Bagaimana Nak Menjaga Telomeres Daripada Memendek?

Assalamualaikum

 

Semalam Ros ada ceritakan pasal telomeres.
Betapa pentingnya menjaga telomeres kita daripada memendek dan rosak akibat faktor sekeliling seperti pencemaran, pemakanan dan gaya hidup.
Vivix merupakan satu-satunya supplemen yang mampu memperbaiki kerosakan sel-sel badan kita daripada peringkat DNA lagi.


Bila sel-sel badan kita sihat, risiko terkena penyakit kronik semakin rendah.


Kalau nak bandingkan kos perubatan dengan harga sebotol Vivix, harga Vivix amat berbaloi. Dengan RM 12k, anda dapat berbotol-botol Vivix tau.

 


Sempena promosi Vivix beli 6 percuma 1, anda boleh lindungi diri anda, pasangan, mak ayah dan mertua daripada penyakit kronik seperti kanser, diabetes, darah tinggi, gout dan sebagainya.


Hubungi Ros di 019-367 3245 sekarang juga untuk dapatkan harga menarik.

Jagalah Telomere Anda Kalau Nak Awet Muda Selalu

Assalamualaikum

 

Apa itu Telomere?

Telomere adalah penutup di hujung kromosom kita.

telomeres

 

Untuk memudahkan korang faham, bayangkan telomere macam penutup plastik di hujung tali kasut.

 

Fungsi penutup plastik tersebut adalah untuk melindungi tali kasut tersebut agar senang nak dimasukkan ke dalam lubang tali kasut.

 

Bila penutup plastik ni semakin haus atau memendek, agak sukar korang nak masukkan tali kasut ke dalam lubangnya. Betul? Bila dah lama korang cuba masukkan, tapi tak masuk-masuk juga, maka terpaksalah korang tukar tali kasut yang baru.

 

Bayangkan juga kasut baru dengan penutup plastik di hujung tali kasut yang masih panjang dengan kasut lama dengan hujung tali kasut yang pecah-pecah.

 

Mana satu pilihan korang?
Pastinya korang nak keadaan seperti kasut baru tu kan.

 

Ok, sekarang Ros cerita pasal telomere pula.

 

Telomere ni tidak boleh diganti baru. Bila dah pendek, tak boleh nak dipanjangkan balik.

 

Apa akan terjadi bila telomere pendek?

 

Bila telomere semakin memendek, kita akan terdedah kepada banyak penyakit kronik seperti kanser dan juga penuaan serta kematian.

(Dalam kes kasut lama tadi, hayat kasut tu pun dah tak lama.)

 

faktor-faktor-penuaan

 

Telomere memang akan memendek sejajar dengan usia kita. Tapi kita boleh melambatkan proses pemendekan tersebut dengan mengamalkan Vivix Shaklee.

 

Satu kajian telah dibuat ke atas pengguna Vivix yang mengambilnya setiap hari selama 5 tahun. Hasil kajian menunjukkan telomeres mereka 40% lebih rendah kadar pemendekkannya. Umpama mereka yang berumur 40 tahun.

 

Sebab tu pengamal Vivix kelihatan awet muda.

 

Jadi, jagalah telomere korang elok-elok. Amalkan Vivix setiap hari.

Sembuhkan Luka Akibat Diabetes Atau Kencing Manis

Assalamualaikum

 

Boleh anda bayangkan betapa sakitnya bila jari anda terluka akibat terpotong pisau? Menitis air mata menahan sakit kan. Bayangkan pula bila ibu ayah anda ada luka di kaki.. Tentu tidak sanggup anda melihat luka tersebut.

 

Makin hari, makin besar pula luka tersebut. Sampai boleh nampak isi kaki tersebut.

 

luka-akibat-diabetes

 

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Ibu ayah anda mungkin tak tunjukkan kesakitan yang mereka rasai di hadapan anda. Tapi ketahuilah, mereka ingin kembali sembuh seperti sedia kala.

 

Ingin pergi solat berjemaah di masjid. Ingin pergi ke kebun melihat tanaman dan pokok buah-buahan yang mereka tanam dengan tangan sendiri.

 

Sebagai anak yang kasihkan ibu bapanya, Ros pasti anda sanggup lakukan apa sahaja demi kesihatan ibu ayah.

