Kerana Vivix, Anak Menangis

Assalamualaikum

Anak menangis kerana si Vivix..  bunyi macam kisah sedih. Tetapi sebenarnya tak.

Si anak ini terharu kerana emaknya ambil Vivix untuk diabetes dan berlaku banyak perubahan selepas itu.

Antaranya..

  • Diabetes emak dari 18 turun me 9.1
  • Emak semakin sihat
  • Emak semakin ceria
  • Emak dah boleh bangun
  • Emak dah boleh buat kerja
  • Kaki emak dah tak kebas

 

1471010211948

Saya nak bagi tau akak.. Syukur.. Mak makan Vivix.. Kencing manis mak dari 18 turun 16 lepas tu turun 10.5 pagi tadi check 9.1 hehe.. Mak pun makin sihat.. boleh bangun.. Buat kerja.. layan anak-anak ayam nya kat belakang rumah.

Mak makan ESP juga.. tahan perut untuk berpuasa.. rasa berbaloi.. walaupun keluar duit banyak.. Tengok mak ceria… sihat 🙂

Saya menangis pagi tadi.. nangis tu sebab tak tau nak cakap.. tengok mak boleh buat kerja dan jalan.. Kalau tidak sebelum ni mak asyik mengadu sakit badan.. sakit kepala.. kebas kaki.. mula-mula mak tak mau makan.. sebab mahal sangat ubat.. tapi saya dan adik beradik lain tak kisah.. Asalkan mak ayah sihat.. tu yang paling penting.

Ros pun sebak juga baca perbualan whatsapp ni. Bahagianya seorang anak, bila emak semakin sihat. Asbab Vivix dan juga dengan izin Allah.

Anda boleh tengok testimoni lain di bawah ini.

Vivix bantu kawal gula dalam darah

Bacaan gula mak ayah turun ke paras normal

Isi kaki pesakit diabetes tumbuh semula

Rawat diabetes sebelum mata jadi buta

Harga sebotol Vivix RM 475 sahaja. Tahan sehingga 2 bulan. Kalau nak dibandingkan dengan kesihatan emak, apalah sangat nilai Vivix.

Ramai orang di luar sana sanggup dapatkan Vivix demi kesihatan yang lebih baik. Ros pasti anda pun begitu. 

Baca juga >> cara menurunkan bacaan gula agar tak kena penyakit kronik yang lain <<

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk orderkan sebotol untuk ibu bapa anda. Atau anda juga boleh klik terus pada button ORDER NOW di bawah.

button order now

Ros akan bagi konsultasi istimewa buat customer Ros.

signature SA

Apa Pesakit Autoimun Ni Buat Untuk Kawal Penyakitnya?

Assalamualaikum

Penyakit Auto Imun ini merupakan satu penyakit di mana sel badan sendiri menyerang tisu atau organ tertentu. Terdapat beberapa jenis penyakit Auto Imun ni. Antaranya:

  1. Lupus (SLE)
  2. Rheumatoid Arthritis (RA)
  3. Multiple Sclerosis (MS)
  4. Ulcerative Colitis (UC)
  5. Diabetes Type 1
  6. Tiroid

 

Ingin Ros kongsikan kisah pesakit Auto Imun ini atau lebih spesifik pesakit Ulcerative Colitis. Semoga memberikan sedikit sinar harapan kepada pesakit lain di luar sana.

 

Apa itu Ulcerative Colitis?

 

Ulcerative Colitis merupakan penyakit kronik yang menyebabkan keradangan dan ulser di bahagian usus besar atau kolon. Paling teruk, ia akan mengeluarkan nanah dan mukus. Pesakit akan berasa tidak selesa di bahagian abdomen dan akan kerap ke tandas untuk mengosongkan usus besar.

 

pesakit auto imun

Puan Farah Ali merupakan seorang pesakit Ulcerative Colitis. Keadaan beliau semakin bertambah baik selepas mengamalkan Vivix. Jom baca perkongsian beliau.

