Follow:
Umum

Cara Pakai Toner Youth Skincare

Rutin penjagaan kulit wajah takkan lengkap tanpa memakai toner. Bukan toner sahaja. Kena ikut 3 langkah mudah jaga wajah yang pernah Ros kongsikan sebelum ini.

Ros pakai pencuci muka sahaja ke atau satu set Youth?

Ros pakai satu set Skincare Youth dan yang paling konsisten adalah Set Starter Youth + Serum.

Lepas cuci muka dengan pencuci muka Youth, Ros akan apply toner pulak.

Kenapa perlu sapu toner?

Masa kita cuci muka, liang pori dah terbuka. Jadi, kita kenalah tutup balik supaya habuk dan kotoran tak masuk dalam tu.

Kalau tersumbat dengan kotoran, minyak, muka kita boleh naik whitehead, blackhead. Jerawat pun boleh naik juga.

Toner Youth ni dia akan bersihkan sekali lagi kulit Ros. Dia bantu juga tanggalkan sel-sel kulit mati.

Ros perasan, kalau balik kerja, cuci muka dan pakai toner, kapas yang Ros guna untuk apply toner tu, masih bersih.

Tapi, kalau lepas bersenam atau jalan-jalan kat luar dan terdedah kepada asap dan debu, kapas tu akan ada kesan hitam.

Maksudnya kan, pencuci muka je tak cukup untuk bersihkan muka kita. Wajib apply toner dengan kapas sekali.

Dahulu, Ros tuang sahaja toner ke atas tapak tangan dan dap dap ke seluruh wajah. Lepas hadiri satu Youth Party, rupanya lebih berkesan fungsi toner untuk buang sel-sel kulit mati dan kulit kusam bila kita gunakan kapas.

Toner Youth ni bukan sekadar hidratkan kulit tetapi dia bekalkan nutrisi juga untuk kulit muka Ros.

Dia ada ekstrak Muscadine Grape juga. Muscadine Grape tu bahan premium dalam Vivix.

Sayang nak lumur Vivix kat muka? Takpe. Dalam Toner dah ada Muscadine Grape.

Jom tengok cara pakai toner yang betul.

Segar sangat rasa lepas pakai toner ni. Lepas pakai toner, Ros akan sambung dengan pakai moisturizer pulak.

Ros sangat galakkan anda untuk pakai satu Set Starter Youth untuk permulaan. Baru cepat nampak Youth Effect.

Nak cuba Set Starter Youth?

Anda boleh klik link bawah ini untuk terus ke whatsapp Ros

>> Whatsapp Ros <<

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.