Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak Dan Berjerawat

Assalamualaikum

Pernahkah anda rasa malu nak buat presentation di depan orang ramai kerana kulit anda berminyak dan berjerawat?

Anda tidak keseorangan. Cik Fatin juga pernah mengalami perasaan malu itu.

Apa yang Cik Fatin buat adalah dia amalkan Set Kecantikan Kulit Shaklee dan juga bersihkan wajah dengan pencuci muka yang lembut lagi selamat ini.

Pencuci yang dimaksudkan adalah Gentle Deep Foaming Cleanser.

Selepas lebih seminggu Cik Fatin guna, kulit dia makin okay. Lembut dan segar je lepas guna. Yang paling best, bekas jerawat pun makin pudar.

Dalam Gentle Deep  Foaming Cleanser turut mengandungi Vitamin C untuk melindungi, memperbaiki dan mencerahkan kulit.

Jom tengok apa lagi feedback Cik Fatin mengenai Gentle Deep Foaming Cleanser.

Gentle Deep Foaming Cleanser ni setanding produk kecantikan yang femes tu. Yang paling penting, ianya selamat dan semulajadi untuk kulit orang Asia seperti kita.

Ros pun gunakan pencuci muka yang sama dengan Cik Fatin. Memang best. Anda pun kena cuba.

Usah biarkan kulit anda terus berminyak dan berjerawat selepas anda dah baca penyelesaian untuk masalah kulit anda selama ini.

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan pencuci muka, Gentle Deep Foaming Cleanser.

Penanggal Mekap Yang Terbaik Dan Berkesan

Assalamualaikum

Kebanyakan wanita suka memakai mekap untuk meningkatkan lagi keyakinan mereka agar tampil cantik ketika berdepan dengan orang ramai.

Bermekap tak salah. Yang penting, anda tahu teknik yang betul untuk memakai mekap. Hari ini Ros taknak kongsikan tips bermekap. Tetapi, Ros ingin tekankan kepentingan menanggalkan mekap.

Selepas seharian memakai mekap, pastikan anda menanggalkan mekap anda dengan sempurna untuk mengelakkan kulit anda berjerawat dan mengalami masalah kulit seperti whitehead dan blackhead.

Kulit anda perlu benar-benar bersih sebelum anda masuk tidur kerana semasa tidur kulit akan diperbaharui.

Jadi, amat penting untuk memilih penanggal mekap yang terbaik dn berkesan untuk membersihkan mekap di wajah anda. Tidurlah dengan kulit yang bersih.

Dengan  memakai krim malam, kulit anda mendapat nutrisi yang diperlukan untuk memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit wajah.

Jika anda tidak puas hati dengan penanggal mekap anda yang sekarang, bertukarlah kepada Gentle Action Makeup Remover daripada Nutriwhite.

Hanya dengan 6 keping kapas, mekap dapat ditanggalkan dengan lembut tanpa mencederakan kulit wajah anda.

Selepas menggunakan penanggal mekap, bolehlah anda mencuci wajah dengan Gentle Deep Foaming Cleanser daripada rangkaian Nutriwhite juga.

Selain digunakan untuk menanggalkan mekap, Gentle Action Makeup Remover juga boleh digunakan untuk menanggalkan whitehead dan blackhead.

Anda boleh tengok sendiri perkongsian di bawah:

Dengan Gentle Action Makeup Remover, tiada lagi sisa mekap di wajah anda. Whitehead dan blackhead pun hilang sekali.

Tak sabar nak dapatkan Gentle Action Makeup Remover? Whatsapp Ros di 019-367 3245 segera.

Pencuci Muka Tahan Lama, Pakai Setahun Tak Habis Lagi

Assalamualaikum

Ros nak kongsikan dengan anda mengenai pencuci muka kegemaran Ros, Gentle Deep Foaming Cleanser.

Selain ianya dihasilkan daripada bahan-bahan yang semulajadi, pencuci muka ni tahan lama. Sebabnya, setiap kali cuci muka, hanya sebesar kacang hijau je yang diperlukan.

Tapi.. Buih yang dihasilkan sangat banyak. Buih inilah yang akan masuk sehingga ke liang pori untuk bersihkan lebihan minyak dan sel-sel kulit mati yang tersumbat di pori wajah.

