Selamat Tahun Baru 2018

Assalamualaikum

Ros ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2018. Dah perbahrui azam tahun baru anda? Sama-sama kita usahakan untuk jadikan tahun 2018 lebih baik daripada tahun 2017.

Salah satu azam Ros nak tingkatkan tahap kewangan serta bantu mereka yang ingin tambah pendapatan dengan bisnes online.

jika anda berminat nak melakukan bisnes online, hubungi Ros di 019-367 3245.

Testimoni Bacaan Gula Dalam Darah Normal Selepas Ambil Supplemen Ini

Assalamualaikum

Mak anda ada kencing manis dan darah tinggi? Elok anda teruskan baca apa yang Ros nak kongsikan ini.

 

Ros teringat kisah seorang kenalan ini, maknya ada diabetes dan darah tinggi. Kakak  ni ceritalah yang maknya buat ujian darah setiap 6 bulan.

Ya pesakit diabetes disarankan buat ujian darah untuk pastikan paras gula dalam kawalan. Kalau naik tu, adalah nanti nasihat dan saranan doktor apa yang perlu dibuat.

Kena kurangkan makan karbohidrat, banyakkan makan buah-buahan. Banyakkan air masak. Elakkan minuman manis.

sambung balik cerita akak ni.

Result ujian mak dia mengagumkan!

Bacaan gula dia dah cantik. Tekanan darah pun dah turun. Kolestrol pun turun. Ni semua lepas anak dia hadiahkan supplemen Resveratrol tak lain tak bukan Vivix namanya.

 

Vivix ini merupakan supplemen Resveratrol yang tinggi antioksidan untuk menghalang pembentukan protein AGE. Protein AGE boleh merosakkan sel-sel kita.

Bila sel-sel rosak, penyakit bahaya boleh serang kita. Yang dah ada kencing manis, lagi tinggi kebarangkalian nak kena penyakit kronik yang lain seperti penyakit buah pinggang dan kebutaan.

Nampak tak betapa seriusnya orang yang ada kencing manis ni untuk stabilkan bacaan gula darah mereka.

Salah satu caranya adalah berikhtiar Dengan supplemen Resveratrol iaitu Vivix ni.

Untuk order, anda boleh whatsapp Ros di 019-367 3245.

Petua Lembutkan Kulit Wajah

Assalamualaikum

Ramai yang idamkan kulit selembut sutera. Mak-mak yang ada anak kecil juga suka sangat belai kulit bayi mereka. Lembut sangat!

Bagaimana nak dapatkan kulit lembut macam kulit bayi?

Ros ada satu petua nak lembutkan kulit wajah.

Petuanya adalah selalu amalkan buah delima.

Buah delima ini kaya dengan vitamin C tau.

Perubahan Gaya Hidup Ini Bantu Dapatkan Kulit Yang Sihat

Assalamualaikum

Sebelum 2017 melabuhkan tirainya beberapa hari lagi, Ros nak kongsikan apa yang anda boleh lakukan sekarang untuk mendapatkan kulit yang sihat.

Ya. kulit yang sihat. Bila kulit sihat, anda dapat sekali pakej kulit yang cantik.

Berbanding pakej kulit yang cantik sahaja, entah sihat ke tidak kulit anda yang anda tidak nampak. Maksudnya, sihatkah sel-sel kulit anda di tiga lapisan kulit iaitu epidermis, dermis dan juga hipodermis.

 

Jom tengok apa perubahan gaya hidup yang anda boleh ubah supaya kulit anda jadi lebih sihat. Hanya sedikit perubahan pada rutin harian anda mampu meningkatkan kesihatan kulit anda.

Perubahan Gaya Hidup Ini Bantu Dapatkan Kulit Yang Sihat

 

1. kawal stress

Stress merupakan punca kita nampak tua sebelum masanya. Perasan tak, bila anda stress, masa nilah banyak jerawat akan keluar. Bila anda berkerut juga, akan muncul garis-garis halus di bahagian dahi.

