Pengalaman Menarik Menyertai Shaklee Cares Event Pada 21hb Mei 2017

Assalamualaikum

Hari ni Ros menyertai lagi Shaklee Cares Event yang diadakan di Sunway Geo Tower. Berbeza dengan dengan program 2 minggu lepas, kali ini ada analisis kulit dan pemeriksaan kesihatan payudara.

Semua aktiviti ini adalah percuma tau. Kalau nak ikutkan analisis kulit tu bernilai RM 80. Tapi semasa program ini, percuma je tau.

Bila buat analisis kulit tu baru tahu keadaan sebenar kulit walaupun pada pandangan mata sendiri ini, kulit Ros tak banyak masalah.

Apa lagi, lepas ni Ros dah tahu dah apa yang perlu dilakukan untuk atasi masalah kulit Ros.

Kalau ada program macam nu lagi, anda patut menyertainya. Best sangat tau. Nanti Ros war-war di sini.

Jadi teruskan membaca blog SirapAnggur.com ni ya. 🙂

Analisis Kulit Percuma Di Shaklee Cares Event 20 dan 21 Mei 2017

Assalamualaikum

Apa aktiviti anda hujung minggu ini?

Kalau anda berada di Subang Jaya dan kawasan sekitarnya, Ros ingin mengajak anda memeriahkan Shaklee Cares Event yang diadakan di Home Office Shaklee yang baru di Subway Geo Tower.

Antara aktiviti yang menarik adalah analisis kulit secara percuma. Kalau kat luar, analisis kulit ni bernilai RM 80. Boleh tahan kan harganya.

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk tahu keadaan kulit muka anda hari ni.

Selain itu, anda juga boleh buat pemeriksaan tulang dan juga pemeriksaan kesihatan payudara.

Boleh rujuk poster berikut.

Nak tahu lanjut, bolehlah hubungi Ros di 019-367 3245.

Cara Nak Jimat Kos Rawatan Perubatan

Assalamualaikum

Kos perubatan saban tahun makin meningkat. Anda boleh refer jadual di bawah untuk anggaran kos tahun 2013 untuk beberapa jenis penyakit kronik.

Itu kos pada tahun 2013. Sekarang dah 2017. Pastinya dah naik.

 

Untuk memastikan tahap kesihatan anda tip top, melaburlah RM 475 untuk sebotol Vivix. Sebotol Vivix tahan sehingga 2 bulan. Hanya sesudu kecil sehari.

Jika anda sudah menghidapi penyakit kronik seperti diabetes, anda boleh tingkatkan tahap kesihatan anda dengan Resveratrol yang ada di dalam Vivix.

Sudah banyak testimoni Resveratrol dalam Vivix membantu mengawal bacaan gula dalam darah pesakit diabetes.

 

Berminat nak dapatkan Vivix?

Hubungi saja Ros di 019-367 3245.

Jom sihatkan diri sendiri dan keluarga dengan produk selamat, semulajadi dan berkesan. 🙂

Apa Rahsia Wanita Ini, Kulit Wajahnya Cerah Berseri.

Assalamualaikum

KULIT WAJAH CERAH BERSERI SELEPAS AMALKAN VIVIX

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Azlinda binti Ismail, pengguna tegar Shaklee dari beberapa tahun yang lalu.
.

Dulu saya sangat skeptikal nak amalkan Vivix, sebab saya tak ada sebarang penyakit dan rasa tak perlu untuk ambilnya. Saya hanya pastikan ibu saya ambil Vivix setiap hari. Sehinggalah apabila saya melihat perubahan nyata pada ibu saya, saya mula berkongsi botol Vivix dengan beliau.
.

Saya amalkan sekali dengan Sustained Release Vita-C dan Vitamin E Complex. Alhamdulillah, kulit saya nyata lebih moist dan tidak terlalu kering seperti dahulu. Tumit yang merekah teruk kini semakin halus dan mulus.
.

Lebih menyeronokkan, berat statik yang saya alami semakin menampakkan penurunan apabila lebih konsisten mengambil Vivix.


Tak sia-sia saya amalkan Vivix walaupun saya rasa saya sihat. InsyaAllah, saya mahu diri saya lebih sihat di hari-hari tua saya nanti, dan akan teruskan pengambilan suplemen yang terbaik.

