Sunburn Hilang, Liang Pori Mengecil

Assalamualaikum

Bagi wanita yang bertudung, masalah sunburn akan membuatkan wajah seperti ada sempadan antara muka dan kawasan yang dilitupi tudung terutamanya di bahagian pipi. Sakit mata tengok sempadan hitam putih tu. Bagaimana nak hilangkan sunburn tu?

Jom Ros kongsikan satu cerita Puan Irdayati yang mengalami masalah sunburn akibat sering terdedah kepada cahaya matahari ketika menjalankan tugas.

KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.
.
Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek.

Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya.

Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia.

Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.

Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!

Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!

Kredit to:
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 42: IRDAYATI ABDUL AIR

Berminat dengan set yang diamalkan oleh Puan Irdayati? Hubungi Ros di 019-367 3245.

Testimoni Set Asas Nutriwhite- Menjaga, Membelai dan Melindungi

Assalamualaikum

Ros dah jatuh cinta dengan Set Asas Nutriwhite. Berbunga-bunga sangat.

Sebelum ni malas nak cuci muka, pakai toner dan sebagainya sebab Ros rasa kulit Ros dah cantik. Bukan nak puji kulit sendiri, tapi ramai yang cakap macam tu. Syukur Alhamdulillah.

 

Tapi kan, bila Ros join kelas facial guna Set Nutriwhite ni, baru Ros sedar yang kulit kalau takde masalah yang teruk, masih perlu dijaga, dibelai dan dilindungi.

Untuk tujuan itu, Ros amalkan Set Asas Nutriwhite:

1. Gentle Deep Foaming Cleanser: mencuci wajah dengan lembut sehingga ke liang pori.

2. Soothing Radiance Whitening Softener: menutup liang pori yang terbuka dan menyegarkan kulit.

3. Ultimate Protection Whitening Lotion: mengandungi SPF15 untuk memberikan perlindungan kepada kulit.

 

Disebabkan Set Nutriwhite ni sesuai sangat untuk kulit orang Asia seperti kita ni, Ros nak kongsikan kebaikannya dengan anda. 🙂

Jom tengok 1 testimoni:

 

 

Serius lepas je dia share gambar tadi selepas guna set basic NW ….memang superb cantik giler kulitnya 😍
Terus rasa nak order set nutrwhite sekarang Jugak 😍

Baca apa perasaannya selepas menggunakan Set Asas Nutriwhite.

Nutriwhite basic mmg sda cuba kak n.. Memang bagus untuk kulit.. Lelbih-lebih lagi kalau pakai satu set memang berkesan la.. Saya guna pencuci muka nutriwhite memang segar. Lepas cuci muka saya pakai pula soothing radiance whitening softener dan saya pakai juga ultimate protection whitening lotion.. Naa memang terbaik hasil nya.. 👍👍👍👍bukan ja putih kak n, memang halus kulit muka.. Blackhead pun makin kurang.. Kalau cakap pasal tempoh penggunaan, memang jimat kalau pakai.. Pakai sikit-sikit ja, tapi kesan tip top.. 😍😍

 

Untuk maklumat lanjut mengenai Set Asas Nutriwhite, bolehlah hubungi Ros di 019-367 3245.

 

Berminat nak cuba terus Set Asas Nutriwhite?

Klik je >> ORDER NOW.

Selepas mengesahkan produk yang ingin dibeli, anda akan diminta untuk memberikan details seperti nama, alamat, no telefon dan email untuk tujuan pengeposan.

Seterusnya, pembayaran boleh dibuat samada dengan menggunakan kad debit/ kad kredit.

Tadaa.. siap.

Tunggu sahaja produk dihantarkan ke alamat yang anda masukkan tadi. 🙂

Bagaimana Nak Nampak Awet Muda?

Assalamualaikum

Antara tanda-tanda penuaan adalah munculnya garis-garis di wajah terutamanya di tepi mata dan di tepi bibir.

Kedutan dan garis halus ini akan membuatkan wajah nampak tua dari usia sebenar.

Menjadi tua itu pasti selagi belum sampai ajal. Tetapi kita boleh melambatkan proses penuaan.

