Rahsia Luka Bersalin Caesar Cepat Sembuh

Assalamualaikum

Sebagai seorang ibu, pengalaman melahirkan anak pasti tidak dapat dilupakan.

Betapa sakitnya menahan kontraksi, hanya ibu-ibu je yang tahu.

Tapi aneh sangat.. Sebaik sahaja bayi lahir, terus hilang kesakitan yang ditanggung sebelum ni.

Betul kan.

Bila tengok bayi yang dikandung telah berada dalam dakapan, syukur Alhamdulillah ke atas nikmat yang Allah bagi.

Walaupun bayi keluar ikut ‘tingkap’, syukur sangat semuanya dipermudahkan.

Bermulalah proses berpantang selepas itu.

Ibu bersalin secara pembedahan memerlukan penjagaan yang teliti untuk memastikan jahitan cepat kering dan sembuh.

Ingin Ros kongsikan satu rahsia agar luka bersalin caesar anda cepat baik.

Jawapannya ada dalam video pendek ini.

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan produk yang sama macam Puan dalam video di atas. 🙂

Persediaan Menghadapi Masa Depan

Assalamualaikum

Pernah anda terfikir umur 60 tahun nanti, anda tengah buat apa?

Tengah main dengan cucu-cucu ke? Berada di rumah sendiri ke? Atau duduk di rumah orang tua? Sibuk melancong ke? Buat umrah tiap-tiap tahun ke?

Mudah-mudahan Ros masih panjang untuk sampai umur masa tu.

Sebenarnya masa berjalan dengan sangat pantas. Rasa macam baru je bersalin anak pertama. Sekarang anak dah masuk tiga.

Nanti anak-anak masuk sekolah, masuk uni, bekerja, berkahwin dan ada anak.

Masa tu nak ke kita bergantung kat anak-anak. Masa tu tak tahu lagi keadaan ekonomi negara macam mana.

Sebagai persediaan menghadapi masa depan, kita sendiri kena stabilkan kewangan untuk menghadapi usia emas nanti. Buat tabung untuk persaraan. Langsaikan hutang secepat mungkin. Beli hartanah. Beli emas dan sebagainya.

Masa muda ni lah nak kena pulun habis-habisan agar senang kehidupan kita nanti. Kalau boleh, cabar diri untuk buat bisnes walaupun masih bekerja. Duit yang banyak bukan untuk jadikan diri kita riak. Tetapi supaya kita dapat bantu lebih ramai orang, dapat keluarkan zakat 4 angka, dapat bersedekah tanpa berkira-kira.

Lagi satu, kita juga perlu menjaga kesihatan supaya nanti kita jadi orang tua yang sihat. Kalau jadi tua dan sakit, diri sendiri dan keluarga juga yang susah. Pilih lah untuk jadi tua yang sihat.

Ros syorkan anda amalkan vitamin dan supplemen tambahan seperti Resveratrol. Yang terbaik adalah Vivix Shaklee. Kandungan Resveratrol dalam Vivix telah terbukti secara klinikal dapat melambatkan proses penuaan.

Sebagai kesimpulan, bekerja lah kita sekuatnya sementara masih muda ini. Usah diabaikan aspek kesihatan. Ambillah supplemen tambahan untuk bekalkan nutrisi kepada tubuh kita agar kita sentiasa cergas dan sihat. Untung keluarkan duit untuk beli vitamin. Ianya pelaburan untuk kesihatan jangka masa panjang.

Akhir sekali, kita tetap akan jadi tua dan kita boleh merendahkan risiko nak kena penyakit kronik seperti diabetes dan strok dengan supplemen Resveratrol. Silap-silap orang tegur anda nampak awet muda lepas amalkan supplemen Resveratrol. 🙂

Kenapa Kita Perlu Ambil Supplemen?

Assalamualaikum

Seperti yang kita tahu, sekarang semuanya pantas. Sampaikan makan pun kita banyak pilih fast food. Drive je kereta ke restoran fast food, order, bayar, gerak lagi dua tiga meter, makanan siap!

Apa nutrisi kita dapat daripada makanan fast-food ni?
Ada nilai nutrisi ke?

Sebab tu, zaman sekarang kita kena top up dengan vitamin dan supplemen tambahan.

Walaupun dah makan makanan yang seimbang, bersenam, kita kena jugalah ambil supplemen untuk tingkatkan sistem imun badan.

Walaupun makan makanan berprotein, ayam-ayam tu ada yang kena suntik. Jadi, kenalah ambil supplemen untuk detoks keluar toksin-toksin tu.

Walaupun makan sayur, nutrien dalam sayur-sayuran kita dah kurang. Tanah kita sekarang dah kurang galian berbanding zaman tok nenek kita.

Banyak sebab sebanyak kenapa kita perlu ambil supplemen tambahan dari sekarang kan.

Jom amalkan supplemen. Pilihan Ros adalah yang selamat dan semulajadi.

Ikhtiar Penyakit Alzheimer’s Dengan Resveratrol

Assalamualaikum

Penyakit Alzheimer’s banyak dialami oleh warga emas. Orang kita panggil penyakit nyanyuk.