 

Ramai yang dah cuba supplement Vivix Shaklee untuk sembuhkan luka akibat diabetes atau kencing manis ni.

 

Baca juga >> Penjagaan Kaki Untuk Pesakit Diabetes <<

 

Vivix Shaklee merupakan sirap anggur yang tinggi dengan antioksidan yang membantu melindungi sel-sel badan dari kerosakan. Ianya satu-satunya supplemen yang mampu menembusi DNA manusia.

 

Ros kongsikan satu testimoni daripada Puan Nur Nitra.

 

sembuhkan-luka-akibat-diabetes-kencing-manis

 

Vivix & Luka Akibat Kencing Manis

 

Alhamdulillah..

 

Bila kita dapat bantu orang lain, sama menjadi semakin sihat atau dari sudut material, kepuasannya tak tergambar.

 

Hari ni saya nak share kegembiraan seorang anak. Ayahnya alami luka di kaki. Disebabkan ayahnya seorang pesakit kencing manis, sudah tentulah luka tersebut boleh menjadi semakin teruk.

 

Bermula awal tahun, lukanya kecil sahaja. Tapi lama kelamaan lukanya menjadi semakin besar sehingga menampakkan daging dan tulang kaki.

 

Kerana kasihkan bapa, anaknya menghubungi saya dan bertanyakan produk Shaklee apa yang bagus untuk ayahnya.

 

Alhamdulillah.. walaupun alami healing crisis, ayahnya tetap sabar dan konsisten dengan Shaklee. Daripada hanya mampu terbaring, ayahnya mula menjadi semakin segar dan bertenaga.

 

Membaca al-Quran selepas solat subuh bukan lagi perkara yang berat sejak sakit. Malah sekarang mampu turun ke kebun!

 

Saya sendiri yang ikuti perjalanan #ShakleeEffect ayahnya tersentuh hati.

 

Alhamdulillah.. dengan izin Allah, luka tersebut sembuh.

 

Sebotol Vivix berharga RM 475 sahaja untuk kegunaan sehingga 2 bulan. Sakit itu lebih mahal daripada harga Vivix.

 

Inginkan lebih penjimatan? Dapatkan terus Twin Pack Vivix. Anda layak mendapat:

  • keahlian percuma
  • penghantaran percuma
  • cash bonus pada bulan hadapan

 

Segeralah hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan Vivix sebagai hadiah untuk ibu ayah anda yang disayangi. Usah tunggu sampai kaki yang luka tu terpaksa dipotong.

 

signature SA

Makan Vitamin Penyebab Dapat Penyakit Kronik?

Assalamualaikum

Pernahkah anda terfikir vitamin yang anda makan tu sebenarnya penyebab anda menghidap sakit kronik seperti diabetes, sakit buah pinggang, sakit jantung dan sebagainya?

makan-vitamin-penyebab-penyakit

Adakah semua vitamin sama je?

Awal-awal dulu Ros fikir macam tu juga. Rupa-rupanya tak sama.

Ada yang semulajadi, ada yang sintetik.

Ada yang berkesan untuk satu tujuan tertentu. Tapi bila makan vitamin atau supplemen, ada organ lain yang terjejas tanpa anda sedari.

 

Ros bagi satu contoh supaya anda lebih faham.

 

Anda makan vitamin untuk cantik. Supplemen untuk kecantikan kulit.

Masa anda makan tu, kecantikan luaran anda memang cantiklah. Kulit licin, flawless tanpa sebutir jerawat pun.

Tapi selepas bertahun-tahun mengamalkan supplement tersebut, tiba-tiba anda jatuh sakit.

Hasil pemeriksaan doktor, rupanya buah pinggang anda rosak akibat terlalu lama mengambil produk tersebut.

 

Ngerikan kalau doktor khabarkan berita ini kepada anda. Organ dalaman anda dah rosak teruk.

Sebab tu kena hati-hati dengan produk yang diambil.

 

Ros nak kongsikan dengan anda satu kajian yang membuka mata Ros tentang bahayanya ambil produk sebarangan.

 

Kalau tengok jadual di bawah ni, orang yang TAK MAKAN APA-APA SUPPLEMEN, peratusan kena penyakit kronik seperti diabetes, serangan jantung, strok dan sakit jantung lebih rendah daripada orang yang makan supplemen lain selain Shaklee.