Dalam erti kata lain, nampak awet muda. Umur 50-an nampak seperti 40-an. Masih sihat dan mampu berjogging lagi.

Macam pakcik Hasmad ni. Siap berjogging di bawah Eiffel Tower lagi.

Siap jogging. Dah plan dari kat Malaysia nak jogging bawah Eiffel Tower.

Diorang ni cam biasa malam baru balik.

Lega juga bawak mak bapak sebenarnya.

Nak travel ni kena fit. Mak cakap hari-hari kat Malaysia diorang mesti jogging sejam round taman.

Makan Vivix dan Collagen tak boleh miss.

 

Rahsianya adalah dengan bersenam atau berjogging setiap hari. Di samping itu, beliau juga amalkan supplemen tambahan seperti Vivix dan Collagen Powder.

Vivix merupakan supplemen yang tinggi antioksidan. Dengan gabungan polifenol dan Resveratrol, ia menjadikan Vivix 10 kali ganda sangat berkuasa berbanding supplemen Resveratrol yang lain.

Collagen Powder juga penting untuk meremajakan kulit selain memelihara kesihatan sendi dan lutut.

 

Hebat penangan Vivix ni..

Mak dan anak nampak macam kakak dan adik.

Boleh tengok sendiri Puan Sharifah bersama ibunya.

Nak nampak awet muda seperti mereka di atas?

Anda boleh amalkan supplemen untuk melambatkan proses penuaan ini.

 

Supplemen Untuk Awet Muda

1. Vivix: supplemen anti-aging yang kaya dengan Resveratrol untuk memperbaiki sel-sel kulit yang rosak serta melindungi sel-sel badan daripada radikal bebas.

2. Collagen Powder: membantu menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan dan garis halus.

 

Jom tengok testimoni seterusnya:

Itulah sebahagian #VivixEffects yang ramai dah rasai.

 

Teruja nak dapatkan Set Awet Muda ini?

 

Anda boleh klik ORDER NOW untuk pembelian terus dengan Shaklee.

Selepas mengesahkan produk yang ingin dibeli, anda akan diminta untuk memberikan details seperti nama, alamat, no telefon dan email untuk tujuan pengeposan.

Seterusnya, pembayaran boleh dibuat samada dengan menggunakan kad debit/ kad kredit.

Tadaa.. siap.

Tunggu sahaja produk dihantarkan ke alamat yang anda masukkan tadi.

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan konsultasi dan cara makan selepas pembelian produk – Eksklusif untuk yang beli dari SirapAnggur.com. 🙂

Rawatan Semulajadi Di Rumah Untuk Kulit Berminyak

Assalamualaikum

Orang yang memiliki kulit berminyak kebanyakkannya mempunyai pori-pori wajah yang besar dan kerap menghadapi masalah kulit berjerawat. Kulit juga tidak licin dan kasar seperti kulit oren.

Kulit berminyak terjadi akibat kelenjar minyak menghasilkan sebum yang terlalu banyak. Antara puncanya adalah perubahan hormon, stress dan pemakanan yang pedas, berlemak dan berminyak.

Ros ingin kongsikan rawatan semulajadi yang anda boleh lakukan sendiri di rumah untuk mengurangkan kulit berminyak.

 

Rawatan Semulajadi Untuk Kulit Berminyak:

1. Daun Lidah Buaya

Daun lidah buaya bersifat anti mikrob untuk mengelakkan jerawat tumbuh di kulit. Selain daripada itu, daun lidah buaya juga dapat menyerap lebihan minyak.

Caranya:
Potong daun lidah buaya untuk mengambil gelnya. Sapu gel di wajah dan biarkan kering. Bilas dengan air bersih. Lakukan 2 hingga 3 kali sehari.

 

2. Madu

Madu dapat mengurangkan minyak di permukaan kulit. Dengan sifat anti septik semulajadinya, ia baik untuk kulit berminyak dan berjerawat.

Madu juga membantu melembapkan kulit secukupnya tanpa menjadikan kulit terlalu berminyak.

Caranya:
Sapu madu ke seluruh wajah dan biarkan selama 15 minit. Bilas wajah anda dengan air bersih.

