Kenapa Perlu Detoks Hati Selepas Bertahun-tahun Bergantung Pada Ubat-ubatan?

Assalamualaikum

 

Kenapa perlu detoks hati selepas bertahun-tahun bergantung pada ubat-ubatan seperti painkiller, panadol dan ubat-ubat sapu? Ubat-ubat sintetik yang anda ambil selama ini, semua ini menjadi toksin di dalam hati. Untuk membersihkan hati anda, anda perlu buat detoks hati. Sama juga kepada anda yang suka dengan makanan berperisa, makanan rapu dan makanan segera. Perisa dan pewarna tiruan yang anda makan turut terkumpul di dalam hati.

 

kenapa perlu detoks hati

Tahukah anda, hati kita menyingkirkan toksin dengan cara menumpang toksin dengan benda lain untuk keluar dari hati. Proses ini dinamakan proses Conjugation. Untuk memastikan proses Conjugation berlaku, anda kena makan makanan yang seimbang.

 

Antara makanan yang dicadangkan untuk detoks hati adalah sayur jenis cruciferous. Kumpulan sayuran cruciferous mengandungi glucosinolates yang penting untuk proses conjugation.

 

Contoh sayur cruciferous adalah seperti kubis, bunga kobis, brokoli, kubis brussels dan bak choi. Anda boleh masak sayuran ini atau dimakan mentah. Kalau dibuat jus pun bagus. 🙂

 

Selain daripada itu, anda boleh mengamalkan juga Set Detoks Hati yang terdiri daripada 5 supplement.

 

Supplement Shaklee untuk Detoks Hati:

  • Vivix
  • DTX Complex
  • B-Complex
  • Sustained Release Vitamin C
  • Lecithin

set detoks hati

 

Untuk membersihkan hati atau buat detoks hati, 5 supplement di atas wajib diambil. Harga Set Detoks Hati adalah RM 828.75. Anda boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah.

button order now

Atau hubungi Ros di 019-367 3245. Biar Ros tolong uruskan pembelian anda. 🙂  Setiap pembelian Set Detoks, anda akan diberikan konsultasi eksklusif untuk mendapat kesan yang optimum. Jom sama-sama buat detoks!

signature SA

Kenapa Detoks Usus Sangat Penting?

Assalamualaikum

Ros ada ceritakan detoks ni ada banyak jenis. Salah satunya adalah detoks usus. Kenapa detoks usus sangat penting? Usus adalah tempat di mana zat-zat makanan yang kita makan diserap ke dalam darah. Makanan yang kita makan akan melalui proses pencernaan bermula daripada mulut, esophagus, hati, usus kecil sehinggalah ke usus besar.

 

Sistem pencernaan manusia secara amnya berfungsi untuk mengambil makanan, memecahkannya menjadi molekul-molekul zat nutrisi yang lebih kecil, menyerap zat-zat nutrisi tersebut ke dalam aliran darah dan akhirnya membersihkan tubuh dari sisa pencernaan.

 

Kalau anda makan makanan yang seimbang, tetapi usus tak sihat. Rugi juga sebab nutrisi tidak dapat diserap. Oleh itu, penting untuk memiliki usus yang sihat agar segala nutrisi yang diperlukan oleh badan dapat diserap dengan lebih efisien .

 

Jom tengok rupa usus yang sihat dan yang tak sihat. Yang mana satu keadaan usus anda sekarang? Agak-agaknya la… 😛

usus sihat vs usus tak sihat

 

Apa yang anda perlukan untuk buat detoks usus adalah Set Detoks Usus yang terdiri daripada 3 supplement.

 

Supplement Shaklee untuk Detoks Usus:

 

  • Herblax (120 tablets)
  • Pepermint Ginger Plus ( 90 tablets)
  • Vivix

 

set detoks usus

Fungsi setiap supplement untuk detoks usus anda:

  • Herblax- membantu membersihkan usus dengan mengeluarkan segala kotoran, lendir dan lemak yang melekat di dinding usus melalui proses pembuangan air besar

 

  • Peppermint Ginger Plus-membantu mengeluarkan angin dan gas-gas daripada badan serta melegakan perut

 

  • Vivix- mengandungi antioksidan yang tinggi untuk melindungi sel serta memperbaiki sel-sel yang tidak sihat

 

Kalau anda dah makan makanan yang seimbang.. dah makan supplement macam-macam.. tetapi tetap takde perubahan atau anda masih kerap sakit, kerap demam, anda patut buat detoks usus.

