Resepi Smoothies Buah Naga

Assalamualaikum

Smoothies merupakan minuman yang sangat berkhasiat sebab kita menggunakan buah-buahan segar.

Kalau order masa makan di luar, belas-belas ringgit juga kan. Minum segelas memang tak puas. Tambah-tambah lagi cuaca di luar tengah panas membahang kan.

Nak order segelas lagi? Fikir banyak kali kan. Kan best kalau dapat buat di rumah. Jimat. Satu lagi, kita boleh tambah bahan yang kita suka dan juga boleh kawal jumlah gula yang digunakan.

Rupa-rupanya senang je nak buat smoothies.

Asalkan anda ada blender boleh blend ais, ada buah contohnya mangga ke buah naga ke.

Lepas tu kalau ada susu segar dengan yogurt, dah boleh buat minuman berkhasiat ni.

Hari ni Ros nak share 1 resepi Smoothies dulu.

Resepi Smoothies Buah Naga

1. buah naga: belah 2. Korek isi guna sudu.
2. Yogurt asli: 2-3 sudu besar
3. Susu segar: setengah mug
4. Ais kiub: setengah mug
5. Energizing Soy Protein (ESP):2-3 sudu besar ( optional )

Masukkan kesemua bahan ke dalam blender dan blend. Pastikan anda guna blender yang boleh blend Ais. Kalau takde, jangan risau, gantikan Ais kiub dengan air sejuk.

Sukatan di atas Ros agak-agak je. Ikut naluri. Cewah.

Alhamdulillah. Sedap Smoothies ni.

Lagi sedap sebenarnya bila tambah ESP ni. Ros kalau dah tambah ESP, tak ambil breakfast lain dah. Sebab ESP ni mengenyangkan.

Kalau anda nak breakfast yang cepat tapi masih berkhasiat, bolehlah minum Smoothies Buah Naga campur ESP.

Bulan puasa nanti, minuman ni dah masuk dalam list menu sahur 5 minit Ros. Yeay…

Tiada alasan lagi malas sahur sebab malas nak ketung ketang kat dapur.

Yang pasti, ESP akan sentiasa ada di rumah Ros bulan puasa sebagai energy booster Ros sekeluarga.

Nak order ESP?
Boleh klik sini >> www.wasap.my/60193673245

Pencuci Muka Youth Tiada Buih?

Biar betul pencuci muka takde buih?

Baru beberapa hari Ros memakai pencuci muka Youth ni.

Dah terbiasa dengan pencuci muka Nutriwhite yang picit sikit pun dan menghasilkan buih yang banyak, lain pulak dengan pencuci muka Youth ni.

Kat kotak pun dah tulis soap-free, memang betul takde buih langsung.

Masa mula-mula cuci muka tu macam tak puas pula cuci sebab takde buih. 😂 Tapi Ros teruskan juga urut-urut muka macam cuci muka.

Lepas dah bilas, wahhhh.. Tak rasa tertarik pun kulit. (Sebenarnya sebelum jumpa Nutriwhite, kebanyakan pencuci yang Ros guna, semuanya buat kulit rasa tertarik. Tegang yang memedihkan.)

Sama macam Nutriwhite, pencuci Youth pun buat kulit Ros tak pedih lepas dicuci. Pegang pun rasa lembut je.

Ros dah mula jatuh hati dengan Youth. ❤️
Kalau korang pakai Youth, confirm jatuh cinta dengan Skincare baru ni juga.

Walaupun baru keluar, tapi Youth ni dah di-Patent-kan dan dah dikaji selama 8 tahun.

Lepas dah betul-betul terbukti berkesan, baru dipasarkan. 😍

Yakinlah bila korang guna Youth.

10 Bahan Toksik Berbahaya Dalam Produk Skincare

Assalamualaikum

Sambil-sambil korang minum petang ni, Ros nak kongsikan mengenai bahan kimia yang ada dalam Skincare.

Sebelum tu, Ros nak tanya, korang check dulu tak list ingredient masa ambil pencuci muka sebelum letak dalam bakul shopping korang?

Atau ambil je tak payah check sebab produk tu femes sangat, ramai orang yang guna?

Jangan..

Semak jika mengandungi 10 bahan kimia ni.