 

3. Cuka Epal

Cuka Epal mempunyai sifat anti mikrob yang dapat menghalang terjadinya jerawat akibat lebihan minyak dan bakteria.

Ia juga kaya dengan Alpha Hydroxy Acid (AHA) untuk melembapkan kulit.

Caranya:
Campurkan 1 sudu besar cuka epal ke dalam segelas air masak. Minum setiap malam sebelum anda masuk tidur.

 

4. Yogurt

Yogurt mengandungi asid laktik yang membantu menanggalkan kulit mati dengan lembut dan menyerap minyak berlebihan di permukaan kulit wajah.

Caranya:
Ambil lebih kurang 1 sudu besar plain yogurt dan sapu di seluruh wajah. Selepas 15 minit, bilas dengan air yang bersih.

 

5. Putih telur

Putih telur juga membantu mengurangkan lebihan minyak. Ia juga dapat menegangkan kulit.

Caranya:
Ambil putih telur dan pukul sehingga kembang. Sapu ke seluruh wajah dan biarkan kering. Bilas dengan air suam.

 

Amalkan rawatan semulajadi ini setiap minggu untuk menampakkan kesan yang positif.

Nak tips lain untuk kulit berminyak?

Baca ni >> Tips Penjagaan Kulit Berminyak Yang Anda Patut Amalkan.

Hilangkan Sunburn Dengan Cara Yang Selamat

Assalamualaikum

Masalah sunburn terjadi apabila anda berdedah kepada cahaya matahari untuk jangka masa yang panjang.

Jika anda bercuti di pulau atau berjemur di tepi pantai tanpa memakai sebarang pelindung uv, kulit anda akan jadi gelap dan sunburn.

Untuk menghilangkan sunburn, anda boleh cuba lakukan perkara ini.

Amalkan supplement yang dicadangkan di bawah:

1. Vivix

2. Energizing Soy Protein

3. Vitamin C Sustained Release

4. Ultimate Protection Whitening Lotion

 

Berminat nak hilangkan sunburn dengan produk di atas, bolehlah whatsapp Ros di 019-367 3245.

 

9 Manfaat Pakai Krim Malam Sebelum Tidur

Assalamualaikum

Saat kita tidur adalah masa untuk kulit kita diperbaiki dan diperbahrui. Kurang tidur akan membuatkan anda letih, kulit kelihatan kusam dan berminyak serta ada eye bag di bawah mata. Jika berterusan, anda boleh kelihatan tua sebelum masanya. Jadi, pastikan anda dapat tidur yang cukup setiap malam iaitu lebih kurang 6 hingga 8 jam.

 

Untuk membantu tubuh anda memperbaiki sel-sel kulit dengan lebih optimum, berikan nutrisi dan kebaikan bahan semulajadi kepada kulit anda melalui sapuan krim malam.

 

Ros ingin kongsikan 9 manfaat memakai krim malam sebelum tidur.

 

Manfaat Krim Malam

 

  1. Memperbaiki kerosakan yang berlaku pada kulit
  2. Melembapkan bahagian wajah yang kering
  3. Memperbaiki tekstur kulit
  4. Menggalakkan penghasilan collagen dan elastin untuk kulit yang lebih anjal
  5. Mengurangkan kedutan dan garis halus
  6. Mencerahkan kulit
  7. Mengelakkan kulit kusam
  8. Meratakan warna kulit
  9. Meremajakan kulit

 

Wah… banyaknya kebaikan memakai krim malam ni. 🙂

 

Selain Set Asas Penjagaan Wajah iaitu pencuci muka, toner dan pelembap, pastikan anda juga memakai krim malam untuk mendapatkan manfaat yang Ros sebutkan di atas.

 

Untuk pengetahuan anda, Shaklee pun ada set penjagaan wajah iaitu Nutriwhite. Sejak Ros cuba krim malam Nutriwhite atau lebih dikenali sebagai Overnight Renewal Whitening Cream, kulit Ros bertambah lembut setiap kali bangun pagi. Rasa moist sangat. Macam tak percaya pula bila pegang kulit sendiri.

