Follow:
Umum

Skincare Bebas Bahan Kimia dan Selamat Digunakan

Assalamualaikum

Sekarang ni Ros tengok makin ramai yang lebih berhati-hati dalam memilih sesuatu skincare. Mereka kaji dulu bahan apa yang ada dalam skincare tersebut. Ada merkuri ke tak? Ada paraben ke tak? Sebenarnya, banyak lagi bahan kimia yang berbahaya kepada kulit dan tubuh kita. Ros akan kongsikan sebahagian senarai bahan kimia yang biasa ditemui dalam produk kecantikan kemudian.

Dahulunya, Ros sendiri pun takut nak pakai satu set skincare. Ros pakai pencuci muka je. Tu pun lama berhenti sebab Ros tak rasa selesa selepas pakai pencuci muka tu. Muka jadi pedih dan tertarik.

Baca pengalaman Ros di entri >> Pencuci muka tiada buih.

 

skincare-bebas-bahan-kimia-dan-selamat

Bagi anda yang memiliki kulit sensitif, Ros pasti anda juga berhati-hati dalam memilih sesuatu Skincare. Anda mesti akan cari skincare bebas bahan kimia. Skincare bebas paraben atau skincare bebas merkuri.

Nak tahu tak, dah ada tau skincare organik di Malaysia.

Skincare Organik di Malaysia

Inilah dia skincare organik yang bebas bahan kimia yang Ros nak perkenalkan kepada anda.

Produk skincare daripada Shaklee iaitu Youth telah menjadi pilihan ramai wanita yang mementingkan keselamatan produk kecantikan yang mereka guna. Youth bebas paraben. Youth bebas merkuri. Youth bebas daripada 1500 bahan kimia berbahaya.

Skincare Youth Yang Selamat

Agak panjang untuk Ros senaraikan kesemua 1500 bahan kimia tu. Jadi, Ros senaraikan sebahagian nama bahan kimia yang anda mungkin pernah ternampak di label skincare sebelum ini.

  • Lauril Sulfat/Laureth Sulfat
  • Pewangi Sintetik
  • Paraben
  • Pengawet Formaldehid
  • Minyak Mineral/ Paraffin/ Petrolatum
  • Biji Mikro (Plastik Mikro)
  • EDTA
  • Ethanolamines (MEA/ DEA/ TEA)
  • Pelindung matahari kimia
  • Benzofenon
  • Phthalates
  • Cyclosilicone
  • Sebatian ammonium kuartener
  • Quaternium-15
  • Hydroquinone
  • Pewarna Sintetik
  • Bahan-bahan dari haiwan
  • Lanolin
  • Propylene glycol
  • PEGs
  • Logam berat
  • Merkuri
  • Perak & garam
  • Garam barium
  • Pelarut
  • Toluene
  • Bahan Dorong Chlorofluorocarbon
  • Sebatian berfluorin
  • Tar arang
  • Talkum
  • Gandum (Gluten)

Tiada satu pun bahan kimia di atas digunakan dalam formulasi Skincare Youth.

Skincare Youth Yang Semulajadi

Skincare Youth adalah 100% vegan. Youth dihasilkan daripada tumbuh-tumbuhan botanikal yang berupaya menangani pelbagai faktor penuaan seperti cara hidup, pencemaran dan juga penuaan semulajadi.

Muscadine Grape

Polifenol dalam Muscadine Grape membantu melindungi dan memperbaiki DNA sel serta menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Lotus Japonicus

Youth Complex bersama Lotus Japonicus membantu mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan juga fibrilin.

Apple Stem Cell Extract

Apple Stem Cell Extract dalam skincare Youth membantu mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel-sel kulit.

Schisandra Chinensis Fruit Extract

Schisandra Chinensis membantu melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit.

Vital Repair Complex

Vital Repair Complex membantu memberikan nutrien antioksidan dan juga vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit.

Ia juga membantu menggalakkan tumbesaran sel-sel yang sihat.

Skincare Youth Yang Berkesan

Selain selamat dan semulajadi, Youth juga terbukti berkesan secara klinikal.

Pakar-pakar kulit antarabangsa yang menghasilkan Youth mendapati 2/3 daripada wanita yang diuji telah mendapat kulit 10 tahun lebih muda dengan Youth.

Satu lagi keputusan yang mereka dapat adalah 100% wanita yang diuji mempunyai kulit yang lebih muda dengan penambahbaikan hanya dalam 7 hari.

Best kan skincare Youth.

Apa yang ada dalam Set Skincare Youth?

Luminous Gel Oil Cleanser

Pencuci muka 3 dalam 1, tidak mengandungi sabun dan pH seimbang. Pencuci muka Youth membantu membersihkan wajah dan menyediakan kulit untuk langkah penjagaan wajah seterusnya.

Perfecting Skin Toner

Toner Youth membantu menanggalkan sel-sel kulit mati, menghidrat dan juga membekalkan nutrisi agar kulit lebih berseri dan cerah.

Youth Activating Serum

Serum Youth mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memperbahrui sel-sel kulit anda serta menggalakkan penghasilan kolagen.

Age Defense Moisturizer SPF50

Moisturizer Youth membantu melindungi kulit anda daripada sinaran UVA dan UVB. Selain itu, ia juga melembapkan kulit.

Advanced Renewal Night Cream

Krim malam Youth menggalakkan proses pembahruan sel kulit semasa anda tidur.

Radiance C+E

Radiance C+E membantu mengurangkan tompok-tompok hitam, jeragat dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Sebahagian Testimoni Skincare Youth

Bagaimana nak beli Skincare Youth?

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk Ros berikan konsultasi Set Youth yang paling sesuai untuk kulit anda.

Dengan pembelian mana-mana Set Youth iaitu Starter Set, Renew and Maintain Set atau Intensive Repair, anda layak mendapat:

  • Free Membership
  • Free Postage
  • Cash bonus pada bulan berikutnya
  • Free gift
  • Cara Penggunaan Skincare Youth esklusif untuk customer Ros

Klik ORDER NOW di bawah untuk terus ke whatsapp Ros

>> ORDER NOW <<

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Sirap Anggur - Cara Pakai Toner Youth Skincare - Sirap Anggur

    […] Ros pakai pencuci muka sahaja ke atau satu set Youth? […]

    21 March 2019 at 12:38 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.