Whitehead Dari Zaman Sekolah Dah Hilang

Assalamualaikum

Muka anda ada whitehead dan blackhead? Kalau tengok cermin, mesti geram tengok whitehead dan blackhead tu kan.

Dulu masa Ros studies, Ros ada cermin 2 muka. Satu yang cermin muka biasa. Satu lagi yang jenis macam kanta pembesar. Whitehead dan blackhead pun boleh nampak. 😉

Tiba hujung minggu, mesti pakai Biore Pore Strip. Setiap kali peel dari kanan ke kiri, wah.. Puas hati tengok whitehead melekat di situ.

Licin je hidung.

Sekarang ni, boleh je guna Makeup Action Remover. Whitehead dan blackhead pun boleh hilang.

Ros kongsikan pengalaman Puan Byte guna Makeup Action Remover ni. Whitehead beliau yang degil dari zaman sekolah dulu pun boleh hilang.

Jom tengok perkongsian beliau:

 

Bestkan..

Nenek Ini Tidak Perlu Jalani Pembedahan Katarak Selepas Buat Ini

Assalamualaikum

Masalah katarak kerap dialami oleh warga emas disebabkan faktor usia. Katarak terjadi apabila terdapat penggumpulan protein pada kanta mata menyebabkan penglihatan semakin kabur.

Untuk mengatasi masalah ini, doktor akan mencadangkan untuk melakukan pembedahan.

Terpulang kepada pesakit samada untuk menjalani pembedahan atau tidak.

Ada baiknya anda menjalani pembedahan dengan segera jika anda masih muda kerana anda perlu bekerja untuk menyara keluarga.

Lain pula bagi seorang nenek ini, Sabariah namanya. Beliau tidak perlu bekerja keras mencari rezeki lagi. kehidupan beliau lebih relax..

Akan tetapi,beliau tetap berikhtiar untuk pulihkan masalah katarak yang beliau alami.

Jom Ros kongsikan kisah nenek Sabariah yang dijadualkan untuk menjalani pembedahan katarak yang kedua sebulan selepas pembedahan yang pertama, tetapi tak jadi.

 

DAH TAK PERLU PEMBEDAHAN KATARAK SELEPAS AMALKAN MEGADOSE VIVIX DAN CAROTOMAX

.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
.

Saya Sabariah Binti Abdul Rahman, berusia 74 tahun. Saya baru menjalani pembedahan katarak mata kanan pada 8 Disember 2016 yang lalu. Pembedahan mata kiri pula dijadualkan pada 9 Januari 2017.
.

Selepas pembedahan pertama, saya mengambil Vivix dan Carotomax secara megadose bagi tujuan pemulihan. Namun kesan lain yang saya dapat selepas pengambilan secara megadose itu, saya tidak lagi perlu menjalani pembedahan untuk mata kiri kerana didapati mata semakin sihat.
.

Lebih menggembirakan, selepas sebulan dibedah, sewaktu pemeriksaan susulan di Pusat Katarak MAIWP, didapati power kedua-dua mata saya semakin menurun dengan banyak.

 


.

Alhamdulillah, saya kini masih dalam proses pemulihan disebabkan faktor umur yang semakin meningkat. Saya juga masih meneruskan pengambilan suplemen lain untuk kesihatan yang lebih optimum.
.

Kalau nak cuba turunkan power mata anda, tak salah mencuba sesuatu yang baik dan mempunyai kajian seperti di Shaklee.
.

Kredit to: Supermom Shaklee Story

 

Syukur.. Alhamdulillah. Penglihatan Nenek Sabariah semakin baik.

Jika anda juga ingin mencuba Vivix dan Carotomax, segera hubungi Ros di 019-367 3245.

Kisah Puan Ain Yang Mengalami Keracunan Merkuri

Assalamualaikum

Lambakan produk kecantikan yang mengandungi merkuri membahayakan kesihatan pengguna produk tersebut. Antara bahaya yang menanti mereka yang terdedah terlalu lama kepada logam berat ini adalah kerosakan organ dalaman, kerosakan kulit dan lebih membahayakan lagi jika anda mengandung.

