10 Bahan Toksik Berbahaya Dalam Produk Skincare

Assalamualaikum

Sambil-sambil korang minum petang ni, Ros nak kongsikan mengenai bahan kimia yang ada dalam Skincare.

Sebelum tu, Ros nak tanya, korang check dulu tak list ingredient masa ambil pencuci muka sebelum letak dalam bakul shopping korang?

Atau ambil je tak payah check sebab produk tu femes sangat, ramai orang yang guna?

Jangan..

Semak jika mengandungi 10 bahan kimia ni.

1. Parabens
2. Benzyol Peroxide
3. Hydroquinone
4. Triclosan
5. Resorcinol
6. Petroleum
7. Phthalates
8. Methylisothiazolinone
9. Oxybenzone
10. Artificial dyes and synthetic colors

Demi kesihatan diri kita, lepas ni rajin-rajinkan diri belek ingredient skincare sebelum beli. Bukan pencuci muka je, toner, sunblock, pelembap dan lipstick pun sama juga.

Ada je Skincare yang bebas daripada bahan kimia kat atas tu. Kena rajin cari je. ☺️

Dalam gambar kat bawah, berapa banyak perkataan ‚extract’ yang korang jumpa?

Ada jumpa bahan kimia yang Ros senaraikan di atas?

Senarai Makanan Yang Kaya Dengan CoQ10

Assalamualaikum

Badan kita memerlukan pelbagai nutrisi agar ia dapat berfungsi dengan optimum. Sebaik-baiknya, pastikan badan anda mendapat cukup protein kerana protein merupakan makanan kepada sel-sel badan kita.

Untuk tingkatkan sistem imunisasi badan, anda boleh ambil Vitamin C sebagai antioksidan setiap hari.

Selain itu, bagi anda yang kerap rasa letih dan lesu, kulit kendur dan kusam, anda dicadangkan untuk ambil makanan yang kaya dengan CoQ10.

Apa Itu CoQ10?

CoQ10 merupakan nutrisi yang membantu meningkatkan tenaga sel serta melindungi sel-sel badan daripada radikal bebas yang berbahaya.

Badan kita boleh menghasilkan CoQ10 sendiri. Tetapi seiring peningkatan usia, penghasilan CoQ10 semakin menurun.

Jom Ros kongsikan senarai makanan yang kaya dengan CoQ10.

1. Salmon
2. Tuna
3. Telur
4. Brokoli
5. Bayam
6. Bunga kobis
7. Kekacang
8. Oren
9. Strawberi

Saranan harian CoQ10 adalah sebanyak 100 mg sehari.

Jika anda tidak mampu dapatkan COQ10 melalui makanan sehari, anda boleh topup dengan pegambilan supplemen CoQ-Trol Plus daripada Shaklee.

Promosi Shaklee Bulan Januari 2018

Assalamualaikum

Menariknya bulan Januari ni ada promosi hebat untuk produk minyak ikan Shaklee dan juga Coq-Trol Plus yang telah diperbahrui formulanya.

Promosi pertama adalah Omega Guard Shaklee. Minyak ikan tulen yang melalui proses penyulingan sebanyak 3 kali untuk memastikan ianya betul-betul tulen dan bebas merkuri.

Beli 3 botol Omega Guard, anda dapat 5% diskaun.

Siapa perlukan Omega Guard?

❤️ Ibu hamil, Ibu Berpantang dan Ibu Menyusu
❤️ Mereka yang nak turunkan berat badan
❤️ Mereka yang nak turunkan tahap Kolestrol dalam badan
❤️ Mereka yang kerap sakit lutut dan tumit
❤️ Kanak-kanak yang sedang membesar

Seterusnya, bulan Januari ini Shaklee telah membawa masuk Coq-Trol Plus yang ditambah dengan Resveratrol. Dengan sistem penyerapan minyak zaitun yang telah dipatenkan, Coq-Trol Plus lebih mudah diserap oleh badan.

Siapa perlukan Coq-Trol Plus?

