Follow:
Umum

Tips Urus Bisnes Di Samping Kerja Hakiki

“Kak, saya busy kerja lah. Sempat ke nak buat bisnes ni?”
“Kak, saya anak berderet lah. Macam mana nak buat bisnes?”

Soalan ni kerap diajukan oleh orang-orang yang Ros approach untuk join team bisnes Ros untuk tambah pendapatan tambahan.

Nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Bagi Ros kalau kita nak, kita akan cuba sedaya upaya untuk buat dan cari masa untuk berbisnes.

Sampai bila nak beri alasan. Alasan tu just block kita untuk move forward, block kita daripada keluar dari comfort zone, block kita daripada jadi lebih baik daripada kita yang sekarang ni.

Baca >> Peluang jana pendapatan dengan Shaklee.

Okay, Ros nak kongsikan tips uruskan bisnes masa masih bekerja ni.

Tips uruskan bisnes masa masih bekerja

1. Buat to-do-list. 

To-do list sangat penting untuk guide kita sepanjang haritu. Bila tulis, kita nampak apa yang kita nak buat hari tu. Jadi, kita akan focus untuk selesaikan ikut priority task tersebut.

2. Kenali masa produktif untuk selesaikan urusan bisnes

Siang berkerja, balik kerja uruskan rumah tangga dan anak-anak. Jadi, masa yang ada tu, kita kena tahu bila yang sesuai dengan kita untuk selesaikan urusan bisnes. Setiap orang lain cara kerjanya.

Ada yang boleh focus straight 2-3 jam. Ada yang sekejap-sekejap. Ada yang suka buat kerja awal pagi. Ada yang suka berjaga lewat malam. Bila dah tahu style kita macam mana, senanglah nak slot kan task to-do list kita tu.

3. Jaga hubungan dengan Allah

Yang ni sepanjang masa kena jaga even kalau kita tak berbisnes pun. Bila kita dahulukan Allah dalam apa-apa kerja pun, banyak urusan berjalan lancar. Cubalah.

Semoga bermanfaat untuk mereka yang bercadang nak mulakan bisnes secara part-time masa bekerja ni.

Baca juga >> 3C yang Shaklee tawarkan untuk mereka yang berbisnes.

Nak join team bisnes Ros?

Klik link whatsapp ini >> Ros 019-367 3245

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.