 

Jom ikuti kisah Puan Ain yang disahkan oleh doktor mengalami keracunan merkuri. Apa derita yang beliau terpaksa lalui dan bagaimana beliau memulihkan diri dari keracunan merkuri.

 

AIN KADEL [MERANA KERACUNAN MERKURI HINGGA HAMPIR MERAGUT NYAWA]

 

Kisah saya bermula pada penghujung tahun 2014. Waktu itu saya masih dalam peringkat awal pemulihan dari keracunan merkuri akibat salah memilih produk kosmetik dan supplemen.

Waktu itu (Oct 2014), walaupun internal organ (hati dan buah pinggang) saya survive dengan asbab ubatan hospital. Tetapi, tubuh badan saya sangat sakit dan kekeringan nutrisi yang teruk. Yang dapat di lihat dari luaran ialah kerosakan kulit, kuku dan rambut saya.

Kulit saya sangat kering, bersisik dan juga mempunyai ‘chicken skin’. Eczema naik di setiap pelipat tubuh. Gatalnya, hanya Allah atau siapa yang pernah kena sahaja yang tahu. Kuku di jari kiri dan kanan pula terbelah dua dan patah-patah. Kuku kering sangat dan kusam warnanya. Tidak sihat langsung. *Tubuh badan sentiasa di dalam kesakitan.*

Rambut saya pula sangat kering. Umpama rumput yang sedang mati setelah di sembur racun rumput. Warna rambut menjadi perang yang tidak sihat. Pegang dengan jari pun, boleh luruh sendiri dan patah-patah. Bayangkanlah betapa merananya saya.

Itu belum masuk lagi penderitaan lain yang saya hadapi. Antaranya…. – Bacaan kencing manis saya sentiasa tinggi. *Bacaan tertinggi saya selepas makan ialah 35pt dan bacaan terendah saya waktu pagi ialah 14pt.* – Gastrik dan pedih ulu hati yang kronik. – Hampir mengalami stroke di sebelah kiri badan (menurut doktor). – Cakap yang tergagap-gagap dek kerana nerve system yang terganggu.

Ya. Kondisi badan saya waktu itu sama seperti orang yang menjalani kemoterapi malah lebih teruk lagi. Jadi pada waktu itu saya bertanya kawan-kawan saya, supplemen apa yang boleh dipercayai selamat, semulajadi dan mohon ada orang yang boleh membantu saya makan supplemen dengan cara yang betul. Saya tak mahu orang hanya menjual tanpa menerangkan pada saya khasiat sesuatu supplement itu.

Alhamdulillah. Doa saya dimakbulkan oleh Allah. Seorang kawan saya menerangkan product Shaklee kepada saya. Selepas itu saya pun cari juga sendiri info berkenaan Landmark Study Shaklee untuk memuaskan hati sendiri.

 

Setelah yakin, maka saya pun belilah Vitamin C dan juga Vitamin E sebagai permulaan penjagaan kulit dan kesihatan saya. . Ini adalah budget yang termurah selain dari target pertama saya iaitu Vivix. Masa ni, belum mampu nak beli Vivix walau hebat sangat testimoni Vivix yang saya baca. Waktu ini budget saya ketat kerana bill-bill hospital yang perlu ditanggung. Sedih.

Selepas habis 2 botol Vitamin C dan E, saya dapat lihat kulit saya yang semakin sihat. Kuku saya yang semakin pulih dan tidak patah. Rambut saya juga nampak perubahan semakin kuat, kembali hitam dan bersinar.

Oleh kerana bertambah yakin dengan result yang ada pada diri sendiri. Maka, saya terus mohon menjadi ahli Shaklee kerana nak jimat dari beli harga runcit. Saya terus makan Vit C dan E dari tahun 2014 hinggalah tahun 2015. Walaupun tak berapa berdisiplin.

Setelah saya di sahkan mengandung, sakit saya datang kembali dek kerana hormon badan yang tidak menentu. Allah sahaja yang tahu betapa berdebarnya hati apabila 2 senior doktor yang pakar di bidang O&G beritahu saya bahawa risiko kehilangan nyawa kami (bayi dan saya) adalah sangat tinggi. Dan kecacatan organ dalaman bayi yg dilahirkan mungkin terjadi. Risau sangat saya.

