Kulit Tegang Dan Muda Dengan Collagen Powder

Assalamualaikum

Seiring dengan pertambahan usia, kulit wajah kelihatan kendur dan tidak anjal lagi.

Oleh kerana badan kita tidak dapat menghasilkan collagen secukupnya bila usia mencecah 30 dan ke atas, pengambilan supplemen collagen powder sangat digalakkan.

Semasa memilih produk Collagen Powder, salah satu kriteria yang perlu diambil perhatian adalah saiz molekul Collagen produk tersebut.

Lagi kecil saiz molekulnya, lagi cepat collagen tersebut diserap oleh badan.

Ros syorkan anda mengambil Collagen Powder dari Shaklee kerana saiz molekulnya sangat kecil iaitu 1000 Dalton.

Boleh rujuk gambar di bawah untuk memudahkan pemahaman anda.

 

Yang lebih istimewa mengenai Shaklee Collagen Powder adalah bahan semulajadi. Jom tengok kandungan Shaklee Collagen Powder.

Shaklee Collagen Powder diekstrak daripada sisik ikan merah yang hidup di laut dalam. Jadi, ia tahan dengan tekanan tinggi dan sangat berkualiti.

 

Jom kongsikan beberapa testimoni.

Testimoni 1:

Selepas 21 hari kulit sis ni makin tegang dan muda.

 

Testimoni 2:

Kulit sis ini pula nampak makin cerah dan gebu selepas amalkan collagen powder.

 

Testimoni 3:

Sis ini pula jadi lebih cantik dengan kulit yang glowing dan pinkish dengan Collagen daripada Shaklee. Sekotak pun belum habis lagi, kulit dah cantik flawless.

Best kan.

Jika anda berminat untuk dapatkan collagen powder yang berkualiti ini, hubungi Ros di 019-367 3245 segera.

Kulit yang tegang dan muda boleh jadi milik anda!

Atasi Kulit Kering Dengan Cara Ini

Assalamualaikum

Kulit anda nampak bersisik? Anda kerap memakai lotion setiap kali lepas mandi untuk melembapkan kulit?

Sah dah anda memiliki kulit jenis kering.

Satu lagi cara yang Ros tahu untuk mengetahui samada kulit kita kering dan kurang air adalah dengan cara mengguris lengan dengan kuku.

Bila ada terbentuk garis putih itu tandanya anda kurang minum air. Kalau tiada garisan, maksudnya kulit anda lembap dan tidak kering.

Jadi, bagi anda yang memiliki kulit jenis kering, pastikan anda minum air lebih 2 liter. 3 liter air pun sangat bagus.

Amalkan juga vitamin C Sustained Release dari Shaklee di mana 100mg Vitamin C dibebaskan secara berkala selama 5 jam.

Macam Sis Shalini ni, selepas ambil Vitamin C, kulitnya dah tak kering lagi. Jerawat pun dah tak kerap naik.

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk konsultasi supplemen yang sesuai dengan kulit anda.

Bye-bye kulit kering.

Penyelesaian Untuk Masalah Jeragat

Assalamualaikum

Seawal usia 30an dah ada masalah jeragat?

Dulu kawan dah pesan suruh pakai sunblock dan uv protection jika nak berjemur.

Akibat acuh tak acuh dengan nasihat kawan tu, kulit makin tak sekata. Jeragat mula timbul bila kerap sangat terdedah kepada cahaya matahari.

Kini, berbagai-bagai cara Tina usahakan untuk hilangkan jeragat di wajahnya.

Dah serupa kulit mak mertuanya. Mak mertua Tina ada jeragat juga. Tapi mak mertua Tina dah 60an. Dia pulak masih muda. Baru 33 tahun.

Tak boleh jadi ni. Menyesal tak dengar nasihat kawan dulu.

 

Jangan sedih-sedih. Teruskan membaca.

 

Jika anda senasib dengan Tina iaitu menpunyai masalah jeragat. Ros ada penyelesaiannya.