Bila anda berjaya mengawal stress anda dengan baik, kulit pun nampak lebih berseri. Antara aktiviti yang boleh mengurangkan adalah seperti bersenam, yoga atau apa sahaja aktiviti yang boleh buatkan anda relax seperti menonton filem yang kelakar.

 

2. cuci muka selalu

Wajah yang kotor menjadi kesukaan bakteria-bakteria penyebab jerawat. Ditambah lagi dengan peluh, habuk dan kotoran, senang sangat wajah anda naik jerawat.

Cucilah muka anda 2 kali sehari dengan pencuci muka lembut. Jika muka anda ada jerawat, elakkan daripada memicit jerawat tersebut. Bimbang nanti meninggalkan parut pulak.

 

3. Minum banyak air

Air merupakan komponen penting dalam badan kita. Air juga berfungsi untuk mengeluarkan toksin dan kotoran daripada badan kita. Kulit yang kering juga boleh membuatkan muka kita berkedut.

Untuk panduan anda, berapa banyak air yang perlu diminum setiap air, anda boleh buat kira-kira mudah ini. Setiap 25kg berat badan, anda perlu minum 1 liter air. Pakar menyarankan agar kita minum 2-3 liter air masak setiap hari untuk memastikan badan kekal terhidrat.

 

4. Makan makanan yang seimbang

Bak kata orang putih, “Eat the rainbow”. Maksudnya, makan bermacam-macam warna sayuran dan buah-buahan. Ini kerana setiap buah-buahan itu kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral. Sebagai contoh, lobak merah kaya dengan beta-carotin untuk kesihatan kulit dan juga mata. Buah-buahan sitrus kaya dengan vitamin C.

Bila anda cukup nutrisi, sel-sel kulit anda juga. Kecantikan akan terpancar keluar. 🙂

 

5. Tidur yang cukup

Pada waktu malam semasa anda tidur, kulit anda akan diperbahrui. Jika anda hanya tidur 4 jam sehari, badan anda tidak mendapat rehat yang cukup. Kesannya, kulit anda kelihatan kusam dan tidak bermaya. Eye bag juga boleh muncul jika anda terus menerus abaikan kualiti tidur anda.

Dengan membuat sedikit perubahan kepada rutin tidur anda, anda akan kelihatan muda dengan kulit yang lebih segar.

 

6. Pakai pelindung uv

Pelindung uv sangat penting jika anda kerap terdedah kepada cahaya matahari. Sinaran uv boleh menembusi jauh ke dalam kulit serta menyebabkan penuaan sel, tompok-tompok gelap dan juga kanser kulit.

Setiap kali keluar rumah, sapu dahulu krim pelembap yang ada pelindung uv di wajah. Tak lupa juga kawasan kulit lain yang terdedah seperti tangan untuk elakkan sunburn.

 

Semoga dengan sedikit perubahan ini, anda bakal mendapat kulit yang lebih sihat dan cantik. Jika anda mempunyai masalah kulit seperti jerawat, jeragat atau parut, anda boleh contact Ros di 019-367 3245 untuk konsultasi.

Alternatif Turunkan Bacaan Gula Selain Minum Jus Epal Hijau Campur Peria Katak

Assalamualaikum

Biasa dengar minum jus epal hijau campur peria katak membantu turunkan bacaan gula?

Ros ada kongsikan resepi jus epal hijau dan peria katak di entri sebelum ini.

Jus ini agak pahit. Tapi kenalah juga telan jika mahu bacaan gula terkawal.

Tapi pastikan anda makan juga ubat-ubatan yang dibekalkan oleh doktor anda.

Nak tahu satu lagi alternatif kepada minum jus epal hijau dan peria katak ni?

Ros cadangkan anda ambil Vivix iaitu Supplemen yang diekstrak daripada 4 ramuan botani semulajadi.

