Kesalahan Yang Biasa Dilakukan Semasa Mencuci Muka

Assalamualaikum

Yakinkah anda yang anda dah mencuci muka anda dengan betul?

Jom semak samada anda ada melakukan kesalahan-kesalahan di bawah semasa mencuci muka.

1. Mencuci wajah terlalu kerap

2. Memakai pencuci muka yang tidak sesuai dengan jenis kulit

3. Tidak menanggalkan mekap terlebih dahulu

4. Tidak mencuci tangan terlebih dahulu

5. Bilas dengan air panas

6. Menggunakan tuala kotor untuk lap muka

7. Menggosok muka semasa mengeringkan dengan tuala

8. Tidak memakai pelembap selepas mencuci muka

Selepas dah tahu kesalahan ini, bolehlah anda ubah cara anda mencuci muka.

Ingatlah yang wajah yang bersih merupakan permulaan kepada kulit yang sihat dan cantik.

Pos Laju EziDrop di Giant Kota Damansara

Assalamualaikum

Siapa tinggal di area Damansara, mesti tahu IPC (ikano power center) sedang renovate.

Dulunya ada pejabat pos di level LG. Tetapi sekarang dah tutup untuk beri laluan kepada kerja-kerja penambahbaikan IPC.

Dahulu pejabat pos di IPC, Mutiara Damansara ni sangat memudahkan urusan Ros. Waktu lunch boleh singgah ke pejabat pos. Tak perlu drive keluar.

Jadinya, Ros dan rakan-rakan peniaga online yang lain kenalah mencari pejabat pos yang lain untuk pos barang.

Selagi boleh, Ros akan order online dan biarkan company yang uruskan proses pembungkusan produk dan pengeposan produk ke customer.

Tetapi ada juga beberapa produk yang out-of-stock kebelakangan ini dan stock ada di tangan Ros. Jadi, Ros perlu pergi juga ke pejabat pos.

Sekarang, lepas kerja Ros bergegas ke pejabat pos di Giant, Kota Damansara jika ada barang untuk dipos.

 

Pejabat pos Kota Damansara beroperasi seperti berikut:

Isnin –  Sabtu : 9:30 pagi – 6:00 petang

Tutup pada hari Sabtu minggu pertama, Ahad dan cuti umum.

 

Mujur ada juga Pos Laju Prepaid EziDrop. Boleh juga drop kat situ jika barang kurang daripada 2kg.

Yang penting, anda dah ada plastik poslaju prepaid bersama consignment note. Malam atau wiken pun masih boleh drop bungkusan.

Kalau drop sebelum pukul 4 dari hari isnin hingga sabtu, penghantaran boleh dilakukan keesokkan hari bekerja.

 

Untuk menggunakan Pos Laju Prepaid EziDrop, ikut je langkah yang tertera di skrin.

Jom Ros kongsikan cara guna EziDrop:

1. Pilih bahasa
2. Scan consignment note
3. Masukkan poskod
4. Sahkan bandar tempat bungkusan perlu dihantar
5. Masukkan bungkusan ke dalam peti dan tutup
6. Ambil resit

Pertama kali guna EziDrop ni, Ros terkial-kial juga ikut arahan. Bila dah selalu guna, eh.. senang nya. Ramai pemilik bisnes online gunakan perkhidmatan ini seperti penjual tudang dan baju.

 

Harapan Ros, semoga poslaju akan letak juga Pos Laju EziDrop ni di Mutiara Damansara.

Mesti ramai yang sokong kan..

Set Asas Nutriwhite- Set Penjagaan Wajah Yang Mampu Dimiliki

Assalamualaikum

Sebagai seorang wanita yang pentingkan kecantikan kulit, anda pasti tak culas amalkan langkah-langkah penjagaan wajah dengan betul.

Tahukah anda, dengan bantuan set asas penjagaan wajah Nutriwhite, anda boleh memiliki kulit yang cantik dan cerah berseri.

 

Apa yang wajib ada dalam set asas Nutriwhite?

1. Pencuci muka
2. Toner
3. Krim pelindung uv

 

Bagaimana ketiga-tiga produk ini membantu anda mendapat kulit yang cantik?

