Wanita Ini Sembuh Dari Sinus, Migrain Dan Gastrik Pun Berkurangan

Assalamualaikum

Anda mempunyai masalah sinus yang teruk? Kerap bersin di waktu pagi? Kerap diserang migrain? Gastrik bila terlambat makan?

 

Jom Ros kongsikan pengalaman Puan Ayu yang mengalami masalah seperti yang Ros katakan tadi.

.

Assalamualaikum W.B.T.. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan berasal dari Kota Bharu. Saya berkerja sebagai guru dan memiliki 3 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengidap penyakit sinus, migrain dan gastrik di tahap kritikal.
.

Antara simptom yang saya hadapi ialah bersin yang berpanjangan, bengkak muka dan migrain yang teruk sehingga muntah-muntah. Saya juga kerap mengambil cuti sakit akibat daripada penyakit-penyakit ini. Saya telah mengidap penyakit ini sejak dari bangku sekolah lagi.
.

Untuk mengatasi masalah ini, saya kerap kali berjumpa dengan doktor, mengambil pain killer, PCM dan yang sewaktu dengannya. Saya juga pernah berjumpa dengan pakar neuro akibat masalah migrain yang teruk. Doktor memberi saya ubat-ubatan, pain killer dan ubat sinus pula perlu kerap diambil ketika sinus menyerang.
.

Saya mula mengenali Shaklee selepas kelahiran anak ketiga ketika hadir ke sebuah kelas nutrisi anjuran Shaklee. Pakar nutrisi dalam kelas telah menjelaskan serba sedikit tentang kepentingan mengambil supplemen tambahan Shaklee. Pulang dari kelas nutrisi, saya mula membuat kajian tentang Vivix, polifenol, resveratrol dan juga antioxidant.
.

Saya mula mengamalkan Vivix sejak kelas nutrisi tersebut dan mengambil sekurang-kurangnya 2 sudu sehari dan kadang-kadang lebih kerana rasanya yang enak. Antara produk Shaklee yang turut saya ambil ialah ESP, Vitalea, Garlic Complex, B-Complex, Omega Guard, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix, Lecithin, Herblax, GLA Complex dan juga Vita-E.
.

Di awal pengambilan supplemen-supplemen ini, saya mengalami ‘healing crysis’ yang agak teruk seperti muka menjadi sembap, pening dan demam yang teruk selama seminggu. Setelah beberapa minggu, saya mula perasan jerawat batu mulai kecut, muka semakin OK, parut-parut semakin pudar dan tidak lagi didatangi selsema.
.

 

Kini setelah 2 tahun, Alhamdulillah saya tidak lagi didatangi sinus dan tiada lagi rekod MC akibat sinus. Migrain dan gastrik saya juga semakin berkurang dan bebas daripada pain killer dan PCM. Yeayy!! Dah dua tahun tak sentuh PCM. Saya masih lagi konsisten mengamalkan supplemen-supplemen ini dan sudah tidak terkira berapa bilangan Vivix yang telah saya ambil.
.

Pesanan saya kepada anda ialah jaga kesihatan sebaik mungkin dan berikhtiarlah dengan cara yang paling selamat. Amalkan makan supplemen sebelum datang penyakit yang tidak diundang. Saya sangat berpuas hati dan berazam untuk membantu mereka yang ada masalah sama dengan saya untuk mencuba ikhtiar dengan Vivix dan supplemen lain juga. Kesihatan adalah nikmat yang perlu disyukuri dan dijaga! Bila sihat apa yang kita lakukan akan menjadi lebih bererti dan cemerlang!
.

Terima kasih Allah kerana telah menemukan saya dengan produk hebat ini. TQ juga kepada pakar nutrisi yang memberi penerangan dan terima kasih juga kepada encik suami yang banyak memberi sokongan. Terima kasih buat ahli keluarga lain dan kawan-kawan. Lurve uollss..