Hasilnya.. Kulit wajah rasa lebih bersih dan bebas minyak.

 

Jom lihat perkongsian daripada Puan Nadim:

Ingin dapatkan pencuci muka yang tahan lama ini? Whatsapp Ros di 019-367 3245.

Pengalaman Pakcik Ni Sakit Osteoarthritis

Assalamualaikum

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.
.

Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda.
.

Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan.

Satu je Cik Laa nak cakap, ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah, 3 tahun konsisten Vivix, ini hasilnya. Syukur sangat-sangat sebab tu kalau korang menyampah bila Cik Laa share pasal Shaklee, Cik Laa tak kisah sebab korang tak rasa apa yang Cik Laa rasa. Rasa syukur sangat-sangat. Allahuakhbar, sungguh besar nikmatMu ya Allah. Tak tahu nak cakap macam mana.
.

Korang doa lah semoga Cik Laa terus berjaya dgn Shaklee. Dapat supply Vivix untuk ayah dan mak setiap bulan. Doakan Cik Laa ye. Semoga Allah makbulkan doa-doa kalian. Amin….

Kredit to:

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 9 : SILAWATI IELA

[SAKIT OSTEOATHRITHIS AYAH KIAN PULIH SELEPAS KONSISTEN AMALKAN VIVIX DAN SUPLEMEN SHAKLEE]

Inginkan konsultasi lanjut untuk masalah Osteoarthritis? Whatsapp Ros di 019-367 3245.

Apa Rahsia Akak Ni Sampai Power Rabun Matanya Turun?

Assalamualaikum

.
[POWER RABUN SAYA MENURUN HANYA DALAM MASA 5 MINGGU]
.
Assalamualaikum.

Nama saya Siti Mashidayu. Saya ingin berkongsi dengan anda kisah mengenai mata saya.
.
.
Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tngkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.
.
.
Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari power 300 hingga menjadi 375. Kenaikan sebanyak 75 power mata saya itu menyebabkan saya mengalami sakit kepala dibahagian depan kepala, dan diatas kening. Saya sangkakan saya mengalami migraine. Tapi bila cek dengan optometris, power saya dah bertambah.
.
.
Saya pun terus memilih untuk membuat cermin mata baru dengan power 375. Saya amat takut waktu tu kerana saya tak gemar memakai cermin mata. Kerana saya telah sedaya upaya mencuba menurunkan power rabun dengan makan lobak yang banyak. Tapi masih tiada hasil penurunan power rabun saya.
.
.
Usia perkahwinan saya hampir 11 bulan. Tetapi belum ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Jadi saya ambil initiative untuk mencuba mengamalkan Vivix Shaklee dimana dari pembacaan saya, ia boleh membantu untuk hamil.
.
.
Setelah 5 minggu saya amalkan Vivix sebanyak 2 hari sekali, setengah sudu. Saya merasakan perubahan yang amat ketara pada mata saya. Setiap hari saya sakit kepala. Saya dah tak boleh pakai cermin mata saya lebih dari 2 jam. Kalau tidak, saya akan sakit kepala, mata saya berat dan pening-pening.
.
.
Kerana tak tahan sangat, saya pergi lagi berjumpa optometris. Doktor disitu membuat ujian test mata pada saya sebanyak 2 kali, kerana menyedari ada sesuatu yang terjadi pada mata saya. Setelah dikaji, rupanya masalah pening saya berkaitan dengan power mata yang tidak serasi.
.

Rupa-rupanya power saya sudah menurun sebanyak 50 belah kiri, dan 50 juga belah kanan. Alhamdulillah saya terkejut sangat kerana amat tidak menyangka, selama ni saya beranggapan, bila dah rabun susah nak turun. Makin menaik ada lah. Rupa-rupanya tidak sama sekali.
.
.
Saya amat bersyukur dan sekarang saya dah tukar cermin mata baru dan masih mengamalkan pengambilan vivix untuk bebas dari cermin mata dan untuk kesihatan dalaman saya.
.
.
Doakan saya dapat rezeki menimang baby pulak. Terima kasih Allah, Terima kasih Vivix.

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Kredit to:

SEPTEMBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 3: MASHIDAYU MOHYI

Perlukan konsultasi untuk masalah rabun? Hubungi Ros di 019-367 3245 segera.