Kredit: SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3

 

Kisah Puan Ain Yang Mengalami Keracunan Merkuri

Assalamualaikum

Lambakan produk kecantikan yang mengandungi merkuri membahayakan kesihatan pengguna produk tersebut. Antara bahaya yang menanti mereka yang terdedah terlalu lama kepada logam berat ini adalah kerosakan organ dalaman, kerosakan kulit dan lebih membahayakan lagi jika anda mengandung.

 

Jom ikuti kisah Puan Ain yang disahkan oleh doktor mengalami keracunan merkuri. Apa derita yang beliau terpaksa lalui dan bagaimana beliau memulihkan diri dari keracunan merkuri.

 

AIN KADEL [MERANA KERACUNAN MERKURI HINGGA HAMPIR MERAGUT NYAWA]

 

Kisah saya bermula pada penghujung tahun 2014. Waktu itu saya masih dalam peringkat awal pemulihan dari keracunan merkuri akibat salah memilih produk kosmetik dan supplemen.

Waktu itu (Oct 2014), walaupun internal organ (hati dan buah pinggang) saya survive dengan asbab ubatan hospital. Tetapi, tubuh badan saya sangat sakit dan kekeringan nutrisi yang teruk. Yang dapat di lihat dari luaran ialah kerosakan kulit, kuku dan rambut saya.

Kulit saya sangat kering, bersisik dan juga mempunyai ‘chicken skin’. Eczema naik di setiap pelipat tubuh. Gatalnya, hanya Allah atau siapa yang pernah kena sahaja yang tahu. Kuku di jari kiri dan kanan pula terbelah dua dan patah-patah. Kuku kering sangat dan kusam warnanya. Tidak sihat langsung. *Tubuh badan sentiasa di dalam kesakitan.*

Rambut saya pula sangat kering. Umpama rumput yang sedang mati setelah di sembur racun rumput. Warna rambut menjadi perang yang tidak sihat. Pegang dengan jari pun, boleh luruh sendiri dan patah-patah. Bayangkanlah betapa merananya saya.

Itu belum masuk lagi penderitaan lain yang saya hadapi. Antaranya…. – Bacaan kencing manis saya sentiasa tinggi. *Bacaan tertinggi saya selepas makan ialah 35pt dan bacaan terendah saya waktu pagi ialah 14pt.* – Gastrik dan pedih ulu hati yang kronik. – Hampir mengalami stroke di sebelah kiri badan (menurut doktor). – Cakap yang tergagap-gagap dek kerana nerve system yang terganggu.

Ya. Kondisi badan saya waktu itu sama seperti orang yang menjalani kemoterapi malah lebih teruk lagi. Jadi pada waktu itu saya bertanya kawan-kawan saya, supplemen apa yang boleh dipercayai selamat, semulajadi dan mohon ada orang yang boleh membantu saya makan supplemen dengan cara yang betul. Saya tak mahu orang hanya menjual tanpa menerangkan pada saya khasiat sesuatu supplement itu.

Alhamdulillah. Doa saya dimakbulkan oleh Allah. Seorang kawan saya menerangkan product Shaklee kepada saya. Selepas itu saya pun cari juga sendiri info berkenaan Landmark Study Shaklee untuk memuaskan hati sendiri.

 

Setelah yakin, maka saya pun belilah Vitamin C dan juga Vitamin E sebagai permulaan penjagaan kulit dan kesihatan saya. . Ini adalah budget yang termurah selain dari target pertama saya iaitu Vivix. Masa ni, belum mampu nak beli Vivix walau hebat sangat testimoni Vivix yang saya baca. Waktu ini budget saya ketat kerana bill-bill hospital yang perlu ditanggung. Sedih.

Selepas habis 2 botol Vitamin C dan E, saya dapat lihat kulit saya yang semakin sihat. Kuku saya yang semakin pulih dan tidak patah. Rambut saya juga nampak perubahan semakin kuat, kembali hitam dan bersinar.

Oleh kerana bertambah yakin dengan result yang ada pada diri sendiri. Maka, saya terus mohon menjadi ahli Shaklee kerana nak jimat dari beli harga runcit. Saya terus makan Vit C dan E dari tahun 2014 hinggalah tahun 2015. Walaupun tak berapa berdisiplin.

Setelah saya di sahkan mengandung, sakit saya datang kembali dek kerana hormon badan yang tidak menentu. Allah sahaja yang tahu betapa berdebarnya hati apabila 2 senior doktor yang pakar di bidang O&G beritahu saya bahawa risiko kehilangan nyawa kami (bayi dan saya) adalah sangat tinggi. Dan kecacatan organ dalaman bayi yg dilahirkan mungkin terjadi. Risau sangat saya.