Kredit:

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 7: AYU ADYANI AB RAHMAN

 

Jika anda mempunyai masalah yang sama, ikhtiarkanlah seperti yang Puan Ayu amalkan.

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk konsultasi lanjut.

Cara Semulajadi Untuk Hilangkan Whitehead

Assalamualaikum

Nak tahu tak cara semulajadi untuk hilangkan whitehead?

Jom Ros kongsikan 3 cara semulajadi yang anda boleh lakukan di rumah untuk hilangkan whitehead.

1. Rawatan steam

Ros ada kongsikan cara nak buat stream di rumah di entri sebelum ni.

Steam akan membantu membuka liang pori dan melonggarkan kotoran, minyak dan sel kulit mati di liang pori.

2. Baking soda

Baking soda merupakan agen pengelupasan lembut yang boleh digunakan untuk menanggalkan whitehead.

Caranya:
Bancuh satu sudu teh baking soda dengan sedikit air. Sapukan di tempat yang ada whitehead. Bilas selepas beberapa minit.

3. Oatmeal

Oatmeal juga boleh digunakan untuk scrub kulit wajah secara lembut. Selain itu, oatmeal juga berupaya menyerap lebihan minyak.

Caranya:
Campurkan oatmeal dengan sedikit air. Sapu pada wajah dan biarkan selama 10 minit. Scrub wajah anda dan bilas dengan air suam.

Mudahkan.. kos rawatan semulajadi untuk hilangkan whitehead ini juga murah je.

Selamat mencuba.

Dapatkan Produk Shaklee Daripada Wakil Pengedar Shaklee Yang Sah

Assalamualaikum

Berminat nak dapatkan produk Shaklee?

Pastikan anda dapatnya daripada pengedar Shaklee yang sah. Mereka akan dapat membimbing anda dengan cara pengambilan supplemen yang betul beserta tips-tips yang anda boleh amalkan untuk mencapai tahap kesihatan yang diimpikan.

Ros merupakan salah seorang pengedar bebas Shaklee yang sah. Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee. Paling mudah klik sahaja link ini >> http://www.wasap.my/60193673245.

 

Home Office Shaklee yang baru bermula 25 April 2017:

 

Home Office:

Level 1, 2 & 3
Sunway Geo Tower,
Jalan Lagoon Selatan,
Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan
Tel : 03 – 5622 3188
Fax : 03 – 5622 3199
Masa operasi :
Isnin – Sabtu ( 10am – 7pm)

Home Office Shaklee telah berpindah dari Sunway Pinnacle ke Sunway Geo Tower pada hujung April yang lalu. Dari jalan besar, anda dah boleh nampak perkataan Shaklee yang terdapat di dinding ground floor Sunway Geo Tower.

Kali ini, Shaklee mengamalkan konsep ‘pick-and-pay’ berbanding dahulu kena isi borang untuk pembelian produk.

Untuk pembelian produk Shaklee di Home Office, anda boleh menggunakan ID Ros: 1134 656.

 

Senarai Cawangan Shaklee di Malaysia:

 

Terdapat 6 lagi cawangan Shaklee di Malaysia. Jika anda berada berdekatan dengan cawangan ini, anda boleh walk-in dan gunakan ID Ros: 1134 656 untuk pembelian produk.

 

Kuala Lumpur:

No 32, Jalan Seri Rejang 3,
Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai,
53300 Kuala Lumpur.
Tel : 03 – 4142 1067
Fax : 03 – 4142 1027
Masa operasi :
Isnin – Jumaat
Sabtu (minggu 1 & 3 sahaja)
10am – 7pm

 

Pulau Pinang:

No. 81, 83 & 85,
Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya,
Pulau Pinang.
Tel : 04 – 383 8261
Fax : 04 – 383 8560
Masa operasi :
Isnin – Jumaat
Sabtu (minggu 1 & 3 sahaja)
10am – 7pm

 

Perak:

32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh,
Perak.
Tel : 05 – 241 8260
Fax : 05 – 241 8263
Masa operasi :
Isnin – Jumaat
Sabtu (minggu 1 & 3 sahaja)
10am – 7pm

 

Johor:

47,49 & 51,
Jalan Molek 3/20,
Taman Molek,
81100 Johor Bahru,
Johor.
Tel : 07 – 350 7245
Fax : 07 – 350 7804
Masa operasi :
Isnin – Jumaat
Sabtu (minggu 1 & 3 sahaja)
10am – 7pm

 

Kelantan:

319, Section 25,
Bandar Kota Bharu,
Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu,
Kelantan.
Tel : 09 -747 8688
Fax : 09 – 747 7711
Masa operasi :
Ahad – Khamis
Sabtu (minggu 1 & 3 sahaja)
10am – 7pm

 

Sabah:

Lot 4.1, Neutron Point,
Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat,
88300 Kota Kinabalu,
Sabah.
Tel : 088 – 393 848
Fax : 088- 393 851
Masa operasi :
Isnin – Jumaat
Sabtu (minggu 1 & 3 sahaja)
10am – 7pm

 

Selepas pembelian, hubungi Ros di 019-367 3245 untuk konsultasi cara makan yang eksklusif untuk customer Ros.

Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee pada harga yang lebih menjimatkan dan menikmati faedah-faedah lain seperti cash bonus, Ros syorkan anda mendaftar menjadi ahli Shaklee hari ini juga. Boleh baca entry Ros sebelum ini >> Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Secara Online.

 

Shaklee creating healthier lives.

Hargailah Masa Kecil Anak-Anak

Assalamualaikum

Semenjak anak dah masuk tiga ni, masa dirasakan berjalan dengan begitu pantas. Banyak sangat perbezaannya kalau nak dibandingkan ketika masih belum punya anak.

Dahulu selepas bangun pagi hanya perlu siapkan pakaian diri sendiri dan suami. Kalau ikutkan sempat lagi nak masak breakfast kalau rajin. Hihihi.

Sekarang pula terjaga bangun pagi sebab anak nak menyusu. Lepas tu kena bangun awal pukul 4 5 pagi sebab nak siapkan barang anak-anak ke nursery dan tadika. Itu kalau tido awal, beg anak-anak tak siap lagi.

Pengalaman Ros menyusukan anak dengan susu ibu dari anak pertama sehingga yang no 3 ni, beg susu anak paling penting. Setakat ni tak pernah tertinggal lagi di rumah. Tapi pernah berlaku, susu yang dibekalkan ngam-ngam je.

Bila susu ngam-ngam je memang Ros lah yang kalut risaukan anak lapar sepanjang perjalanan balik ke rumah. Perjalanan dari nursery ke rumah pula mengambil masa sehingga sejam lebih jika jem.

Tiba di rumah, pastinya tanpa bertangguh lagi kena susukan anak dahulu sebelum buat kerja rumah lain seperti memasak.

Bila anak dah kenyang, barulah senang hati nak masak makan malam. Sambil tu, on mesin basuh. Selesai makan, bolehlah sidai baju.

Ros salute wanita yang punya ramai anak (4-5 orang), masih bekerja tetapi tetap uruskan sendiri anak-anak dan rumah. Tiada maid pulak tu.

Apa rahsia supermom-supermom ini?

Bila ditanya, mereka menjawab pengurusan masa sangat penting. Mereka tahu mana yang penting, mana yang urgent, mana yang boleh tunggu.

Mereka juga belajar untuk menerima “not perfect is ok”. Kalau anak-anak selerakkan mainan selepas dikemas, just tarik nafas dalam-dalam dan biarkan mereka bermain sepuasnya.

Kalau marah-marah, mood kita dan anak-anak juga tak ok. Kalau Ros masa ni, Ros akan telan B Complex untuk redakan sikit tekanan.

Sedarkah anda, masa kecil anak tak lama. Nanti bila mereka dah besar, mesti kita rindu masa-masa kecil mereka. Bila umur 13 tahun, mereka akan masuk ke asrama. Paling tidak, umur 18 tahun mereka akan ke menara gading pula.

