Follow:
Sistem Imun

Tingkatkan Sistem Imun Badan Semasa Bulan Puasa

PKP masih belum berakhir. Kita semua masih perlu kuatkan sistem imun. Lebih-lebih lagi bulan puasa akan tiba tak lama lagi. Imun sistem kena kuat supaya kita dapat beribadah dengan baik sepanjang bulan puasa nanti.

Walaupun anda sudah makan makanan yang seimbang, Ros cadangkan anda ambil juga supplement.

Baca >> Kenapa kita perlu ambil supplemen.

Jadi, Ros syorkan anda ambil Immune & Energy Set ni.

Dalam Immune & Energy Set ini ada:

Energizing Soy Protein (ESP)

Nutriferon

Vitalea

Energizing soy Protein

Energizing soy Protein ini dihasilkan daripada kaya soya yang tidak diubah secara genetik (non-GMO). Sangat berkualiti tinggi kerana Shaklee pantau proses penanaman kacang soya tersebut sampai lah ke proses penghasilannya.

ESP juga lengkap dengan 9 jenis asid amino penting yang badan kita tak dapat hasilkan. Ia turut diperkayakan dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Indeks Glisemik ESP sangat rendah, iaitu 39. Jadi, ia membekal tenaga lebih lama. Sesuai diambil semasa bulan puasa. Walaupun berpuasa, badan tetap bertenaga sampai ke waktu berbuka.

Nutriferon

Nutriferon dapat menggalakkan pengeluaran semulajadi interferon badan. Dalam kata lain, pengambilan nutriferon dapat meningkatkan sistem pertahanan badan.

Pada tahun 1954, Dr Yasuhiko Kojima telah berjaya menemui interferon buat kali pertama. Beliau telah menguji berbagai-bagai jenis tumbuhan dan herba selama 40 tahun. Akhirnya, kombinasi 4 jenis tumbuhan ini iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mampu untuk menggalakkan pengeluaran interferon badan secara semulajadi.

Vitalea

Vitalea merupakan multivitamin pertama yang diciptakan iaitu pada tahun 1915. Kini, berusia 105 tahun.

Setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah. Diperkaya dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA ( Recommended Dietary Allowance ).

Ujian klinikal menunjukkan pengambilan Vitalea setiap hari selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Dengan pengambilan Immune & Energy Set ini semasa bulan puasa, InsyaAllah badan kita lebih bertenaga dan kurang risiko untuk jatuh sakit. Lagi-lagi masa wabak Covid19 ini, kuatkan sistem imun adalah misi kita sepanjang tempoh duduk di rumah. #StayAtHome.

Harga Immune & Energy Set ini adalah RM 356 sahaja. Anda juga layak mendapat FREE membership bernilai RM 35 dan juga FREE postage (sepanjang PKP sahaja) bernilai RM 10.

Berminat nak dapatkan set di atas, anda boleh hubungi Ros di 019- 367 3245.

Share on
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.