 

Harga Set Detoks Usus adalah RM 572.50 . Anda boleh order sendiri dengan menekan icon di bawah.

button order now

Atau.. Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk bantuan. Ros akan uruskan pembelian anda. Dengan pembelian Set Detoks dari SirapAnggur.com,  anda akan mendapat konsultasi eksklusif agar mendapat hasil yang terbaik.

signature SA

Adakah Saya Terdedah Kepada Logam Berat?

Assalamualaikum

 

Percaya atau tidak, kita semua terdedah kepada logam berat dari persekitaran kita dan juga penggunaan bahan kimia dalam kosmestik seperti gincu, penggunaan plastik, barangan penjagaan diri seperti syampoo dan losyen serta bahan pencuci seperti pencuci pinggan mangkuk, pembersih tandas dan sebagainya. Haa.. banyakkan bahan kimia dalam kehidupan seharian kita.

 

Adakah saya terdedah kepada logam berat

 

Ada banyak lagi sumber logam berat dalam kehidupan kita. Anda boleh rujuk gambar di bawah:

sumber logam berat
Sumber

 

Bagi perokok, anda mendedahkan diri anda sendiri dan orang sekitar dengan bahaya asap rokok. Malah, orang sekitar anda lebih berisiko terkena kanser akibat menghidu asap rokok yang dilepaskan oleh anda!

 

Apabila logam berat masuk ke dalam badan, ia akan melekat di organ dalaman seperti otak, hati dan ginjal. Ia turut merosakkan sistem saraf serta menjejaskan sistem metabolisme kita. Penyakit juga akan berlaku bila sel-sel badan kita rosak. Sel-sel yang tak normal akan berkembang menjadi abnormal yang boleh menyebabkan kanser. Takut kan!

 

Bagaimana untuk mengeluarkan logam berat dari badan anda?

 

Anda mesti melakukan detoks logam untuk mengeluarkan logam berat tersebut.

 

 

Detoks logam dengan pengambilan Supplement:

 

  • Selenium menghalang pengumpulan merkuri dan menyingkirkan merkuri dan arsenic dari badan
  • Vitamin C dan Garlic mengurangkan kadar plumbum
  • Asid Folik merendahkan kadar cadmium dan merkuri
  • ALA membersihkan darah dari logam berat

 

Supplement Shaklee untuk detoks logam

  • Vitamin E
  • Vitamin C
  • Vitalea
  • Omega Guard
  • Garlic Complex
  • B-Complex

 

supplement untuk detoks logam

Untuk penyingkiran optimum logam berat dari badan anda, 6 supplement di atas wajib diambil. Harga Set Detoks logam adalah RM 567.50. Anda boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah.

button order now

Atau hubungi Ros di 019-367 3245. Biar Ros tolong uruskan pembelian anda. 🙂  Setiap pembelian Set Detoks, anda akan diberikan konsultasi eksklusif untuk mendapat kesan yang optimum.

signature SA

Jenis-Jenis Detoks Yang Anda Perlu Tahu

Assalamualaikum

 

Mesti ramai yang pernah dengar tentang detoks kan. Apa yang biasa anda fikir, detoks ni nak buang toksik daripada badan. Sesiapa yang nak kurus, mesti tahu pasal detoks juga. Kadang-kadang tu, dah cuba program diet macam-macam. Tapi tak berkesan juga. Mungkin dalam badan anda ada banyak toksin. Sebab tu, anda sukar nak turunkan berat badan.  Jadi, anda kena singkirkan toksin tu dulu. Baru ikut program diet anda.  Detoks sebenarnya ada banyak cabang. Jom tengok.