 

Anda boleh amalkan 4 supplemen ini:

1. Vivix yang kaya dengan antioksidan yang membantu melindungi kulit daripada rosak. Vivix juga akan memperbaiki sel-sel jeragat yang hitam.

2. Vitamin E juga sejenis antioksidan. Ia umpama perisai uv yang melindungi tubuh anda daripada sinaran uv berbahaya.

3. Vitamin C membantu mencerahkan kembali kulit yang gelap

4. ESP atau Energizing Soy Protein membantu menghasilkan sel-sel kulit yang baru yang lebih sihat. Jadi, sel yang hitam diganti dengan sel yang lebih sihat

5. GLA complex membantu menstabilkan hormon penyebab jeragat dan juga mencantikkan kulit

6. Collagen Powder membantu menganjalkan kembali kulit

 

Di sini Ros ada beberapa testimoni. Jom tengok.

Anda boleh hubungi Ros 019-367 3245 untuk konsultasi lanjut.

3 Tips Pantas Untuk Dapatkan Kulit Cerah

Assalamualaikum

Ramai yang inginkan kulit yang cerah berseri. Bermacam-macam cara dicuba. Berbagai-bagai produk dibeli. Tetapi, kulit masih sama keadaannya. Gelap dan kusam.

Jika ini yang anda hadapi, anda boleh cuba 3 tips pantas untuk putihkan kulit ini. Yang Ros kongsikan ini menggunakan bahan semulajadi tau. Bukannya bahan kimia berbahaya tu.

3 Tips Pantas Untuk Dapatkan Kulit Cerah

 

1. Menggunakan lemon

lemon

Terdapat banyak kegunaan lemon. Selain digunakan dalam masakan, lemon juga membantu dalam detox badan serta pemutihan gigi.

Sejak bertahun-tahun yang lalu, lemon telah digunakan untuk memutihkan kulit. Ia memiliki keupayaan untuk melunturkan kulit secara lembut serta menanggalkan lapisan atas kulit iaitu sel-sel kulit mati.

Anda boleh campurkan 1 bahagian jus lemon dengan 1 bahagian air masak untuk cairkannya. Selepas itu, ambil bebola kapas dan celupkan dalam campuran dan air lemon tadi.

Sapukan ke seluruh wajah. Bilas selepas 15 minit dengan air suam.

Lakukan hanya 2-3 kali seminggu. Pastikan anda memakai pelembap selepas itu.

 

2. Masker tomato

Tomato sangat membantu untuk menghilangkan sunburn. Ia mencerahkan tona kulit anda serta menanggalkan sel-sel kulit mati.

Untuk membuat masker tomato, anda perlukan 1-2 biji tomato dan 2 sudu makan jus lemon.

Caranya, kisar kedua-dua bahan ini menggunakan blender. Sapu masker tomato di badan dan biarkan selama 10 minit. Selepas itu, bilas dengan air bersih.

 

3. Susu dan lemon

Susu juga merupakan agen pemutih. Sebab tu ada produk mandian ditambah dengan susu. Selain itu, susu juga boleh melembapkan kulit.

Dengan gabungan susu dan lemon, kulit tidak akan terlalu kering.

Untuk mencerahkan kulit, anda boleh campuran secawan susu ke dalam air mandian anda. Lebih mudah, jika rumah anda ada tab mandian. Selepas itu, tambah perahan jus dari sebiji lemon ke dalam air mandian tersebut.

Anda boleh berendam selama setengah jam sebelum mandi seperti biasa.

 

Tips mana yang paling anda suka? Cuba tau nanti.

Anda boleh juga baca kisah akak ni >> Dulu kulit gelap, sekarang dah cerah.

Dulu Kulit Gelap, Sekarang Dah Cerah

Assalamualaikum

Masa Ros kecil dulu-dulu, kulit Ros agak gelap. Sebabnya dulu Ros suka main panas, berjemur kat luar.

