Cara Kurangkan Kedutan Di Wajah

Assalamualaikum

Semakin kita berusia, semakin banyak kedutan muncul di wajah. Di tambah lagi dengan faktok-faktor lain seperti tekanan, pemakanan yang tidak sihat, tidur yang tidak cukup dan merokok, masalah kedutan boleh dialami oleh orang yang masih muda, seawal usia 30-an.

Nampak tua sebelum masanya? Pasti ramai yang tak nak kan.

 

Jadi, ambillah langkah-langkah untuk mengurangkan kedutan di wajah dengan amalan berikut:

 

Kurangkan kedutan dengan supplemen semulajadi:

 

1. Vivix: merupakan antioksidan yang sangat berkuasa untuk memperbaiki sel-sel yang rosak serta melindungi sel-sel daripada radikal bebas seperti stress yang boleh menyebabkan kedutan muncul.

 

2. Collagen Powder: merupakan sejenis protein yang memberikan keanjalan dan ketegangan kepada kulit kita. Kekurangan collagen membuat garis-garis halus timbul di wajah.

Molekul Collagen Shaklee sangat halus. Jadinya, ia mudah diserap oleh badan.

 

3. Energizing Soy Protein: Protein merupakan makanan sel-sel badan kita termasuklah sel-sel kulit. Bila sel-sel dibekalkan dengan cukup makanan (protein), sel akan menjadi lebih sihat.

Sel kulit yang sihat akan terpancar pada wajah iaitu kulit kelihatan lebih berseri, tidak kusam, lebih halus, anjal dan gebu.

 

4. Vitamin C: juga merupakan antioksidan untuk melindungi sel-sel daripada serangan radikal bebas. Vitamin c juga penting dalam penghasilan collagen dan elastin untuk menganjalkan dan menegangkan kulit.

 

Itulah 4 supplemen yang wajib anda amalkan untuk mengurangkan kedutan di wajah.

Jom tengok produk kecantikan pula untuk kurangkan kedutan yang dah ada tu.

 

Kurangkan kedutan dengan skincare selamat:

 

1. Enfuselle Eye Treatment:

Selalunya kedutan bermula di bahagian mata kerana kulit sekitar mata sangat nipis. Enfuselle eye treatment membantu mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan di sekitar mata.

Ia boleh juga digunakan untuk bahagian mulut dan leher.

 

Berminat nak dapatkan Set Premium untuk kurangkan kedutan ini? Ikut sahaja langkah di bawah.

 

Cara Order:

 

Anda boleh klik ORDER NOW untuk pembelian terus dengan Shaklee.

Selepas mengesahkan produk yang ingin dibeli, anda akan diminta untuk memberikan details seperti nama, alamat, no telefon dan email untuk tujuan pengeposan.

Seterusnya, pembayaran boleh dibuat samada dengan menggunakan kad debit/ kad kredit.

Tadaa.. siap.

Tunggu sahaja produk dihantarkan ke alamat yang anda masukkan tadi.

 

Konsultasi:

 

Selepas pembelian, hubungi Ros di 019-367 3245 untuk cara makan eksklusif buat pelanggan Ros. Hanya untuk yang beli dari SirapAnggur.com.

Apa Yang Akak Ini Buat Untuk Hilangkan Jerawat Batu

Assalamualaikum

Perkongsian daripada Sis Sarah:

Assalamualaikum..Hai.. Saya Sarah..berumur 33 tahun. Sebelum ni saya pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk. Muka saya jenis muka yang berminyak. Jadi, jerawat senang sangat tumbuh dan kadang-kadang bernanah seperti jerawat batu. Boleh dikatakan hari-hari ada je jerawat baru menyebabkan muka saya penuh dengan bekas-bekas jerawat terutama di bahagian pipi.

 

Gambar Hiasan

 

Kulit saya sangat sensitif pada pencuci muka terutama yang mengandungi alkohol dan bahan kimia kerana ia menyebabkan kulit saya bertambah kering. Disebabkan itu, saya tak pakai langsung mana-mana pencuci muka.
.

3 tahun yang lepas saya mula mengamalkan Vivix. Vivix ni produk Anti Penuaan dan Antioksidan. Saya jadi teruja nak cuba sebab fungsi Vivix nie sendiri yang membantu memperbaiki sel DNA kita. Bila sel kita sihat InsyaAllah kulit kita juga akan sihat.
.

Baru-baru nie saya perbaharui passport saya. Memang agak terkejut bila dibandingkan dengan gambar passport saya 2 tahun lepas. Sangat-sangat berbeza. Muka makin licin dan paling tak sangka gambar passport lama saya memang nampak macam muka makcik-makcik. Tapi gambar terbaru saya nampak kelihatan lebih muda sedikit.