 

Jadi, 13 tahun je mereka bersama kita di rumah. Marilah kita menikmati detik-detik ini dengan penuh kegembiran dan kegirangan.

 

Rawatan Semulajadi Untuk Hilangkan Jeragat

Assalamualaikum

Jom Ros kongsikan beberapa rawatan semulajadi untuk atasi masalah jeragat.

1. Kentang
Kentang boleh digunakan untuk mencerahkan kawasan berjeragat. Selain jeragat, kentang juga membantu mengurangkan masalah lingkaran hitam di sekeliling mata.

Ambil kentang bersaiz sederhana dan potong kepada 2 bahagian. Letakkan beberapa titis air di permukaan kentang dan sapu di tempat yang ada jeragat.

2. Timun dan lemon

Timun dan lemon merupakan agen pencerah semulajadi. Sapukan kedua-dua bahan ini di tempat jeragat selama 20 minit. Bilas dengan air suam.

3. Betik

Penggelupasan kulit secara semulajadi dengan menggunakan betik yang diparut boleh mengatasi masalah jeragat.

Ambil sepotong betik dan parut isinya. Keluarkan jus dan sapu di kawasan berjeragat. Biarkan sehingga 20 minit dan bilas dengan air suam.

4. Avocado

Avocado sangat bagus untuk merawat masalah jeragat. Ia kaya dengan asid lemak dan vitamin c.

Lenyek setengah biji avocado dan sapu ke tempat berjeragat.

Pastikan anda tiada alahan terhadap susu getah sebelum anda mencuba hilangkan jeragat dengan avocado.

5. Susu dan kacang almond

Kulit kering boleh membawa kepada masalah jeragat. Berikan kelembapan kepada kulit anda dengan rawatan susu dan kacang almond.

Rendam kacang almond semalaman. Buang kulit dan campurkan dengan sedikit susu. Sapu di tempat berjeragat.

Kesemua rawatan semulajadi di atas bergantung kepada keadaan jeragat anda. Ada yang sebulan konsisten dengan salah satu cara di atas, dah boleh nampak perubahan.

Yang penting, berikhtiarlah. Boleh baca entri Ros sebelum ini mengenai >> Jeragat

Semoga bermanfaat.

Pos Laju EziDrop di Giant Kota Damansara

Assalamualaikum

Siapa tinggal di area Damansara, mesti tahu IPC (ikano power center) sedang renovate.

Dulunya ada pejabat pos di level LG. Tetapi sekarang dah tutup untuk beri laluan kepada kerja-kerja penambahbaikan IPC.

Dahulu pejabat pos di IPC, Mutiara Damansara ni sangat memudahkan urusan Ros. Waktu lunch boleh singgah ke pejabat pos. Tak perlu drive keluar.

Jadinya, Ros dan rakan-rakan peniaga online yang lain kenalah mencari pejabat pos yang lain untuk pos barang.

Selagi boleh, Ros akan order online dan biarkan company yang uruskan proses pembungkusan produk dan pengeposan produk ke customer.

Tetapi ada juga beberapa produk yang out-of-stock kebelakangan ini dan stock ada di tangan Ros. Jadi, Ros perlu pergi juga ke pejabat pos.

Sekarang, lepas kerja Ros bergegas ke pejabat pos di Giant, Kota Damansara jika ada barang untuk dipos.

 

Pejabat pos Kota Damansara beroperasi seperti berikut:

Isnin –  Sabtu : 9:30 pagi – 6:00 petang

Tutup pada hari Sabtu minggu pertama, Ahad dan cuti umum.

 

Mujur ada juga Pos Laju Prepaid EziDrop. Boleh juga drop kat situ jika barang kurang daripada 2kg.

Yang penting, anda dah ada plastik poslaju prepaid bersama consignment note. Malam atau wiken pun masih boleh drop bungkusan.