 

Bukan Ros sorang je tau yang sukakan Overnight Renewal Whitening Cream. Ramai lagi yang sukakan krim malam ni. Jom Ros kongsikan satu testimoni.

 

Testimoni Overnight Renewal Whitening Cream:

Sentuh kulit pun terasa je berbiji. Memang tak puas hati. Rasa nak picit sokmo.

Bila picit, tau la mesti akan tinggal parut kan.

Tapi sejak guna Overnight Renewal Whitening Cream Nutriwhite jerawar nasi dah takde.

Alhamdulillah.. syukur sangat!

Muka rasa lembuttt.. kat bawah kulit pun dah tak rasa ada biji-biji jerawat nasi tu.

Yang paling best, parut jerawat makin pudar. Kebanyakkannya hampir langsung tak nampak. Macam tak pernah ada parut lak kawasan tu. Padahal sebelum ni nampak juga hitam.

Muka pun dah tak kusam. Makin putih.

 

Wah… Wah.. akak ni suka betul dengan krim malam Nutriwhite. Semua manfaat yang Ros kongsikan, akak ni dah rasa. 🙂

Rasa macam nak try Overnight Renewal Whitening Cream juga lah. Camne ye?

Hihihi, anda whatsapp je Ros di 019-367 3245. Ros tolong orderkan.

Pencuci Muka Nutriwhite Buat Kulit Lembut Dan Tidak Pedih Selepas Dicuci

Assalamualaikum

Ros nak kongsikan pencuci muka yang Ros tengah pakai sekarang iaitu Gentle Deep Foaming Cleanser.

Dulu kan sebelum Ros guna pencuci ni, kulit Ros selepas dicuci selalu merah-merah dan pedih. Agaknya sebab bahan kimia dalam pencuci muka tu kot.

Lagi satu, selepas dicuci, kulit akan jadi tegang. Tapi bila pegang kulit muka rasa pedih sikit.

Ros terfikir betul ke pencuci muka ni sesuai dengan kulit Ros. Habis je pencuci muka tu, Ros tak beli baru.

Setelah tahu Shaklee pun ada set penjagaan wajah, terus Ros cuba pencuci muka Gentle Deep Foaming Cleanser tu.

Wah.. Best betul masa cuba pertama kali tu. Rasa bersih je kulit lepas cuci. Lembut pun lembut.

Ros perasan, takde dah rasa tegang yang memedihkan tu.

Suka sangat Ros sebab dah jumpa pencuci muka yang serasi.

Kalau anda pun masih tercari-cari pencuci muka yang baru, cubalah Gentle Deep Foaming Cleanser dari rangkaian Nutriwhite.

Berbaloi dan tahan lama satu tiub tu.

Jom tengok testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Gentle Deep Foaming Cleanser ni.

 

Testimoni Gentle Deep Foaming Cleanser

 

Pencuci muka nutriwhite memang best sangat-sangat. Bila cuci muka, rasa lembut dan tak pedih plus rasa bersih sangat.

Jerawat memang susah nak tumbuh. Pori pun makin mengecil.

Kulit pun makin cerah dan kurang berminyak. Sebelum ni kulit kusam ja. Rasa ringan ja muka.

Pakai sikit pun buih dia banyak. Saya dah pakai dekat setahun dah satu tiub ni. Memang jimat. Berbaloi dengan harga.

Mana yang belum cuba, memang kena cuba pencuci muka yang sangat lembut ni.

 

Gentle Deep Foaming Cleanser diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan terpilih tanpa bahan kimia yang boleh merengsakan kulit. Seperti namanya, Gentle Deel Foaming Cleanser bertindak dengan membersihkan dengan lembut sehingga ke liang pori. Antara ekstrak tumbuhan yang digunakan:

  • Rumpai laut membantu menghilangkan kotoran, menanggalkan sel-sel kulit yang mati.
  • Alga hijau membantu menyahtoksin dan melembapkan kulit.
  • Strawberi Begonia membantu mencerahkan dan meratakan tona kulit.

