada jerawat pasir itu.

Dalam cuka epal terdapat potassium, magnesium, asid asetik dan juga pelbagai enzim yang boleh mematikan bakteria pada kulit.

 

Itu cara semulajadi nak atasi masalah jerawat pasir. Ada juga skincare untuk jerawat pasir di pasaran iaitu Skincare Youth daripada Shaklee.

 

Sebelum Ros ceritakan mengenai Skincare Youth, Ros nak kongsikan testimoni salah seorang Youth Star iaitu Puan Zarith Sofia. Youth Star merupakan satu pencarian real people, real testimoni mereka yang menggunakan full set skincare Youth sejak pelancaran Youth di Malaysia.

Puan Zarith juga merupakan upline Ros dan mentor Ros dalam bisnes Shaklee ni. Ros terjebak buat bisnes Shaklee disebabkan melalui beliau Ros tahu, Ros boleh pergi jauh dengan Shaklee.

By the way, jika anda berminat nak tahu apa yang Shaklee tawarkan untuk pengedar bebas Shaklee, anda boleh baca entri Ros sebelum ni >> 3C Dalam Shaklee Yang Perlu Direbut Oleh Semua Pengedar Shaklee.

 

Testimoni Puan Zarith Hilangkan Jerawat Pasir Dengan Skincare Youth

Okay kita sambung pasal pengalaman Puan Zarith menggunakan Skincare untuk Jerawat Pasir iaitu Skincare organik Youth.

Selepas menggunakan Skincare Youth selama 6 bulan, jom kita tengok transformasi Puan Zarith.

 

Puan Zarith jadi lebih cantik dan berseri.

Untuk pengetahuan anda, Puan Zarith ada masalah kulit berminyak dan jerawat pasir di dahi. Kulit beliau juga ada masalah sunburn. Di rumah, kalau buka tudung, boleh nampak sempadannya. 😅 Selain itu, muka beliau juga sesekali akan naik jerawat.

Selepas menggunakan Skincare Youth, Ros perasan kulit beliau semakin kurang berminyak makin licin. Jerawat pasir semakin menghilang.

Kulit beliau juga susah nak sunburn sebabnya dalam Skincare Youth terdapat Age Defense Moisturizer SPF50. Setiap kali nak keluar rumah, even nak jemur kain pun Puan Zarith tak akan lupa untuk sapu krim sunblock terbaik untuk muka ni.

Hasil konsisten amalkan Skincare Youth ni, kulit Puan Zarith semakin berseri dan beliau nampak muda sangat.

 

Apa yang ada dalam skincare untuk jerawat pasir ini?

Dalam Skincare Youth terdapat 6 item.

 

  1. Luminous Gel Oil Cleanser
  2. Perfecting Skin Toner
  3. Age Defense Moisturizer SPF50
  4. Youth Activating Serum
  5. Radiance C+E
  6. Advanced Renewal Night Cream

Untuk order, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 atau klik terus link whatsapp ini >> www.wasap.my/60193673245.

Share on
Previous Post

You may also like

3 Comments

  • Reply Ibu Mifzal

    petua yang berguna. thanks 4 sharing
    shaklee ada product skincare jgk ya. baru tahu. hehe

    14 August 2018 at 9:48 pm
    • Reply SirapAnggur

      Aah. Shaklee pun ada skincare sekarang ni.

      15 August 2018 at 4:16 pm
  • Reply mrhanafi

    kasihan juga kepada mereka yang terkena jerawat pasir..

    mesti rasa yakin berkurangan
    mrhanafi recently posted…Hujan Batu Di Negeri Sendiri Yang MengemparkanMy Profile

    15 August 2018 at 6:37 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.