Kadar Bacaan Kencing Manis Turun Selepas Amalkan Supplemen Resveratrol

Assalamualaikum

KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX
.

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.
.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha..
.

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.


.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!
.

Is it my eyes playing trick or she does look younger?

Kredit to:

Supermom Shaklee Story

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 21: NURUL SYAZWANI SALLEH

Berminat nak dapatkan Vivix untuk turunkan bacaan kencing manis?

Segera whatsapp Ros di 019-367 3245

Hadiah Terbaik Untuk Mak Yang Ada Kencing Manis

Assalamualaikum

Tercari-cari hadiah untuk mak anda sempena hari ibu nanti?

Apa yang sesuai ya? Nak beli purse, purse mak elok lagi. Handbeg? Mak tak pakai dah handbeg fancy-fancy ni.

Buntunya..

Mak ada kencing manis. Kalau dapat bagi sesuatu untuk kawal kencing manis mak tu kan best. Itu memang terbaik.

Jika anda mencari supplemen kesihatan untuk diabetes atau kencing manis sebagai hadiah, Ros cadang anda pilih Vivix daripada Shaklee.

Selain membantu mengawal kencing manis, Vivix juga dapat memberikan tenaga kepada mak anda. Kebiasanya pesakit diabetes cepat penat dan letih.

Anda boleh tengok perkongsian seorang anak yang gembira bila maknya rasa lebih bertenaga selepas amalkan Vivix.

Harga sebotol Vivix adalah RM 475. Anda boleh kumpul duit sesama adik-beradik untuk belikan mak sebotol Vivix.

Pastinya, ia akan jadi hadiah hari ibu paling bermakna.

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order.

Mudah-mudahan ibu anda dikurniakan kesihatan yang baik.

Kesan Resveratrol Kepada Pesakit Diabetes Dan Buah Pinggang

Assalamualaikum

Tahukah anda apa itu Resveratrol?
Resveratrol merupakan polifenol semulajadi yang dikeluarkan oleh tumbuh-tumbuhan tertentu untuk melindungi tumbuhan tersebut daripada diserang dan dirosakkan. Sebatian polifenol semulajadi ini boleh dijumpai dalam anggur, blueberries dan raspberries.
Disebabkan kesan Resveratrol sangat positif, ramai pesakit diabetes beriktiar dengan supplemen Resveratrol untuk mengawal kencing manis mereka.
Ros ingin kongsikan dengan anda satu testimoni di mana pesakit diabetes ini mengambil supplemen Resveratrol daripada Shaklee iaitu Vivix.
 
Supplemen Resveratrol lebih mudah diambil berbanding mengambil blueberries dan raspberries. Buah-buahan beri ini agak sukar didapati di Malaysia. Tambahan pula, harganya agak mahal.
Vivix Shaklee dihasil daripada 4 campuran botani iaitu Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan Japanese Knotweed.
Bagaimana Resveratrol Membantu?
– Mengawal kepekatan gula dalam darah
Jika anda banyak mengambil karbohidrat, bacaan gula dalam darah boleh meningkat dengan mendadak. Resveratrol membantu melambatkan proses pencernaan dan penyerapan karbohidrat ke dalam darah.
– Mengaktifkan enzim SIRT1
Enzim SIRT1 penting untuk rembesan hormon insulin. Resveratrol membantu dalam mengaktifkan enzim ini.
– Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin. Rintangan insulin adalah keadaan di mana sel-sel badan tidak dapat menggunakan insulin dengan baik. Insulin bertanggungjawab untuk mengawal kadar gula dalam darah.
Jika anda merupakan pesakit diabetes, anda juga berisiko terkena penyakit lain seperti sakit buah pinggang. Sebab itu, amat penting untuk anda mengawal penyakit kencing manis dengan memantau dan mengawal bacaan gula dalam darah anda.
Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan Vivix hari ini juga!

Bagaimana Nak Tingkatkan Sensitiviti Sel Terhadap Insulin?

Assalamualaikum

Apa yang berlaku di sebalik kenapa pesakit diabetes tidak boleh makan makanan yang manis.

Sel-sel badan pesakit diabetes jenis 2 ni sudah tidak lagi sensitif terhadap insulin atau kita panggil insulin resistance.

Maksudnya insulin dihasilkan oleh pankreas. Tapi tidak dapat digunakan untuk membantu penyerapan glukosa ke dalam sel-sel badan kita.