 

Anda tidak perlu ragu-ragu dengan keselamatan produk Nutriwhite. Saintis Shaklee telah mengkaji bertahun-tahun bahan yang digunakan untuk menghasilkan pencuci muka Nutriwhite. Lagipun, saintis mencipta Nutriwhite khusus untuk kulit orang Asia. Special, kan..

 

Anda boleh order sendiri Gentle Deep Foaming Cleanser ni dengan klik >> ORDER NOW. Pembayaran boleh dibuat samada mengguna kredit kad/debit kad terus ke akaun Shaklee. Isikan saja details yang diperlukan seperti nama, email, alamat untuk pengeposan dan juga nombor telefon.

Mudah, kan.

Jika anda ada soalan berkaitan pencuci muka ini, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245.

Hilangkan Kulit Kusam Dengan Skincare Yang Selamat

Assalamualaikum

Kulit dikatakan kusam apabila kulit nampak gelap dan tidak berseri. Sel-sel kulit mati yang tidak ditanggalkan juga membuatkan kulit kelihatan kusam dan kita pun nampak tua.

Untuk mendapatkan kulit yang glowing, anda perlu mengunakan Skincare yang khusus untuk mengatasi masalah kulit kusam ini.

Skincare yang berkesan untuk hilangkan kulit kusam adalah Set Nutriwhite.

Dalam Set Nutriwhite, ada dua produk yang memainkan peranan penting untuk mengembalikan keserian wajah anda.

 

Produk Nutriwhite untuk atasi kulit kusam:

 

1. Gentle Action Makeup Remover: membantu menanggalkan sel kulit mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan, menyegarkan dan menegangkan kulit

2. Gentle Deep Foaming Cleanser: membantu membersihkan kulit wajah dan liang pori daripada kotoran, melembapkan dan mencerahkan kulit

 

Selain Skincare Nutriwhite, anda juga digalakkan untuk mengambil supplemen tambahan untuk bekalkan nutrisi kepada sel-sel kulit anda.

 

Supplemen yang dicadangkan untuk kulit kusam adalah:

 

1. Vivix : kaya dengan antioksidan untuk melindungi kulit daripada radikal bebas. Resveratrol dalam Vivix  juga menjadikan kulit nampak awet muda.

2. Omega Guard: Omega-3 merupakan asid lemak baik yang penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan mengelakkan kulit kendur. Jika kulit kering dan kendur, kulit akan kelihatan kusam.

 

 

Jika anda memiliki kulit yang kusam, dapatkan set di atas untuk mengembalikan keserian kulit anda.

Anda boleh klik >> ORDER NOW sekarang untuk pembelian terus dengan pihak Shaklee.

Penghantaran akan dibuat samada oleh Gdex, Citylink atau Poslaju. Selepas pembelian, sila whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan cara makan dan tips kecantikan lain untuk kulit muka anda.

Anda juga boleh hubungi Ros di 019-367 3245 jika anda ada soalan berkaitan produk di atas. Ros sedia membantu. 🙂

Cara Kecilkan Pori-pori Wajah Yang Terbuka Dengan Berkesan

Assalamualaikum

Selain mencuba cara semulajadi untuk kecilkan pori-pori wajah, anda juga boleh mengamalkan supplemen untuk kesihatan kulit.

Supplemen yang dicadangkan untuk kecilkan pori-pori wajah adalah:

 

1. Vivix : membantu memperbaiki sel-sel kulit yang rosak. Vivix juga kaya dengan antioksidan untuk melindungi kulit daripada radikal bebas.

 

2. Collagen Powder: membantu mengecilkan liang pori wajah dan meningkatkan keanjalan kulit.

 

3. Vitamin C: penting untuk penghasilan collagen dan elastin. Selain daripada itu, Vitamin C juga membantu mengurangkan kedutan dan garis halus.

 

4. Gentle Deep Foaming Cleanser: membantu membersihkan kulit dan liang pori daripada kotoran. Sesuai dengan namanya, Gentle Deep Foaming Cleanser, segala benda yang tersumbat di liang pori dapat dikeluarkan dengan cara yang lembut.

 

5. Soothing Radiance Whitening Softener: membantu menutup kembali liang pori yang terbuka semasa process mencuci muka tadi. Selain itu, toner ini juga akan menyegarkan kulit.