Bila seseorang itu nyanyuk, dia sukar mengingati sesuatu. Lupa letak barang kat mana. Lupa tadi nak cari apa.

Penyakit ini dikatakan berpunca daripada penggumpalan protein yang dipanggil beta-amyloid di antara sel-sel saraf dalam otak.

Ini menyebabkan sel-sel tidak dapat berhubung antara satu sama lain.

Otak juga mengalami keradangan akibat plak beta-amyloid ini.

Jika mak ayah anda mengalami penyakit ini, disarankan anda hadiahkan mereka supplemen yang kaya resveratrol seperti Vivix.

Vivix membantu mengurangkan keradangan dengan kandungan resveratrol dalam Vivix 10x ganda berbanding produk resveratrol yang lain.

Bagaimana Nak Perlahankan Proses Penuaan?

Assalamualaikum

Penuaan memang kita tak boleh nak elak. Tapi kita boleh perlahankan proses penuaan. Jadinya, umur 60 lebih nanti, kita masih kuat dan sihat. InsyaAllah.

Orang tua nampak muda dan masih sihat. Syukur. Sel-sel badannya sihat dan mati secara semulajadi.

Orang muda yang dah kena penyakit kronik seperti diabetes, macam mana pula? Sel-sel badannya mengalami penuaan yang tidak sihat akibat radikal bebas, toksin, makanan segera dan sebagainya.

Pernah anda terfikir kenapa kaki pesakit diabetes tu hitam? Itu kerana sel-sel tersebut dah sakit kemudian mati secara abnormal.

Keadaan boleh menjadi teruk bila sel-sel yang tidak sihat dalam badan kita ni bertukar menjadi sel kanser.

Bagaimana nak pulihkan sel-sel rosak dalam badan kita?

Dengan mengamalkan supplemen tambahan yang kaya dengan polifenol iaitu Vivix. Tiada produk lain seumpamanya di dunia ni.

Vivix berupaya membantu pembaikan sel, perlindungan sel, tenaga sel dan prestasi sel yang sangat penting untuk pastikan sel-sel kita sihat.

Ini dah terbukti dalam kajian saintifik oleh barisan saintis , bukan cakap-cakap kosong je tau.

Sebagai kesimpulan ada 4 mekanisme utama vivix iaitu :

1. Pembaikan sel
2. Perlindungan sel
3. Tenaga sel
4. Prestasi sel

Dengan mengamalkan Vivix, sel-sel badan kita akan mengalami penuaan yang sihat. Bila sel-sel badan kita sihat, secara automatiknya kita pun sihat.

Apalagi, jom berVivix.

Siapa dah amalkan Vivix, teruskan makan setiap hari.

Yang belum, cepat-cepat pm Ros.

#tsunamishaklee

Tips Berbisnes Walaupun Ada Kerja Hakiki

Assalamualaikum

Harga barang makin naik. Nak buat macam kan. Yang tu kita tak boleh nak kawal.

Apa yang boleh kita buat adalah tambah pendapatan.

Ye lah kan..

Yang bekerja, gaji cukup makan je.

Yang masih belajar, elaun tak cukup. Tengah bulan kena makan maggi je.

Yang surirumah, walaupun duduk rumah nak juga bantu suami tampung perbelanjaan bulanan.

Tips bagaimana nak buat bisnes walaupun ada kerja hakiki/ sibuk dengan kerja rumah.

1. Buat to-do-list sebelum tido
2. Kurangkan aktiviti yang tidak berfaedah seperti menonton tv/drama, scroll FB, bergosip
3. Pilih bisnes online atau dropship
4. Kurangkan masa tido
5. Buat blog- tulis sekali, boleh promote berkali-kali di FB group

Semua ni perlukan pengorbanan. Yang sanggup berkorban je boleh rasa kemanisan hasil berbisnes di kemudian hari.

Setuju?

Selamatkah Vitamin Yang Anda Makan?

Assalamualaikum

Korang pernah terfikir tak ada company sanggup berhabis ribuan USD buat Landmark Study untuk pastikan produk dia betul-betul berkesan dan selamat?
.
Tak pernah dengar kan. Tapi Shaklee ada buat.
.
Hasil kajian membuktikan pengguna Shaklee lebih sihat dan membongkar yang vitamin lain membahayakan pengguna vitamin tersebut.
.
So, bila orang tanya Ros, Shaklee ni ada kesan sampingan tak.. hari tu kan viral pasal isu x. Ros tak goyah.
.
Bila tunjuk keputusan Landmark Study, terus terdiam.

1473333374808
.
Bukan nak takutkan korang. Ros just nak share yang orang yang makan supplemen lain, kesihatan diorg lagi teruk daripada orang yang tak makan apa-apa supplemen.
.
Kalau tak caya, boleh google sendiri ‘Landmark Study’.
.
Nak tanya Ros sendiri pun boleh. Whatsapp je ke 019-367 3245.
.
#tsunamishaklee