 

jenisjenisdetoks

Jenis-jenis Detox:

  • Detoks Parasit
  • Detoks Usus
  • Detoks Logam
  • Detoks Hati
  • Detoks Seluruh Badan

 

 

Detoks Parasit

 

Dalam program detoks parasit, kita akan fokus untuk buang parasit daripada badan. Kalau selalu rasa penat, malas, kurang fokus, kulit rasa macam gatal-gatal, itu sebahagian tanda ada banyak cacing dalam badan kita. Sepanjang anda mengikuti program detoks parasit ni, ada makanan yang dilarang seperti gula putih yang merupakan kegemaran cacing-cacing ni. Masa untuk buat detoks parasit adalah masa mereka aktif iaitu semasa bulan mengambang. Kena ikut timing ni kalau kita betul-betul nak singkirkan parasit daripada badan kita.

 

Detoks Usus

 

Usus  adalah tempat di mana penyerapan zat-zat makanan berlaku. Usus terdiri daripada rerambut halus yang bekerja menyerap zat-zat daripada makanan yang kita makan.

Detoks usus akan membersihkan usus kita agar penyerapan zat berlaku dengan lebih optimum. Kalau ambil supplement tapi tak berkesan. Kena buat detoks usus lah tu.

Baca juga Kenapa Detoks Usus Sangat Penting?

 

Detoks Logam

 

Detoks logam dilakukan untuk menyingkirkan logam berat daripada badan. Tanpa disedari, kita terdedah kepada pencemaran logam. Sebagai contoh: Plumbum daripada cat rumah, system perpaipan dan tahan pertanian. Merkuri daripada makanan laut. Kadmium daripada asap rokok. Kalau anda seorang perokok, lagi banyaklah timbunan logam dalam badan anda.

Baca juga Adakah Saya Terdedah Kepada Logam Berat?

 

Detoks Hati

 

Hati merupakan kelenjar terbesar dalam tubuh manusia dan banyak fungsinya. Antaranya, hati berfungsi untuk meneutralkan racun atau zat-zat asing masuk ke dalam tubuh kita. Jadi, penting untuk melakukan detoks hati untuk memastikan hati kita dapat menjalankan tugasnya dengan cekap.

 

Detoks Seluruh Badan

 

Detoks seluruh badan untuk memastikan anda kekal sihat dan cergas. Dalam program detoks seluruh badan anda perlu mengikuti jadual pemakanan yang disediakan untuk hasil yang maksimum. Detoks ini tak buang parasit dan logam daripada badan. Tetapi lebih kepada pembuang toksin dan diet kurang kalori.

 

Pening tak tahu nak buat detoks yang mana? Jangan risau. Ros sedia membantu.

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk konsultasi detoks mana yang anda perlu lakukan dahulu. Jom sama-sama detoks untuk hidup yang lebih bersemangat dan sihat! 🙂

signature SA

Cara Merawat Buasir Sendiri Agar Tak Kena Operate

Assalamualaikum

 

Beberapa hari lepas Ros dapat panggilan daripada seorang customer yang perlukan supplement untuk merawat buasirnya. Sebelum ini, beliau ada guna ubat lain. Awal-awal ok. Tapi lepas tu beliau rasa gatal yang amat sangat. Bila garu, buasir jadi bertambah teruk. Jadi, beliau mencari alternatif lain. Selain supplement, ada cara merawat buasir sendiri yang ingin Ros kongsikan. Tips ini Ros ada kongsikan dengan ibu baru bersalin di entri Cara Merawat Buasir Selepas Bersalin.

 

cara merawat buasir sendiri

Ros kongsikan semula untuk anda yang ada buasir. Tak kira lelaki ataupun perempuan.

 

Cara Merawat Buasir

 

  • minum air sekurang-kurangnya 3 liter
  • makan oren sunkist atau jus oren diperah sendiri
  • banyakkan berjalan
  • elakkan duduk terlalu lama di dalam tandas
  • makan makanan yang tinggi serat
  • ambil supplement tambahan seperti Vivix dan Omega

 

Bagaimana Vivix dan Omega Berfungsi dalam Merawat Buasir?