Tapi Alhamdulillah. KuasaNya tiada siapa yang dapat mempertikaikan. Walaupun memang nyaris kehilangan nyawa pada waktu itu. Namun kami berdua selamat. Dan baby Zariff lahir sempurna walaupun lahirnya pramatang di minggu yang ke-32 pada penghujung March 2016.

Niat untuk mencuba Vivix masih belum dilupakan. Beberapa bulan setelah saya habis berpantang, pada bulan Ogos 2016, saya cuba pula ambil Vivix.
Dan sehingga hari ini, saya masih tidak berhenti jatuh cinta pada kesan Vivix dan vitamin shaklee terhadap kesihatan saya. Saya rasa seperti diberi peluang kedua selepas melalui detik detik sukar dan hampir meragut nyawa.

 

Kredit to: SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3

 

Mujur Puan Ain mengambil langkah bertukar kepada supplemen yang selamat dan semulajadi. Pengambilan supplemen itu bagus untuk memenuhi lompong-lompong nutrisi yang kurang. Akan tetapi, pilihlah jenama yang semulajadi agar anda tidak menjadi mangsa pembuat produk yang hanya fikirkan untung semata-mata.

Untuk pengetahuan anda, Shaklee telah melaburkan berjuta-juta USD untuk kajian demi memastikan semua bahan yang digunakan selamat dan tidak mendatangkan kesan buruk untuk jangka panjang kepada pengguna Shaklee.

Anda boleh google sendiri apa yang dinamakan Landmark Study. 🙂

Jika anda mengalami keracunan merkuri, cepat-cepat berikhtiar dengan supplemen Shaklee. Mudah-mudahan kesihatan anda bertambah baik.

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk penerangan lanjut mengenai produk yang Puan Ain amalkan.

Pemeriksaan Kesihatan Percuma Di Sunway Geo Tower

Assalamualaikum

Siang tadi sempat Ros hadirkan diri di Shaklee Care Event yang berlangsung selama 2 hari bermula semalam.

Event ini diadakan di Home Office Shaklee yang baru yang terletak di Sunway Geo Tower.

Kalau dari rumah Ros, dekat sikit lah Shaklee Home Office yang baru ni berbanding office lama di Sunway Pinnacle.

Tapi, tak dapatlah nak singgah Sunway Pyramid lepas shopping produk Shaklee lepas ni.

Ha.. ok..berbalik kepada cerita event siang tadi, bagi Ros event ni amat menarik. Ada pemeriksaan BMI, pemeriksaan bacaan gula dan kolesterol serta pemeriksaan tulang.

Ini merupakan pengalaman pertama Ros menjalani pemeriksaan tulang.

Kita perempuan sebenarnya banyak kehilangan kalsium. Semasa hamil, menyusukan anak, kita perlukan banyak kalsium.

Jika tidak mengambil supplemen kalsium dan makanan berasaskan tenusu yang cukup, kalsium akan dicuri daripada tulang dan gigi.

Ngeri juga fakta ni. Lepas ni, wajib ambil supplemen kalsium atau Ostematrix supaya tak kena osteoporosis.

Antara lain yang menarik semasa event Shaklee Care ini adalah demo cafe, games booth dan tornado chamber. Banyak hadiah menarik diberikan sepanjang hari.

Rezeki famili Ros, kami dapat beg hitam Shaklee yang menawan tu, Tupperware dan juga tumbler hitam-hijau.

Bagi anda yang ingin menyertai event Shaklee Care, anda boleh datang pada 20 dan 21 Mei nanti.

Lebih menarik jika anda daftar sebagai ahli sebelum event tersebut. Anda berpeluang mendapat masa tambahan dalam tornado chamber tu.

Lagi banyak masa anda ada, lagi besar peluang anda untuk memenangi hadiah menarik seperti Vivix yang berharga RM 475 tu.

Untuk pendaftaran ahli, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245.

Best sangat event macam ni. Boleh tahu tahap kesihatan anda. Nutritionist akan beri konsultasi berdasarkan hasil pemeriksaan tersebut.

Menarik? Jom sertai event Shaklee Care seterusnya!

Kepentingan Air Untuk Kesihatan Kulit

Assalamualaikum

Setiap daripada kita mempunyai jenis kulit wajah yang berbeza. Ada yang memiliki kulit jenis kering, berminyak dan kombinasi.