Tapi Alhamdulillah. KuasaNya tiada siapa yang dapat mempertikaikan. Walaupun memang nyaris kehilangan nyawa pada waktu itu. Namun kami berdua selamat. Dan baby Zariff lahir sempurna walaupun lahirnya pramatang di minggu yang ke-32 pada penghujung March 2016.

Niat untuk mencuba Vivix masih belum dilupakan. Beberapa bulan setelah saya habis berpantang, pada bulan Ogos 2016, saya cuba pula ambil Vivix.
Dan sehingga hari ini, saya masih tidak berhenti jatuh cinta pada kesan Vivix dan vitamin shaklee terhadap kesihatan saya. Saya rasa seperti diberi peluang kedua selepas melalui detik detik sukar dan hampir meragut nyawa.

 

Kredit to: SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3

 

Mujur Puan Ain mengambil langkah bertukar kepada supplemen yang selamat dan semulajadi. Pengambilan supplemen itu bagus untuk memenuhi lompong-lompong nutrisi yang kurang. Akan tetapi, pilihlah jenama yang semulajadi agar anda tidak menjadi mangsa pembuat produk yang hanya fikirkan untung semata-mata.

Untuk pengetahuan anda, Shaklee telah melaburkan berjuta-juta USD untuk kajian demi memastikan semua bahan yang digunakan selamat dan tidak mendatangkan kesan buruk untuk jangka panjang kepada pengguna Shaklee.

Anda boleh google sendiri apa yang dinamakan Landmark Study. 🙂

Jika anda mengalami keracunan merkuri, cepat-cepat berikhtiar dengan supplemen Shaklee. Mudah-mudahan kesihatan anda bertambah baik.

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk penerangan lanjut mengenai produk yang Puan Ain amalkan.

Kulit Muka Seperti Terbakar Akibat Salah Guna Produk

Assalamualaikum

Kulit anda terasa gatal, perit dan rasa seperti terbakar?

Anda mungkin mengalami keradangan kulit akibat alergik terhadap bahan kimia yang ada dalam set penjagaan wajah anda.

Semak skincare yang anda guna untuk memastikan di dalamnya tiada bahan kimia berbahaya.

 

Apa Yang Boleh Anda Bila Kulit Rasa Seperti Terbakar?

 

1. Guna air sejuk untuk mengurangkan keradangan.

2. Bersihkan wajah dengan pencuci muka yang lembut.

3. Elakkan pengunaan pencuci muka jenis scrub.

4. Kurangkan menggosok-gosok wajah.

5. Selepas mencuci wajah, tekap tuala di wajah untuk mengeringkannya.

6. Pakai pelindung uv untuk melindungi kulit daripada pancaran sinar uv berbahaya.

 

Mudah-mudahan selepas ini, anda akan lebih berhati-hati memilih sesuatu jenama produk kecantikan. Muka kita hanya satu, bukannya topeng yang boleh ditukar ganti bila-bila masa kita nak. Hihi..

 

Ros cadangkan anda pulihkan kembali kulit yang rosak itu dengan supplemen Shaklee seperti Vivix, GLA Complex, Vitamin C dan Alfalfa.

Fungsi setiap supplemen:

  1. Vivix: memperbaiki kerosakan sel sehingga ke peringkat DNA
  2. GLA Complex: melindungi kulit daripada radikal bebas
  3. Vitamin C: meningkatkan penghasilan kolegan dan mencerahkan kulit
  4. Alfalfa: mengeluarkan toksin daripada produk kecantikan sebelum ini

 

Akak ni dah berjaya pulihkan kembali kulitnya yang rasa seperti terbakar dahulu. Jom tengok perkongsian beliau.

Masalah salah penggunaan produk.. makan vitamin Alfalfa, Vitamin C, Vivix dan GLA.. Hasil pengambilan selama 1 bulan lebih, kulit lebih halus, hilang merah-merah di muka. Kini lebih tampil menawan.. tiada lagi masalah di muka.