 

Vivix– tinggi antioksidan untuk mempercepatkan penyembuhan luka serta meredakan keradangan

Omega– membantu mengurangkan keradangan serta membantu mengecutkan otot yang bengkak

 

Ingin Ros kongsikan satu testimoni pengguna yang tak perlu menjalani pembedahan lagi selepas mengamalkan Vivix dan Omega.

testimoni cara merawat buasir

 

Sebelum ambil Vivix dan Omega, nak duduk pun sakit. Sepatutnya kena operate.

Alhamdulillah.. Selepas amalkan Vivix dan Omega, bahagian yang terkeluar tu masuk semula. Syukur sangat. Tak perlu lagi menjalani pembedahan.

 

Kalau berkesan, pasti anda sanggup bayar daripada menahan sakit yang perit sangat sampai duduk pun tak boleh. Berdiri pun tak selesa. Berjalan lagi lah terasa sakit.

 

Vivix dan Omega berharga RM 611. Anda boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah.

button order now

Atau anda boleh hubungi Ros di 019- 367 3245 untuk order. Ros akan bantu anda sebaik mungkin agar buasir anda sembuh. Cepat! Jangan tunggu sampai melarat.

signature SA

Supplemen Untuk Pesakit Gout Agar Hilang Derita Sakit Seperti Dicucuk Jarum

Assalamualaikum

 

Gout terjadi apabila kandungan asid urik dalam badan terlalu tinggi. Asid urik yang berlebihan akan berkumpul di sendi dan tisu lembut sekitar sendi dan membentuk hablur atau Kristal. Ia menyebabkan sendi terasa seperti dicucuk jarum. Ouch.. Sakitnya. Supplemen untuk pesakit gout yang ingin Ros cadangkan ialah Sirap Anggur atau Vivix yang tinggi dengan Resveratrol.

 

Resveratrol dalam Vivix terbukti dapat menurunkan paras asid urik dalam badan. Kajian di Harvard Universiti mendapati kandungan Resveratrol dalam Muscadine Grape dan Japanese Knotweed sebagai antioksidan yang terbaik untuk merendahkan paras asid urik. Muscadine Grape dan Japanese Knotweed merupakan  bahan utama dalam Vivix.

 

supplement untuk pesakit gout

 

Kesian.. pesakit gout. Ada yang nak berjalan terpaksa memapah di dinding. Jalan pun perlahan je.

 

 

testi supplemen untuk pesakit gout

Perkongsian daripada Puan Zarith Sofia mengenai ayahnya yang menderita gout bertahun-tahun.

Ayah menderita gout berpuluh tahun. Pain killer dan ubat gout peneman setiap hari. Salah makan sikit je, mesti gout datang. Jalan sampai memapah dinding.

Tapi sejak amalkan Vivix satu sudu kecil setiap hari, alhamdulillah takde lagi gout menjengah. Yang bestnya, boleh tinggalkan dah ubat gout dan painkiller yang dah bertahun ambil tu. Dan ayah boleh makan makanan kegemaran semula! Syukur Alhamdulillah.

 

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol ( Twin Pack Vivix ) anda akan mendapat potongan 5%. Jimat kan.. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

Baca juga >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

button order nowHubungi Ros di 019- 367 3245 untuk order. Ros akan bantu dengan cara makan yang eksklusif untuk kesan yang terbaik.

signature SA

Supplement Untuk Pesakit Darah Tinggi

Assalamualaikum

 

Tekanan darah tinggi atau hipertensi adalah keadaan di mana tekanan darah di arteri meningkat. Kalau terus menerus di tahap 140/90 mmHg atau lebih, bahaya dah tu. Cepat-cepat lah ambil langkah turunkan tekanan darah. Kalau bapa mertua Ros, setiap kali balik kenduri mesti akan periksa tekanan darah tinggi beliau. Kalau makan banyak sangat daging atau nasi minyak, boleh menyebabkan tekanan darah beliau naik. Ros nak kongsikan satu supplement untuk pesakit darah tinggi dengan anda.