 

testimoni penyakit auto imun

 

Saya penghidap ulcerative colitis yang merupakan salah satu penyakit auto-immune. Kalau ikut kata doktor, sakit yang tak akan baik sampai bila2. Itu kata doktor kan. Saya disahkan ada masalah ini sejak 2011. Makan ubat doktor selama setahun temasuklah steroid dan bagai-bagai yang lain. Disamping ubat-ubat tu saya start ambil Vivix sebab saya berpegang Vivix ada anti radang. Penyakit saya akan menyebabkan kulit saya kering sampai rasa boleh siat. Sakit di bahagian sendi. Sembelit dan kadangkala cirit. Cirit tu kira radang sangat aktif dan akakn menyebabkan bleeding dan satu lagi hb memang sentiasa low. Alhamdulillah sejak ambil Vivix selama 2 tahun, saya rasa lebih sihat. Ubat doktor saya dah stop terus. Skang saya amik Vivix consistently termasuk Omega Guard dan Vitalea. Graf kesihatan makin baik. Hb pun dah berada pada paras normal. Cuma baru ni saya gatal tak bertempat gi stop Vivix sebulan… hehehe.. radang tu sya hi… hi.. semula.. hehehhe.. tapi bila dah on Vivix semula… Alhamdulillah. Saya usahalah apa yang terbaik… memang perlu bersama Vivix untuk satu jangka masa yang panjang tapi itu lebih baik daripada saya masuk wad dan habiskan duit RM 14,000 sekelip mata.

 

Alhamdulillah.. syukur. Setelah berikhtiar dengan Vivix, Puan Farah Ali kini menikmati hidup yang lebih baik.

Anda ada kenalan atau keluarga menghidap penyakit auto imun ini? Kongsikan entri ini dengan mereka. Mudah-mudahan, tahap kesihatan mereka lebih baik selepas mencuba Vivix.

 

Berapa harga Vivix Shaklee?

Sebotol Vivix (150 ml) berharga RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada cara makan Vivix Shaklee yang pengedar anda sarankan.)

 

Nak tahu tak, bagaimana anda boleh dapatkan Vivix pada harga yang lebih berbaloi?

 

 Anda kena dapatkan 2 botol Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:

– Keahlian Shaklee PERCUMA

– Kos penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia

– CASH bonus pada bulan berikutnya

Bila Ros kirakan.. penjimatan yang anda bakal dapat adalah dalam RM 100++. Banyak tu.

Boleh tambah simpanan bulanan.

Apa tunggu lagi.. Dapatkan Vivix hari ini juga!

Untuk order, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245. Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat customer Ros. 🙂

signature SA

3 Cara Untuk Kawal Bacaan Gula Agar Tak Kena Diabetes

Assalamualaikum

Diabetes berlaku bila pankreas tidak lagi dapat menghasilkan insulin atau badan anda kurang sensitif terhadap insulin yang dihasilkan.

Bila tak cukup insulin, bacaan gula dalam darah menjadi tidak terkawal. Oleh itu, anda yang sihat ni wajib mengawal bacaan gula sebelum terlambat.

Bagi yang dah ada tanda-tanda diabetes ni atau keluarga ada sejarah diabetes, Ros nasihatkan anda mula ambil tahu cara turunkan bacaan gula dalam darah.

Jika dibiarkan.. Daripada tiada diabetes, terus doktor sahkan ada diabetes. Agak terlambat masa tu. Lebih baik cegah dari sekarang.

 

cara untuk kawal bacaan gula

 

Cara kawal bacaan gula dalam darah

1. Pantau bacaan gula anda

Sebelum makan, bacaan gula anda perlu berada dalam lingkungan ini.
70-130g/dL

Selepas makan, bacaan gula perlu kurang daripada 180 mg/dL

Selain itu, pesakit diabetes perlu menjalani ujian Hb1Ac.

 

2. Pilih makanan yang mempunyai Indek Glisemiks (GI) yang rendah

Makanan berGI rendah tidak meningkatkan paras gula secara mendadak.
Contoh makanan berGI rendah adalah seperti ESP, epal, anggur, kacang tanah.

 

3. Bersenam

Selalu benar kita dengar, nak sihat kena bersenam. Betul?

Aktiviti fizikal yang sederhana seperti berjalan, berbasikal dan berenang dapat menurunkan bacaan gula serta membantu tubuh memproses gula dengan lebih baik.

Anda digalakkan bersenam selama 30 min, 5 kali seminggu.

 

 

Diabetes atau kencing manis ni boleh sembuh dengan kehendakNya. Asalkan anda sanggup ikhtiarkan cari penawar kencing manis ni.

Ros ingin memperkenalkan kepada anda satu produk ni, Vivix Shaklee namanya. Vivix Shaklee dikatakan boleh menurunkan bacaan gula dalam darah.

 

Jom tengok testimoni Vivix turunkan bacaan gula.

IMG_20160809_181650

 

Mak saya umur 64 tahun mengidap diabetes dah 11 tahun. Selalunya bacaan glucose dia belas-belas la tapi pagi semalam check sendiri kat rumah bacaan 8 mmol/L je.. Saya dah jatuh cinta dengan Vivix ni.

Inikah ubat kencing manis yang paling mujarab?