Bila dah pindah ke Kuantan masa darjah empat, Ros jadi seorang yang pemalu. Jarang dah keluar main kat luar. Masa tu agaknya kulit Ros makin cerah.

Selepas melanjutkan pelajaran ke Jerman, cuaca di sana kurang memberi masalah kepada kulit Ros. Syukur, alhamdulillah.

Bila pulang ke Malaysia, kulit Ros mula ada masalah. Memang kena cuci muka kerana kerap berminyak. Masalahnya, Ros tak jumpa pencuci muka yang sesuai dengan kulit Ros.

Boleh baca seterusnya kisah Ros dan pencuci muka di entri sebelum ini >> Pencuci muka buat kulit lembut dan tidak pedih selepas dicuci.

 

Hari ni Ros nak kongsikan bagaimana kulit akak sorang ni, dulu gelita, sekarang makin cerah.

Boleh tengok gambar di bawah. Gambar dulu dan gambar kini. Banyak perbezaan.

Itulah kesan yang dirasai oleh pengamal Set Radiant 4.

Jom tengok satu lagi testimoni.

Cuba lihat gambar akak ni semasa dia baru ada 2 orang anak dengan gambar semasa ada 4 orang anak.

Makin berserikan wajahnya sekarang. Anak berderet tak menjadikan rupanya nampak tua. Sebaliknya nampak lagi muda!

 

Hebatnya penangan Set Radiant 4. Seperti namanya, Radiant 4 memang menjadikan pengamalnya cantik dan berseri.

Ada 4 item dalam Set The Radiant 4 ini iaitu:

1. Energizing Soy Protein

2. Collagen Powder

3. Vitamin C Sustained Release

4. GLA Complex

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk maklumat lanjut.

Nak order terus pun boleh. Klik je sini >> ORDER SET RADIANT 4.

Kisah Akak Jururawat 5 Tahun Dihantui Masalah Jerawat

Assalamualaikum

Kulit berjerawat amat dibenci oleh kaum wanita. Ia sedikit sebanyak boleh menjejaskan tahap keyakinan diri. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang kerjanya perlu berhadapan dengan orang seperti kerjaya jururawat.

Anda mungkin terpaksa mengabaikan pandangan mata yang memandang ketika berurusan dengan rakan sekerja dan juga pesakit.

Jauh di sudut hati, anda pasti nak kurangkan jerawat yang bermaharajalela di wajah anda. Paling tidak, tiada lagi jerawat baru yang naik yang meninggalkan parut. Bekas jerawat pula, anda mahu dia hilang dan kembali licin.

Kalau anda nak tahu, jerawat ni salah satu proses nak keluarkan toksin dari badan.

Sumber toksin ni macam-macam. Boleh datang daripada fast food, MSG, syampoo, sabun, pewangi bilik yang kita guna.

Asap rokok juga toksin. Sebab tu, orang merokok ni kulitnya kusam, berminyak, berjerawat, gelap dan sebagainya.

Sebagai seorang jururawat, anda pasti tahu, kesan asap rokok kepada perokok dan juga orang sekeliling. Jadi, jauhilah asap rokok.

Macam cik Misi kita ni, Ms Reva , dek kerana nak hilangkan jerawat, bermacam-macam skincare dia cuba. Buat treatment dengan pakar kulit pun dah. Tapi jerawat datang balik.

Akhirnya, dia merasakan perlu merawat masalah jerawat ni dari dalam secara semulajadi. Terjumpalah dia dengan supplemen Shaklee.

Supplemen Shaklee yang dia mula-mula ambil adalah Vitamin C Sustained Release dan juga GLA Complex.

Vitamin C Shaklee merupakan antioksidan yang membantu mengecutkan jerawat dia dengan cepat.

GLA Complex pula membantu mengurangkan parut jerawat serta menstabilkan hormon dia.

Selepas itu, Ms Reva tambah pula dengan ESP dan Collagen Powder.