 

Supplement yang Ros maksudkan adalah Vivix atau sirap anggur daripada Shaklee. Vivix mempunyai kandungan antioksida yang tinggi dan kaya dengan resveratrol. Salah satu bahan utama Vivix iaitu Polygonum Cuspidatum dikatakan boleh menurunkan tekanan darah dan paras kolesterol dalam darah.

 

supplement untuk darah tinggi

 

Anda boleh tengok testimoni Puan Najihah ni. Tekanan darah mak beliau naik sampai 200. Jantung Ros sendiri berdegup kencang baca testimoni ni. 200 tu.. Tinggi sangat!

 

Testimoni:

 

testi supplement untuk darah tinggi

Perkongsian daripada Sis Najihah:

 

Saya ingat lagi.. awal tahun 2013 ni, dapat call daripada kampong. Mak call bagitau darah naik. 200 hoii.. Masa dnegar tu kecut perut. Takut sangat.. Sebab last year, ada sorang customer yang maknya kena strok sebab darah naik over 200. Yang kisah ni nanti kita story lain.

So nak jadikan cerita, saya pun belikan mak sebotol Vivix. Mak siap cakap.. “Boleh-boleh.. lagipun mak dah mimpi baik ni.. Rasa-rasa mak boleh baik minum ubat ko nih”. Hehe.. So masa balik kampong tu, memang sedih giler tengok mak. Terbaring.. Solat pun baring. Makan tak lalu. Nak pergi toilet pun kena papah. Nasib baik ada adik. 🙁 Malam tu juga bagi mak 1 sudu Vivix.

Esok pagi dalam kul 5:30 kitorang dalam bilik ni tersedar sebab denagr bising-bising kat hall.

 

 

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol ( Twin Pack Vivix ) anda akan mendapat potongan 5%. Jimat kan.. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan button ORDER NOW di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

 

Baca juga >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

 

button order now

Jangan tunggu sampai ibubapa anda kena strok. Cepat.. Hubungi Ros di 019 – 367 3245 untuk order. Ros akan bantu dengan cara makan yang eksklusif untuk kesan yang terbaik.

signature SA

Bagaimana Vivix Membantu Menjaga Kesihatan Jantung?

Assalamualaikum

 

Sirap anggur atau Vivix sangat istimewa. Ia mengandungi 4 ramuan botani semulajadi iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Japanese Knotweed dan Polygonum Cuspidatum. Ros ada kongsikan info lanjut mengenai 4 ramuan semulajadi Vivix sebelum ni. Vivix bukan hanya untuk orang yang dah sakit tetapi boleh juga diamalkan oleh orang yang sihat agar kesihatan anda tip top. 🙂 Pepatah juga menyatakan, mencegah lebih baik daripada merawat. Bagaimana Vivix membantu menjaga kesihatan jantung?

 

Vivix merupakan supplement yang tinggi dengan kandungan antioksidan yang berupaya memelihara kesihatan jantung. Selain itu, anda juga mesti amalkan cara elakkan sakit jantung dengan mengamalkan diet yang sihat, berhenti merokok dan sebagainya.

 

Vivix menjaga kesihatan jantung 2

 

Antioksidan dalam Japanese Knotweed mampu mencegah penyakit yang berkaitan jantung. Resveratrol yang terkandung dalam Japanese Knotweed menggalakkan fenomena yang dikenali sebagai “French Paradox”.

 

“French Paradox” merujuk kepada kes penyakit jantung yang sangat rendah di Perancis sedangkan populasi di sana mengambil diet yang sangat tinggi lemak tepu dan mempunyai peratusan perokok yang tinggi. Ini adalah kerana orang Perancis mendapat sumber resveratrol yang tinggi melalui pengambilan wine merah yang banyak. Wine merah dan Japanese Knotweed mengandungi resveratrol yang tinggi yang boleh memberi perlindungan kepada sistem kardiovaskular.

 

Tapi, kita sebagai orang Islam tidak boleh minum minuman beralkohol. Jadi, Vivix adalah pilihan yang ada. Anda tak perlu risau kerana Vivix mendapat pengesahan halal daripada JAKIM.

supplement vivix menjaga kesihatan jantung

 

Tahukah anda, satu sudu Vivix mengandungi jumlah resvetratrol yang sama dengan resvetratrol daripada 100 gelas wine merah? Wow.. Banyakkan..