 

landmark-study-risiko-makan-vitamin

Tapi kalau nak tahap kesihatan anda lagi baik, makanlah supplement Shaklee. ūüôā

 

Kajian Landmark Study ni dibuat ke atas pengamal vitamin Shaklee yang dah makan Shaklee 20-30 tahun. Bukan yang baru makan 4-5 tahun.

 

So, memang menunjukkan kesan jangka masa panjang ambil supplemen. Bukan short term. Lagipun penyakit berbahaya bukan berlaku dalam 4 hingga 5 tahun. Semuanya hasil pemakanan dan gaya hidup kita bertahun-tahun sebelum tu.

 

Bertukar jenama, boleh mengubah hidup anda.

Nak bertukar ke vitamin Shaklee? Masih belum terlambat.

Anda boleh ikhtiarkan rawat diabetes dengan petua di entri >> Petua Hilangkan Diabetes <<

Whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee.

signature SA

Alhamdulillah.. Bacaan Gula Dah Normal

Assalamualaikum

 

Dah puas mencuba pelbagai jenis rawatan untuk menurunkan bacaan gula anda?

 

Anda boleh cuba tips merawat diabetes yang Ros kongsikan di entri >> Cara Menurunkan Gula Di Dalam Darah <<.

 

Empat tips tersebut pun dah cuba tapi bacaan tetap tinggi? Apa kata anda teruskan dengan tips ke-5 iaitu mengamalkan supplement tambahan yang kaya dengan Resveratrol.

 

Di entri ini, Ros kongsikan tiga lagi testimoni pesakit diabetes yang mengamalkan supplement tambahan tinggi antioksidan ini. Supplement yang dimaksudkan adalah Vivix Shaklee.

bacaan-gula-normal

Anda boleh baca bagaimana Vivix membantu mengawal paras gula dalam darah di entri >> Petua Merawat Diabetes <<.

 

Jom tengok testimoni pertama.

 

Testimoni 1:

 

buku-checkup-diabetes

Salam semua.

Hari ni saya nak share testimoni merawat diabetes dengan Vivix oleh ayah saya sendiri.

Terbukti Vivix mampu membantu masalah diabetes.

Ni buku checkup abah saya.

Abah saya ni makan memang takde pantang. Kadang-kadang sehari tu sampai 3x bancuh kopi. Makan nasi memang berpinggan-pinggan. Ni semua memang musuh utama kencing manis la kan.

Hari tu bila sedar kaki dia dari sehari ke sehari makin bertukar color jadi hitam, plus ujian diabetes tak pernah bawah 10, doktor pun dah suruh suruh inject insulin setiap hari, baru la menggelabah nak cari alternatif lain.

Saya pun cadangkan Vivix.

Sekarang Vivix yang abah minum belum habis sebotol. Tapi report kesihatan abah memang memeranjatkan.

Dalam 4x ujian darah dibuat dalam sehari, cuma sekali je yang lebih 10.

Itupun sebab lunch dia makan nasi berpinggan-pinggan macam biasa.

Alhamdulillah.

 

Testimoni 2:

 

Ini kisah ayah Puan Anisah yang dah 20 tahun menderita diabetes.

bacaan-gula-kembali-normal

Ayah saya adalah penghidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berada stage 4 dan perlu melakukan dialisis.

Selepas consume Vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor ragu-ragu nak buat conclusion yang ayah bebas diabetes. Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normal tanpa masalah diabetes.

Alhamdulillah.

 

Testimoni 3:

 

bacaan-gula-makin-turun

 

Testimoni penghidap diabetes selepas seminggu mengamalkan minum Vivix Shaklee.

Alhamdulillah bacaan glukos makin turun hampir pada paras normal.

 

Kalau anda penghidap diabetes, ikhtiarkan dengan Vivix Shaklee. Mana tahu asbab Vivix, bacaan gula anda kembali normal.

 

Sebotol Vivix berharga RM 475. Ianya tahan sebulan hingga ke dua bulan bergantung kepada cara makan yang diberi.

 

Dapatkan lebih penjimatan bila anda mendapatkan Twin Pack Vivix sekarang juga. Anda berhak mendapat:

  • Keahlian percuma berharga RM 69
  • Penghantaran percuma berharga RM 11
  • Cash back RM 38 pada bulan hadapan

 

Jangan sampai kaki anda tak sempat diselamatkan bila dah kena potong.

