Polifenol Untuk Kulit Anjal Dan Berseri

Assalamualaikum

Ni kalau Ros tanya siapa nak kulit anjal dan berseri. Atau kulit flawless dan glowing. Mesti ramai yang angkat tangan kan.

Siapa yang tak nak kulit cantik, sihat dan awet muda kan. Keyakinan diri bertambah untuk berdepan dengan orang lain.

Kalau ada jerawat di muka, memanjang fikirkan malunya aku nak berdepan dengan dia. Apa dia fikir pasal muka aku yang berjerawat ni. Itu adalah respon kebanyakan orang.

Walaupun tak penting pun apa yang orang fikirkan pasal kita, semestinya kita pun ada naluri untuk kelihatan cantik.

Tahukah anda polifenol sangat membantu dalam menganjalkan kulit serta membuatkan wajah kita berseri?

Ya, betul ni.

Jom Ros kongsikan bagaimana polifenol mencantikkan kulit anda.

1. Melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinaran uv
2. Mengurangkan penuaan pramatang dan juga mengurangkan kedutan
3. Menyokong penghasilan collagen yang sihat
4. Menyerlahkan kulit yang lebih anjal dan muda.

Sempena promosi Vivix bulan ni, eloklah anda rembat harga SUPER JIMAT ni.

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:
❤️ Keahlian PERCUMA
❤️ postage PERCUMA
❤️ diskaun 5% lagi
❤️ cash bonus RM 30+ pada bulan hadapan

 

Usah tunggu lama-lama. Setakat ini, inilah promosi terbaik. Harga lebih rendah daripada harga ahli.

Kalau dah lama merisik kembar dua ni, eloklah bagitau hajat anda terang-terang kat Ros.

Senang Ros nak bagi details apa yang diperlukan untuk jadi ahli. Lepas tu, dapatlah anda merasa kesedapan sirap anggur ni. Masam-masam manis gitu.

Tanpa sedar masalah kulit hilang. Muka nampak awet muda. Kulit lembut dan berseri.

Wow.. sebab tu ramai yang memilih Vivix untuk kecantikan kulit mereka.

Boleh terus klik link di bawah untuk pinang Twinpack Vivix ni:
http://tanyarosahmad.wasap.my/

Cara Berkesan Hilangkan Stretch Mark Selepas Bersalin

Assalamualaikum

Semasa mengandung ibu hamil akan mengalami banyak perubahan dari segi fizikal, mental dan juga emosi.

Perut semakin membesar seiring dengan perkembangan bayi yang dikandung. Emosi kurang stabil. Kerap merasa letih. Pinggang kaki semuanya rasa lenguh-lenguh.

Ada yang mengalami stretchmark di bahagian perut apabila kandungan masuk trimester ketiga.

Itulah antara pergorbanan seorang ibu sebelum melahirkan zuriatnya. Menanggung segalanya demi permata hati yang bakal lahir.

 

Alhamdulillah.. Ros tiada masalah stretch mark sepanjang 3 kali mengandung ini. Cuma Ros tak sangka stretch mark boleh buat kulit perut ibu kelihatan macam kulit oren.

Mungkin juga sebab Ros amalkan sapu minyak kelapa dara di perut semasa kandungan masuk ke trimester kedua. Ros juga amalkan Set Mengandung Shaklee yang ada ESP dan Vitamin C untuk pastikan kulit sihat sepanjang kehamilan.

 

Jadi, bagi ibu-ibu yang ingin hilangkan stretch mark selepas bersalin, Ros cadangkan anda ambil produk Shaklee berikut:

 

Set Hilangkan Stretch Mark:

1. Vivix: mengandungi Resveratrol untuk memperbaiki sel-sel yang rosak.

2. ESP: penting dalam penghasilan sel-sel baru yang lebih sihat.

3. Vitamin C: membantu dalam penghasilan kolagen untuk menegangkan kembali kulit yang berkedut.

4. Collagen: berfungsi untuk melembapkan, melembutkan dan menganjalkan kulit yang ada stretch mark.

5. Herbalblend: krim serba guna untuk kegunaan luaran. Boleh disapu di kawasan stretch mark sekerap mungkin.

 

Untuk hilangkan stretch mark di perut selepas bersalin, anda bolehlah amalkan Set Stretch Mark ini secepat mungkin.

Anda boleh dapatkannya dari Ros dengan whatsapp ke no  019-367 3245 atau klik link di bawah:
http://tanyarosahmad.wasap.my/

Nak order terus dengan Shaklee pun boleh. Klik sini >> ORDER NOW.