Tips Bergambar di Aidilfitri

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin.

Amboi berseri-seri semuanya kan.

Tahun ini kami memilih untuk sedondon hijau gelap. Khadijah je yang special sikit. Pakai baju kurung yang dihadiahkan oleh cikgu-cikgunya di taska.

Jom Ros kongsikan gambar raya kami tahun ini.

 

Tips nak bergambar semasa hari raya:

1. Ambil gambar seawal mungkin.

Pagi raya bila semua dah siap pakai baju raya, mulakan photoshot segera. Ini kerana bila anak-anak dah mula main dengan cousins mereka, susah nak suruh mereka bergambar.

Luqman asyik cakap je, dah dah lah tu ambil gambar. Huhu.

 

2. Ambil gambar di sebelah pagi

Bila dah tengahari, cuaca dah panas. Nak bergambar ramai-ramai ambil masa nak setting orangnya dan kameranya. Haha.

Lagi pun waktu tengahari, anak yang kecil pun dah mengantuk. Lagipun, waktu pagi, baju anak-anak pun belum comot lagi.

 

3. Set masa untuk bergambar ramai-ramai

Beberapa sebelum raya, pakat dengan adik-beradik, pukul berapa nak bergambar. Ramai-ramai ni macam-macam plan ada. Ada yang nak kena bertolak ke rumah mertua lepas tengahari.

Bukan senang nak berkumpul ramai-ramai bagi semua ada kan. Jadi, setlah masa untuk bergambar.

 

Oklah. Tu je tips ringkas dari Ros.

Selamat hari raya aidilfitri daripada kami sekeluarga.

Menu Hari Raya Pertama

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin.

Masak apa untuk raya pertama ni?

Kami berpeluang makan nasi daging abah yang special di tengahari raya pertama.

Lepas balik dari solat hari raya, baru abah mula memasak. Ros tolong potong-potong tomato dengan bawang je.

Abah masak 4kg beras basmati. Jadinya, masak kat luar rumah.

Dari dulu lagi, dok tengok abah masak. Tapi tetap tak dapat buat sesedap yang abah buat.

Ros kongsikan gambar nasi daging hampir masak.

Sedap sangat nasi daging abah. Biasanya kami makan dengan daging masak ros, air asam dengan acar timun.

Lain kali lah Ros kongsikan resepinya ya.

Selamat berehat.

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017

Assalamualaikum

Raya tahun ini kebanyakkan daripada kita akan mengambil cuti 3 hari iaitu Rabu, Khamis dan Jumaat untuk mendapatkan cuti yang panjang.

Bagi yang tidak mengambil cuti tambahan, tak apa. Pasti ada hikmahnya.

Gunakan cuti raya ini sebaik-baiknya untuk mengeratkan silaturrahim sesama keluarga. Yang jauh kita dekatkan, yang dekat kita rapatkan.

Menu semasa hari raya ini pasti mengujakan. Ketupat, rendang, lontong, kuah kacang, sate dan pelbagai jenis nasi. Itu belum lagi kuih dan biskut raya.

Demi kesihatan anda, makanlah berpada-pada semasa musim perayaan ni. Sebelum makan rendang ketupat, telanlah dulu Lecithin untuk memecahkan lemak yang anda makan agar tidak melekat di salur darah.

Kurangkan minum minuman manis dan bergas. Banyakkan minum air masak. Walaupun cuti, pastikan anda masih minum air masak lebih 2 liter sehari.

Ros doakan anda kekal sihat dan berseri sepanjang musim perayaan ini.

Kami di SirapAnggur.com ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari raya. Maaf zahir dan batin.

 

Balik Beraya Di Kampung 2017

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Kami sekeluarga selamat sampai di kampung halaman, Kepala Batas semalam. Kami bertolak selepas kerja. Berbuka atas jalan semasa di Tapah. Ros dah tapau KFC siap-siap lepas keluar ofis semalam.

Gembira sungguh anak-anak balik kampung kali ini. Siap pesan taknak singgah mana-mana. Nak terus balik rumah tok.

Hari ni kami berbuka puasa di rumah famili Ros dahulu memandangkan malam nanti giliran menu berbuka abah di masjid.