Sebenarnya, Vivix Shaklee bukan ubat, tetapi supplement tambahan yang mengandungi 10 x resveratrol yang mampu mengurangkan risiko terkena pelbagai penyakit kronik.

 

Ada banyak lagi testimoni Vivix yang telah membantu pesakit diabetes lain seperti isi tumbuh semula, penglihatan bertambah baik selepas mengamalkan Vivix.

 

Berapa harga Vivix Shaklee?

Sebotol Vivix (150 ml) berharga RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada cara makan Vivix Shaklee yang pengedar anda sarankan.)

 

Nak tahu tak, bagaimana anda boleh dapatkan Vivix pada harga yang lebih berbaloi?

Anda kena dapatkan 2 botol Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:
– Keahlian Shaklee PERCUMA
– Kos penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia
– CASH bonus pada bulan berikutnya

Bila Ros kirakan.. penjimatan yang anda bakal dapat adalah dalam RM 100++. Banyak tu.
Boleh tambah simpanan bulanan. 🙂

 

Apa tunggu lagi.. Dapatkan Vivix hari ini juga!

Untuk order, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245. Nak order sendiri pun boleh. Hanya klik sahaja pada button ORDER NOW di bawah.

button order now

Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat customer Ros agar bacaan gula anda terkawal.

signature SA

Vivix Bantu Kawal Gula Dalam Darah

Assalamualaikum

 

Pesakit diabetes wajib menjaga pemakanan mereka kalau tak nak bacaan gula naik mendadak. Ros ada kongsikan entri  >> Makanan Untuk Elak Diabetes << . Walaubagaimana pun, pesakit diabetes pun boleh jadikan info dalam entri tersebut sebagai panduan. Selain daripada itu, tahukah anda, Vivix boleh membantu mengawal gula dalam darah?

 

Bagaimana Vivix dapat membantu mengawal kadar gula dalam darah?

 

  • memperlahankan Sindrom Resistansi Insulin
  • mengawal kepekatan glukosa dalam darah
  • mencegah pembentukan protein AGE

 

Anda boleh baca lanjut di sini.

 

Jom tengok testimoni Vivix.

vivix bantu kawal gula dalam darah

 

Perkongsian daripada Puan Nurul Azliza:

Salam..

nak share pengalaman ibu mertua saya.. minggu lepas hubby saya ada hadiahkan Vivix untuk ibu mertua saya. Ibu mertua saya ni ada kencing manis, darah tinggi, sakit lutut dan asma.

So ibu mertua saya start makan Vivix hari ahad. Hari khamis malam dia ada pergi kenduri dan makan segala makanan yang manis-manis kat situ.

Esok pagi dia test gula dan dia TERKEJUT!! Coz gula dia tak naik. Cuma 6.2 . Kalau sebelum ni dia tak boleh langsung makan benda manis. Esok pasti gula dia tinggi.

Pagi sabtu terus dia call kami cerita pasal kesihatan dia…

Saya dan hubby gembira dan syukur sangat bila dengar berita atas perubahan yang mendadak tu.

Alhamdulillah.. Thanks Shaklee 🙂

 

Anak mana yang tak gembira kan. Asbab Vivix, bacaan gula dalam darah mak terkawal. Sesungguhnya, pilihan di tangan kita. Nak hadiahkan Vivix atau biarkan sahaja..

 

Lagi testimoni bacaan gula mak ayah turun.

 

Baca juga >> petua merawat diabetes << ni.

 

Berapa harga Vivix?

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol, lagi jimat.

Anda akan dapat

  • keahlian Shaklee PERCUMA
  • CASH BONUS pada bulan hadapan
  • kos penghantaran PERCUMA

 

Boleh whatsapp Ros kalau anda tak faham pasal ini. Tekan 019-367 3245 sekarang. 🙂

vivix bayar kesihatan resize

 

Nak order sendiri? Boleh terus klik button di bawah. Kos penghantaran adalah percuma.

button order nowHubungi Ros di 019- 367 3245 untuk pembelian atau jika anda ada sebarang pertanyaan.

signature SA

Kenapa Perlu Detoks Hati Selepas Bertahun-tahun Bergantung Pada Ubat-ubatan?

Assalamualaikum

 

Kenapa perlu detoks hati selepas bertahun-tahun bergantung pada ubat-ubatan seperti painkiller, panadol dan ubat-ubat sapu? Ubat-ubat sintetik yang anda ambil selama ini, semua ini menjadi toksin di dalam hati. Untuk membersihkan hati anda, anda perlu buat detoks hati. Sama juga kepada anda yang suka dengan makanan berperisa, makanan rapu dan makanan segera. Perisa dan pewarna tiruan yang anda makan turut terkumpul di dalam hati.