Langkah pertama dalam penjagaan wajah adalah membersihkan wajah dengan pencuci muka yang lembut seperti Gentle Deep Foaming Cleanser.

Rumpai laut yang terdapat dalam Gentle Deep Foaming cleanser membantu menghapuskan kotoran dan menanggalkan sel kulit mati serta menegangkan kulit.

Cara membersihkan wajah:
Basahkan muka dengan air suam. Picit sedikit pencuci muka di jari dan sapu ke seluruh wajah. Bilas dengan air suam. Gunakan tuala untuk tekap wajah anda untuk keringkannya.

 

Seterusnya, wajah akan disegarkan dengan toner, Soothing Radiance Whitening Softener.

Rosemary dalam whitening softener ini membantu menyegarkan dan menegangkan kulit. Kudzu pula menganjalkan dan mencerahkan kulit. Marshmallow pula melembapkan kulit.

Cara memakai toner:
Ambil cotton ball dan basah dengan toner. Sapu ke seluruh wajah dan leher.

 

Krim pelindung uv sangat penting untuk perlindungan wajah di siang hari terutamanya jika anda keluar rumah.

Mulberry membantu mencegah kerosakan akibat sinaran matahari. Mountain Arnica pula melegakan keradangan.

Cara memakai pelindung uv:
Picit sedikit di jari. Sapu setitik ke dua-dua belah pipi, dahi, hidung dan dagu. Selepas itu, ratakan ke seluruh wajah kecuali kawasan sekitar mata.

Anda boleh tonton video mengenai Set Asas Nutriwhite di bawah:

Cara Nak Dapatkan Set Asas Nutriwhite:

 

Anda boleh buat pembelian terus di website Shaklee dengan klik >> ORDER NOW.

Selepas pembelian, whatsapp Ros dengan klik link ini >> http://www.wasap.my/60193673245
untuk dapatkan cara makan eksklusif untuk pelanggan Ros.

Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Secara Online

Assalamualaikum

Terima kasih kerana berminat untuk menjadi ahli Shaklee.

Anda telah membuat pilihan yang bijak kerana memilih supplemen yang selamat, semulajadi dan berkesan.

Produk Shaklee disokong oleh 100 pembentangan dan jurnal-jurnal saintifik yang menunjukkan bahawa ia membantu meningkatkan tahap kesihatan anda.

Boleh baca lanjut di entri >> Landmark Study

 

Antara faedah yang bakal anda dapat dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee:

  •  Harga produk pada harga ahli yang lebih menjimatkan
  • Cash bonus bila anda membuat pembelian RM 600 ke atas
  • Peluang untuk memulakan bisnes Shaklee anda sendiri

 

Tanpa membuang masa lagi, jom Ros tunjukkan cara untuk daftar sebagai ahli Shaklee secara online.

 

Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Secara Online:

  • Masuk details diri anda seperti yang diminta dalam paparan di atas dan klik ‘Join Now’.
  • Nantikan email pengesahan daripada pihak Shaklee
  • Sudahkan pendaftaran anda dengan log in ke >> Member Center

 

Anda juga boleh mendaftar melalui Ros:

  • whatsapp Ros dengan klik link ini >> http://www.wasap.my/60193673245 dengan kod ‘ahli
  • Ros akan berikan anda details yang diperlukan untuk pendaftaran ahli.
  • Berikan masa 24 jam untuk Ros uruskan keahlian anda.

 

Ros akan guide anda sebaik mungkin dengan cara makan dan tips-tips eksklusif bila anda mendaftar bersama Ros.

 

Tahniah sekali lagi dan Selamat Datang ke keluarga Shaklee kepada anda yang baru sahaja mendaftar sebagai ahli. Jom kita sama-sama tingkatkan tahap kesihatan diri sendiri dan keluarga. 🙂

Kisah COD Di Mutiara Damansara Dan Batu Caves

Assalamualaikum

Salam Ramadan.

Bagaimana keadaan anda berpuasa? Tengahari dah rasa tak larat? Baru masuk zohor, perut pun dah berbunyi?

Ros setakat ni alhamdulillah. Tak penat sangat. Masih bertahan sehingga ke waktu berbuka. Masih boleh COD selepas kerja dan selepas berbuka.