Kalau drop sebelum pukul 4 dari hari isnin hingga sabtu, penghantaran boleh dilakukan keesokkan hari bekerja.

 

Untuk menggunakan Pos Laju Prepaid EziDrop, ikut je langkah yang tertera di skrin.

Jom Ros kongsikan cara guna EziDrop:

1. Pilih bahasa
2. Scan consignment note
3. Masukkan poskod
4. Sahkan bandar tempat bungkusan perlu dihantar
5. Masukkan bungkusan ke dalam peti dan tutup
6. Ambil resit

Pertama kali guna EziDrop ni, Ros terkial-kial juga ikut arahan. Bila dah selalu guna, eh.. senang nya. Ramai pemilik bisnes online gunakan perkhidmatan ini seperti penjual tudang dan baju.

 

Harapan Ros, semoga poslaju akan letak juga Pos Laju EziDrop ni di Mutiara Damansara.

Mesti ramai yang sokong kan..

Pengalaman Menarik Menyertai Shaklee Cares Event Pada 21hb Mei 2017

Assalamualaikum

Hari ni Ros menyertai lagi Shaklee Cares Event yang diadakan di Sunway Geo Tower. Berbeza dengan dengan program 2 minggu lepas, kali ini ada analisis kulit dan pemeriksaan kesihatan payudara.

Semua aktiviti ini adalah percuma tau. Kalau nak ikutkan analisis kulit tu bernilai RM 80. Tapi semasa program ini, percuma je tau.

Bila buat analisis kulit tu baru tahu keadaan sebenar kulit walaupun pada pandangan mata sendiri ini, kulit Ros tak banyak masalah.

Apa lagi, lepas ni Ros dah tahu dah apa yang perlu dilakukan untuk atasi masalah kulit Ros.

Kalau ada program macam nu lagi, anda patut menyertainya. Best sangat tau. Nanti Ros war-war di sini.

Jadi teruskan membaca blog SirapAnggur.com ni ya. 🙂

Analisis Kulit Percuma Di Shaklee Cares Event 20 dan 21 Mei 2017

Assalamualaikum

Apa aktiviti anda hujung minggu ini?

Kalau anda berada di Subang Jaya dan kawasan sekitarnya, Ros ingin mengajak anda memeriahkan Shaklee Cares Event yang diadakan di Home Office Shaklee yang baru di Subway Geo Tower.

Antara aktiviti yang menarik adalah analisis kulit secara percuma. Kalau kat luar, analisis kulit ni bernilai RM 80. Boleh tahan kan harganya.

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk tahu keadaan kulit muka anda hari ni.

Selain itu, anda juga boleh buat pemeriksaan tulang dan juga pemeriksaan kesihatan payudara.

Boleh rujuk poster berikut.

Nak tahu lanjut, bolehlah hubungi Ros di 019-367 3245.

Cara Nak Jimat Kos Rawatan Perubatan

Assalamualaikum

Kos perubatan saban tahun makin meningkat. Anda boleh refer jadual di bawah untuk anggaran kos tahun 2013 untuk beberapa jenis penyakit kronik.

Itu kos pada tahun 2013. Sekarang dah 2017. Pastinya dah naik.

 

Untuk memastikan tahap kesihatan anda tip top, melaburlah RM 475 untuk sebotol Vivix. Sebotol Vivix tahan sehingga 2 bulan. Hanya sesudu kecil sehari.

Jika anda sudah menghidapi penyakit kronik seperti diabetes, anda boleh tingkatkan tahap kesihatan anda dengan Resveratrol yang ada di dalam Vivix.

Sudah banyak testimoni Resveratrol dalam Vivix membantu mengawal bacaan gula dalam darah pesakit diabetes.

 

Berminat nak dapatkan Vivix?

Hubungi saja Ros di 019-367 3245.

Jom sihatkan diri sendiri dan keluarga dengan produk selamat, semulajadi dan berkesan. 🙂