Boleh bayangkan tak?

Ros bagi contoh lain untuk memudahkan pemahaman korang.

Bayangkan insulin sebagai pelayan stesen minyak. Tugasnya adalah mengisi minyak ke dalam tangki minyak kereta. Minyak tu umpama glukosa. Kereta sebagai sel badan kita.

Bila terjadi insulin resistance, pelayan stesen minyak tu tak boleh menjalankan tugas sebenar dia. Mungkin penutup tangki minyak belum dibuka oleh tuan punya kereta tu.

Bagaimana nak meningkatkan kembali sensitiviti sel terhadap insulin?

Pesakit diabetes perlukan Asid Amino yang bernama L-Arginine.

Ia membantu merangsang penghasilan insulin dan meningkatkan kembali tahap sensitiviti sel terhadap insulin.

Bagaimana nak dapatkan Asid Amino L-Arginine ni?

Korang boleh ambil ESP. Dalamnya ada asid amino perlu (essential) dan tak perlu (non-essential) yang akan mencukupkan keperluan protein seharian kita termasuklah asid amino L-Arginine.

Kalau korang nak tahu, ESP juga rendah index glisemik (low GI). Jadi tenaga dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam darah. Jadi korang rasa kenyang yang lama. Makan masa breakfast bertahan just nice sebelum makan tengahari.

Jadi ESP nk memang sangat sesuai untuk semua golongan termasuk penghidap diabetes.

Insulin Umpama Pelayan Stesen Minyak?

Assalamualaikum

Bila orang cakap pasal diabetes, apa yang terlintas di kepala adalah insulin, glukosa, bacaan gula dan diabetes jenis 1 dan juga jenis 2.

Mungkin ada di antara kita yang keliru dengan istilah-istilah di atas.

 

Terlebih dahulu, jom lihat apa itu glukosa. Ros terangkan guna bahasa yang mudah ya.

 

Apa itu glukosa?

Glukosa adalah gula yang ringkas. Makanan manis dan berkanji yang kita makan akan ditukar kepada glukosa. Glukosa ini kemudiannya akan digunakan oleh otot kita sebagai tenaga.

Setiap daripada kita mempunyai gula dalam darah. Bila bacaan gula itu tinggi, anda akan didiagnos mendapat diabetes.

 

Apa itu insulin?

Bagi pesakit diabetes, insulin adalah satu hormon yang bermasalah di mana insulin sepatutnya membantu sel-sel badan kita menggunakan glukosa sebagai tenaga.

Anda boleh bayangkan insulin sebagai pelayan(joki gas) stesen minyak. Sel-sel badan sebagai kereta. Glukosa pula sebagai  tenaga atau bahan bakar/petrol.

 

Diabetes Jenis 1

Bagi pesakit diabetes Jenis 1, pengeluaran insulin mereka bermasalah. Pankreas, organ yang menghasilkan insulin tidak dapat menghasilkan insulin yang cukup.

Keadaan ini umpama kereta (sel-sel badan) sedang menunggu bahan bakar (tenaga/glukosa) untuk diisi. Tetapi tiada pelayan (insulin) untuk mengisi petrol ke dalam tangki minyak.

 

Diabetes Jenis 2

Lain pula bagi penghidap diabetes Jenis 2. Pankreas mengeluarkan insulin yang sedikit. Pada masa yang sama, sel-sel badan mengalami rintangan insulin.

Keadaan ini umpama pelayan stesen minyak tu datang kerja. Tetapi ada je yang mengganggu dia semasa dia nak isi minyak tu. Sebagai contoh, penutup tangki minyak tidak boleh dibuka.

 

Di Malaysia, ramai yang menghidap Diabetes Jenis 2. Ada yang sampai kena cucuk insulin. Ada caranya nak kawal diabetes ni. Ros kongsikan dalam entri seterusnya.

Keluarga Ada Sejarah Diabetes?

Assalamualaikum

 

Landmark Study banyak membuka mata Ros.
Rupanya mana boleh makan sebarang supplemen.

Sebab supplemen menentukan samada penyakit anda bertambah baik atau makin teruk.

Hasil kajian Landmark Study, orang yang makan supplemen brand lain, bacaan gula lagi tinggi daripada orang yang tak makan apa-apa supplemen.