Rasanya juga masam-masam manis. Lebih mudah diterima tekak berbanding rasa pahit peria katak.

Salah satu kandungan Vivix adalah anggur muscadine yang tinggi dengan polifenol dan resveratrol.

Bagi pesakit kencing manis, Resveratrol membantu memperlahankan Sindrom Rintangan Insulin.

Selain itu, resveratrol ini juga membantu melambatkan pencernaan karbohidrat dan penyerapan glukos ke dalam darah.

 

Berkesan ke Resveratrol ni dalam menstabilkan bacaan gula pesakit Diabetes?

Jom Ros kongsikan satu testimoni.

BACAAN GULA DAN TEKANAN DARAH TINGGI TURUN

Selepas 3 minggu amalkan supplemen resveratrol, bacaan gula turun jadi 10 je.

Tekanan darah pun turun jadi 141/97.

Pesakit kencing manis ni terdedah kepada banyak komplikasi seperti luka lambat sembuh, mata rabun dan lain-lain.

Kandungan Resveratrol dalam vivix membantu menstabilkan kembali paras gula dalam darah.

Jika ada ahli keluarga anda yang ada kencing manis, bolehlah anda cadangkan untuk berikhtiar dengan Vivix.

Bulan ni ada promosi super best. Beli 2 botol Vivix dapat 5% diskaun. Selain itu, ada penjimatan lain juga seperti:
🍇 keahlian PERCUMA
🍇 postage PERCUMA
🍇 cash bonus RM36 pada bulan hadapan

Tinggal 4 hari je lagi promo ni.
Segera whatsapp Ros di 019-367 3245 atau klik link ini:
http://tanyarosahmad.wasap.my/

Semoga dengan ikhtiar ini, pesakit diabetes dapat menikmati hidup dengan lebih baik. Ros doakan tahap kesihatan mereka bertambah baik selepas amalkan Vivix. InsyaAllah.

Bila Skincare Youth Shaklee Boleh Dibeli?

Assalamualaikum

Ramai yang dah tak sabar-sabar menanti kemasukan Skincare Youth Shaklee ni ke pasaran Malaysia termasuklah Ros. Sejak dengar berita yang Shaklee mahu bawa masuk ke Malaysia, rasanya macam Ros nak nak melompat je.

Sekarang Ros masih pakai Skincare Nutriwhite. Kalau nak tahu, Nutriwhite ni pun dah best. Sangat serasi dengan kulit Ros.

Skincare Youth lagi lah berkali-kali bestnya kerana setiap produk dalam Skincare Youth ada kandungan polifenol.

Kalau anda biasa amalkan Vivix, mesti anda tahu kebaikan polifenol kepada kesihatan kulit anda.

Boleh anda bayangkan apa Youth bakal buat ke atas kulit anda?

Yes. Kulit akan kelihatan awet muda. Segala masalah kulit seperti jeragat, kulit kendur, kulit berjerawat, kulit berparut boleh diatasi.

Skincare Youth akan menjadi produk premium Shaklee selain Vivix. Jadi, harganya juga boleh tahan. Tetapi percaya, harganya setanding dengan kesan positif yang bakal anda rasa seawal seminggu amalkan Youth Skincare.

Sebenarnya ada leader-leader Shaklee yang dah rasa sendiri Skincare Youth ni. Mereka merupakan antara yang terawal menggunakan Skincare Youth dan akan dah jadikan testimoni.

Shaklee telah menilai keadaan kulit mereka sebelum amalkan Youth dan kulit mereka akan dinilai sekali lagi selepas 2 bulan.

Kita nantikan testimoni before dan after mereka ya.

Bagi anda yang betul-betul berminat nak cuba Skincare Youth, silalah menabung dari sekarang. Ros dengar-dengar bulan Mac baru akan dijual kepada umum.

Nak jadi yang terawal tahu bila boleh beli Skincare Youth?

Anda boleh whatsapp Ros terus di 019-367 3245.

Bagus Ke Vitamin Shaklee?

