Follow:
Umum

Kurangkan Perbelanjaan atau Tambah Pendapatan?

Assalamualaikum

Yang mana satu pilihan anda?

Kurangkan perbelanjaan atau tambahkan pendapatan?

Orang selalu cakap,

Berjimat-cermat dalam perbelanjaan.

Beli apa yang perlu sahaja.

Ukur baju di badan sendiri.

Betul tu.

Kita digalakkan berjimat-cermat ketika berbelanja. Membazir tu kan amalan syaitan. Tapi, takde lah sampai kena ikat perut anak-beranak. Takde lah sampai kena kurangkan duit untuk hulur kepada mak ayah kita. Takde lah sampai berkira-kira nak sedekah ke tidak.

Jika kita punya duit yang banyak, kita ada peluang untuk melakukan lebih banyak kebaikan. Boleh hulur duit belanja lebih kepada mak ayah kita. Boleh keluarkan lebih banyak zakat.

Andai kata, ada cara untuk tambah pendapatan, apa salahnya kalau kita guna masa yang ada dan tenaga semasa masih kuat ni untuk usahakan tambah pendapatan keluarga.

Jika sebelum ni, banyak masa dihabiskan dengan scroll FB, tengok cerita korea, apa kata tahun ini kita buat perkara yang lebih berfaedah.

Buat satu bisnes secara part-time.

Anda boleh cuba bisnes Shaklee sebab dia ala-ala dropship. Anda boleh dapat untung runcit dan juga reward cash pada pertengahan bulan berikutnya.

Baca >> Peluang Jana Pendapatan Dengan Shaklee.

Setiap kali ada jualan produk, anda boleh terus dapat untung runcit. Hari-hari ada jualan, hari-hari lah ada untung runcit.

Untuk reward cash bonus pulak, bila anda capai certain point, Shaklee akan bayar kepada anda sejumlah cash. Terus masuk ke dalam akaun bank anda.

Jika anda start bulan ni, tengah bulan depan, anda akan dapat cash bonus ni.

Inilah apa yang pengedar Shaklee selalu sebut gaji tengah bulan. 😊

Masih berkira-kira untuk tambah pendapatan? Ramai yang dah berjaya tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee.

Sertailah kami!

Bagaimana nak mula?

Ros cadangkan anda ambil satu supplemen dulu. Contohnya, vitamin c Sustained release yang tinggi permintaan tu.

Boleh rujuk entri Ros sebelum ini >> 10 vitamin Shaklee yang digemari ramai.

Lepas tu, anda kongsikan kebaikan Vitamin c yang anda dah rasa. Anda boleh kongsikan secara offline dengan kawan-kawan satu pejabat dan juga jiran-jiran atau dengan ahli keluarga.

Boleh juga pilih medium online iaitu sharing di FB atau di blog.

Ingin jana pendapatan tambahan?

Anda boleh hubungi Ros untuk Ros bimbing anda dapat 2-3-4 angka sebulan dengan bisnes Shaklee.

Ayuh, kita mula sekarang!

Klik sini untuk terus ke whatsapp Ros >> www.wasap.my/60193673245.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.