Berpuasa tahun ni, setiap kali sahur, Ros minum ESP campur milo. Kalau ada nasi lebih masa berbuka, baru makan nasi. Kalau tak, ESP dan beberapa biji kurma dah cukup bagi Ros. Anda boleh cuba ESP untuk kekal bertenaga sehingga ke petang.

 

Petang tadi Ros sempat COD untuk seorang kakak manis ni di Mutiara Damansara. Selain Mutiara Damansara, Ros boleh COD di Damansara Perdana dan juga Kota Damansara. Ros merupakan pengedar sah Shaklee di Damansara Perdana, Mutiara Damansara dan kawasan sekitarnya.

 

Akak ni nak cuba ESP untuk tambah tenaga. Kebelakangan ni, beliau keletihan. Di tambah lagi dengan diri pun tak sihat. Demam dah 2 hari. Mudah-mudahan ESP dapat membantu akak ni menjalani ibadah puasa dengan lebih cergas dan bertenaga.

 

Malam pula Ros COD Ostematrix yang ramai tengah mencari tu. Al-maklum lah, Ostematrix buatkan badan rasa best je. Takde rasa lenguh-lenguh badan dan sengal-sengal badan. Ramai ibu menyusu, ibu hamil dan ibu berpantang sukakan Ostematrix ni.

Alhamdulillah urusan COD dipermudahkan.

Jika ada yang nak order Shaklee, boleh terus whatsapp Ros di 019-367 3245.

Dah fikir sahur ni nak makan apa?
Jom Ros kongsikan menu 3 minit dengan menggunakan ESP.

Cara-caranya:
Blend kurma yang telah dibuang biji, oat, kismis, 2 sudu besar ESP bersama segelas fresh milk.
Tada… siap.
Mudah dan cepat. 🙂

Cara Atasi Masalah Kulit Berminyak Dan Berjerawat

Assalamualaikum

Bagi mereka yang memiliki kulit jenis berminyak, baru cuci muka je, muka dah nampak berminyak.

Rimasnya..

Baru nak start buat kerja di ofis, rasa macam nak kena touch up mekap dah. Belum pun masuk waktu tengahari lagi. Cuaca yang panas juga buatkan kulit cepat berminyak.

 

Pasti anda boleh bezakan antara kulit berminyak dengan kulit bersinar (glowing).

Kulit jenis berminyak menghasilkan sebum lebih banyak daripada biasa dan buatkan muka melekit.

Jika anda memakai mekap, mekap seakan-akan nak cair. Sebab tu anda nak touch up mekap kan.

Bakteria pula suka kulit yang ‘terlebih lembap’ atau berminyak ni.

Tahukan anda semasa anda betulkan balik mekap anda, bakteria dan bahan mekap boleh masuk ke dalam liang pori dan bertindak balas.

Jika liang pori dibiarkan tersumbat dan tidak dibersihkan, jerawat boleh muncul dan merebak.

 

Bagaimana nak atasi masalah kulit berminyak dan memiliki kulit yang segar dan bersinar?

 

1. Atasi masalah kulit berminyak dengan pengambilan supplemen:

Adalah lebih berkesan jika anda baiki masalah kulit berminyak daripada dalam. Walaupun mengambil sedikit masa tetapi kesannya berbaloi.

Antara supplemen yang anda boleh ambil:

 

GLA Complex:

Kulit berminyak berpunca daripada hormon yang tidak stabil. Pengambilan GLA membantu mengimbangkan semula hormon yang tidak stabil itu.

GLA Complex dihasilkan daripada minyak borage yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulen dan semula jadi dalam bentuk yang mudah diserap.

GLA juga mengandungi vitamin E untuk memudarkan parut jerawat yang ada.

 

Vivix :

Vivix merupakan anti-radang dan antioksidan yang sangat berkuasa untuk melindungi sel-sel kulit daripada rosak akibat radikal bebas seperti sinaran uv.

Sel-sel kulit yang rosak akibat jerawat juga dapat diperbaiki dengan supplemen kaya resveratrol dan polifenol ini.

 

Omega Guard :

Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3 yang berfungsi sebagai anti-radang untuk mengurangkan bengkak akibat jerawat.

Minyak ikan di dalam Omega Guard menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar.