Betul. Anda boleh google pasal Landmark Study sendiri kalau tak percaya.
img_20160918_223859
Paling senang whatsapp Ros lah 019-367 3245.

Sebab tu Ros pilih Shaklee. ♡♡♡
Pengguna Shaklee paling rendah risiko diserang penyakit.

signature SA

Petua Hilangkan Diabetes Yang Anda Boleh Ikhtiarkan Untuk Bantu Orang Tersayang

Assalamualaikum

Ros kongsikan dengan anda apa maksud bacaan gula yang anda perolehi:

  • normal / tiada diabetes     3.9 – 5.5 mmol/L
  • berisiko dapat diabetes     5.6 – 6.9 mmol/L
  • menghidap diabetes          > 7.0 mmol/L

 

petua-hilangkan-diabetes

Ros nak kongsikan satu petua untuk diabetes yang anda perlu ikhtiarkan iaitu ambil supplement yang tinggi dengan Resveratrol.

 

Boleh tengok sendiri testimoni pengambilan supplement yang tinggi dengan Resveratrol iaitu Vivix Shaklee untuk merawat diabetes.

testimoni-petua-hilangkan-diabetes_ros

Jom baca perkongsian Puan Miza:

Assalamualaikum.

Miza nak share result check up tok (nenek) miza sendiri yang ada diabetes atau kencing manis. Boleh bandingkan result antara 2 tahun ni.

Tok mula ambil Vivix pada Februari 2016. Sekarang dah masuk botol yang ke-3.

Alhamdulillah, paras gula dah tak tinggi. Yang terbaru 4.9. Tekanan darah pun dah stabil.

Check up pada 26 Mei 2016, doctor ada bagi tau yang buah pinggang tok mungkin ada masalah.

Check up yang terbaru pada 24 Ogos 2016, doctor maklumkan buah pinggang tok dah ok. Tak ada masalah lagi.

Alhamdulillah, bersyukur sangat.

 

Anda boleh tengok sendiri keputusan nenek Puan Miza di bawah:

testimoni-kencing-manis

 

Asbab Vivix, bacaan gula nenek Puan Miza kembali normal. Orang yang anda sayangi pun boleh. Masih belum terlambat selagi kita terus berikhtiar. InsyaAllah.

 

Kita juga harus jaga kesihatan diri sendiri agar tak kena diabetes. Pastikan anda tahu apa makanan yang perlu dielakkan supaya tak kena diabetes.

 

Sebenarnya, ramai yang berjaya bantu orang yang mereka sayangi kembali sihat. Baca ni.. >>Kerana Vivix, Anak Menangis <<

 

Selain Vivix, ada juga petua merawat diabetes yang lain seperti mengawal pengambilan karbohidrat, bersenam dan lain-lain. Boleh baca entri Ros sebelum ini. >> Cara Menurunkan Baca Gula Dalam Darah <<

 

Bagaimana Vivix dapat membantu mengawal kadar gula dalam darah?

 

  • memperlahankan Sindrom Resistansi Insulin
  • mengawal kepekatan glukosa dalam darah
  • mencegah pembentukan protein AGE

 

Harga sebotol Vivix adalah RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada bagaimana Pengedar Shaklee anda beri cara makan Vivix).

 

Untuk lebih penjimatan, dapatkan 2 botol Vivix sekarang. Anda layak mendapat keahlian PERCUMA.

 

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order atau klik je button ORDER NOW di bawah.

button order now

Lepas order, jangan lupa untuk contact Ros. Ros akan berikan cara makan eksklusif untuk turunkan bacaan gula.

 

Semoga dengan pengambilan Vivix, bacaan gula kembali normal. Aminnn 🙂

signature SA

Kerana Vivix, Anak Menangis

Assalamualaikum

Anak menangis kerana si Vivix..  bunyi macam kisah sedih. Tetapi sebenarnya tak.

Si anak ini terharu kerana emaknya ambil Vivix untuk diabetes dan berlaku banyak perubahan selepas itu.

Antaranya..

  • Diabetes emak dari 18 turun me 9.1
  • Emak semakin sihat
  • Emak semakin ceria
  • Emak dah boleh bangun
  • Emak dah boleh buat kerja
  • Kaki emak dah tak kebas

 

1471010211948

Saya nak bagi tau akak.. Syukur.. Mak makan Vivix.. Kencing manis mak dari 18 turun 16 lepas tu turun 10.5 pagi tadi check 9.1 hehe.. Mak pun makin sihat.. boleh bangun.. Buat kerja.. layan anak-anak ayam nya kat belakang rumah.