Sekarang, saya dah pun berani memakai pencuci muka kerana kulit muka dah semakin baik. Kulit dah tak berminyak macam dulu, jerawat dah jarang-jarang tumbuh dan bekas jerawat dah pudar.
.

Nasihat saya pada kawan-kawan yang ada masalah kulit muka, dah pakai dan consume macam-macam produk, tapi masih tak berkesan, cuba rawat sel-sel badan dengan Vivix ni konsisten selama 3 tahun. Insya Allah masalah kulit muka kawan-kawan akan dapat di atasi.

Kredit to:

Supermom Shaklee Story

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 12: SITI SARAH MOHAMAD NOOR

 

Anda boleh tengok satu lagi testimoni bergambar untuk masalah jerawat bernanah di entri >> Atasi Masalah Jerawat Bernanah.

 

Jika anda tak sabar nak cuba Vivix untuk hilangkan jerawat batu, boleh segera whatsapp Ros di 019-367 3245.

Izinkan Ros bantu anda dapatkan kulit yang cantik dengan supplemen semulajadi, selamat dan berkesan.

Akibat Terpengaruh Dengan Iklan Di Televisyen, Muka Saya Naik Jerawat. Apa Yang Saya Buat?

Assalamualaikum

Iklan di televisyen adalah satu cara marketing untuk penjual memperkenalkan produk kepada bakal prospek. Kebanyakan daripada kita pasti tertarik bila sering kali terlihat iklan tersebut di kaca tv. Pasti terdetik di hati untuk mencuba produk tersebut.

Walau bagaimana pun, pastikan anda membeli produk yang tidak berbahaya diri sendiri. Mudah-mudahan anda tidak menyesal seperti sis Suhaida ini.

Baca perkongsian beliau di bawah:
.

Assalamualaikum W.B.T.

Saya Siti Suhaida Binti Ismail, berusia 27 tahun dan berasal dari Negeri Cik Siti Wan Kembang. Saya bekerja sebagai Retail Executive di sebuah syarikat swasta.

Masa belajar dulu kulit saya tiada masalah tetapi berkulit gelap, cemburu melihat model iklan di televisyen yang memakai produk kulit putih seawal 3 hari, saya terus teruja. Saya tekad membeli dan mencubanya. Memang benar kesannya sangat cepat.
Muka menjadi licin dan menipis, kulit saya tidak tahan panas. Tetapi apabila saya berhenti memakai produk tersebut akibat kekurangan wang, muka saya menjadi semakin teruk, jerawat besar-besar tumbuh silih berganti menyebabkan saya menjadi semakin stress.

Saya juga mempunyai masalah dengan sistem penghadaman yang kurang baik. Mungkin kerana tidak menjaga pemakanan seharian saya yang kebanyakan nya memang tidak sihat. Jadual makan saya memang tidak teratur, dan saya suka minuman berkafein sebagai usaha untuk stay up belajar pada waktu malam.

Saya penggemar tegar Nescafe dan kadang2 satu sachet tidak cukup kuat bagi saya. Kehidupan sebagai pelajar saya anggap normal jika makan Maggi dan Nescafe, akibat terlalu sibuk dengan belajar saya biarkan saja masalah itu sampai lah satu ketika saya disyaki mengalami masalah dalam usus kerana berlaku pendarahan ketika membuang tetapi tidak sakit.

Perut saya menjadi sangat sensitive dengan makanan yang saya makan, saya tidak boleh makan pedas walaupun sedikit dan sembelit yang teruk. Mungkin terlalu stress dengan keadaan diri, hormone saya menjadi tak stabil, jerawat semakin naik penuh dimuka dan period saya menjadi tidak stabil.

KULIT MUKA JADI LEBIH SIHAT, JERAWAT HILANG DAN MASALAH USUS HILANG SELEPAS AMALKAN INI

Saya mula ikhtiar ingin mencuba Shaklee dengan mengambil ESP, dan Vitamin C secara konsisten namun jerawat masih tidak berhenti naik dan mula menambah B-Complex, Gla dan Alfalfa untuk menstabilkan hormone dan merawat masalah jerawat saya..

Alhamdulillah masalah jerawat saya dah berkurang, period dah okay dan sekarang saya langsung tiada masalah usus lagi.
Bagi adik-adik di luar sana, saya sarankan tidak mudah terpengaruh dengan iklan-iklan di televisyen kerana tiada produk yang mampu memberi kesan seawal 3 hari melainkan produk tersebuk mempunyai kandungan bahan kimia yang tinggi.