ESP merupakan serbuk protein yang penting untuk penghasilan sel-sel kulit yang baru. Protein merupakan makanan sel-sel kulit kita. Bila cukup makanan, sel-sel kita akan sihat. Itulah kunci kepada kulit sihat dan cantik.

Collagen Powder pula membantu menganjalkan kembali kulit serta memudarkan parut. Bila diambil dengan konsisten, kesan parut semakin pudar.

Dalam gambar di bawah, kita boleh tengok kesan jerawat di wajah Ms Reva semakin pulih. Tak seteruk dahulu.

Asbab pengambilan supplemen semulajadi dan juga proses penyembuhan dari dalam, masalah jerawat boleh diatasi.

Selepas mengamalkan Set Radiant 4 ni, Ms Reva sangat gembira dengan kulit wajahnya yang semakin baik tu.

Cuba bayangkan kulit Ms Reva selepas dia konsisten amalkan set ini beberapa bulan lagi. Mesti makin berseri. 🙂

Set Radiant 4 ini tahan sehingga sebulan lebih. Jadi, lebih berbaloi anda mendaftar menjadi ahli untuk konsisten amalkan set ini sehingga dapat kulit wajah yang anda idamkan.

Bila anda mendaftar sebagai ahli, anda dapat menikmati harga yang 10-15% lebih rendah daripada harga retail. Dapat cash bonus pulak tu dalam RM 23 pada bulan berikutnya.

Wow. Jimat sangat bila jadi ahli ni.

Boleh klik sini untuk whatsapp Ros terus >> saya nak jadi ahli dan order Set Radiant 4.

Ros akan balas whatsapp anda secepat yang boleh.

Izinkan Ros bantu anda dengan masalah kulit anda. Keberkesanannya nanti bergantung kepada keadaan kulit wajah anda.

Bagaimana Mama Anak Lima Pun Boleh Maintain Cantik?

Assalamualaikum

Bila ada anak kecil, me time pun susah nak ada. Baru free sikit, dah ada yang panggil.

Sampaikan nak masuk toilet pun, tak senang. Ada je budak banyak cakap duk tanya itu ini kat luar pintu.

Belum lagi tengah memasak kat dapur. Baru nak hiris bawang, ada yang nak air. Nak makan biskut lah. Suruh tunggu dulu, mulalah berdrama air mata.

Siapa ada pengalaman macam ni? Sep sikit. 😉

Tu belum cerita nak keluar jalan-jalan. Memang kebanyakkan mak-mak akan pilih yang ringkas-ringkas. Mekap pun nipis-nipis je. Atau kadang-kadang tu tak mekap langsung.

Macam Ros, kalau nak keluar tu memang akan pilih baju yang tak perlu digosok. Tudung pun jenis sarung. Bukan tak minat shawl tau. Tapi nak melilit-lilit tu, Ros kena praktis berjam-jam baru jadi cantik terletak. ;p

Anda yang dah terer lilit-lilit ni, baguslah. Teruskan.

Bagi mak-mak yang sekapal dengan Ros, ada satu lagi cara nak tampil cantik semulajadi.

Bagaimana tu?

Anda kenalah atasi masalah kulit yang anda hadapi.

Kalau kulit cantik, tak perlulah nak bermekap tebal kan. Cantik semulajadi orang cakap.

 

Jom Ros kongsikan rahsia mama anak 5 ni maintain cantik.

Jika sebelum ini, mama ini ada masalah kulit kusam, berminyak dengan blackheadnya lagi, selepas amalkan Set The Radiant 4, hilang segala masalah kulit beliau.

Yang bestnya, tak ganggu pun pengeluaran susu ibu. Sesuai sangat untuk ibu menyusu. Yang hamil pun, tiada masalah nak amalkan Set The Radiant 4.

Siapa kata, bila ada anak berderet, kita kena korbankan bab kecantikan.