Mak makan ESP juga.. tahan perut untuk berpuasa.. rasa berbaloi.. walaupun keluar duit banyak.. Tengok mak ceria… sihat 🙂

Saya menangis pagi tadi.. nangis tu sebab tak tau nak cakap.. tengok mak boleh buat kerja dan jalan.. Kalau tidak sebelum ni mak asyik mengadu sakit badan.. sakit kepala.. kebas kaki.. mula-mula mak tak mau makan.. sebab mahal sangat ubat.. tapi saya dan adik beradik lain tak kisah.. Asalkan mak ayah sihat.. tu yang paling penting.

Ros pun sebak juga baca perbualan whatsapp ni. Bahagianya seorang anak, bila emak semakin sihat. Asbab Vivix dan juga dengan izin Allah.

Anda boleh tengok testimoni lain di bawah ini.

Vivix bantu kawal gula dalam darah

Bacaan gula mak ayah turun ke paras normal

Isi kaki pesakit diabetes tumbuh semula

Rawat diabetes sebelum mata jadi buta

Harga sebotol Vivix RM 475 sahaja. Tahan sehingga 2 bulan. Kalau nak dibandingkan dengan kesihatan emak, apalah sangat nilai Vivix.

Ramai orang di luar sana sanggup dapatkan Vivix demi kesihatan yang lebih baik. Ros pasti anda pun begitu. 

Baca juga >> cara menurunkan bacaan gula agar tak kena penyakit kronik yang lain <<

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk orderkan sebotol untuk ibu bapa anda. Atau anda juga boleh klik terus pada button ORDER NOW di bawah.

button order now

Ros akan bagi konsultasi istimewa buat customer Ros.

signature SA

3 Cara Untuk Kawal Bacaan Gula Agar Tak Kena Diabetes

Assalamualaikum

Diabetes berlaku bila pankreas tidak lagi dapat menghasilkan insulin atau badan anda kurang sensitif terhadap insulin yang dihasilkan.

Bila tak cukup insulin, bacaan gula dalam darah menjadi tidak terkawal. Oleh itu, anda yang sihat ni wajib mengawal bacaan gula sebelum terlambat.

Bagi yang dah ada tanda-tanda diabetes ni atau keluarga ada sejarah diabetes, Ros nasihatkan anda mula ambil tahu cara turunkan bacaan gula dalam darah.

Jika dibiarkan.. Daripada tiada diabetes, terus doktor sahkan ada diabetes. Agak terlambat masa tu. Lebih baik cegah dari sekarang.

 

cara untuk kawal bacaan gula

 

Cara kawal bacaan gula dalam darah

1. Pantau bacaan gula anda

Sebelum makan, bacaan gula anda perlu berada dalam lingkungan ini.
70-130g/dL

Selepas makan, bacaan gula perlu kurang daripada 180 mg/dL

Selain itu, pesakit diabetes perlu menjalani ujian Hb1Ac.

 

2. Pilih makanan yang mempunyai Indek Glisemiks (GI) yang rendah

Makanan berGI rendah tidak meningkatkan paras gula secara mendadak.
Contoh makanan berGI rendah adalah seperti ESP, epal, anggur, kacang tanah.

 

3. Bersenam

Selalu benar kita dengar, nak sihat kena bersenam. Betul?

Aktiviti fizikal yang sederhana seperti berjalan, berbasikal dan berenang dapat menurunkan bacaan gula serta membantu tubuh memproses gula dengan lebih baik.

Anda digalakkan bersenam selama 30 min, 5 kali seminggu.

 

 

Diabetes atau kencing manis ni boleh sembuh dengan kehendakNya. Asalkan anda sanggup ikhtiarkan cari penawar kencing manis ni.

Ros ingin memperkenalkan kepada anda satu produk ni, Vivix Shaklee namanya. Vivix Shaklee dikatakan boleh menurunkan bacaan gula dalam darah.

 

Jom tengok testimoni Vivix turunkan bacaan gula.