 

Bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat yang serius, rawat lah dari dalaman dahulu dan cari skincare yang berasaskan dari bahan semujadi. Inilah Shaklee Effect saya.

 

Kredit to:

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 12: SITI SUHAIDA ISMAIL

 

Anda boleh baca selanjutnya entri Ros >> Hilangkan Jerawat Dengan Cara Yang Selamat.

Semoga memberi sinar harapan untuk anda dapatkan juga kulit yang mulus. 🙂

Bila Mukaku Dah Tak Seperti Kertas Pasir

Assalamualaikum

Bila jerawat pasir atau jerawat nasi naik di muka, mulalah rasa kulit muka seperti kertas pasir.

Nak pegang pun rasa tak best.

Samada itu whitehead atau blackhead, anda mesti nak tahu cara nak hilangkannya.

Jom Ros kongsikan cara paling senang nak hilangkan whitehead dan blackhead ni.

Ramai dah cuba. Mereka pun akui cara ni paling senang nak hilangkan whitehead dan blackhead yang dah berkurun lamanya ada di muka.

Cara hilangkan whitehead dan blackhead ialah dengan menggunakan Gentle Action Makeup Remover.

Dihasilkan daripada bahan semulajadi, whitehead dan blackhead dapat dihilangkan secara lembut tanpa merosakkan kulit wajah.

Ros kongsikan satu testimoni untuk tatapan anda.

Wah.. Wah.. Bestnya hilang semua whitehead dan blackhead ni. Baru best nak pegang kulit sendiri. 🙂

Nak order? Anda bolehlah hubungi Ros di 019-367 3245.

Whitehead Dari Zaman Sekolah Dah Hilang

Assalamualaikum

Muka anda ada whitehead dan blackhead? Kalau tengok cermin, mesti geram tengok whitehead dan blackhead tu kan.

Dulu masa Ros studies, Ros ada cermin 2 muka. Satu yang cermin muka biasa. Satu lagi yang jenis macam kanta pembesar. Whitehead dan blackhead pun boleh nampak. 😉

Tiba hujung minggu, mesti pakai Biore Pore Strip. Setiap kali peel dari kanan ke kiri, wah.. Puas hati tengok whitehead melekat di situ.

Licin je hidung.

Sekarang ni, boleh je guna Makeup Action Remover. Whitehead dan blackhead pun boleh hilang.

Ros kongsikan pengalaman Puan Byte guna Makeup Action Remover ni. Whitehead beliau yang degil dari zaman sekolah dulu pun boleh hilang.

Jom tengok perkongsian beliau:

 

Bestkan..

Kulit Muka Seperti Terbakar Akibat Salah Guna Produk

Assalamualaikum

Kulit anda terasa gatal, perit dan rasa seperti terbakar?

Anda mungkin mengalami keradangan kulit akibat alergik terhadap bahan kimia yang ada dalam set penjagaan wajah anda.

Semak skincare yang anda guna untuk memastikan di dalamnya tiada bahan kimia berbahaya.

 

Apa Yang Boleh Anda Bila Kulit Rasa Seperti Terbakar?

 

1. Guna air sejuk untuk mengurangkan keradangan.

2. Bersihkan wajah dengan pencuci muka yang lembut.

3. Elakkan pengunaan pencuci muka jenis scrub.

4. Kurangkan menggosok-gosok wajah.

5. Selepas mencuci wajah, tekap tuala di wajah untuk mengeringkannya.

6. Pakai pelindung uv untuk melindungi kulit daripada pancaran sinar uv berbahaya.

 

Mudah-mudahan selepas ini, anda akan lebih berhati-hati memilih sesuatu jenama produk kecantikan. Muka kita hanya satu, bukannya topeng yang boleh ditukar ganti bila-bila masa kita nak. Hihi..

 

Ros cadangkan anda pulihkan kembali kulit yang rosak itu dengan supplemen Shaklee seperti Vivix, GLA Complex, Vitamin C dan Alfalfa.

Fungsi setiap supplemen:

  1. Vivix: memperbaiki kerosakan sel sehingga ke peringkat DNA
  2. GLA Complex: melindungi kulit daripada radikal bebas
  3. Vitamin C: meningkatkan penghasilan kolegan dan mencerahkan kulit
  4. Alfalfa: mengeluarkan toksin daripada produk kecantikan sebelum ini

 

Akak ni dah berjaya pulihkan kembali kulitnya yang rasa seperti terbakar dahulu. Jom tengok perkongsian beliau.