Abah akan masak nasi beriani kambing. Petang nanti lepas siap masak, nasi beriani akan dihantar ke rumah.

Lepas berbuka baru kami balik ke kampung suami di Sungai Petani dan bermalam di sana pula.

Esoknya lepas berbuka balik ke kampung Ros semula untuk menyambut hari raya pertama di sini.

Seperti kebiasaannya balik raya kami berulang-alik antara Kepala Batas dan Sungai Petani. Mujur dekat je.

Giliran raya kami agak fleksibel. Selalunya akan diadjust ikut keadaan.

Memandangkan Ros lapan adik-beradik, baru 3 orang yang dah berkahwin. Ros dan adik no 1 kahwin dengan orang dekat-dekat sini juga. Yang adik no 2 kahwin dengan orang pahang.

Adik-adik yang bujang pastinya akan beraya di sini. Jadi, ramai orang di rumah mak abah.

Kalau belah suami tiada yang balik pada hari raya pertama, kami akan menyambut hari raya pertama di sebelah suami dahulu. Bagi meriah di rumah mertua Ros.

Tahun ini, belah suami ada yang balik beraya di rumah mertua Ros. Jadi, kami sekeluarga akan beraya di Kepala Batas dahulu.

Bagi anda yang masih dalam perjalanan pulang ke kampung, Ros doakan anda selamat tiba di kampung halaman masing-masing.

Ros ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca blog SirapAnggur.com. Maaf zahir dan batin.

Tips Pulang Beraya Ke Kampung Halaman

Assalamualaikum

Beberapa hari lagi, umat Islam akan menyambut kedatangan Syawal. Sedih pula nak tinggal Ramadhan. Mudah-mudahan kita akan dipertemukan lagi dengan Ramadhan akan datang.

Ramai yang dah on mood raya kan. Ada yang dah dalam perjalanan menuju ke kampung halaman. Ambil cuti awal.

Ada yang tengah packing dan akan bertolak selepas habis kerja nanti. Ada yang akan bertolak hari Jumaat selepas subuh.

Sumber: The Star Online

Apa-apa pun, rancanglah perjalanan anda sebaiknya.

Ros nak kongsikan sedikit tips untuk pulang berhari raya.

 

Tips Pulang Beraya Ke Kampung Halaman

 

1. Sediakan checklist barang yang perlu dibawa balik.

Kalau nak balik beraya, sudah semestinya baju raya kena bawa balik kan.

Untuk perempuan, tudung, kerongsang usah dilupakan. Bagi lelaki, songkok, sampin dan butang baju melayu kena ada dalam checklist.

Kalau boleh sediakan checklist ni, dua tiga minggu sebelum nak balik kampung.

Dalam list Ros, kuih raya, kerepek pun ada untuk dibawa balik.

Dengan checklist ni, tiada barang penting akan tertinggal.

 

2. Pastikan kenderaan dalam keadaan yang baik

Sebelum balik kampung, service dahulu kereta anda. Semoga anda selamat sampai ke destinasi masing-masing.

 

3. Isi minyak penuh

Kebiasaannya, kami akan isi minyak penuh sebelum memulakan perjalanan. Stesen minyak di sepanjang highway pasti banyak kereta masa musim perayaan ni.

Jadi untuk menjimatkan masa, isi dahulu di stesen minyak berdekatan rumah anda.

 

4. Letakkan anak-anak dalam car seat mereka

Ros agak risau bila anak-anak tak duduk dalam car seat mereka.

Demi keselamatan mereka, pastikan mereka dipakaikan seat belt dan duduk dalam car seat masing-masing.

 

5. Bawa bekalan makanan dan minuman

Perjalanan ke kampung semasa musim perayaan, biasanya lebih lama berbanding balik kampung pada masa lain.

Jika bertolak petang sebelum waktu berbuka, anda boleh tapau makanan terlebih dahulu. Sekurang-kurangnya, pastikan ada bekalan air masak dan kurma di dalam kereta.

RnR juga mungkin penuh. Jadi, belilah apa-apa makanan yang sesuai dimakan di dalam kereta.

 

Itu sahaja 5 tips daripada Ros. Jika anda ada tips lain, sudikanlah berkongsi di ruang komen.

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Dan Batin. 🙂