 

Dapatkan 5 produk ini untuk mengecilkan pori-pori wajah anda.

 

Jom tengok testimoni customer yang menggunakan produk-produk di atas.

Cabaran 30 hari dengan Vivix dan Collagen Powder mengurangkan masalah pori-pori terbuka akak ni.

Wow!! Sangat luar biasa kedan Vivix ni, kulit wajah saya nampak lembap dan pori-pori terbuka dah berkurang. Kulit muka juga semakin cerah dan sekata.

Kulit flawless dengan supplemen Vivix dan Collagen Powder.

Liang pori di mukaku dah mengecil. Rasa licin je. Takdela rasa menggerutu.

Vivix terbukti secara klinikal menjadikan seseorang itu 25 tahun lebih muda.

Sampaikan artis macam Emma Maembong dan Rita Rudaini pun turut amalkan Vivix ni.

Jom tengok apa kata mereka.

 

Anda boleh klik >> ORDER NOW sekarang untuk pembelian terus dengan pihak Shaklee.

Penghantaran akan dibuat samada oleh Gdex, Citylink atau Poslaju.

Selepas pembelian, sila whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan cara makan dan tips lain untuk kecilkan liang pori wajah anda.

 

Nak cepat, boleh terus whatsapp Ros di link ini >> whatsapp Ros untuk dapatkan Set Kecilkan Pori ini.

Ros sedia membantu anda selesaikan masalah kulit anda. InsyaAllah kita ikhtiarkan.

Cara Mengecilkan Liang Pori Di Wajah

Assalamualaikum

Liang pori wajah yang besar dan terbuka sedikit sebanyak boleh mencacatkan penampilan wajah anda. Ia juga boleh membawa kepada masalah jerawat bila pori-pori tersebut tersumbat dengan debu, kotoran dan sel kulit yang mati.

Bagaimana nak mengecilkan pori-pori wajah?

 

Ros ingin tekankan di sini rutin penjagaan wajah yang konsisten memainkan peranan yang besar untuk mengecilkan liang pori.

Perkara pertama yang anda perlukan lakukan adalah membersihkan muka daripada kotoran seperti mekap dan debu.

Bila wajah sudah dicuci bersih, kotoran sudah tiada di liang pori, anda perlukan memakai toner untuk menutup liang pori yang terbuka itu.

Selepas itu, pastikan anda memakai pelembap untuk mengekalkan kelembapan kulit dan memakai pelindung uv untuk melindungi kulit daripada pancaran sinar uv.

Untuk 3 rutin di atas, Ros akan gunakan Set Asas Nutriwhite kegemaran Ros.

Anda boleh gunakan pencuci muka, toner dan pelindung uv pilihan anda. Tapi, pastikan ianya selamat dan semulajadi tau.

Seterusnya Ros nak kongsikan 3 cara semulajadi untuk kecilkan pori-pori wajah.

 

3 cara semulajadi untuk kecilkan pori-pori wajah:

 

1. Menggunakan kiub ais : Ambil beberapa ketul kiub ais dan bungkus dengan kain yang bersih. Tekap kain tersebut di muka selama beberapa minit. Buat selama 15 minit.

2. Menggunakan masker timun : Keluarkan sebiji timun dari peti sejuk. Potong kepada beberapa bahagian kecil dan blend sehingga hancur. Sapu paste timun tadi dengan jari ke seluruh wajah kecuali bahagian mata. Baring dan biarkan mask tadi selama 30 minit. Selepas itu, bilas dengan air yang bersih.

 

3. Menggunakan masker madu dan lemon: Ambil sebiji lemon dan perah jus untuk dapatkan 3-5 sudu besar jus lemon. Campurkan dengan madu secukupnya. Sapu pada wajah dan biarkan selama 15-20 minit. Bilas dengan air suam.

Semoga bermanfaat untuk anda yang tercari-cari cara nak kecilkan liang pori wajah. 🙂

Anda boleh baca selanjutnya mengenai >> bagaimana supplemen membantu kecilkan pori-pori wajah.