Assalamualaikum

Terdapat pelbagai jenama vitamin dan supplemen tambahan di pasaran. Ada yng dijual di farmasi. Tak kurang juga yang dijual di kedai-kedai jamu.

Perasan tak anda yang Vitamin Shaklee tak dijual di farmasi atau di mana-mana kedai? Ini kerana produk Shaklee hanya boleh dibeli daripada HQ Shaklee dan juga cawangan oleh pengedar sah Shaklee.

Jadi, pengedar sah Shaklee lah yang akan menjualnya kepada mereka yang memerlukan Vitamin Shaklee.

Shaklee amat berbeza dengan produk vitamin lain.

Bagus ke vitamin Shaklee?

Setiap produk Shaklee adalah hasil kajian dan penyelidikan saintis hebat dan bertauliah.

Produk Shaklee diuji secara klinikal oleh pihak ketiga.

Shaklee satu-satunya syarikat vitamin yang berani menjalankan Landmark Study yang membuktikan secara saintifik kesan positif penggunaan Shaklee selepas 20-50 tahun.

Tips Jimatkan Perbelanjaan Makanan

Assalamualaikum

Tinggal beberapa hari sahaja sebelum masuk tahun baru.

Jika tahun depan anda ingin melakukan sedikit perubahan untuk menjimatkan RM 50-100 seminggu, anda boleh cuba tips yang Ros kongsikan di bawah.

Tips Jimatkan Perbelanjaan Makanan

1. rancang menu selama seminggu: setiap minggu, rancang menu apa yang anda nak masak untuk seminggu.Beli barang yang anda senaraikan sahaja.

2. bawa bekal ke pejabat. Makan tengahari di luar semasa hari bekerja boleh mencecah sehingga RM 15. Itu makanan sahaja. Belum order minuman.

3. Kurangkan makan di luar. Setiap minggu makan di luar boleh buat poket rabak. Cuba kurangkan kepada sekali sebulan. Pasti banyak yang anda boleh jimatkan.

4. Banyakkan minum air masak. Minum sahaja air kosong ketika order makanan. Lagipun, air kosong baik untuk kesihatan berbanding minuman manis yang boleh mendatangkan risiko kencing manis.

 

Percaya tak dengan cara di atas anda boleh jimatkan beberapa ratus ringgit setiap bulan.

Dengan duit yang dapat dijimatkan itu anda boleh simpan di tabung haji atau melabur dalam ASB.

Jom tambahkan simpanan untuk masa depan kita. Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.

Vitamin Untuk Tambah Tenaga Wanita Bekerjaya

Assalamualaikum

PENANGAN SUPPLEMEN 🍇

Sempena promosi Vivix bulan ni, Ros ambil peluang amalkan sendiri Vivix ni. Nak rasai sendiri pengalaman amalkan Vivix yang ramai dah rasa.😍

Yang kulit berjerawat, makin licin kulitnya.
Yang berat badan berlebihan, rasa makin ringan.
Yang sakit lutut, dah boleh solat macam biasa.
Yang ada kencing manis, bacaan gula jadi terkawal.
Yang ada slip disc, dah kurang dah keluar masuk Hospital.

Ros tiada masalah di atas.

Jadi, apa agaknya kesan Vivix kat Ros ye. Bermula experiment Vivix ke atas diri Ros. 😅

Kiranya hari ni nak dekat sebulan lah Ros amalkan Vivix ni. Rasanya sedap. Masam-masam sikit. Ros suka masam-masam ni. Jadi, vivix ni jadi favorite Ros selain ESP, Vitamin C, Vitalea, Ostematrix dan Alfalfa.

Ok. Jom Ros kongsi apa yang Ros rasa.