Segera hubungi Ros di 019-367 3245.

signature SA

Keluarga Ada Sejarah Diabetes?

Assalamualaikum

 

Landmark Study banyak membuka mata Ros.
Rupanya mana boleh makan sebarang supplemen.

Sebab supplemen menentukan samada penyakit anda bertambah baik atau makin teruk.

Hasil kajian Landmark Study, orang yang makan supplemen brand lain, bacaan gula lagi tinggi daripada orang yang tak makan apa-apa supplemen.

Betul. Anda boleh google pasal Landmark Study sendiri kalau tak percaya.
img_20160918_223859
Paling senang whatsapp Ros lah 019-367 3245.

Sebab tu Ros pilih Shaklee. ‚ô°‚ô°‚ô°
Pengguna Shaklee paling rendah risiko diserang penyakit.

signature SA

Petua Hilangkan Diabetes Yang Anda Boleh Ikhtiarkan Untuk Bantu Orang Tersayang

Assalamualaikum

Ros kongsikan dengan anda apa maksud bacaan gula yang anda perolehi:

  • normal / tiada diabetes¬†¬†¬†¬† 3.9 ‚Äď 5.5 mmol/L
  • berisiko dapat diabetes¬†¬†¬†¬† 5.6 ‚Äď 6.9 mmol/L
  • menghidap diabetes¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† > 7.0 mmol/L

 

petua-hilangkan-diabetes

Ros nak kongsikan satu petua untuk diabetes yang anda perlu ikhtiarkan iaitu ambil supplement yang tinggi dengan Resveratrol.

 

Boleh tengok sendiri testimoni pengambilan supplement yang tinggi dengan Resveratrol iaitu Vivix Shaklee untuk merawat diabetes.

testimoni-petua-hilangkan-diabetes_ros

Jom baca perkongsian Puan Miza:

Assalamualaikum.

Miza nak share result check up tok (nenek) miza sendiri yang ada diabetes atau kencing manis. Boleh bandingkan result antara 2 tahun ni.

Tok mula ambil Vivix pada Februari 2016. Sekarang dah masuk botol yang ke-3.

Alhamdulillah, paras gula dah tak tinggi. Yang terbaru 4.9. Tekanan darah pun dah stabil.

Check up pada 26 Mei 2016, doctor ada bagi tau yang buah pinggang tok mungkin ada masalah.

Check up yang terbaru pada 24 Ogos 2016, doctor maklumkan buah pinggang tok dah ok. Tak ada masalah lagi.

Alhamdulillah, bersyukur sangat.

 

Anda boleh tengok sendiri keputusan nenek Puan Miza di bawah:

testimoni-kencing-manis

 

Asbab Vivix, bacaan gula nenek Puan Miza kembali normal. Orang yang anda sayangi pun boleh. Masih belum terlambat selagi kita terus berikhtiar. InsyaAllah.

 

Kita juga harus jaga kesihatan diri sendiri agar tak kena diabetes. Pastikan anda tahu apa makanan yang perlu dielakkan supaya tak kena diabetes.

 

Sebenarnya, ramai yang berjaya bantu orang yang mereka sayangi kembali sihat. Baca ni.. >>Kerana Vivix, Anak Menangis <<

 

Selain Vivix, ada juga petua merawat diabetes yang lain seperti mengawal pengambilan karbohidrat, bersenam dan lain-lain. Boleh baca entri Ros sebelum ini. >> Cara Menurunkan Baca Gula Dalam Darah <<

 

Bagaimana Vivix dapat membantu mengawal kadar gula dalam darah?

 

  • memperlahankan Sindrom Resistansi Insulin
  • mengawal kepekatan glukosa dalam darah
  • mencegah pembentukan protein AGE

 

Harga sebotol Vivix adalah RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada bagaimana Pengedar Shaklee anda beri cara makan Vivix).

 

Untuk lebih penjimatan, dapatkan 2 botol Vivix sekarang. Anda layak mendapat keahlian PERCUMA.

 

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order atau klik je button ORDER NOW di bawah.

button order now

Lepas order, jangan lupa untuk contact Ros. Ros akan berikan cara makan eksklusif untuk turunkan bacaan gula.

