Selamat Tahun Baru 2018

Assalamualaikum

Ros ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2018. Dah perbahrui azam tahun baru anda? Sama-sama kita usahakan untuk jadikan tahun 2018 lebih baik daripada tahun 2017.

Salah satu azam Ros nak tingkatkan tahap kewangan serta bantu mereka yang ingin tambah pendapatan dengan bisnes online.

jika anda berminat nak melakukan bisnes online, hubungi Ros di 019-367 3245.

Petua Lembutkan Kulit Wajah

Assalamualaikum

Ramai yang idamkan kulit selembut sutera. Mak-mak yang ada anak kecil juga suka sangat belai kulit bayi mereka. Lembut sangat!

Bagaimana nak dapatkan kulit lembut macam kulit bayi?

Ros ada satu petua nak lembutkan kulit wajah.

Petuanya adalah selalu amalkan buah delima.

Buah delima ini kaya dengan vitamin C tau.

Bagus Ke Vitamin Shaklee?

Assalamualaikum

Terdapat pelbagai jenama vitamin dan supplemen tambahan di pasaran. Ada yng dijual di farmasi. Tak kurang juga yang dijual di kedai-kedai jamu.

Perasan tak anda yang Vitamin Shaklee tak dijual di farmasi atau di mana-mana kedai? Ini kerana produk Shaklee hanya boleh dibeli daripada HQ Shaklee dan juga cawangan oleh pengedar sah Shaklee.

Jadi, pengedar sah Shaklee lah yang akan menjualnya kepada mereka yang memerlukan Vitamin Shaklee.

Shaklee amat berbeza dengan produk vitamin lain.

Bagus ke vitamin Shaklee?

Setiap produk Shaklee adalah hasil kajian dan penyelidikan saintis hebat dan bertauliah.

Produk Shaklee diuji secara klinikal oleh pihak ketiga.

Shaklee satu-satunya syarikat vitamin yang berani menjalankan Landmark Study yang membuktikan secara saintifik kesan positif penggunaan Shaklee selepas 20-50 tahun.

Tips Jimatkan Perbelanjaan Makanan

Assalamualaikum

Tinggal beberapa hari sahaja sebelum masuk tahun baru.

Jika tahun depan anda ingin melakukan sedikit perubahan untuk menjimatkan RM 50-100 seminggu, anda boleh cuba tips yang Ros kongsikan di bawah.

Tips Jimatkan Perbelanjaan Makanan

1. rancang menu selama seminggu: setiap minggu, rancang menu apa yang anda nak masak untuk seminggu.Beli barang yang anda senaraikan sahaja.

2. bawa bekal ke pejabat. Makan tengahari di luar semasa hari bekerja boleh mencecah sehingga RM 15. Itu makanan sahaja. Belum order minuman.

3. Kurangkan makan di luar. Setiap minggu makan di luar boleh buat poket rabak. Cuba kurangkan kepada sekali sebulan. Pasti banyak yang anda boleh jimatkan.

4. Banyakkan minum air masak. Minum sahaja air kosong ketika order makanan. Lagipun, air kosong baik untuk kesihatan berbanding minuman manis yang boleh mendatangkan risiko kencing manis.

 

Percaya tak dengan cara di atas anda boleh jimatkan beberapa ratus ringgit setiap bulan.

Dengan duit yang dapat dijimatkan itu anda boleh simpan di tabung haji atau melabur dalam ASB.

Jom tambahkan simpanan untuk masa depan kita. Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.

Tahun 2018 Dengan Azam baru

Assalamualaikum

Tak lama kita akan masuk ke tahun baru 2018. Sudah tercapaikah semua azam anda di tahun ini?

Sudah anda rancang apa yang anda mahu capai tahun hadapan?

Nak tahu tak,

Jika anda mampu untuk impikan sesuatu, sebenarnya anda mampu untuk capai impian tersebut.

 

Berbalik kepada impian anda, kalau tahun ini tak berjaya dicapai, apa kata tahun hadapan anda tukar strategi pulak.

Set balik target anda dan sediakan action plan bagaimana nak capai impian tersebut.

 

Seeloknya kita letak juga target jangka masa pendek, sederhana dan juga panjang. Ambil masa 2 minggu ini untuk fikirkan apa yang ingin dicapai pada tahun 2018, 2019, 2020 dan seterusnya.

 

Semoga tahun hadapan kita akan lebih berjaya dalam mencapai apa yang kita impikan. Jika ada yang nak tambah pendapatan, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk peluang menjana pendapatan kedua dengan modal serendah RM 69 je.