Selepas pembelian, sila hubungi Ros untuk dapatkan cara makan eksklusif.

Tahun 2018 Dengan Azam baru

Assalamualaikum

Tak lama kita akan masuk ke tahun baru 2018. Sudah tercapaikah semua azam anda di tahun ini?

Sudah anda rancang apa yang anda mahu capai tahun hadapan?

Nak tahu tak,

Jika anda mampu untuk impikan sesuatu, sebenarnya anda mampu untuk capai impian tersebut.

 

Berbalik kepada impian anda, kalau tahun ini tak berjaya dicapai, apa kata tahun hadapan anda tukar strategi pulak.

Set balik target anda dan sediakan action plan bagaimana nak capai impian tersebut.

 

Seeloknya kita letak juga target jangka masa pendek, sederhana dan juga panjang. Ambil masa 2 minggu ini untuk fikirkan apa yang ingin dicapai pada tahun 2018, 2019, 2020 dan seterusnya.

 

Semoga tahun hadapan kita akan lebih berjaya dalam mencapai apa yang kita impikan. Jika ada yang nak tambah pendapatan, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk peluang menjana pendapatan kedua dengan modal serendah RM 69 je.

Baca >> Cara Nak dapat Bonus Setiap Bulan.

Ok Ke Beli Produk Shaklee Secara Online Melalui Laman E-Commerce?

Assalamualaikum

Anda berniat nak beli Shaklee dari laman e-commerce seperti Lazxxx.com, 11strxxt.com dan sebagainya kerana laman e-Commerce ini menawarkan harga yang lebih rendah?

Tunggu!

Ada beberapa risiko yang bakal anda hadapi.

1. Produk yang dibeli mungkin hampir tamat tarikh luputnya. Perkara ini terjadi jika penjualnya ingin menghabiskan stok produk yang dia ada secepat mungkin sebelum expired.

Tahukah anda pihak Shaklee telah memberikan panduan kepada pengedarnya untuk menjual produk Shaklee pada harga retail yang telah ditetapkan.

2. Produk yang dibeli tidak tulen. Boleh jadi, pil dan tablet itu dibungkus semula ke dalam botol Shaklee. Pembelian melalui laman e-Commerce juga tidak diperakui oleh pihak Shaklee.

Anda boleh rujuk memo yang dikeluarkan oleh Shaklee di bawah:


3. Tiada konsultasi mengenai cara pengambilan vitamin yang betul.

Jika  anda membeli melalui laman e-Commerce, anda hanya rujuk kepada label yang tertera pada botol untuk mengenai cara makan sesuatu vitamin. Padahal pengedar bebas Shaklee ada tips dan cara makan eksklusif yang diberikan khas untuk customer mereka.

Sebagai contoh, Vitamin C Sustained Release Shaklee. Bagaimana nak memastikan badan anda mendapat bekalan Vitamin C terus menerus selama lebih 12 jam?

Pssst, Ros hanya berikan cara makan eksklusif ni kepada mereka yang dapatkan Set Kecantikan Kulit dari Ros.

4. Bakal terlepas keistimewaan menjadi ahli Shaklee. Tahukah anda jika anda membuat pembelian RM 600 ke atas, anda sebenarnya layak untuk mendapat cash bonus. Rugi tau bila anda beli 2 botol vivix tanpa mendaftar sebagai ahli.

Dengan pembeli 2 botol Vivix anda berhak mendapat FREE keahlian, FREE postage dan cash bonus sebanyak RM 36.

Eloklah mendaftar jadi ahli Shaklee untuk memastikan anda dapat produk yang tulen beserta cara makan yang betul daripada pengedar bebas Shaklee seperti Ros. 🙂

Boleh terus whatsapp Ros di 019-367 3245 atau klik link ini: http://tanyarosahmad.wasap.my/ untuk order vitamin anda.

Tajamkan Minda Dengan Membaca

Assalamualaikum

Dulu masa sekolah rendah, kalau Cikgu tanya apa hobi Ros pasti Ros jawab membaca.

Masa kecil-kecil dulu, Ros tak pergi pun kedai buku untuk beli buku. Dulu kat sekolah seingat Ros ada pameran jual buku. Masa tu beli buku sebuah je. Bahan bacaan Ros yang lain, buku pinjam dari perpustakaan dan juga majalah Colgate.

Itulah kenangan hobi membaca masa zaman kanak-kanak.

 

Sekarang bila fikir balik, apa hobi Ros, Ros macam susah nak jawab. Sebabnya tiada masa untuk baca buku. Siang pergi kerja. Balik kerja masak. Layan anak-anak. Settlekan hal bisnes sebelum tidur.