Perubahan ketara yang Ros rasa sepanjang amalkan Vivix ni adalah dari segi tenaga. Rasa cergas je bila ambil vivx pagi-pagi. Kalau terlupa minum ESP pun masih bertenaga. 😍

Biasanya Ros ambil sebelum pergi kerja. Masa ambil pek ais dari freezer, mesti teringat kat Vivix di bahagian cooler. Habis pack beg pam, Ros capai Vivix dan minum sesudu.

Pagi-pagi Sampai opis rasa tak mengantuk. Rasa bersemangat nak buat kerja dengan cepat.

Tenaga tu bertahan sampai ke malam.

Biasanya balik kerja dan weekdays Ros akan masak. Walaupun masak simple-simple je, memasak lepas balik kerja ni bagi Ros satu terapi. 😃

Sepanjang siang buat kerja di pejabat, lepas balik kerja masuk dapur, tiada screen laptop, handset letak tepi. Hanya dapur, kuali, periuk dan bahan-bahan masak. Bestnya perasan tu.

Lepas makan, layan anak-anak. Tidurkan anak-anak. Lepas diorang dah tidur, Ros sambung tulis entri blog sampai habis pula.

Boleh bertahan sampai ke tengah malam. Lama kan tenaga yang dibekalkan oleh Vivix ni.

Kalau anda ada masalah penat, kerap letih, Ros cadangkan anda ambil Vivix ni.

Sempena Promosi SUPER JIMAT Ni, terus grab 2 botol terus. Anda bakal dapat:

❤️ keahlian PERCUMA
❤️ postage PERCUMA
❤️ dapat lagi 5% diskaun

Yang paling best, dapat CASH bonus RM36 😍😍😍Jarang orang nak bagi cash bonus bila anda beli sesuatu, kan.

Untuk dapatkan Vivix, anda boleh terus whatsapp Ros dengan klik ini:
Http://Wasap.my/60193673245.

Polifenol Untuk Kulit Anjal Dan Berseri

Assalamualaikum

Ni kalau Ros tanya siapa nak kulit anjal dan berseri. Atau kulit flawless dan glowing. Mesti ramai yang angkat tangan kan.

Siapa yang tak nak kulit cantik, sihat dan awet muda kan. Keyakinan diri bertambah untuk berdepan dengan orang lain.

Kalau ada jerawat di muka, memanjang fikirkan malunya aku nak berdepan dengan dia. Apa dia fikir pasal muka aku yang berjerawat ni. Itu adalah respon kebanyakan orang.

Walaupun tak penting pun apa yang orang fikirkan pasal kita, semestinya kita pun ada naluri untuk kelihatan cantik.

Tahukah anda polifenol sangat membantu dalam menganjalkan kulit serta membuatkan wajah kita berseri?

Ya, betul ni.

Jom Ros kongsikan bagaimana polifenol mencantikkan kulit anda.

1. Melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinaran uv
2. Mengurangkan penuaan pramatang dan juga mengurangkan kedutan
3. Menyokong penghasilan collagen yang sihat
4. Menyerlahkan kulit yang lebih anjal dan muda.

Sempena promosi Vivix bulan ni, eloklah anda rembat harga SUPER JIMAT ni.

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:
❤️ Keahlian PERCUMA
❤️ postage PERCUMA
❤️ diskaun 5% lagi
❤️ cash bonus RM 30+ pada bulan hadapan

 

Usah tunggu lama-lama. Setakat ini, inilah promosi terbaik. Harga lebih rendah daripada harga ahli.

Kalau dah lama merisik kembar dua ni, eloklah bagitau hajat anda terang-terang kat Ros.

Senang Ros nak bagi details apa yang diperlukan untuk jadi ahli. Lepas tu, dapatlah anda merasa kesedapan sirap anggur ni. Masam-masam manis gitu.

Tanpa sedar masalah kulit hilang. Muka nampak awet muda. Kulit lembut dan berseri.

Wow.. sebab tu ramai yang memilih Vivix untuk kecantikan kulit mereka.

Boleh terus klik link di bawah untuk pinang Twinpack Vivix ni:
http://tanyarosahmad.wasap.my/