 

Resveratrol membantu untuk mengurangkan keradangan, mencegah oksidasi daripada LDL atau kolesterol jahat, mengelakkan platlet darah daripada melekat dan membentuk gumpalan /  darah beku yang menyebabkan serangan jantung

 

Harga sebotol Vivix hanya RM 475 sahaja untuk kegunaan 2 bulan. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan button ORDER NOW di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

button order now

Inginkan lebih penjimatan? Ambil terus Twin Pack Vivix.  Baca >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix

 

Dengan pembelian Twin Pack Vivix anda bakal dapat:

  • PERCUMA keahlian Shaklee
  • Diskaun 5% daripada harga asal
  • Cash Bonus pada bulan hadapan
  • PERCUMA penghantaran ke seluruh Malaysia

 

Usah bertangguh lagi. Hubungi Ros di 019- 367 3245 sekarang! Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat semua customer Ros. 🙂

signature SA

Pesakit Strok Boleh Bangun Dan Jalan Selepas Mengamalkan Supplement

Assalamualaikum

 

Serangan strok boleh menyerang sesiapa sahaja termasuk yang tua atau muda. Strok boleh membawa kepada kelumpuhan kekal jika tidak dirawat dengan serta-merta. Di sini ingin Ros cadangkan anda memberikan Vivix kepada pesakit strok. Dengan pengambilan Vivix, ada pesakit yang kena mild strok menunjukkan kesan positif seawal 3 hari. Ada yang ambil masa sedikit berdasarkan tahap strok mereka. Jika konsisten, insyaAllah pesakit strok boleh bangun dan jalan sendiri.

 

Pesakit Strok Boleh Bangun Dan Jalan

Baca juga >> Bagaimana Merawat Pesakit Strok Yang Koma <<

 

Testimoni 1:

testi Pesakit Strok Boleh Bangun Katil Sendiri

 

Perkongsian Sis Nik:

 

Mak Mertua saya kena mild strok hari tu, alhamdulillah dalam 3 hari minum Vivix, dah boleh bangun katil sendiri.

 

Testimoni 2:

testi Pesakit Strok Boleh Jalan Pakai Tongkat

 

Kisah seorang ibu kena strok:

 

Mak saya kena strok 5 Nov lalu.. semalam genap sebulan.. tangan, kaki mak tak boleh gerak.. mak tak berapa boleh cakap.. Alhamdulillah… setelah hampir seminggu lebih mak minum Vivix.. hari ni mak dah boleh jalan pakai tongkat. Kaki pun dah boleh angkat tinggi, tangan dah boleh angkat Cuma tak boleh genggam lagi. Bercakap pun dah semakin ok.. Alhamdulillah.. doa saya sebelum habis cuti sekolah, mak dah boleh jalan Allah tunaikan.. Syukur sangat.. Vivix memang membantu mak.. Alhamdulillah.

 

Testimoni 3:

testi Pesakit Strok Boleh Jalan Sendiri

Satu lagi perkongsian ibu yang kena strok.

 

Alhamdulillah.. Arina ma kesayangan dah boleh jalan sendiri. Baru 7 hari mengambil Vivix dari Shaklee.

Pada 9hb Oct 2012 ma diserang strok. Seluruh anggota badan sebelah kiri kaku tak boleh gerak. Sedih teramat sangat dan tak tahu apa nak buat. Kesian ma.. Thank you Jiha kerana memperkenalkan Vivix kepada saya.

Hari pertama minum sesudu Vivix, jari tangan ma dah boleh gerak, hari kedua kaki ma boleh gerak dan harini ma dah boleh bangun dan berjalan sendiri.

Ya Allah syukur kehadratMu.

 

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Betapa bersyukurnya anak kepada ibu-ibu ini. Alhamdulillah.. ikhtiar dengan Vivix menjadi. Apa tunggu lagi? Hubungi Ros sekarang untuk bantu ibu atau bapa anda yang kena strok. Sanggupkah anda tengok mereka lumpuh sebelah badan?