 

B-Complex:

B-complex membantu mengurangkan stress yang merupakan salah satu penyebab jerawat timbul di wajah.

Antara masalah lain yang dialami oleh mereka yang memiliki kulit jenis berminyak adalah tona kulit yang tidak sekata. Dalam hal ini, B-complex membantu meratakan tona kulit yang tidak sekata itu.

 

2. Atasi masalah kulit berminyak dengan set penjagaan wajah:

Gentle Action Makeup Remover:

Gentle Action Makeup Remover membantu menanggalkan sel-sel kulit mati, kotoran dan debu di wajah.

 

Gentle Deep Foaming Cleanser:

Gentle Deep Foaming Cleanser membersihkan wajah secara lembut sehingga ke dalam liang pori untuk mengeluarkan lebihan minyak yang tersumbat di liang pori.

 

Soothing Radiance Whitening Softener:

Soothing Radiance Whitening Softener membantu menutup kembali pori-pori wajah yang terbuka semasa wajah dicuci serta menyegarkan wajah.

 

Testimoni Kulit Dah Tak Berminyak:

Perkongsian daripada Cik Puan Juli

Sebelum ni kulit berminyak teruk akibat jerawat.

Lepas 2 minggu amalkan Vivix, kulit dah tak berapa berminyak. Nak bangun pagi pun senang.

 

 

Kulit muka Syu jenis yang berminyak. Kalau panas, berpeluh sampai rasa melekit muka. Bila cuci pun tak rasa bersih pun. Masih rasa gatal kulit muka.

Tu yang try set Nutriwhite. Syu pakai makeup remover, foam cleanser, softener, whitening lotion.

Bila pakai make up remover, keluar semua daki-daki.. cuci muka memang rasa bersihnya.. dan kulit lembut je.

Saya suka sangat.. Takkan tukar dah set pencuci muka nie..

 

 

Kesemua produk yang Ros cadangkan untuk anda di atas adalah selamat dan semulajadi.

 

Konsultasi:

Dapatkan konsultasi lanjut produk apa yang sesuai untuk masalah kulit anda dengan menghubungi Ros di 019-367 3245.

 

Cara Nak Dapatkan Set Kulit Berminyak:

Anda boleh beli terus di website Shaklee dengan klik ORDER NOW.

Selepas pembelian, whatsapp Ros dengan klik link ini >> http://www.wasap.my/60193673245
untuk dapatkan cara makan eksklusif untuk pelanggan Ros.

 

Jom atasi masalah kulit berminyak anda sekarang. Anda berhak memiliki kulit berseri dan glowing. 🙂

 

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.

Agen Shaklee Di Damansara Perdana, Mutiara Damansara Dan Kawasan Sekitarnya

Assalamualaikum

Nama saya Ros Ahmad. Ros merupakan ummi kepada 3 orang anak-anak yang masih kecil. Yang sulung berumur 5 tahun, yang kedua 3 tahun dan yang ketiga 4 bulan lebih.

Pada masa sekarang Ros masih bekerja sebagai Engineer dan menguruskan bisnes Shaklee dari rumah.

Ros merupakan pengedar sah Shaklee di Damansara Perdana, Mutiara Damansara dan kawasan sekitarnya.

Bagaimana Ros terjebak dengan Shaklee?

 

Semasa menyusukan anak pertama dahulu, Ros ada masalah susu merundum bila anak dah masuk umur 6 bulan. Masa ni Ros agak stress dan kekerapan mengepam pun makin berkurang.

Masa tu, Ros google penggalak susu ibu atau milkbooster terbaik dan banyak yang keluar Set Menyusu Shaklee.

Selepas membaca beberapa perkongsian ibu-ibu menyusu yang bekerja tetapi masih boleh berikan susu ibu kepada bayi mereka, terus Ros cuba Set Menyusu Basic Shaklee.

 

Walaupun ambil Set Menyusu, anda kena kerapkan mengepam susu. Susu badan dihasilkan berdasarkan konsep “supply and demand”. Bila tinggi permintaan ( kerap mengepam dan susukan bayi secara terus), lagi banyak susu akan dihasilkan.

Selepas amalkan Set Menyusu Shaklee, susu badan Ros bertambah dan pekat. Syukur.. Alhamdulillah.