 

Semoga dengan pengambilan Vivix, bacaan gula kembali normal.¬†Aminnn¬†ūüôā

signature SA

Selamatkah Vitamin Yang Anda Makan?

Assalamualaikum

Korang pernah terfikir tak ada company sanggup berhabis ribuan USD buat Landmark Study untuk pastikan produk dia betul-betul berkesan dan selamat?
.
Tak pernah dengar kan. Tapi Shaklee ada buat.
.
Hasil kajian membuktikan pengguna Shaklee lebih sihat dan membongkar yang vitamin lain membahayakan pengguna vitamin tersebut.
.
So, bila orang tanya Ros, Shaklee ni ada kesan sampingan tak.. hari tu kan viral pasal isu x. Ros tak goyah.
.
Bila tunjuk keputusan Landmark Study, terus terdiam.

1473333374808
.
Bukan nak takutkan korang. Ros just nak share yang orang yang makan supplemen lain, kesihatan diorg lagi teruk daripada orang yang tak makan apa-apa supplemen.
.
Kalau tak caya, boleh google sendiri ‘Landmark Study’.
.
Nak tanya Ros sendiri pun boleh. Whatsapp je ke 019-367 3245.
.
#tsunamishaklee

Keputusan Landmark Study

Assalamualaikum

 

 

Kalau tengok bar graf kat bawah ni..
– warna biru adalah kumpulan yang tidak mengamalkan sebarang supplemen
– warna merah adalah pengamal supplemen brand lain
– warna hijau adalah pengamal supplemen Shaklee

 

keputusan landmark study

 

Apa yang dapat disimpulkan berdasarkan graf tersebut?

 

1. Makan supplemen apa-apa brand pun sama je?
-> tidak, Landmark study ni membuktikan sebaliknya. Tahap kesihatan pengamal Shaklee dan pengamal supplemen brand lain sangat berbeza

 

2. Tak makan supplemen tapi jaga pemakanan makan ikut piramid makanan pun ok je?
-> tidak, Landmark study menunjukkan kita perlu ambil supplemen untuk pastikan tahap kesihatan kita di tahap yang baik.

 

3. Shaklee tak bagus?
-> anda boleh tengok sendiri keputusan Landmark study.

 

Nak baca lebih lanjut, boleh pergi ke www.landmarkstudy.com

signature SA

Kenapa Shaklee Berani Buat Landmark Study?

Assalamualaikum

 

Apakah maksud Landmark Study?

 

Landmark Study adalah kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang.

 

Tak semua syarikat supplemen berani buat Landmark Study ni? Ye lah. Kantoi pula nanti kalau hasil kajian tak memberansangkan. Dah tu semua keputasan hasil kajian akan diterbitkan untuk tatapan umum.

 

Lain pula dengan CEO Shaklee, Mr Roger Barnett.

 

Beraninya Shaklee buat Landmark Study
==========
.
CEO Shaklee, Mr Roger Barnett masa dia beli Shaklee memang dia tahu Shaklee ni bagus, Shaklee ni terbaik.
.
Tapi dia nakkan data dan bukti saintifik. Bukan testimonial pengguna Shaklee semata-mata.
.
Lalu Dr Gladys Block cadangkan buat Landmark study di mana ada 3 kumpulan yang dikaji iaitu:
1. Orang yang tak amalkan sebarang supplement
2. Orang yang amalkan supplement brand lain
3. Orang yang amalkan supplement Shaklee.

 

FB_IMG_1471754598510
.
Nak bagitau korang ni.. Dr Gladys ada kuasa sepenuhnya ke atas hasil kajian ni. Maksudnya, apa-apa keputusan baik atau buruk akan diterbitkan. Cth: kalau dia dapat keputusan produk Shaklee ni tak bagus, keputusan akan diterbitkan juga. Tak boleh sembunyi-sembunyi.
.
Berani Shaklee kan..
.
Dah tu lepas kajian tu, pihak ketiga review pula hasil kajian Dr Gladys tu untuk memastikan takde unsur-unsur penipuan. Ini bertujuan untuk memastikan hasil kajian tu betul-betul tepat.
.
Bukan calang-calang orang yang berani buat Landmark study ni. Setakat ni Shaklee je berani buat.
.
Esok Ros share keputusan kajian ni k.
signature SA