❤️ Mereka yang ingin menambahkan tenaga
❤️ Mereka yang aktif bersukan
❤️ Mereka yang ingin menjaga kesihatan jantung
❤️ Mereka yang ingin memiliki kulit yang cantik
❤️ Mereka yang sedang ikhtiar untuk mendapatkan anak

Untuk order produk di atas atau mana-mana produk Shaklee, anda boleh whatsapp Ros dengan klik link ini:
www.wasap.my/60193673245

Senarai Makanan Yang Kaya Dengan Polifenol

Assalamualaikum

Tahukah anda polifenol sangat baik untuk kecantikan kulit kita?

Polifenol boleh ditemui dalam:

1. sayur-sayuran dan buah-buahan seperti ceri, beri, delima dan juga anggur
2. Kekacang
3. Minyak zaitun extra virgin
4. Teh
5. Rempah-ratus
6. Koko

Cabaran Mematangkan Diri

Assalamualaikum

Hari ni 2hb Januari 2018. Bermulalah rutin baru Ros menghantar ketiga-tiga anak ke nursery dan juga Kindergarten.

Kalau tahun lepas, Ros hantar Luqman sahaja ke Kindergarten. Maryam dan Khadijah, abi diorang yang hantar.

Mulai tahun ni, ketiga-tiga anak Ros ke nursery dan Kindergarten dekat sikit dengan rumah. Bolehlah diorang balik awal kalau abinya outstation sebab Ros pukul 6 je memang akan balik kerja kalau takde hal yang urgent.

Pagi tadi menangis juga lah Maryam dan Khadijah sebab nursery baru. Tak biasa lagi. Harap-harap lepas seminggu ni makin serasi.

Luqman pula dah lama tak pergi ke Kindergarten dia sebab nak main dengan kawan-kawan lama dia di nursery Maryam dan Khadijah. Jadi, Luqman eksaited jumpa kawan-kawan tadika dia.

Tahun ini anak-anak kena sesuaikan diri dengan tempat baru. Ummi doakan Maryam dan Khadijah cepat sesuaikan diri.

Begitulah cabaran baru yang kena hadapi. Cabaran inilah yang akan mematangkan diri kita dan menguatkan diri kita.

Berbalik kepada jadual Ros, kena cari masa baru untuk selesaikan urusan bisnes. Balik kerja kena layan anak-anak dan memasak dulu. Lepas Ros berehat sekejap, bolehlah Ros sambung urusan bisnes.

Bagi anda yang nak cabar diri sendiri, nak cari pendapatan tambahan, anda bolehlah join team Ros.

Kita sama-sama usaha bina bisnes sampai berjaya. Kalau anda berhati kental, sanggup korbankan masa tengok drama dan perkara-perkara lain yang tak mendatangkan faedah, ANDA lah orang yang Ros cari.

Terus hubungi Ros di 019-367 3245 untuk mendaftar dengan team Ros. InsyaAllah Ros personal coaching anda bagaimana nak bina bisnes Shaklee.

Now or Never!

CoQ-Trol Plus Kini Dengan Resveratrol

Assalamualaikum

Bermula Januari 2018, Shaklee telah memperkenalkan CoQ-Trol Plus yang telah diperbahrui formulanya. Dari masa ke semasa saintis Shaklee sentiasa menjalankan kajian ke atas setiap produk Shaklee untuk menambahbaik keberkesanan produk. CoQ kini lebih baik berbanding keluaran sebelum ini.

 

Apa keistimewaan CoQ-Trol Plus yang terbaru ini?

CoQ-Trol Plus kini didatangkan dengan 2 mg Resveratrol iaitu antioksidan yang sangat power untuk melindungi badan daripada radikal bebas.

Selain itu, ia juga didatangkan dengan 5mg Tocopherol sebagai antioksidan.

Untuk penyerapan yang lebih baik, CoQ-Trol Plus datang dengan sistem penyerapan minyak zaitun yang telah dipatenkan.

Ia juga bebas gluten.

Satu kapsul CoQ-Trol Plus mengandungi 100 mg CoQ10. Hanya satu kapsul sehari untuk tingkatkan tenaga sel anda.