1. Parabens
2. Benzyol Peroxide
3. Hydroquinone
4. Triclosan
5. Resorcinol
6. Petroleum
7. Phthalates
8. Methylisothiazolinone
9. Oxybenzone
10. Artificial dyes and synthetic colors

Demi kesihatan diri kita, lepas ni rajin-rajinkan diri belek ingredient skincare sebelum beli. Bukan pencuci muka je, toner, sunblock, pelembap dan lipstick pun sama juga.

Ada je Skincare yang bebas daripada bahan kimia kat atas tu. Kena rajin cari je. ☺️

Dalam gambar kat bawah, berapa banyak perkataan ‚extract’ yang korang jumpa?

Ada jumpa bahan kimia yang Ros senaraikan di atas?

Senarai Makanan Yang Kaya Dengan CoQ10

Assalamualaikum

Badan kita memerlukan pelbagai nutrisi agar ia dapat berfungsi dengan optimum. Sebaik-baiknya, pastikan badan anda mendapat cukup protein kerana protein merupakan makanan kepada sel-sel badan kita.

Untuk tingkatkan sistem imunisasi badan, anda boleh ambil Vitamin C sebagai antioksidan setiap hari.

Selain itu, bagi anda yang kerap rasa letih dan lesu, kulit kendur dan kusam, anda dicadangkan untuk ambil makanan yang kaya dengan CoQ10.

Apa Itu CoQ10?

CoQ10 merupakan nutrisi yang membantu meningkatkan tenaga sel serta melindungi sel-sel badan daripada radikal bebas yang berbahaya.

Badan kita boleh menghasilkan CoQ10 sendiri. Tetapi seiring peningkatan usia, penghasilan CoQ10 semakin menurun.

Jom Ros kongsikan senarai makanan yang kaya dengan CoQ10.

1. Salmon
2. Tuna
3. Telur
4. Brokoli
5. Bayam
6. Bunga kobis
7. Kekacang
8. Oren
9. Strawberi

Saranan harian CoQ10 adalah sebanyak 100 mg sehari.

Jika anda tidak mampu dapatkan COQ10 melalui makanan sehari, anda boleh topup dengan pegambilan supplemen CoQ-Trol Plus daripada Shaklee.

Promosi Shaklee Bulan Januari 2018

Assalamualaikum

Menariknya bulan Januari ni ada promosi hebat untuk produk minyak ikan Shaklee dan juga Coq-Trol Plus yang telah diperbahrui formulanya.

Promosi pertama adalah Omega Guard Shaklee. Minyak ikan tulen yang melalui proses penyulingan sebanyak 3 kali untuk memastikan ianya betul-betul tulen dan bebas merkuri.

Beli 3 botol Omega Guard, anda dapat 5% diskaun.

Siapa perlukan Omega Guard?

❤️ Ibu hamil, Ibu Berpantang dan Ibu Menyusu
❤️ Mereka yang nak turunkan berat badan
❤️ Mereka yang nak turunkan tahap Kolestrol dalam badan
❤️ Mereka yang kerap sakit lutut dan tumit
❤️ Kanak-kanak yang sedang membesar

Seterusnya, bulan Januari ini Shaklee telah membawa masuk Coq-Trol Plus yang ditambah dengan Resveratrol. Dengan sistem penyerapan minyak zaitun yang telah dipatenkan, Coq-Trol Plus lebih mudah diserap oleh badan.

Siapa perlukan Coq-Trol Plus?

❤️ Mereka yang ingin menambahkan tenaga
❤️ Mereka yang aktif bersukan
❤️ Mereka yang ingin menjaga kesihatan jantung
❤️ Mereka yang ingin memiliki kulit yang cantik
❤️ Mereka yang sedang ikhtiar untuk mendapatkan anak

Untuk order produk di atas atau mana-mana produk Shaklee, anda boleh whatsapp Ros dengan klik link ini:
www.wasap.my/60193673245

Senarai Makanan Yang Kaya Dengan Polifenol

Assalamualaikum

Tahukah anda polifenol sangat baik untuk kecantikan kulit kita?

Polifenol boleh ditemui dalam:

1. sayur-sayuran dan buah-buahan seperti ceri, beri, delima dan juga anggur
2. Kekacang
3. Minyak zaitun extra virgin
4. Teh
5. Rempah-ratus
6. Koko

Cabaran Mematangkan Diri

Assalamualaikum

Hari ni 2hb Januari 2018. Bermulalah rutin baru Ros menghantar ketiga-tiga anak ke nursery dan juga Kindergarten.

Kalau tahun lepas, Ros hantar Luqman sahaja ke Kindergarten. Maryam dan Khadijah, abi diorang yang hantar.