Amalkan je Set The Radiant 4 -> Cara paling mudah nak dapatkan kulit berseri untuk mak-mak yang ramai anak kecil.

Boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order.

Produk Untuk Wanita Yang Inginkan Kulit Berseri

Assalamualaikum

Ada sorang adik ni kan, masih belajar lagi, whatsapp Ros minggu lepas. Tanyakan harga ESP.

Bulan lepas dia dah dapatkan ESP dengan Vitamin C. Hasil kumpul duit selama sebulan lebih.

Ni mesti dia nak kumpul lagi duit nak beli ESP pula. Sebotol Vitamin C kan tahan lama sikit. ESP dia nak habis dah lah tu.

Sebenarnya kan.. Ros kagum dengan adik ni sebab sanggup kumpul duit nak atasi masalah kulit dia. Masih belajar, mesti nak kena jimat duit poket yang dia dapat kan.

Lagi satu, dia budak lelaki tau.

Nak seribu daya, taknak seribu dalih kan.

Siapa nak kulit makin cantik, mesti akan usaha cari penyelesaian.

Sedangkan adik yang di bangku sekolah menengah pun pilih supplemen selamat dan semulajadi, akak-akak mesti lagi bijak pandai buat penilaian kan. 

 

Wah.. cantiknya kulit dia ni.. Macam mana nak dapatkan juga kulit berseri macam dia ni?

Untuk wanita yang inginkan kulit yang cantik dan berseri, Ros cadangkan Set Radiant 4 ini.

Bagaimana Set Ini Membantu Menyerlahkan Keserian Kulit Anda?

 Membina sel-sel kulit yang sihat dengan serbuk protein berkualiti tinggi -> Energizing Soy Protein

 Menegangkan kulit dengan -> Collagen Powder

 Melindungi kulit daripada radikal bebas dengan -> Vitamin C

 Melembapkan kulit dengan -> GLA complex

 

Dah boleh bayangkan wajah anda makin berseri? Apalagi, cepat whatsapp Ros di 019-367 3245.

Cara Nak Hilangkan Parut Jerawat

Assalamualaikum

Siang tadi ada adik manis ni, berumur 29 tahun message Ros nak tahu lanjut mengenai supplemen untuk parut jerawat.

 

Seperti kebiasaannya Ros akan tanya bagaimana, bila masalah parut dia bermula. Parutnya takde lah lama sangat. Bermula lebih 2 tahun lepas akibat suka picit jerawat.

 

Haa.. Bagi yang belum tahu.. Ni Ros nak bagitau..

 

Kalau ada jerawat, biarlah dia pecah sendiri. Ros tahu.. Anda geram sangat tengok benjolan merah-merah tu. Tapi tahankan diri dari pecahkan jerawat tu.

 

Jikalau dipecahkan.. Kesannya boleh memyebabkan muka anda berparut. Lagi teruk kalau berlubang. Jangan sampai nampak macam kawah di bulan pulak. Opss…

Jika nak hilangkan parut jerawat, penting untuk anda mengambil protein untuk ganti sel-sel yang berparut tadi. Protein merupakan makanan sel-sel kulit kita. Bila sel cukup protein, sihatlah sel-sel kita.

 

Serbuk protein yang sangat berkualiti yang Ros cadangkan anda ambil adalah Energizing Soy Protein. Ia dihasilkan daripada kacang soya yang tidak diubah genetiknya.

 

Lagi satu, anda juga digalakkan mengambil supplemen tinggi antioksidan seperti Vitamin C dan juga Vivix.

 

Jom Ros terangkan dahulu mengenai Vitamin C.

 

Satu tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg Vitamin C. Yang membuatkan Vitamin C Shaklee berbeza dengan Vitamin C lain adalah Vitamin C Shaklee didatangkan dengan teknologi pelepasan masa.

 

Maksudnya.. Vitamin C akan dibebaskan secara perlahan-lahan. Bukannya sekaligus 500mg masuk dalam badan setelah anda telan.