 

kenapa perlu detoks hati

Tahukah anda, hati kita menyingkirkan toksin dengan cara menumpang toksin dengan benda lain untuk keluar dari hati. Proses ini dinamakan proses Conjugation. Untuk memastikan proses Conjugation berlaku, anda kena makan makanan yang seimbang.

 

Antara makanan yang dicadangkan untuk detoks hati adalah sayur jenis cruciferous. Kumpulan sayuran cruciferous mengandungi glucosinolates yang penting untuk proses conjugation.

 

Contoh sayur cruciferous adalah seperti kubis, bunga kobis, brokoli, kubis brussels dan bak choi. Anda boleh masak sayuran ini atau dimakan mentah. Kalau dibuat jus pun bagus. 🙂

 

Selain daripada itu, anda boleh mengamalkan juga Set Detoks Hati yang terdiri daripada 5 supplement.

 

Supplement Shaklee untuk Detoks Hati:

  • Vivix
  • DTX Complex
  • B-Complex
  • Sustained Release Vitamin C
  • Lecithin

set detoks hati

 

Untuk membersihkan hati atau buat detoks hati, 5 supplement di atas wajib diambil. Harga Set Detoks Hati adalah RM 828.75. Anda boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah.

button order now

Atau hubungi Ros di 019-367 3245. Biar Ros tolong uruskan pembelian anda. 🙂  Setiap pembelian Set Detoks, anda akan diberikan konsultasi eksklusif untuk mendapat kesan yang optimum. Jom sama-sama buat detoks!

signature SA

Kenapa Detoks Usus Sangat Penting?

Assalamualaikum

Ros ada ceritakan detoks ni ada banyak jenis. Salah satunya adalah detoks usus. Kenapa detoks usus sangat penting? Usus adalah tempat di mana zat-zat makanan yang kita makan diserap ke dalam darah. Makanan yang kita makan akan melalui proses pencernaan bermula daripada mulut, esophagus, hati, usus kecil sehinggalah ke usus besar.

 

Sistem pencernaan manusia secara amnya berfungsi untuk mengambil makanan, memecahkannya menjadi molekul-molekul zat nutrisi yang lebih kecil, menyerap zat-zat nutrisi tersebut ke dalam aliran darah dan akhirnya membersihkan tubuh dari sisa pencernaan.

 

Kalau anda makan makanan yang seimbang, tetapi usus tak sihat. Rugi juga sebab nutrisi tidak dapat diserap. Oleh itu, penting untuk memiliki usus yang sihat agar segala nutrisi yang diperlukan oleh badan dapat diserap dengan lebih efisien .

 

Jom tengok rupa usus yang sihat dan yang tak sihat. Yang mana satu keadaan usus anda sekarang? Agak-agaknya la… 😛

usus sihat vs usus tak sihat

 

Apa yang anda perlukan untuk buat detoks usus adalah Set Detoks Usus yang terdiri daripada 3 supplement.

 

Supplement Shaklee untuk Detoks Usus:

 

  • Herblax (120 tablets)
  • Pepermint Ginger Plus ( 90 tablets)
  • Vivix

 

set detoks usus

Fungsi setiap supplement untuk detoks usus anda:

  • Herblax- membantu membersihkan usus dengan mengeluarkan segala kotoran, lendir dan lemak yang melekat di dinding usus melalui proses pembuangan air besar

 

  • Peppermint Ginger Plus-membantu mengeluarkan angin dan gas-gas daripada badan serta melegakan perut

 

  • Vivix- mengandungi antioksidan yang tinggi untuk melindungi sel serta memperbaiki sel-sel yang tidak sihat

 

Kalau anda dah makan makanan yang seimbang.. dah makan supplement macam-macam.. tetapi tetap takde perubahan atau anda masih kerap sakit, kerap demam, anda patut buat detoks usus.

 

Harga Set Detoks Usus adalah RM 572.50 . Anda boleh order sendiri dengan menekan icon di bawah.

button order now

Atau.. Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk bantuan. Ros akan uruskan pembelian anda. Dengan pembelian Set Detoks dari SirapAnggur.com,  anda akan mendapat konsultasi eksklusif agar mendapat hasil yang terbaik.

signature SA

Adakah Saya Terdedah Kepada Logam Berat?

Assalamualaikum

 

Percaya atau tidak, kita semua terdedah kepada logam berat dari persekitaran kita dan juga penggunaan bahan kimia dalam kosmestik seperti gincu, penggunaan plastik, barangan penjagaan diri seperti syampoo dan losyen serta bahan pencuci seperti pencuci pinggan mangkuk, pembersih tandas dan sebagainya. Haa.. banyakkan bahan kimia dalam kehidupan seharian kita.