Selain nak bantu ibu-ibu menyusu, Ros nak membantu mereka-mereka yang ada masalah kulit seperti masalah jerawat, kulit kusam, memiliki pori-pori wajah yang besar serta pelbagai lagi.

Asalnya.. Dahulu Ros pun tak pakai pencuci muka sebab tak jumpa pencuci yang sesuai dengan kulit wajah.

Pencuci yang Ros pakai masa tu buatkan kulit Ros merah-merah dan pedih selepas dicuci. Ternyata produk tersebut ada bahan kimia yang merengsakan kulit.

Bila dah kenal Shaklee, rupanya Shaklee bukan hanya ada supplemen kesihatan, tetapi set penjagaan wajah pun ada.

Set penjagaan wajah Shaklee dipanggil Nutriwhite. Ianya dirumus khas untuk kulit orang Asia. Ini set asas Nutriwhite yang Ros guna.

 

Set Nutriwhite sangat serasi dengan kulit Ros. Syukur.. Alhamdulillah Ros jumpa produk yang selamat. Kulit Ros dah tak merah-merah lagi.

Kini dah jadi tanggungjawab Ros untuk sebarkan kebaikan Nutriwhite yang bebas bahan kimia berbahaya dan dihasilkan daripada tumbuhan semulajadi.

 

Tentu anda terfikir bagaimana Ros berkerja dan pada masa yang sama buat bisnes?

 

Sebenarnya dalam group coaching bisnes, kami telah diajarkan dengan teknik halimunan. Teknik ni betul-betul berkesan jika anda buat dengan konsisten.

Teknik halimunan ni walaupun anda sedang bekerja, tengah travel ke, balik kampung ke, sales tetap boleh masuk. Best ke best?

Ros akan dedahkan teknik halimunan ni kepada anda setelah anda mendaftar menjadi bisnes partner Ros.

Tak sabar nak tahu apa itu teknik halimunan? Jomlah join bisnes bersama Ros.


Hubungi Ros segera dengan klik link whatsapp ni >> http://www.wasap.my/60193673245

Kadar Bacaan Kencing Manis Turun Selepas Amalkan Supplemen Resveratrol

Assalamualaikum

KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX
.

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.
.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..
.

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.


.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!
.

Is it my eyes playing trick or she does look younger?

Kredit to:

Supermom Shaklee Story

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 21: NURUL SYAZWANI SALLEH

Berminat nak dapatkan Vivix untuk turunkan bacaan kencing manis?

Segera whatsapp Ros di 019-367 3245

Cara Kurangkan Kedutan Di Wajah

Assalamualaikum

Semakin kita berusia, semakin banyak kedutan muncul di wajah. Di tambah lagi dengan faktor-faktor lain seperti tekanan, pemakanan yang tidak sihat, tidur yang tidak cukup dan merokok, masalah kedutan boleh dialami oleh orang yang masih muda, seawal usia 30-an.

Nampak tua sebelum masanya? Pasti ramai yang tak nak kan.

 

Jadi, ambillah langkah-langkah untuk mengurangkan kedutan di wajah dengan amalan berikut:

 

Kurangkan kedutan dengan supplemen semulajadi:

 

1. Vivix: merupakan antioksidan yang sangat berkuasa untuk memperbaiki sel-sel yang rosak serta melindungi sel-sel daripada radikal bebas seperti stress yang boleh menyebabkan kedutan muncul.

 

2. Collagen Powder: merupakan sejenis protein yang memberikan keanjalan dan ketegangan kepada kulit kita. Kekurangan collagen membuat garis-garis halus timbul di wajah.

Molekul Collagen Shaklee sangat halus. Jadinya, ia mudah diserap oleh badan.

 

3. Energizing Soy Protein: Protein merupakan makanan sel-sel badan kita termasuklah sel-sel kulit. Bila sel-sel dibekalkan dengan cukup makanan (protein), sel akan menjadi lebih sihat.

Sel kulit yang sihat akan terpancar pada wajah iaitu kulit kelihatan lebih berseri, tidak kusam, lebih halus, anjal dan gebu.