 

Setiap jam, 100mg Vitamin C akan dibebaskan ke dalam badan kita selama 5 jam.

 

Dalam tempoh 5 jam ini, tubuh anda akan menggunakannya untuk memperbaiki sel-sel yang rosak serta melindungi sel-sel daripada radikal bebas.

 

Satu lagi supplemen yang tinggi antioksidan adalah Vivix.

 

Anda nak tahu tak, dalam Vivix ada satu bahan namanya Resveratrol. Resveratrol dalam Vivix ini sangat berkuasa sehingga 10 kali ganda berbanding supplemen Resveratrol yang lain.

 

Terdapat 4 mekanisme tindakan Vivix. Salah satunya adalah memperbaiki sel daripada peringkat sellular.

 

Bahan yang terdapat dalam Vivix terbukti dalam kajian klinikal melindungi sel DNA daripada rosak. Yang rosak, akan diperbaiki. Jadi, hanya berlaku duplikasi sel-sel yang sihat sahaja.

 

Dengan ini, parut jerawat di wajah anda akan semakin pudar dan rata. 🙂

 

Bila tanya berapa lama akan nampak kesannya… Susah betul Ros nak jawab. Sebabnya ia berbeza mengikut keadaan kulit wajah anda, pemakanan anda serta beberapa faktor lain lagi.

 

Yang penting, anda sebenarnya kena konsisten amalkan 3 supplemen ini. Kalau makan pun selang sehari, makan bila teringat, agak-agaknya boleh nampak kesan tak?

 

InsyaAllah Ros akan guide anda dengan cara makan yang eksklusif untuk mendapatkan kesan yang memuaskan.

 

Boleh hubungi Ros di 019- 367 3245 untuk dapatkan Set Parut Jerawat ini. Jom mulakan misi pudarkan parut jerawat sekarang!

Bolehkah Masalah Jerawat Dirawat Dengan Krim Jerawat?

Assalamualaikum

Perempuan kan.. bila ada sebutir jerawat, tangan tu mulalah taknak duk diam. Kalau sebelum ni muka licin, naik sebutir mesti nak picit. Gatal betul tangan tu.

Akhirnya merebak. Sebutir jadi dua tiga butir. Huwaaa… nangis.

Dah tu. Sebelum ni jerawat timbul kat pipi je. Disebabkan jari tu asyik raba sini, raba sana. Dahi yang dahulunya licin, naik juga jerawat. Huwaa.. nangis lagi..

Mak dah pesan, jerawat jangan dipicit. Tapi dipicitnya juga. Habis merebak bakteria jerawat tu. Siap tinggal parut berlubang lagi. Kan dah menyesal 😂

Tahukah anda yang krim jerawat yang biasa jumpa kat kaunter farmasi tu boleh rawat jerawat untuk masa yang singkat je?

 

Bahan dalam krim jerawat tu iaitu Benzoyl Peroxide tu yang merawat jerawat.

Malangnya, ada banyak kesan sampingan bila guna Benzoyl Peroxide ni. 😭

Antaranya ialah keradangan kulit, kulit jadi kering dan kulit jadi merah-merah.

So tak selesai juga masalah kulit yang anda alami tu.

Ada satu kajian dijalankan oleh University of California mendapati satu bahan namanya Resveratrol bertindak lebih baik dalam merawat jerawat.

Boleh baca lanjut hasil kajian tu di sini:
http://bit.ly/2wez1rZ

Resveratrol ini mempunyai sifat anti-oksidan, anti-radang dan anti-bakteria dalam mematikan bakteria jerawat agar tidak merebak ke tempat sekitarnya serta membantu merawat luka.

Macam kakak ni, dia amalkan supplemen tinggi Resveratrol untuk memperbaiki masalah kulit wajahnya yang berjerawat.


.
Tengok.. dah licin kan. 🙂

Nak tahu lanjut, bolehlah hubungi Ros di 019-367 3245 ya. 😍