Tips Berbisnes Walaupun Ada Kerja Hakiki

Assalamualaikum

Harga barang makin naik. Nak buat macam kan. Yang tu kita tak boleh nak kawal.

Apa yang boleh kita buat adalah tambah pendapatan.

Ye lah kan..

Yang bekerja, gaji cukup makan je.

Yang masih belajar, elaun tak cukup. Tengah bulan kena makan maggi je.

Yang surirumah, walaupun duduk rumah nak juga bantu suami tampung perbelanjaan bulanan.

Tips bagaimana nak buat bisnes walaupun ada kerja hakiki/ sibuk dengan kerja rumah.

1. Buat to-do-list sebelum tido
2. Kurangkan aktiviti yang tidak berfaedah seperti menonton tv/drama, scroll FB, bergosip
3. Pilih bisnes online atau dropship
4. Kurangkan masa tido
5. Buat blog- tulis sekali, boleh promote berkali-kali di FB group

Semua ni perlukan pengorbanan. Yang sanggup berkorban je boleh rasa kemanisan hasil berbisnes di kemudian hari.

Setuju?

Selamatkah Vitamin Yang Anda Makan?

Assalamualaikum

Korang pernah terfikir tak ada company sanggup berhabis ribuan USD buat Landmark Study untuk pastikan produk dia betul-betul berkesan dan selamat?
.
Tak pernah dengar kan. Tapi Shaklee ada buat.
.
Hasil kajian membuktikan pengguna Shaklee lebih sihat dan membongkar yang vitamin lain membahayakan pengguna vitamin tersebut.
.
So, bila orang tanya Ros, Shaklee ni ada kesan sampingan tak.. hari tu kan viral pasal isu x. Ros tak goyah.
.
Bila tunjuk keputusan Landmark Study, terus terdiam.

1473333374808
.
Bukan nak takutkan korang. Ros just nak share yang orang yang makan supplemen lain, kesihatan diorg lagi teruk daripada orang yang tak makan apa-apa supplemen.
.
Kalau tak caya, boleh google sendiri ‘Landmark Study’.
.
Nak tanya Ros sendiri pun boleh. Whatsapp je ke 019-367 3245.
.
#tsunamishaklee