Ros akan kongsikan di entri lain manfaat CoQ-Trol Plus untuk kecantikan kulit, kesihatan jantung, tingkatkan tenaga dan juga untuk kesuburan.

Jika anda nak dapatkan CoQ-Trol Plus dengan segera, anda boleh buat pembelian di website Shaklee dengan klik link ini >> Beli CoQ-Trol Sekarang.

Pembayaran boleh dibuat dengan kad debit atau kad kredit.

Selepas itu, tunggu sahaja courier Gdex atau Citylink hantarkan terus ke pintu rumah atau pintu pejabat anda.

Mudah kan!

Selamat Tahun Baru 2018

Assalamualaikum

Ros ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2018. Dah perbahrui azam tahun baru anda? Sama-sama kita usahakan untuk jadikan tahun 2018 lebih baik daripada tahun 2017.

Salah satu azam Ros nak tingkatkan tahap kewangan serta bantu mereka yang ingin tambah pendapatan dengan bisnes online.

jika anda berminat nak melakukan bisnes online, hubungi Ros di 019-367 3245.

Petua Lembutkan Kulit Wajah

Assalamualaikum

Ramai yang idamkan kulit selembut sutera. Mak-mak yang ada anak kecil juga suka sangat belai kulit bayi mereka. Lembut sangat!

Bagaimana nak dapatkan kulit lembut macam kulit bayi?

Ros ada satu petua nak lembutkan kulit wajah.

Petuanya adalah selalu amalkan buah delima.

Buah delima ini kaya dengan vitamin C tau.

Bagus Ke Vitamin Shaklee?

Assalamualaikum

Terdapat pelbagai jenama vitamin dan supplemen tambahan di pasaran. Ada yng dijual di farmasi. Tak kurang juga yang dijual di kedai-kedai jamu.

Perasan tak anda yang Vitamin Shaklee tak dijual di farmasi atau di mana-mana kedai? Ini kerana produk Shaklee hanya boleh dibeli daripada HQ Shaklee dan juga cawangan oleh pengedar sah Shaklee.

Jadi, pengedar sah Shaklee lah yang akan menjualnya kepada mereka yang memerlukan Vitamin Shaklee.

Shaklee amat berbeza dengan produk vitamin lain.

Bagus ke vitamin Shaklee?

Setiap produk Shaklee adalah hasil kajian dan penyelidikan saintis hebat dan bertauliah.

Produk Shaklee diuji secara klinikal oleh pihak ketiga.

Shaklee satu-satunya syarikat vitamin yang berani menjalankan Landmark Study yang membuktikan secara saintifik kesan positif penggunaan Shaklee selepas 20-50 tahun.

Tips Jimatkan Perbelanjaan Makanan

Assalamualaikum

Tinggal beberapa hari sahaja sebelum masuk tahun baru.

Jika tahun depan anda ingin melakukan sedikit perubahan untuk menjimatkan RM 50-100 seminggu, anda boleh cuba tips yang Ros kongsikan di bawah.

Tips Jimatkan Perbelanjaan Makanan

1. rancang menu selama seminggu: setiap minggu, rancang menu apa yang anda nak masak untuk seminggu.Beli barang yang anda senaraikan sahaja.

2. bawa bekal ke pejabat. Makan tengahari di luar semasa hari bekerja boleh mencecah sehingga RM 15. Itu makanan sahaja. Belum order minuman.

3. Kurangkan makan di luar. Setiap minggu makan di luar boleh buat poket rabak. Cuba kurangkan kepada sekali sebulan. Pasti banyak yang anda boleh jimatkan.

4. Banyakkan minum air masak. Minum sahaja air kosong ketika order makanan. Lagipun, air kosong baik untuk kesihatan berbanding minuman manis yang boleh mendatangkan risiko kencing manis.

 

Percaya tak dengan cara di atas anda boleh jimatkan beberapa ratus ringgit setiap bulan.

Dengan duit yang dapat dijimatkan itu anda boleh simpan di tabung haji atau melabur dalam ASB.

Jom tambahkan simpanan untuk masa depan kita. Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.