 

4. Vitamin C: juga merupakan antioksidan untuk melindungi sel-sel daripada serangan radikal bebas. Vitamin c juga penting dalam penghasilan collagen dan elastin untuk menganjalkan dan menegangkan kulit.

 

Itulah 4 supplemen yang wajib anda amalkan untuk mengurangkan kedutan di wajah.

Jom tengok produk kecantikan pula untuk kurangkan kedutan yang dah ada tu.

 

Kurangkan kedutan dengan skincare selamat:

 

1. Enfuselle Eye Treatment:

Selalunya kedutan bermula di bahagian mata kerana kulit sekitar mata sangat nipis. Enfuselle eye treatment membantu mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan di sekitar mata.

Ia boleh juga digunakan untuk bahagian mulut dan leher.

 

Berminat nak dapatkan Set Premium untuk kurangkan kedutan ini? Ikut sahaja langkah di bawah.

 

Cara Order:

 

Anda boleh klik ORDER NOW untuk pembelian terus dengan Shaklee.

Selepas mengesahkan produk yang ingin dibeli, anda akan diminta untuk memberikan details seperti nama, alamat, no telefon dan email untuk tujuan pengeposan.

Seterusnya, pembayaran boleh dibuat samada dengan menggunakan kad debit/ kad kredit.

Tadaa.. siap.

Tunggu sahaja produk dihantarkan ke alamat yang anda masukkan tadi.

 

Konsultasi:

 

Selepas pembelian, hubungi Ros di 019-367 3245 untuk cara makan eksklusif buat pelanggan Ros. Hanya untuk yang beli dari SirapAnggur.com.

Apa Yang Akak Ini Buat Untuk Hilangkan Jerawat Batu

Assalamualaikum

Perkongsian daripada Sis Sarah:

Assalamualaikum..Hai.. Saya Sarah..berumur 33 tahun. Sebelum ni saya pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk. Muka saya jenis muka yang berminyak. Jadi, jerawat senang sangat tumbuh dan kadang-kadang bernanah seperti jerawat batu. Boleh dikatakan hari-hari ada je jerawat baru menyebabkan muka saya penuh dengan bekas-bekas jerawat terutama di bahagian pipi.

 

Gambar Hiasan

 

Kulit saya sangat sensitif pada pencuci muka terutama yang mengandungi alkohol dan bahan kimia kerana ia menyebabkan kulit saya bertambah kering. Disebabkan itu, saya tak pakai langsung mana-mana pencuci muka.
.

3 tahun yang lepas saya mula mengamalkan Vivix. Vivix ni produk Anti Penuaan dan Antioksidan. Saya jadi teruja nak cuba sebab fungsi Vivix nie sendiri yang membantu memperbaiki sel DNA kita. Bila sel kita sihat InsyaAllah kulit kita juga akan sihat.
.

Baru-baru nie saya perbaharui passport saya. Memang agak terkejut bila dibandingkan dengan gambar passport saya 2 tahun lepas. Sangat-sangat berbeza. Muka makin licin dan paling tak sangka gambar passport lama saya memang nampak macam muka makcik-makcik. Tapi gambar terbaru saya nampak kelihatan lebih muda sedikit.

Sekarang, saya dah pun berani memakai pencuci muka kerana kulit muka dah semakin baik. Kulit dah tak berminyak macam dulu, jerawat dah jarang-jarang tumbuh dan bekas jerawat dah pudar.
.

Nasihat saya pada kawan-kawan yang ada masalah kulit muka, dah pakai dan consume macam-macam produk, tapi masih tak berkesan, cuba rawat sel-sel badan dengan Vivix ni konsisten selama 3 tahun. Insya Allah masalah kulit muka kawan-kawan akan dapat di atasi.

Kredit to:

Supermom Shaklee Story

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 12: SITI SARAH MOHAMAD NOOR

 

Anda boleh tengok satu lagi testimoni bergambar untuk masalah jerawat bernanah di entri >> Atasi Masalah Jerawat Bernanah.

 

Jika anda tak sabar nak cuba Vivix untuk hilangkan jerawat batu, boleh segera whatsapp Ros di 019-367 3245.

Izinkan Ros bantu anda dapatkan kulit yang cantik dengan supplemen semulajadi, selamat dan berkesan.