Rutin ni berulang sampaikan Ros rasa berkarat otak ni. Buku ada. Tapi tak habis baca lagi.

 

Akhirnya, semalam Ros ambil keputusan untuk beli buku nipis sikit. Haha. Target nak habis baca weekend ni juga. Alhamdulillah habis juga baca petang tadi. Good job Ros. Heee..

Syukurilah setiap kejayaan kecil yang anda capai. Boleh senang kejayaan besar nak datang melekat dengan anda.  🙂

 

Dah ada beberapa buah lagi menanti untuk dibelek dan dibaca hasil tangkapan Big Bad Wolf siang tadi. Haha. Semangat membaca datang semalam terus pagi tadi serang MIECC, The Mines. Pertama kali Ros datang sini selepas berjaya ajak encik husband pergi sekali. Tahun depan boleh ulang pergi BBW ni.

 

Lepas habis baca sebuah buku barulah rasa lega otak ni umpama macam diberi makan dengan input-input yang positif. Barulah banyak idea akan datang.

Kalau anda rasa macam tak berkembang je pemikiran, duk fikir benda yang sama, bacalah buku. Pilih topik ikut minat atau bacalah tentang topik peningkatan diri atau motivasi.

 

Tak rugi pun melabur duit beli buku. Membaca boleh menajamkan fikiran.

Tak rugi juga melabur duit beli vitamin. Vitamin meningkatkan tahap kesihatan kita.

Ingat ni.

Health is the real wealth.

Setuju?

Kenapa Makan Vitamin Tak Berkesan Pun?

Assalamualaikum

Kenapa saya makan vitamin ni tak berkesan pun?

Kenapa saya makan vitamin untuk kecantikan kulit, kulit saya masih naik jerawat?

Kenapa saya makan set kurus tapi saya masih tak kurus-kurus?

Ini antara keluhan yang biasa Ros dengar daripada pembeli vitamin dan supplemen.

 

Berdasarkan pemerhatian Ros ada beberapa perkara yang pembeli vitamin dan supplemen ini terlepas pandang.

 

Sebab-Sebab Vitamin Yang Dimakan Tak Berkesan

 

1. Tidak mengamalkan vitamin dan supplemen yang dibeli.

Makan Tak konsisten. Macam mana nak berkesan? Sebab tu Ros kategorikan mereka sebagai pembeli bukan pengamal vitamin.

 

2. Kurang minum air.

Air sangat penting untuk proses tubuh kita. Bila ambil vitamin, kena cukupkan keperluan air anda supaya badan dapat menyerap nutrisi daripada vitamin yang anda ambil.

Setiap 25kg berat badan, anda perlu minum 1 Liter air. Kebanyakan kita perlu minum 2-3 Liter air sehari. Mereka yang berbadan besar, perlu minum lebih banyak air.

 

3. Tak ikut cara makan yang betul.

Tahukah anda setiap vitamin ada masa makan yang optimum. Ada pantang larang juga. Sebagai contoh, ada yang tidak boleh diambil dengan susu. Ada yang kena ambil waktu malam.

Jadi, pastikan anda dapatkan maklumat ini daripada pengedar vitamin anda tau. Kalau anda beli dari laman e-commerce, memang tak dapat cara makanlah. Jadi belilah dengan pengedar yang sah.

Baca juga >> Risiko beli produk Shaklee melalui laman e-commerce.

 

4. Banyak toksin dalam badan.

Tanpa kita sedari, setiap hari kita terdedah kepada toksin. Di persekitaran kita. Dalam udara yang kita hidu. Dalam produk penjagaan diri yang kita guna, dalam makanan segera yang kita makan. Boleh anda bayangkan banyak mana toksin ada dalam badan kita.

Jika anda tidak pernah buat detoks sebelum ini, Ros cadangkan anda detoks dulu sebelum sambung makan vitamin yang anda ambil. Bila toksin dan dikeluarkan, baru senang nutrisi vitamin anda diserap oleh badan.

 

Cuba anda fikirkan dan renungkan dulu apa sebab vitamin yang anda makan tu tak berkesan?

Jujur dengan diri sendiri tau.

 

Kalau perlu detoks dulu, anda boleh hubungi Ros dengan whatsapp di link ini:
http://tanyarosahmad.wasap.my/

Ros boleh cadangkan program detoks mana yang sesuai untuk anda.

Boleh baca lanjut di sini >> Jenis-jenis detoks yang anda perlu tahu.

Pengedar Shaklee Taman Tun Dr Ismail, KL

Assalamualaikum

Anda tinggal di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur dan ingin dapatkan produk Shaklee?