Jenis kulit juga boleh berubah di setiap peringkat umur. Ketika remaja, anda mungkin memiliki kulit jenis kombinasi atau jenis berminyak. Ini disebabkan oleh perubahan hormon.

Tetapi jika anda ada masalah jerawat, elakkan memicit jerawat agar ia tidak menjadi parut.

Bila dah dewasa, kulit anda boleh bertukar kepada jenis normal. Alhamdulillah. Jenis kulit yang tiada banyak masalah.

Sekiranya anda kurang minum air untuk tempoh yang lama, kulit anda boleh menjadi kering. Jika ini terjadi, sila minum air kosong dengan lebih banyak.

Formula biasa untuk mengetahui jumlah pengambilan air anda adalah:
25 kg berat badan bersamaan 1 liter air kosong.

Sebagai contoh:
Jika berat badan anda 50 kg, anda perlu minum 2 liter air atau lebih.

Dalam kes ternyahhidrat atau bahasa mudahnya, kurang air, anda disarankan untuk minum lebih daripada pengiraan di atas agar kulit anda kembali normal.

Air merupakan faktor penting untuk memastikan kulit anda sihat dan tidak kering.

Usah culas untuk memenuhi keperluan air harian anda.

Isteri Hamil Semula Selepas Anak Pertama Berumur 10 Tahun

Assalamualaikum

Anak merupakan anugerah yang tak ternilai daripada Allah. Anak juga merupakan salah satu cabang rezeki. Ada orang dikurniakan anak yang ramai, tetapi rumahnya kecil sahaja. Akan tetapi mereka boleh hidup aman dan damai di dalam rumah tersebut.

Subhanallah. Betullah.. setiap anak sudah ditentukan rezekinya. Jadi, sebagai ibu bapa usahlah risau tentang rezeki anak-anak.

Teringat kisah diri sendiri, selepas setahun berkahwin, Ros dan suami masih belum dikurniakan anak. Kami tidak berputus asa masa tu. Ahkirnya, selepas 2 tahun 6 bulan berkahwin, baru dikurniakan anak pertama.

Selepas anak pertama lahir, 2 tahun kemudian lahir pula anak kedua. Selang 2 tahun lagi, lahir pula anak ketiga. Syukur Ya Allah atas nikmat ini Ya Allah.

Yang penting, kita usaha dan berikhtiar untuk dapatkan anak.

Ros nak kongsikan kisah Encik Daud yang menunggu 10 tahun untuk mendapat anak kedua.

 

Jom baca kisahnya..

 

Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun.

Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke?

Fuh sabarjela yang tanya tu tak fikir langsung perasaan orang. Kesian kat isteri saya jadi stress bila orang tanya macam tu. Kadang-kadang yang tanya tu tak tengok batang hidung sendiri. Sebab ada yang tanya tu anak dia sendiri dah lama kahwin tapi masih belum dikurniakan anak. Emm tak tau nak cakap apa kan.

Jawapan yang biasa saya berikan “belum ada rezeki lagi dan Allah sebaik-baik perancang” Saya dan isteri dah buat pemeriksaan doktor masing-masing tiada masalah.

Sebelum ni isteri makan produk Shaklee tak konsisten. Alhamdulillah sejak saya suruh wife minum Vivix konsisten selama sebulan lebih dan saya juga turut minum sekali. Akhirnya wife saya berjaya hamil setelah 10 tahun menunggu. Masa wife kata period tak datang lagi terus dia suruh saya beli pregnancy test. Alhamdulillah positif asbab minum Vivix dan semuanya dengan Izin Allah juga.

Berkat kesabaran dan doa yang tak pernah putus. InsyaAllah kami bakal menimang cahaya mata yang kedua pada bulan Julai 2017 nanti. Kini kandungan isteri saya dah 4 bulan lebih. Moga segalanya dipermudahkan.

 

Bagi mereka yang belum dikurniakan anak. Cubalah Vivix sebagai ikhtiar. Vivix ni berfungsi untuk memperbaiki sel-sel tubuh kita yang rosak akibat dari pemakanan yang tak seimbang, radikal bebas dan gaya hidup yang tidak sihat. InsyaAllah apabila sel-sel tubuh kita elok, kesihatan kita bertambah baik. Dan pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. InsyaAllah.

Alhamdulillah. Inilah Shaklee Effect saya.

 

Ingin berikhtiar dengan Vivix?

Hubungi Ros di 019-367 3245 sekarang juga!