Mulai tahun ni, ketiga-tiga anak Ros ke nursery dan Kindergarten dekat sikit dengan rumah. Bolehlah diorang balik awal kalau abinya outstation sebab Ros pukul 6 je memang akan balik kerja kalau takde hal yang urgent.

Pagi tadi menangis juga lah Maryam dan Khadijah sebab nursery baru. Tak biasa lagi. Harap-harap lepas seminggu ni makin serasi.

Luqman pula dah lama tak pergi ke Kindergarten dia sebab nak main dengan kawan-kawan lama dia di nursery Maryam dan Khadijah. Jadi, Luqman eksaited jumpa kawan-kawan tadika dia.

Tahun ini anak-anak kena sesuaikan diri dengan tempat baru. Ummi doakan Maryam dan Khadijah cepat sesuaikan diri.

Begitulah cabaran baru yang kena hadapi. Cabaran inilah yang akan mematangkan diri kita dan menguatkan diri kita.

Berbalik kepada jadual Ros, kena cari masa baru untuk selesaikan urusan bisnes. Balik kerja kena layan anak-anak dan memasak dulu. Lepas Ros berehat sekejap, bolehlah Ros sambung urusan bisnes.

Bagi anda yang nak cabar diri sendiri, nak cari pendapatan tambahan, anda bolehlah join team Ros.

Kita sama-sama usaha bina bisnes sampai berjaya. Kalau anda berhati kental, sanggup korbankan masa tengok drama dan perkara-perkara lain yang tak mendatangkan faedah, ANDA lah orang yang Ros cari.

Terus hubungi Ros di 019-367 3245 untuk mendaftar dengan team Ros. InsyaAllah Ros personal coaching anda bagaimana nak bina bisnes Shaklee.

Now or Never!

CoQ-Trol Plus Kini Dengan Resveratrol

Assalamualaikum

Bermula Januari 2018, Shaklee telah memperkenalkan CoQ-Trol Plus yang telah diperbahrui formulanya. Dari masa ke semasa saintis Shaklee sentiasa menjalankan kajian ke atas setiap produk Shaklee untuk menambahbaik keberkesanan produk. CoQ kini lebih baik berbanding keluaran sebelum ini.

 

Apa keistimewaan CoQ-Trol Plus yang terbaru ini?

CoQ-Trol Plus kini didatangkan dengan 2 mg Resveratrol iaitu antioksidan yang sangat power untuk melindungi badan daripada radikal bebas.

Selain itu, ia juga didatangkan dengan 5mg Tocopherol sebagai antioksidan.

Untuk penyerapan yang lebih baik, CoQ-Trol Plus datang dengan sistem penyerapan minyak zaitun yang telah dipatenkan.

Ia juga bebas gluten.

Satu kapsul CoQ-Trol Plus mengandungi 100 mg CoQ10. Hanya satu kapsul sehari untuk tingkatkan tenaga sel anda.

Ros akan kongsikan di entri lain manfaat CoQ-Trol Plus untuk kecantikan kulit, kesihatan jantung, tingkatkan tenaga dan juga untuk kesuburan.

Jika anda nak dapatkan CoQ-Trol Plus dengan segera, anda boleh buat pembelian di website Shaklee dengan klik link ini >> Beli CoQ-Trol Sekarang.

Pembayaran boleh dibuat dengan kad debit atau kad kredit.

Selepas itu, tunggu sahaja courier Gdex atau Citylink hantarkan terus ke pintu rumah atau pintu pejabat anda.

Mudah kan!

Selamat Tahun Baru 2018

Assalamualaikum

Ros ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2018. Dah perbahrui azam tahun baru anda? Sama-sama kita usahakan untuk jadikan tahun 2018 lebih baik daripada tahun 2017.

Salah satu azam Ros nak tingkatkan tahap kewangan serta bantu mereka yang ingin tambah pendapatan dengan bisnes online.

jika anda berminat nak melakukan bisnes online, hubungi Ros di 019-367 3245.

Petua Lembutkan Kulit Wajah

Assalamualaikum

Ramai yang idamkan kulit selembut sutera. Mak-mak yang ada anak kecil juga suka sangat belai kulit bayi mereka. Lembut sangat!

Bagaimana nak dapatkan kulit lembut macam kulit bayi?

Ros ada satu petua nak lembutkan kulit wajah.

Petuanya adalah selalu amalkan buah delima.

Buah delima ini kaya dengan vitamin C tau.