 

Alhamdulillah.. Selepas amalkan suplemen di atas, kulit muka akak ni semakin berseri.

Nak cuba juga set ni? Hubungi Ros di 019-367 3245.

Tanggalkan Sel Kulit Mati Penyebab Kulit Kusam Dengan Gentle Action Makeup Remover

Assalamualaikum

Salah satu cara untuk memastikan kulit anda tidak kusam sebaliknya cantik berseri, glowing orang putih kata, adalah dengan menanggalkan sel-sel kulit yang mati. Proses pengelupasan yang berlebihan boleh memburukkan lagi keadaan.

Anda boleh baca lanjut di sini >> Kenapa Kulit Anda Kusam Dan Tidak Berseri?

Anda boleh menggunakan Gentle Action Makeup Remover untuk menanggalkan sel-sel kulit mati tersebut dengan lembut. Walaupun namanya Makeup Remover, anda yang tidak bermekap pun boleh menggunakannya.

Walaupun tidak bermekap, kulit wajah kita terdedah kepada kotoran lain seperti debu dan habuk. Orang yang bermekap lagi lah sesuai menggunakan Gentle Action Makeup Remover ini.

Anda boleh tengok sendiri daki-daki yang ditanggalkan oleh Makeup Remover ini.

 

Bagaimana Gentle Action Makeup Remover bertindak?

 

Jom Ros kongsikan pengalaman Puan Syu menggunakan Gentle Action Makeup Remover. Ikuti perkongsian belian di bawah:

 

Berminat untuk tanggalkan mekap atau daki-daki di wajah dengan Gentle Action Makeup Rmeover?

Hubungi Ros di 019-367 3245.

Tips Penjagaan Wajah Bagi Mereka Yang Memiliki Kulit Jenis Kombinasi

Assalamualaikum

Mereka yang mempunyai kulit jenis kombinasi adalah mereka yang mempunyai kulit berminyak di bahagian T-zone ( dahi, hidung dan dagu) dan kulit kering di bahagian pipi.

Jika anda belum tahu kulit anda jenis yang mana, boleh baca entri ni >> Cara Nak Tentukan Jenis Kulit Muka.

Kulit berminyak membuatkan liang pori menjadi besar, jerawat kerap naik dan muka kelihatan berkilat.

Kulit kering pula buat anda rasa gatal, kulit menggelupas dan kemerah-merahan.

Masalah kulit yang anda alami bergantung kepada jenis kulit mana yang lebih dominan.

Jom Ros kongsikan tips mudah untuk menjaga wajah yang memiliki kulit kombinasi.

 

Tips Untuk Kulit Jenis Kombinasi

 

1. Pastikan wajah anda sentiasa bersih sepanjang masa agar ia susah nak naik jerawat.

Jika kulit berminyak lebih dominan, anda boleh cuci muka dengan lebih kerap dengan pencuci muka yang lembut.

Baca ni >> Pencuci Muka Yang Lembut Kegemaran Ros

 

2. Guna pelembap yang sesuai dengan kulit anda.

Kuantiti pelembap yang anda perlu sapu ke muka adalah berbeza untuk T-zone dan bahagian pipi.

T-zone yang memiliki kulit jenis berminyak hanya perlukan sapu yang minimal sementara untuk bahagian pipi yang kulitnya lebih kering, anda boleh sapu lebih untuk melembapkannya.

 

Anda juga boleh cuba >> Rawatan Semulajadi Di Rumah Untuk Kulit Berminyak.

Semoga tips ini bermanfaat untuk anda.

Set Nutriwhite Buat Kulit Cerah Sekata Dan Tidak Pucat

Assalamualaikum

Antara sebab orang pakai mekap adalah untuk menaikkan seri wajah. Cuba tengok pengantin baru, bila bermekap walau nipis je, wajah nampak berseri dan tidak pucat.

Tapi kalau bermekap, pastikan selepas tu anda bersihkan wajah sebersih-bersihnya. Takut nanti tumbuh jerawat pula.

Ros nak kongsikan dengan anda set penjagaan wajah yang boleh mencerahkan wajah anda secara semulajadi. Bila semulajadi, pastinya bahan-bahan yang digunakan selamat.