 

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol ( Twin Pack Vivix ) anda akan mendapat potongan 5%. Jimat kan.. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

Baca juga >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

button order nowHubungi Ros di 019- 367 3245 untuk order. Ros akan bantu dengan cara makan yang eksklusif untuk kesan yang terbaik.

signature SA

Darah Beku Dan Sakit Kepala Pesakit Strok Dah Tiada

Assalamualaikum

 

Penyakit strok terdapat 2 jenis iaitu Strok Iskemia dan Strok Haemoragik. Strok Iskemia berlaku apabila saluran darah di otak tersumbat akibat darah beku. Strok Haemoragik pula adalah strok yang disebabkan oleh saluran darah di otak lemah atau pecah sehingga berlaku pendarahan di dalam otak. Kedua-duanya menyebabkan bekalan oksigen ke otak terputus. Jika sel-sel di otak tidak menerima bekalan oksigen secukupnya, sel-sel tersebut boleh rosak atau mati.

 

Dalam kes yang teruk, pesakit strok hanya terlantar di katil hospital. Sebelah badan lumpuh dan tidak boleh bercakap. Baca << Cara Merawat Pesakit Strok Yang Koma >> .

 

Kalau yang ada darah beku, anda boleh ikhtiarkan untuk memulihkan pesakit strok dengan supplement Vivix. Antara kelebihan Vivix dalam membantu pesakit strok kembali pulih adalah:

  • mencairkan darah beku
  • membantu membuang kolesterol jahat
  • memulihkan sel dan otot jantung
  • mencegah keradangan
  • meningkatkan kesihatan jantung

darah beku dan sakit kepala pesakit strok dah tiada

Ros ingin kongsikan satu testimoni darah beku dan sakit kepala pesakit strok hilang selepas mengamalkan Vivix.

 

Testimoni:

testi darah beku dan sakit kepala pesakit strok

 

Perkongsian Asnie FaisIzzull- Testimoni abah beliau sendiri

Alhamdulillah.. Dengan izin Allah dan usaha Vivix Shaklee telah membuat abah sihat kembali.. suatu masa dulu abah ada darah beku di kepala, kena serangan strok, sakit kepala yang melampau.. bila kena serangan sakit kepala tu, semua orang tak kan boleh tido.. sebab abah akan meracau-racau… angina dalam badan.. sakit pinggang, pinggul.. (ni sebab badan abah yang besar)..

Belum pun habis sebotol Vivix dah Nampak kesan penyembuhannya.. baru-baru ni abah kena serangan sakit kepala melampau lagi.. 2-3 malam meracau tak boleh tido, sebab dah kehabisan Vivix (sebab mahal.. kesian abah).. semalam Vivix abah sampai (botol kedua) dan minum.. Alhamdulillah, malam tadi abah boleh berbual dan bergurau macam biasa… sakit kepala dah tiada.

Syukur padaMu Ya Allah

 

Jika ayah anda mengalami strok seperti abah Sis Asnie, hadiahkan lah mereka Vivix. Pasti anda tak sanggup melihat ayah anda sendiri meracau-racau menahan sakit kepala yang teramat sangat. 🙁 Kalau lah boleh ditukarkan tempat, pasti kita sebagai anak sanggup ganti. Mereka dah banyak berkorban membesarkan kita.. Sanggup tak makan asalkan kita kenyang.. Sanggup tak beli baju baru asalkan kita dapat baju kesukaan kita.. Banyak sebenarnya yang ayah kita lakukan demi nak menggembirakan kita masa kita kecil dahulu.. Sedih pulak tiba-tiba.

 

Ini lah masanya untuk anda ikhtiarkan agar mereka kembali sihat. Vivix antara ikhtiar yang anda boleh cuba.

 

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol ( Twin Pack Vivix ) anda akan mendapat potongan 5%. Jimat kan.. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

Baca juga >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

button order nowHubungi Ros di 019- 367 3245 untuk order. Ros akan bantu dengan cara makan yang eksklusif untuk kesan yang terbaik.

signature SA