Makan Vitamin Penyebab Dapat Penyakit Kronik?

Assalamualaikum

Pernahkah anda terfikir vitamin yang anda makan tu sebenarnya penyebab anda menghidap sakit kronik seperti diabetes, sakit buah pinggang, sakit jantung dan sebagainya?

makan-vitamin-penyebab-penyakit

Adakah semua vitamin sama je?

Awal-awal dulu Ros fikir macam tu juga. Rupa-rupanya tak sama.

Ada yang semulajadi, ada yang sintetik.

Ada yang berkesan untuk satu tujuan tertentu. Tapi bila makan vitamin atau supplemen, ada organ lain yang terjejas tanpa anda sedari.

 

Ros bagi satu contoh supaya anda lebih faham.

 

Anda makan vitamin untuk cantik. Supplemen untuk kecantikan kulit.

Masa anda makan tu, kecantikan luaran anda memang cantiklah. Kulit licin, flawless tanpa sebutir jerawat pun.

Tapi selepas bertahun-tahun mengamalkan supplement tersebut, tiba-tiba anda jatuh sakit.

Hasil pemeriksaan doktor, rupanya buah pinggang anda rosak akibat terlalu lama mengambil produk tersebut.

 

Ngerikan kalau doktor khabarkan berita ini kepada anda. Organ dalaman anda dah rosak teruk.

Sebab tu kena hati-hati dengan produk yang diambil.

 

Ros nak kongsikan dengan anda satu kajian yang membuka mata Ros tentang bahayanya ambil produk sebarangan.

 

Kalau tengok jadual di bawah ni, orang yang TAK MAKAN APA-APA SUPPLEMEN, peratusan kena penyakit kronik seperti diabetes, serangan jantung, strok dan sakit jantung lebih rendah daripada orang yang makan supplemen lain selain Shaklee.

 

landmark-study-risiko-makan-vitamin

Tapi kalau nak tahap kesihatan anda lagi baik, makanlah supplement Shaklee. 🙂

 

Kajian Landmark Study ni dibuat ke atas pengamal vitamin Shaklee yang dah makan Shaklee 20-30 tahun. Bukan yang baru makan 4-5 tahun.

 

So, memang menunjukkan kesan jangka masa panjang ambil supplemen. Bukan short term. Lagipun penyakit berbahaya bukan berlaku dalam 4 hingga 5 tahun. Semuanya hasil pemakanan dan gaya hidup kita bertahun-tahun sebelum tu.

 

Bertukar jenama, boleh mengubah hidup anda.

Nak bertukar ke vitamin Shaklee? Masih belum terlambat.

Anda boleh ikhtiarkan rawat diabetes dengan petua di entri >> Petua Hilangkan Diabetes <<

Whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee.

signature SA

Keluarga Ada Sejarah Diabetes?

Assalamualaikum

 

Landmark Study banyak membuka mata Ros.
Rupanya mana boleh makan sebarang supplemen.

Sebab supplemen menentukan samada penyakit anda bertambah baik atau makin teruk.

Hasil kajian Landmark Study, orang yang makan supplemen brand lain, bacaan gula lagi tinggi daripada orang yang tak makan apa-apa supplemen.

Betul. Anda boleh google pasal Landmark Study sendiri kalau tak percaya.
img_20160918_223859
Paling senang whatsapp Ros lah 019-367 3245.

Sebab tu Ros pilih Shaklee. ♡♡♡
Pengguna Shaklee paling rendah risiko diserang penyakit.

signature SA

Keputusan Landmark Study

Assalamualaikum

 

 

Kalau tengok bar graf kat bawah ni..
– warna biru adalah kumpulan yang tidak mengamalkan sebarang supplemen
– warna merah adalah pengamal supplemen brand lain
– warna hijau adalah pengamal supplemen Shaklee

 

keputusan landmark study

 

Apa yang dapat disimpulkan berdasarkan graf tersebut?

 

1. Makan supplemen apa-apa brand pun sama je?
-> tidak, Landmark study ni membuktikan sebaliknya. Tahap kesihatan pengamal Shaklee dan pengamal supplemen brand lain sangat berbeza

 

2. Tak makan supplemen tapi jaga pemakanan makan ikut piramid makanan pun ok je?
-> tidak, Landmark study menunjukkan kita perlu ambil supplemen untuk pastikan tahap kesihatan kita di tahap yang baik.

 

3. Shaklee tak bagus?
-> anda boleh tengok sendiri keputusan Landmark study.

 

Nak baca lebih lanjut, boleh pergi ke www.landmarkstudy.com

signature SA

Kenapa Shaklee Berani Buat Landmark Study?

Assalamualaikum

 

Apakah maksud Landmark Study?

 

Landmark Study adalah kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang.

 

Tak semua syarikat supplemen berani buat Landmark Study ni? Ye lah. Kantoi pula nanti kalau hasil kajian tak memberansangkan. Dah tu semua keputasan hasil kajian akan diterbitkan untuk tatapan umum.

 

Lain pula dengan CEO Shaklee, Mr Roger Barnett.

 

Beraninya Shaklee buat Landmark Study
==========
.
CEO Shaklee, Mr Roger Barnett masa dia beli Shaklee memang dia tahu Shaklee ni bagus, Shaklee ni terbaik.
.
Tapi dia nakkan data dan bukti saintifik. Bukan testimonial pengguna Shaklee semata-mata.
.
Lalu Dr Gladys Block cadangkan buat Landmark study di mana ada 3 kumpulan yang dikaji iaitu:
1. Orang yang tak amalkan sebarang supplement
2. Orang yang amalkan supplement brand lain
3. Orang yang amalkan supplement Shaklee.

 

FB_IMG_1471754598510
.
Nak bagitau korang ni.. Dr Gladys ada kuasa sepenuhnya ke atas hasil kajian ni. Maksudnya, apa-apa keputusan baik atau buruk akan diterbitkan. Cth: kalau dia dapat keputusan produk Shaklee ni tak bagus, keputusan akan diterbitkan juga. Tak boleh sembunyi-sembunyi.
.
Berani Shaklee kan..
.
Dah tu lepas kajian tu, pihak ketiga review pula hasil kajian Dr Gladys tu untuk memastikan takde unsur-unsur penipuan. Ini bertujuan untuk memastikan hasil kajian tu betul-betul tepat.
.
Bukan calang-calang orang yang berani buat Landmark study ni. Setakat ni Shaklee je berani buat.
.
Esok Ros share keputusan kajian ni k.
signature SA