Follow:
Umum

Cara Detoks Badan Sebelum Makan Supplement

Assalamualaikum

Apa yang anda faham tentang detoks?

Detoks ni adalah proses singkirkan toksin dalam badan kita. Sepanjang hidup kita, bermacam-macam jenis makanan dan minuman masuk ke dalam badan kita. Ada yang dicampur perisa tambahan, pewarna tambahan, MSG, garam dan gula.

Makanan segera seperti burger, sosej dan nugget juga mengandungi lemak trans yang tinggi. Ia boleh mendatangkan masalah kesihatan seperti berat badan berlebihan, sakit jantung dan salur darah tersumbat.

Ada beberapa jenis detoks. Anda boleh rujuk entri Ros terdahulu

>> Jenis-jenis detoks

Jika anda ada masalah berat tak turun-turun walaupun dah makan Set Kurus dan berdiet, Ros cadangkan anda buat detoks dahulu.

Ros ada kongsikan cara kurus dengan selamat dan berkesan dalam video pendek di bawah.

Besar kemungkinan badan anda penuh toksin daripada pemakanan dahulu. Usus anda berkerak. Jadi, badan anda sukar untuk menyerap nutrisi daripada Set Kurus yang anda ambil.

Baca juga >> Kenapa Detoks Usus Sangat Penting?

Bila nutrisi tidak dapat diserap, rugi duit anda beli Set Kurus tersebut.

Jadi, detoks badan anda dahulu sebelum ambil Set Kurus.

Testimoni Ros sendiri

Pengalaman Ros buat detoks pertama kali dulu, tanpa geng atau group support. Masa tu banyak kali cheat dan tak ikut portion.

Kali ni betul-betul konsisten. Ikut mealplan dan tunjuk ajar coach, berjaya habiskan detoks 7 hari.

Kalau dulu, hari-hari mesti nak makan nasi. Kalau pagi pun, mesti nak makan nasi lemak. Pagi, petang, malam nak kena makan nasi.

Kawan Ros tak caya Ros boleh bertahan tanpa nasi selama 5 hari tu. Tapi Ros buktikan juga kat diorang tu.

Sebelum detoks ni, boleh dikatakan tiap-tiap hari nak minum kopi. Kalau kat opis, ada 3 in 1 white coffee, wonda kopi pun ada. Minggu detoks ni memang berjaya tak sentuh gula langsung.

Kalau teringin nak minum kopi juga, Ros try minum black kopi tanpa gula. Boleh tahan rasanya. Lepas coach Ros cakap boleh letak susu, Ros try sedap. Kalau sejukkan lagi sedapp. Jadi, Latte ais.

Satu lagi, Ros perasan pori muka makin mengecil. Agaknya sebab detoks kan, kena minum air 2-3 liter, kulit jadi lembap. Tu yang pori tak terbuka besar.

Best kan effect yang Ros dapat tu.

InsyaAllah Ros akan teruskan eat clean atau paling kurang suku-suku-separuh.

Testimoni Encik Fikri

Encik Fikri merupakan salah seorang coach dalam program detoks yang Ros ikut. Tengoklah sendiri pengurangan berat badan beliau sejak April 2018.

Encik Fikri berjaya mengurangkan berat badan secara sihat melalui program detoks yang direka khas oleh Shaklee. Selain mengamalkan supplemen semata-mata, beliau juga mengamalkan gaya hidup sihat dan aktif.

Bagaimana Nak Buat Detoks?

Seperti yang Ros kongsikan di atas, program detoks lebih baik dibuat ramai-ramai. Ajak pasangan anda untuk detoks sekali. Ajak kawan-kawan sepejabat. Lagi ramai, lagi best.

Ambil supplemen detoks berikut:

Produk yang digunakan dalam Program Detoks telah dikaji dan diuji keberkesanannya oleh saintis-saintis Shaklee.

Ikut meal plan yang disediakan.

Bagaimana nak dapatkan Set Detoks Shaklee?

Jika anda dapatkan Set Detoks daripada Ros, Ros akan guide anda dengan cara makan Set Detoks yang betul. Anda juga akan diberi mealplan untuk 7 hari dan juga resepi-resepi eat clean yang mudah untuk menjayakan program detoks anda.

Boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk join Program Detoks the Shaklee Way.

Klik sini terus >> Whatsapp Ros.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.