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan produk Shaklee.

 

Di bawah, Ros senaraikan beberapa Set Shaklee yang diminati ramai:

1. Set Energy For Life >> ( 2 botol Vivix )

2. Set Daily Essential >> ( ESP, Vit C, Omega Guard, B-Complex )

3. Set Detoks ( vivix, peppermint, herbalax, DTX, Alfalfa)

4. Set Prenatal ( ESP, Vit C, Omega, B-complex, Ostematrix)

5. Set Postnatal ( ESP, Vit C, Omega, B-complex, Ostematrix, Alfalfa )

6. Set Kecantikan ( Vivix, ESP, Vit C, GLA, Collagen, Omega, Vit E )

 

Set Kecantikan merupakan set yang paling femes di SirapAnggur.com. Tak kira apa pun masalah kulit anda, Ros akan bantu sedaya upaya Ros untuk memperbaikinya.

 

Anda boleh rujuk sini masalah kulit yang sedang anda hadapi:

1. Kulit berjerawat
2. Kulit ada parut jerawat
3. Jeragat
4. Kulit kusam
5. Kulit berminyak
6. Kulit tidak anjal

Sebarang pertanyaan dan konsultasi bolehlah hubungi Ros di link whatsapp ini >> http://tanyarosahmad.wasap.my/

Ros boleh COD ke Taman Tun Dr Ismail dan kawasan sekitarnya seperti Mutiara Damansara dan Damansara Perdana.

Usah segan-segan tau nak whatsapp Ros. Ros bukan makan orang pun. Hehe.

Apa Yang Ada Dalam Produk Skincare Youth Shaklee?

Assalamualaikum

Skincare Shaklee yang terbaru iaitu Youth dihasilkan oleh barisan saintis dan juga pakar kulit bertaraf dunia. Semestinya dikaji dengan teliti sebelum dipasarkan.

Jom Ros perkenalkan apa keistimewaan Set Skincare ini.

Youth merupakan set penjagaan wajah anti-penuaan yang direka untuk memperbaiki tekstur kulit, menyerikan, menegangkan serta mengurangkan kedutan.

Apa yang ada dalam Skincare Youth Shaklee?

1. Luminous Gel Oil Clenaser iaitu pencuci bebas sabun dan mempunyai pH yang seimbang. Ia menyental dan membersihkan wajah anda dengan lembut.

2. Perfecting Skin Toner pula adalah toner yang membantu menyegarkan kulit anda yang lesu dengan menanggalkan sel kulit mati, menghidratkan dan mencerahkan kulit.

3. Youth Activating Serum adalah serum dengan 10 kali ganda bahan aktif yang memperbahrui kulit dari peringkat sel. Hasilnya kulit kelihatan muda remaja.

4. Age Defense Mineral Moisturizer adalah pelembap yang mengandungi SPF 30 untuk melindungi kulit daripada sinaran uv berbahaya. Pelembap ini membantu melembapkan kulit serta meratakan tona kulit.

5. Advanced Renewal Night Cream merupakan krim malam yang membantu memperbahrui kulit anda ketika anda sedang tidur. Campuran botani yang terdapat dalam krim malam ini menggalakkan penghasilan kolagen dan elastin seterusnya menjadikan kulit lebih anjal dan muda.

Setiap produk dalam rangkaian Skincare Youth ini mengandungi bahan anti-penuaan yang dijamin meremajakan kulit.

Satu kajian telah dibuat. Hasilnya..

Selepas menggunakan Skincare Youth, 100% pengguna wanita mempunyai kulit yang lebih muda.

2/3 mereka berjaya menjadikan usia kulit mereka sedekad lebih muda. Best kan.

Tak sabar pulak.

Jom sama-sama nantikan kemunculan produk Skincare Youth tak lama lagi.

Ada Ke Cara Putihkan Kulit Dengan Cepat?

Assalamualaikum

Berbalik kepada tajuk entri ini, ada ke cara putihkan kulit dengan cepat? Ros ingin bertanya kepada anda secepat mana anda nak dapat kesan pemutihan kulit bila anda guna sesuatu produk? Sehari? Seminggu?

Agak pelik jika ada orang yang berkulit hitam manis hari ni, esoknya anda jumpa dia berkulit cerah pulak.

Kan.. kan.

Tahukah anda kulit kita bertukar atau diperbahrui lebih kurang setiap 40 hari?

Menurut Dr. Obagi, satu kitaran lengkap proses kulit bermula daripada saat ia terbina di lapisan paling bawah di epidermis sampailah ia matang di permukaan kulit dan tertanggal sebagai sel kulit mati. Proses ini mengambil masa lebih kurang 6 minggu.