Set penjagaan wajah tersebut namanya Set Nutriwhite. Nutriwhite memang dihasilkan khas untuk kulit orang asia- lelaki dan perempuan.

Jom tengok perkongsian mereka yang dah cuba Set Nutriwhite.

Perkongsian 1:

Nutriwhite ni set dia saya guna Makeup Removal, pencuci muka Gentle Deep Foaming Cleanser, penyegar muka Soothing Radiance Whitening Softener serta UV Protective Ultimate Whitening Lotion.

Memang best sangat walaupun baru 4 jenis je daripada semua set Nutriwhite ni.

Muka cerah sekata, bukan putih pucat tau. Dia kembalikan warna asal kkulit yang lebih bersih.

Tak rasa macam pakai topeng. Memang rasa best sangat-sangat.

Saya memang bertuah jumpa Nutriwhite ni. Harap dapat pakai full set pulak dalam waktu terdekat.

 

Nanti Ros kongsikan lagi testimoni mereka yang puas hati pakai Set Nutriwhite yang selamat dan semulajadi ni.

Kalau anda berminat dengan Set Nutriwhite, anda boleh klik saja pada poster testimoni di atas atau hubungi Ros di 019-367 3245.

Kulit Muka Makin Cerah Sekata

Assalamualaikum

Ros nak kongsikan satu cerita bagaimana  Puan Zainah memiliki kulit yang makin cerah sekata. Cerah yang tak nampak pucat tu. Bukan putih melepak macam pakai tepung tau. 😉

Jom baca perkongsian beliau.

KULIT MUKA SEMAKIN CERAH SEKATA SELEPAS AMALKAN VIVIX
.

Assalamualaikum

Nama saya Zainah Mukhtar. Saya pengguna dan juga pengedar vitamin Shaklee.

 

Saya dah makan hampir semua vitamin shaklee sejak 2 tahun lalu, ada 4-5 jenis yang belum. Vivix adalah yang terbaru saya cuba. Sebelum ni memang selalu tengok kawan-kawan dan pelanggan jer yang bercerita tentang keberkesanan vivix ni. Terdetik juga dalam hati, satu hari aku mesti cuba vivix.
.

Dipendekkan cerita, saya dapat sebotol vivix hasil daripada bermain kutu. Sebab vivix ni agak mahal untuk saya sebagai seorang surirumah, jadi nak cuba punya pasal main kutu vivix la.
.

Sebelum minum vivix saya memang dah amalkan vitamin2 lain juga seperti ESP, VITA C, VITA E, B COMP, OSTEMATRIX, GLA, ALFALFA dan beberapa lagi. Setiap hari memang ambil vitamin2 ni semua. Saya ambil untuk menjaga kesihatan dan untuk kecantikan.
.

Saya teruja sangat dengan vivix ni. Saya nak buat ‘eksperimen’ kat diri sendiri. Sebelum ni ramai dah cakap vivix ni best, vivix ni vivix tu, jadi tiba masa saya pula nak cuba.
.

Saya berhenti ambil vitamin2 yang lain kecuali ESP 3 hari sebelum minum vivix. Saya dengan ESP ni kawan baik, waktu sarapan mesti minum segelas ESP. Saya jarang ambil sarapan yang berat2, cukup segelas ESP untuk memberi saya rasa kenyang dan tenaga sehingga waktu makan tengahari.
.

Maka saya cuba vivix satu sudu kecil buat permulaan selama 3 hari. Selepas 3 hari saya ambil 1 sudu besar pula. Saya mula perasan ada perubahan bila saya tengok cermin selepas bangun tidur. Wow!! Sangat luarbiasa kesan vivix ni, kulit wajah saya nampak lembap dan pori2 terbuka dah berkurang. Lepas seminggu tona kulit dah nampak makin lebih sekata dan semakin cerah. Saya senyum sorang2 depan cermin, seronoknyaaa
.

Sekarang barulah saya percaya yang vivix ni betul2 memberi kesan untuk awet muda. Sebelum ni macam kurang percaya sebab tak cuba sendiri.
.