Baca >> Cara Nak dapat Bonus Setiap Bulan.

Ok Ke Beli Produk Shaklee Secara Online Melalui Laman E-Commerce?

Assalamualaikum

Anda berniat nak beli Shaklee dari laman e-commerce seperti Lazxxx.com, 11strxxt.com dan sebagainya kerana laman e-Commerce ini menawarkan harga yang lebih rendah?

Tunggu!

Ada beberapa risiko yang bakal anda hadapi.

1. Produk yang dibeli mungkin hampir tamat tarikh luputnya. Perkara ini terjadi jika penjualnya ingin menghabiskan stok produk yang dia ada secepat mungkin sebelum expired.

Tahukah anda pihak Shaklee telah memberikan panduan kepada pengedarnya untuk menjual produk Shaklee pada harga retail yang telah ditetapkan.

2. Produk yang dibeli tidak tulen. Boleh jadi, pil dan tablet itu dibungkus semula ke dalam botol Shaklee. Pembelian melalui laman e-Commerce juga tidak diperakui oleh pihak Shaklee.

Anda boleh rujuk memo yang dikeluarkan oleh Shaklee di bawah:


3. Tiada konsultasi mengenai cara pengambilan vitamin yang betul.

Jika  anda membeli melalui laman e-Commerce, anda hanya rujuk kepada label yang tertera pada botol untuk mengenai cara makan sesuatu vitamin. Padahal pengedar bebas Shaklee ada tips dan cara makan eksklusif yang diberikan khas untuk customer mereka.

Sebagai contoh, Vitamin C Sustained Release Shaklee. Bagaimana nak memastikan badan anda mendapat bekalan Vitamin C terus menerus selama lebih 12 jam?

Pssst, Ros hanya berikan cara makan eksklusif ni kepada mereka yang dapatkan Set Kecantikan Kulit dari Ros.

4. Bakal terlepas keistimewaan menjadi ahli Shaklee. Tahukah anda jika anda membuat pembelian RM 600 ke atas, anda sebenarnya layak untuk mendapat cash bonus. Rugi tau bila anda beli 2 botol vivix tanpa mendaftar sebagai ahli.

Dengan pembeli 2 botol Vivix anda berhak mendapat FREE keahlian, FREE postage dan cash bonus sebanyak RM 36.

Eloklah mendaftar jadi ahli Shaklee untuk memastikan anda dapat produk yang tulen beserta cara makan yang betul daripada pengedar bebas Shaklee seperti Ros. 🙂

Boleh terus whatsapp Ros di 019-367 3245 atau klik link ini: http://tanyarosahmad.wasap.my/ untuk order vitamin anda.

Kenapa Makan Vitamin Tak Berkesan Pun?

Assalamualaikum

Kenapa saya makan vitamin ni tak berkesan pun?

Kenapa saya makan vitamin untuk kecantikan kulit, kulit saya masih naik jerawat?

Kenapa saya makan set kurus tapi saya masih tak kurus-kurus?

Ini antara keluhan yang biasa Ros dengar daripada pembeli vitamin dan supplemen.

 

Berdasarkan pemerhatian Ros ada beberapa perkara yang pembeli vitamin dan supplemen ini terlepas pandang.

 

Sebab-Sebab Vitamin Yang Dimakan Tak Berkesan

 

1. Tidak mengamalkan vitamin dan supplemen yang dibeli.

Makan Tak konsisten. Macam mana nak berkesan? Sebab tu Ros kategorikan mereka sebagai pembeli bukan pengamal vitamin.

 

2. Kurang minum air.

Air sangat penting untuk proses tubuh kita. Bila ambil vitamin, kena cukupkan keperluan air anda supaya badan dapat menyerap nutrisi daripada vitamin yang anda ambil.

Setiap 25kg berat badan, anda perlu minum 1 Liter air. Kebanyakan kita perlu minum 2-3 Liter air sehari. Mereka yang berbadan besar, perlu minum lebih banyak air.

 

3. Tak ikut cara makan yang betul.

Tahukah anda setiap vitamin ada masa makan yang optimum. Ada pantang larang juga. Sebagai contoh, ada yang tidak boleh diambil dengan susu. Ada yang kena ambil waktu malam.

Jadi, pastikan anda dapatkan maklumat ini daripada pengedar vitamin anda tau. Kalau anda beli dari laman e-commerce, memang tak dapat cara makanlah. Jadi belilah dengan pengedar yang sah.