Jadi, jika seseorang itu tiba-tiba berkulit cerah dalam masa yang singkat, besar kemungkinan, proses pemulihan kulitnya berlaku secara tidak semulajadi.

Tentu anda pernah dengar cara putihkan muka guna beras?

Caranya begini:
Goreng sedikit beras bersama sesudu gula dan garam. Bila beras dah kekuningan, masukkan dalam blender. Blend bersama sedikit air sehingga menjadi paste.

Ambil paste beras ini dan sapukan di wajah. Tunggu sehingga kering. Bila dah kering, buat gerakan membulat seperti anda nak scrub. Bilas dengan air suam.

Dengan cara ini anda sebenarnya menanggalkan sel-sel kulit mati di permukaan kulit. Kulit mati yang tidak ditanggalkan itu lah yang menyebabkan wajah anda kelihatan gelap dan kusam.

Nasihat Ros, usah terlebih tonyoh. Ditakuti kulit anda jadi merah-merah.

Ada satu lagi cara putihkan kulit secara semulajadi iaitu dengan mengamalkan supplemen untuk kesihatan kulit.

Ini 3 produk putihkan kulit secara semulajadi yang Ros nak cadangkan untuk anda.

1. ESP: sumber protein yang sangat diperlukan oleh sel-sel badan sebagai makanannya. Analogi mudah untuk pemahaman anda: Bila sel-sel badan kita mendapat makanan yang cukup iaitu protein, sel-sel kita pun jadi sihat. Bila sihat, kulit pun jadi cantik berseri.

2. Vitamin C: merupakan antioksidan yang membantu melawan radikal bebas yang merosakkan kulit. Dengan teknologi pelepasan masa, badan akan mendapat bekalan vitamin c selama 5 jam. Vitamin c juga penting dalam proses pencerahan kulit.

3. Vivix: juga satu antioksidan yang sangat berkuasa dalam memperbaiki kerosakan sel-sel badan kita. Bila sel kita sihat, anda dapat memiliki kulit yang cantik, pinkish dan bersinar.

Pengambilan supplemen ini bukan setakat muka, tetapi boleh putihkan badan sekali. Ye lah sel-sel satu badan akan diperbahrui secara semulajadi dari dalam.

Dengan pengambilan yang konsisten, anda bakal memiliki kulit yang lebih sihat dan cantik.

Ros kongsikan testimoni ya.

Satu lagi testimoni daripada pengamal Vivix.

Ingin mencuba Set Kecantikan Kulit ini?

Anda boleh hubungi Ros di http://tanyarosahmad.wasap.my/.

Jom pilih produk yang semulajadi untuk kulit anda.

Produk Skincare Youth Shaklee Sesuai Juga Untuk Lelaki

Assalamualaikum

Dalam banyak-banyak prospek yang contact Ros untuk masalah kulit wajah, kebanyakan mereka adalah kaum lelaki.

Masa kini kaum lelaki turut mementingkan penampilan diri. Satu lagi yang Ros respek mereka ni memilih produk yang selamat.

Bercakap mengenai produk yang selamat, Ros nak perkenalkan produk Skincare Youth Shaklee yang bakal memasuki pasaran Malaysia tak lama lagi.

Sebenarnya Ros sendiri sangat teruja kerana dalam setiap produk di bawah Skincare Youth ni mengandungi Reveratrol iaitu agen antioksidan yang terbaik untuk memperbaiki sel-sel yang rosak serta melindungi kulit daripada radikal bebas.

Apa maksudnya ni?

Ini bermakna masalah kulit wajah dapat diatasi dengan lebih pantas bila anda amalkan Skincare Youth Shaklee ni.

Jom Ros kongsikan beberapa testimoni orang yang dah menggunakan produk Youth daripada Shaklee ni.

Shaklee Youth Before and After:

Abam ni nampak bertambah muda selepas mengamalkan Youth Shaklee selama 3 minggu. Kulit dia nampak segar dan anjal kan?

Jom tengok seorang lagi kaum Adam yang amalkan Youth.

Boleh nampak dengan jelas yang kedutan di wajah lelaki ini semakin berkurangan. Tak nampak kendur dah kulitnya.

Wooww sangatkan kesan pengambilan produk Youth.

Untuk menjadi antara yang pertama menggunakan Shaklee Youth Skincare, anda boleh tinggalkan no mobile anda dengan klik link di bawah:
http://tanyarosahmad.wasap.my/

Masuk je Youth ke pasaran Malaysia, Ros akan whatsapp anda secepat mungkin.