Saya memang takde pakai krim kecantikan. Krim malam NutriWhite yang saya pakai sebelum ni pun dah lama habis sebelum saya minum vivix.
.

Jadi saya sangat syorkan pada semua yang nak wajah awet muda tapi malas nak makan vitamin banyak2 atau nak tepek krim siang malam, elok sangat minum vivix 1 sudu sebelum tidur. Bangun pagi tengok cermin mesti senyum sorang2.
.

Orang kata tak kenal maka tak cinta. Tak cuba maka tak tahu. Begitulah dengan vivix, mesti kena cuba sendiri.
.
Itulah kesan vivix kepada saya. Terima kasih Shaklee, terima kasih Supermom Shaklee Story.

Syukur. Alhamdulillah.

Nak order set yang sama? Hubungi Ros di 019 367 3245.

Pemeriksaan Kesihatan Percuma Di Sunway Geo Tower

Assalamualaikum

Siang tadi sempat Ros hadirkan diri di Shaklee Care Event yang berlangsung selama 2 hari bermula semalam.

Event ini diadakan di Home Office Shaklee yang baru yang terletak di Sunway Geo Tower.

Kalau dari rumah Ros, dekat sikit lah Shaklee Home Office yang baru ni berbanding office lama di Sunway Pinnacle.

Tapi, tak dapatlah nak singgah Sunway Pyramid lepas shopping produk Shaklee lepas ni.

Ha.. ok..berbalik kepada cerita event siang tadi, bagi Ros event ni amat menarik. Ada pemeriksaan BMI, pemeriksaan bacaan gula dan kolesterol serta pemeriksaan tulang.

Ini merupakan pengalaman pertama Ros menjalani pemeriksaan tulang.

Kita perempuan sebenarnya banyak kehilangan kalsium. Semasa hamil, menyusukan anak, kita perlukan banyak kalsium.

Jika tidak mengambil supplemen kalsium dan makanan berasaskan tenusu yang cukup, kalsium akan dicuri daripada tulang dan gigi.

Ngeri juga fakta ni. Lepas ni, wajib ambil supplemen kalsium atau Ostematrix supaya tak kena osteoporosis.

Antara lain yang menarik semasa event Shaklee Care ini adalah demo cafe, games booth dan tornado chamber. Banyak hadiah menarik diberikan sepanjang hari.

Rezeki famili Ros, kami dapat beg hitam Shaklee yang menawan tu, Tupperware dan juga tumbler hitam-hijau.

Bagi anda yang ingin menyertai event Shaklee Care, anda boleh datang pada 20 dan 21 Mei nanti.

Lebih menarik jika anda daftar sebagai ahli sebelum event tersebut. Anda berpeluang mendapat masa tambahan dalam tornado chamber tu.

Lagi banyak masa anda ada, lagi besar peluang anda untuk memenangi hadiah menarik seperti Vivix yang berharga RM 475 tu.

Untuk pendaftaran ahli, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245.

Best sangat event macam ni. Boleh tahu tahap kesihatan anda. Nutritionist akan beri konsultasi berdasarkan hasil pemeriksaan tersebut.

Menarik? Jom sertai event Shaklee Care seterusnya!

Sunburn Hilang, Liang Pori Mengecil

Assalamualaikum

Bagi wanita yang bertudung, masalah sunburn akan membuatkan wajah seperti ada sempadan antara muka dan kawasan yang dilitupi tudung terutamanya di bahagian pipi. Sakit mata tengok sempadan hitam putih tu. Bagaimana nak hilangkan sunburn tu?

Jom Ros kongsikan satu cerita Puan Irdayati yang mengalami masalah sunburn akibat sering terdedah kepada cahaya matahari ketika menjalankan tugas.

KINI KULIT SAYA TIDAK SUNBURN LAGI. MALAH LIANG PORI SAYA JUGA MENGECIL

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera. Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.
.
Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek.

Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya.

Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia.

Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.

Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil!

Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww!

Kredit to:
SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 42: IRDAYATI ABDUL AIR

Berminat dengan set yang diamalkan oleh Puan Irdayati? Hubungi Ros di 019-367 3245.