Masalah salah penggunaan produk.. makan vitamin Alfalfa, Vitamin C, Vivix dan GLA.. Hasil pengambilan selama 1 bulan lebih, kulit lebih halus, hilang merah-merah di muka. Kini lebih tampil menawan.. tiada lagi masalah di muka.

 

Alhamdulillah.. Selepas amalkan suplemen di atas, kulit muka akak ni semakin berseri.

Nak cuba juga set ni? Hubungi Ros di 019-367 3245.

Tanggalkan Sel Kulit Mati Penyebab Kulit Kusam Dengan Gentle Action Makeup Remover

Assalamualaikum

Salah satu cara untuk memastikan kulit anda tidak kusam sebaliknya cantik berseri, glowing orang putih kata, adalah dengan menanggalkan sel-sel kulit yang mati. Proses pengelupasan yang berlebihan boleh memburukkan lagi keadaan.

Anda boleh baca lanjut di sini >> Kenapa Kulit Anda Kusam Dan Tidak Berseri?

Anda boleh menggunakan Gentle Action Makeup Remover untuk menanggalkan sel-sel kulit mati tersebut dengan lembut. Walaupun namanya Makeup Remover, anda yang tidak bermekap pun boleh menggunakannya.

Walaupun tidak bermekap, kulit wajah kita terdedah kepada kotoran lain seperti debu dan habuk. Orang yang bermekap lagi lah sesuai menggunakan Gentle Action Makeup Remover ini.

Anda boleh tengok sendiri daki-daki yang ditanggalkan oleh Makeup Remover ini.

 

Bagaimana Gentle Action Makeup Remover bertindak?

 

Jom Ros kongsikan pengalaman Puan Syu menggunakan Gentle Action Makeup Remover. Ikuti perkongsian belian di bawah:

 

Berminat untuk tanggalkan mekap atau daki-daki di wajah dengan Gentle Action Makeup Rmeover?

Hubungi Ros di 019-367 3245.

Tips Penjagaan Wajah Bagi Mereka Yang Memiliki Kulit Jenis Kombinasi

Assalamualaikum

Mereka yang mempunyai kulit jenis kombinasi adalah mereka yang mempunyai kulit berminyak di bahagian T-zone ( dahi, hidung dan dagu) dan kulit kering di bahagian pipi.

Jika anda belum tahu kulit anda jenis yang mana, boleh baca entri ni >> Cara Nak Tentukan Jenis Kulit Muka.

Kulit berminyak membuatkan liang pori menjadi besar, jerawat kerap naik dan muka kelihatan berkilat.

Kulit kering pula buat anda rasa gatal, kulit menggelupas dan kemerah-merahan.

Masalah kulit yang anda alami bergantung kepada jenis kulit mana yang lebih dominan.

Jom Ros kongsikan tips mudah untuk menjaga wajah yang memiliki kulit kombinasi.

 

Tips Untuk Kulit Jenis Kombinasi

 

1. Pastikan wajah anda sentiasa bersih sepanjang masa agar ia susah nak naik jerawat.

Jika kulit berminyak lebih dominan, anda boleh cuci muka dengan lebih kerap dengan pencuci muka yang lembut.

Baca ni >> Pencuci Muka Yang Lembut Kegemaran Ros

 

2. Guna pelembap yang sesuai dengan kulit anda.

Kuantiti pelembap yang anda perlu sapu ke muka adalah berbeza untuk T-zone dan bahagian pipi.

T-zone yang memiliki kulit jenis berminyak hanya perlukan sapu yang minimal sementara untuk bahagian pipi yang kulitnya lebih kering, anda boleh sapu lebih untuk melembapkannya.

 

Anda juga boleh cuba >> Rawatan Semulajadi Di Rumah Untuk Kulit Berminyak.

Semoga tips ini bermanfaat untuk anda.

Set Nutriwhite Buat Kulit Cerah Sekata Dan Tidak Pucat

Assalamualaikum

Antara sebab orang pakai mekap adalah untuk menaikkan seri wajah. Cuba tengok pengantin baru, bila bermekap walau nipis je, wajah nampak berseri dan tidak pucat.

Tapi kalau bermekap, pastikan selepas tu anda bersihkan wajah sebersih-bersihnya. Takut nanti tumbuh jerawat pula.

Ros nak kongsikan dengan anda set penjagaan wajah yang boleh mencerahkan wajah anda secara semulajadi. Bila semulajadi, pastinya bahan-bahan yang digunakan selamat.

Set penjagaan wajah tersebut namanya Set Nutriwhite. Nutriwhite memang dihasilkan khas untuk kulit orang asia- lelaki dan perempuan.

Jom tengok perkongsian mereka yang dah cuba Set Nutriwhite.