Baca juga >> Risiko beli produk Shaklee melalui laman e-commerce.

 

4. Banyak toksin dalam badan.

Tanpa kita sedari, setiap hari kita terdedah kepada toksin. Di persekitaran kita. Dalam udara yang kita hidu. Dalam produk penjagaan diri yang kita guna, dalam makanan segera yang kita makan. Boleh anda bayangkan banyak mana toksin ada dalam badan kita.

Jika anda tidak pernah buat detoks sebelum ini, Ros cadangkan anda detoks dulu sebelum sambung makan vitamin yang anda ambil. Bila toksin dan dikeluarkan, baru senang nutrisi vitamin anda diserap oleh badan.

 

Cuba anda fikirkan dan renungkan dulu apa sebab vitamin yang anda makan tu tak berkesan?

Jujur dengan diri sendiri tau.

 

Kalau perlu detoks dulu, anda boleh hubungi Ros dengan whatsapp di link ini:
http://tanyarosahmad.wasap.my/

Ros boleh cadangkan program detoks mana yang sesuai untuk anda.

Boleh baca lanjut di sini >> Jenis-jenis detoks yang anda perlu tahu.

Supplemen Terbaik Untuk Seisi Keluarga

Assalamualaikum

Bulan ni Shaklee juga menawarkan promosi hebat untuk Set Supplemen Untuk Keluarga.

Boleh lihat poster di bawah:

 

Jika anda mendapatkan kombinasi supplemen di bawah sehingga 100uv dalam satu resit:
ESP
Vitalea
Vitamin C
Omega
B-complex

Anda berpeluang untuk mendapatkan Vitamin E atau GLA complex dengan 20% diskaun.

Vitamin E ini sangat baik untuk kesihatan lelaki sementara GLA complex pula kawan baik para wanita.

Untuk anak-anak pula, jika anda beli 3 Vitalea for Children, anda akan dapat 1 botol percuma.

Vitalea for Children merupakan supplemen multivitamin yang lengkap untuk kanak-kanak. Didatangkan dengan  perisa anggur, anak-anak anda pasti sukakannya.

Untuk order, hubungi Ros di 019-367 3245.

Peluang Terbaik Untuk Dapatkan Vivix

Assalamualaikum

Dah masuk bulan November dah. Bulan ni offer Shaklee sangat menarik tau terutamanya bagi mereka yang belum menjadi ahli Shaklee.

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:
❤️ keahlian Shaklee (bernilai RM 69 ) secara PERCUMA
❤️ diskaun 5%
❤️ penghantaran ke seluruh Malaysia PERCUMA
❤️ cash bonus RM 36 pada bulan hadapan

Jika anda dah lama menunggu offer Vivix ni, inilah masa yang terbaik untuk dapatkan Vivix. Sekaligus menjadi ahli Shaklee. 2 in 1 gitu. Hehe.

Anda boleh terus whatsapp Ros di 019-367 3245. Tawaran ini hanya sah dari 1 November sehingga 30 November.

Jom cepat!

Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak Dan Berjerawat

Assalamualaikum

Pernahkah anda rasa malu nak buat presentation di depan orang ramai kerana kulit anda berminyak dan berjerawat?

Anda tidak keseorangan. Cik Fatin juga pernah mengalami perasaan malu itu.

Apa yang Cik Fatin buat adalah dia amalkan Set Kecantikan Kulit Shaklee dan juga bersihkan wajah dengan pencuci muka yang lembut lagi selamat ini.

Pencuci yang dimaksudkan adalah Gentle Deep Foaming Cleanser.

Selepas lebih seminggu Cik Fatin guna, kulit dia makin okay. Lembut dan segar je lepas guna. Yang paling best, bekas jerawat pun makin pudar.

Dalam Gentle Deep  Foaming Cleanser turut mengandungi Vitamin C untuk melindungi, memperbaiki dan mencerahkan kulit.

Jom tengok apa lagi feedback Cik Fatin mengenai Gentle Deep Foaming Cleanser.

Gentle Deep Foaming Cleanser ni setanding produk kecantikan yang femes tu. Yang paling penting, ianya selamat dan semulajadi untuk kulit orang Asia seperti kita.

Ros pun gunakan pencuci muka yang sama dengan Cik Fatin. Memang best. Anda pun kena cuba.

Usah biarkan kulit anda terus berminyak dan berjerawat selepas anda dah baca penyelesaian untuk masalah kulit anda selama ini.

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan pencuci muka, Gentle Deep Foaming Cleanser.