Tips Untuk Elak Strok Atau Angin Ahmar

Assalamualaikum

Strok atau angin ahmar terjadi apabila salur darah tersumbat seterusnya menyebabkan bekalan darah ke bahagian tertentu di otak terganggu. Apabila sel-sel otak di bahagian tersebut tidak menerima bekalan oksigen secukupnya, sel-sel tersebut boleh mati atau rosak. Ini boleh menyebabkan fungsi badan yang dikawal oleh bahagian otak yang rosak itu terjejas.

 

Jenis-Jenis Strok

 

Terdapat 2 jenis serangan strok:

  • Strok Iskemia
  • Strok Haemoragik
Sumber : medicinenet.com

Strok Iskemia berlaku apabila saluran darah di otak tersumbat akibat darah beku.

Strok Haemoragik pula adalah strok yang disebabkan oleh saluran darah di otak lemah atau pecah sehingga berlaku pendarahan di dalam otak.

Golongan yang berisiko terkena serangan strok adalah mereka yang mempunyai kencing manis, tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi dan juga mereka yang kuat merokok.

 

Tips Untuk Elak Strok

 

Jika anda atau ahli keluarga berisiko terkena serangan strok, eloklah anda segera berikhtiar dengan:

  1. berhenti merokok
  2. kawal bacaan gula dalam darah
  3. amalkan pemakanan yang sihat
  4. amalkan gaya hidup yang sihat
  5. amalkan supplemen kesihatan yang kaya dengan Resveratrol

 

Di Malaysia anda boleh dapatkan supplemen Resveratrol yang dipanggil Vivix daripada pengedar Shaklee yang sah..

 

Bagaimanakah kandungan bahan utama dalam Vivix membantu mengurangkan derita pesakit strok?

 

Vivix dirumus khas daripada 4 bahan semulajadi iaitu Anggur Muscadine, Elderberry, Purple Carrot dan juga Japanese Knotweed. Ia terhasil selepas bertahun-tahun kajian dijalankan oleh barisan saintis.

Resveratrol yang terkandung dalam Vivix membantu menurunkan kolesterol dalam darah serta menghalang pengoksidaan kolesterol jahat (LDL) yang boleh menyebabkan serangan jantung.

Elderberry pula membantu melindungi tubuh daripada penyakit jantung, strok dan serangan jantung.

Purple CarrotĀ membantu menjaga kesihatan salur darah, platlet, dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

Vivix juga mampu mengaktifkan sel-sel pengawalan genetik yang merosot akibat serangan strok.

Kesimpulannya, Vivix dapatĀ membantu orang yang berisiko diserang strok dan pesakit strok dalam pengawalan tekanan darah, menurunkan kolesterol malah membantu dalam mengekalkan berat badan ideal.

 

Ros kongsikan beberapa testimoni pesakit strok dan kesan yang dirasai mereka selepas mengamalkan supplemen Resveratrol ini untuk tatapan anda. Kesan adalah berbeza-beza mengikut individu.

 

Testimoni 1:

Mak saya kena warded disebabkan hypertensi yang mengakibatkan stroke dan kolestrol yang tinggi.

Selepas amalkan Vivix, paras darah makin turun, mak makin cergas dan bertenaga. Yang penting orang tegur mak makin muda dan berseri.

 

Testimoni 2:

Alhamdulillah.. bapa saudara dah boleh jalan. Hanya Allah maha penyembuh.

Alhamdulillah. Usaha dan ikhtiar mesti kena buat.

Kami beri Vivix 3 atau 4 ml setiap hari. Bawa pergi fisio. Bagi semangat dan galakan dia berjalan.

 

Testimoni 3:

Salam. Nampak macam ok sikit minggu ni.

Tekanan darah dia pun dah normal. Kitorang bantu dia berdiri dua tiga hari ni.

Alhamdulillah boleh berdiri, jalan-jalan sikit walaupun tak sepenuhnya. Kaki kiri dia masih belum kuat sangat lagi.

 

Anda boleh tengok testimoni lain di sini:

Pesakit Strok dah boleh jalan

Darah beku dah tiada

Pesakit Strok sedar dari koma

 

Mesti anda nak tahu berapa harganya kan. Sebotol Vivix berharga RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan. Harga yang berbaloi untuk dilaburkan demi menjaga diri anda daripada serangan strok.

 

Tak sabar nak dapatkan Vivix? Anda boleh klik terus button ORDER NOW di bawah.

Sekiranya, anda masih perlukan beberapa info mengenai Vivix, anda boleh whatsapp Ros di 019-367 3245.

Usah bertangguh lagi. Bimbang strok datang menyerang pada bila-bila masa yang anda pun tak tahu.