Perkongsian 1:

Nutriwhite ni set dia saya guna Makeup Removal, pencuci muka Gentle Deep Foaming Cleanser, penyegar muka Soothing Radiance Whitening Softener serta UV Protective Ultimate Whitening Lotion.

Memang best sangat walaupun baru 4 jenis je daripada semua set Nutriwhite ni.

Muka cerah sekata, bukan putih pucat tau. Dia kembalikan warna asal kkulit yang lebih bersih.

Tak rasa macam pakai topeng. Memang rasa best sangat-sangat.

Saya memang bertuah jumpa Nutriwhite ni. Harap dapat pakai full set pulak dalam waktu terdekat.

 

Nanti Ros kongsikan lagi testimoni mereka yang puas hati pakai Set Nutriwhite yang selamat dan semulajadi ni.

Kalau anda berminat dengan Set Nutriwhite, anda boleh klik saja pada poster testimoni di atas atau hubungi Ros di 019-367 3245.

Kulit Muka Makin Cerah Sekata

Assalamualaikum

Ros nak kongsikan satu cerita bagaimana  Puan Zainah memiliki kulit yang makin cerah sekata. Cerah yang tak nampak pucat tu. Bukan putih melepak macam pakai tepung tau. 😉

Jom baca perkongsian beliau.

KULIT MUKA SEMAKIN CERAH SEKATA SELEPAS AMALKAN VIVIX
.

Assalamualaikum

Nama saya Zainah Mukhtar. Saya pengguna dan juga pengedar vitamin Shaklee.

 

Saya dah makan hampir semua vitamin shaklee sejak 2 tahun lalu, ada 4-5 jenis yang belum. Vivix adalah yang terbaru saya cuba. Sebelum ni memang selalu tengok kawan-kawan dan pelanggan jer yang bercerita tentang keberkesanan vivix ni. Terdetik juga dalam hati, satu hari aku mesti cuba vivix.
.

Dipendekkan cerita, saya dapat sebotol vivix hasil daripada bermain kutu. Sebab vivix ni agak mahal untuk saya sebagai seorang surirumah, jadi nak cuba punya pasal main kutu vivix la.
.

Sebelum minum vivix saya memang dah amalkan vitamin2 lain juga seperti ESP, VITA C, VITA E, B COMP, OSTEMATRIX, GLA, ALFALFA dan beberapa lagi. Setiap hari memang ambil vitamin2 ni semua. Saya ambil untuk menjaga kesihatan dan untuk kecantikan.
.

Saya teruja sangat dengan vivix ni. Saya nak buat ‘eksperimen’ kat diri sendiri. Sebelum ni ramai dah cakap vivix ni best, vivix ni vivix tu, jadi tiba masa saya pula nak cuba.
.

Saya berhenti ambil vitamin2 yang lain kecuali ESP 3 hari sebelum minum vivix. Saya dengan ESP ni kawan baik, waktu sarapan mesti minum segelas ESP. Saya jarang ambil sarapan yang berat2, cukup segelas ESP untuk memberi saya rasa kenyang dan tenaga sehingga waktu makan tengahari.
.

Maka saya cuba vivix satu sudu kecil buat permulaan selama 3 hari. Selepas 3 hari saya ambil 1 sudu besar pula. Saya mula perasan ada perubahan bila saya tengok cermin selepas bangun tidur. Wow!! Sangat luarbiasa kesan vivix ni, kulit wajah saya nampak lembap dan pori2 terbuka dah berkurang. Lepas seminggu tona kulit dah nampak makin lebih sekata dan semakin cerah. Saya senyum sorang2 depan cermin, seronoknyaaa
.

Sekarang barulah saya percaya yang vivix ni betul2 memberi kesan untuk awet muda. Sebelum ni macam kurang percaya sebab tak cuba sendiri.
.

Saya memang takde pakai krim kecantikan. Krim malam NutriWhite yang saya pakai sebelum ni pun dah lama habis sebelum saya minum vivix.
.

Jadi saya sangat syorkan pada semua yang nak wajah awet muda tapi malas nak makan vitamin banyak2 atau nak tepek krim siang malam, elok sangat minum vivix 1 sudu sebelum tidur. Bangun pagi tengok cermin mesti senyum sorang2.
.

Orang kata tak kenal maka tak cinta. Tak cuba maka tak tahu. Begitulah dengan vivix, mesti kena cuba sendiri.
.
Itulah kesan vivix kepada saya. Terima kasih Shaklee, terima kasih Supermom Shaklee Story.

Syukur. Alhamdulillah.

Nak order set yang sama? Hubungi Ros di 019 367 3245.