IMG_20160809_181650

 

Mak saya umur 64 tahun mengidap diabetes dah 11 tahun. Selalunya bacaan glucose dia belas-belas la tapi pagi semalam check sendiri kat rumah bacaan 8 mmol/L je.. Saya dah jatuh cinta dengan Vivix ni.

Inikah ubat kencing manis yang paling mujarab?

Sebenarnya, Vivix Shaklee bukan ubat, tetapi supplement tambahan yang mengandungi 10 x resveratrol yang mampu mengurangkan risiko terkena pelbagai penyakit kronik.

 

Ada banyak lagi testimoni Vivix yang telah membantu pesakit diabetes lain seperti isi tumbuh semula, penglihatan bertambah baik selepas mengamalkan Vivix.

 

Berapa harga Vivix Shaklee?

Sebotol Vivix (150 ml) berharga RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada cara makan Vivix Shaklee yang pengedar anda sarankan.)

 

Nak tahu tak, bagaimana anda boleh dapatkan Vivix pada harga yang lebih berbaloi?

Anda kena dapatkan 2 botol Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:
– Keahlian Shaklee PERCUMA
– Kos penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia
– CASH bonus pada bulan berikutnya

Bila Ros kirakan.. penjimatan yang anda bakal dapat adalah dalam RM 100++. Banyak tu.
Boleh tambah simpanan bulanan. 🙂

 

Apa tunggu lagi.. Dapatkan Vivix hari ini juga!

Untuk order, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245. Nak order sendiri pun boleh. Hanya klik sahaja pada button ORDER NOW di bawah.

button order now

Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat customer Ros agar bacaan gula anda terkawal.

signature SA

Vivix Bantu Kawal Gula Dalam Darah

Assalamualaikum

 

Pesakit diabetes wajib menjaga pemakanan mereka kalau tak nak bacaan gula naik mendadak. Ros ada kongsikan entri  >> Makanan Untuk Elak Diabetes << . Walaubagaimana pun, pesakit diabetes pun boleh jadikan info dalam entri tersebut sebagai panduan. Selain daripada itu, tahukah anda, Vivix boleh membantu mengawal gula dalam darah?

 

Bagaimana Vivix dapat membantu mengawal kadar gula dalam darah?

 

  • memperlahankan Sindrom Resistansi Insulin
  • mengawal kepekatan glukosa dalam darah
  • mencegah pembentukan protein AGE

 

Anda boleh baca lanjut di sini.

 

Jom tengok testimoni Vivix.

vivix bantu kawal gula dalam darah

 

Perkongsian daripada Puan Nurul Azliza:

Salam..

nak share pengalaman ibu mertua saya.. minggu lepas hubby saya ada hadiahkan Vivix untuk ibu mertua saya. Ibu mertua saya ni ada kencing manis, darah tinggi, sakit lutut dan asma.

So ibu mertua saya start makan Vivix hari ahad. Hari khamis malam dia ada pergi kenduri dan makan segala makanan yang manis-manis kat situ.

Esok pagi dia test gula dan dia TERKEJUT!! Coz gula dia tak naik. Cuma 6.2 . Kalau sebelum ni dia tak boleh langsung makan benda manis. Esok pasti gula dia tinggi.

Pagi sabtu terus dia call kami cerita pasal kesihatan dia…

Saya dan hubby gembira dan syukur sangat bila dengar berita atas perubahan yang mendadak tu.

Alhamdulillah.. Thanks Shaklee 🙂

 

Anak mana yang tak gembira kan. Asbab Vivix, bacaan gula dalam darah mak terkawal. Sesungguhnya, pilihan di tangan kita. Nak hadiahkan Vivix atau biarkan sahaja..

 

Lagi testimoni bacaan gula mak ayah turun.

 

Baca juga >> petua merawat diabetes << ni.

 

Berapa harga Vivix?

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol, lagi jimat.

Anda akan dapat

  • keahlian Shaklee PERCUMA
  • CASH BONUS pada bulan hadapan
  • kos penghantaran PERCUMA

 

Boleh whatsapp Ros kalau anda tak faham pasal ini. Tekan 019-367 3245 sekarang. 🙂

vivix bayar kesihatan resize

 

Nak order sendiri? Boleh terus klik button di bawah. Kos penghantaran adalah percuma.

button order nowHubungi Ros di 019- 367 3245 untuk pembelian atau jika anda ada sebarang pertanyaan.

signature SA