 

Adakah saya terdedah kepada logam berat

 

Ada banyak lagi sumber logam berat dalam kehidupan kita. Anda boleh rujuk gambar di bawah:

sumber logam berat
Sumber

 

Bagi perokok, anda mendedahkan diri anda sendiri dan orang sekitar dengan bahaya asap rokok. Malah, orang sekitar anda lebih berisiko terkena kanser akibat menghidu asap rokok yang dilepaskan oleh anda!

 

Apabila logam berat masuk ke dalam badan, ia akan melekat di organ dalaman seperti otak, hati dan ginjal. Ia turut merosakkan sistem saraf serta menjejaskan sistem metabolisme kita. Penyakit juga akan berlaku bila sel-sel badan kita rosak. Sel-sel yang tak normal akan berkembang menjadi abnormal yang boleh menyebabkan kanser. Takut kan!

 

Bagaimana untuk mengeluarkan logam berat dari badan anda?

 

Anda mesti melakukan detoks logam untuk mengeluarkan logam berat tersebut.

 

 

Detoks logam dengan pengambilan Supplement:

 

  • Selenium menghalang pengumpulan merkuri dan menyingkirkan merkuri dan arsenic dari badan
  • Vitamin C dan Garlic mengurangkan kadar plumbum
  • Asid Folik merendahkan kadar cadmium dan merkuri
  • ALA membersihkan darah dari logam berat

 

Supplement Shaklee untuk detoks logam

  • Vitamin E
  • Vitamin C
  • Vitalea
  • Omega Guard
  • Garlic Complex
  • B-Complex

 

supplement untuk detoks logam

Untuk penyingkiran optimum logam berat dari badan anda, 6 supplement di atas wajib diambil. Harga Set Detoks logam adalah RM 567.50. Anda boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah.

button order now

Atau hubungi Ros di 019-367 3245. Biar Ros tolong uruskan pembelian anda. 🙂  Setiap pembelian Set Detoks, anda akan diberikan konsultasi eksklusif untuk mendapat kesan yang optimum.

signature SA

Jenis-Jenis Detoks Yang Anda Perlu Tahu

Assalamualaikum

 

Mesti ramai yang pernah dengar tentang detoks kan. Apa yang biasa anda fikir, detoks ni nak buang toksik daripada badan. Sesiapa yang nak kurus, mesti tahu pasal detoks juga. Kadang-kadang tu, dah cuba program diet macam-macam. Tapi tak berkesan juga. Mungkin dalam badan anda ada banyak toksin. Sebab tu, anda sukar nak turunkan berat badan.  Jadi, anda kena singkirkan toksin tu dulu. Baru ikut program diet anda.  Detoks sebenarnya ada banyak cabang. Jom tengok.

 

jenisjenisdetoks

Jenis-jenis Detox:

  • Detoks Parasit
  • Detoks Usus
  • Detoks Logam
  • Detoks Hati
  • Detoks Seluruh Badan

 

 

Detoks Parasit

 

Dalam program detoks parasit, kita akan fokus untuk buang parasit daripada badan. Kalau selalu rasa penat, malas, kurang fokus, kulit rasa macam gatal-gatal, itu sebahagian tanda ada banyak cacing dalam badan kita. Sepanjang anda mengikuti program detoks parasit ni, ada makanan yang dilarang seperti gula putih yang merupakan kegemaran cacing-cacing ni. Masa untuk buat detoks parasit adalah masa mereka aktif iaitu semasa bulan mengambang. Kena ikut timing ni kalau kita betul-betul nak singkirkan parasit daripada badan kita.

 

Detoks Usus

 

Usus  adalah tempat di mana penyerapan zat-zat makanan berlaku. Usus terdiri daripada rerambut halus yang bekerja menyerap zat-zat daripada makanan yang kita makan.

Detoks usus akan membersihkan usus kita agar penyerapan zat berlaku dengan lebih optimum. Kalau ambil supplement tapi tak berkesan. Kena buat detoks usus lah tu.

Baca juga Kenapa Detoks Usus Sangat Penting?

 

Detoks Logam

 

Detoks logam dilakukan untuk menyingkirkan logam berat daripada badan. Tanpa disedari, kita terdedah kepada pencemaran logam. Sebagai contoh: Plumbum daripada cat rumah, system perpaipan dan tahan pertanian. Merkuri daripada makanan laut. Kadmium daripada asap rokok. Kalau anda seorang perokok, lagi banyaklah timbunan logam dalam badan anda.

Baca juga Adakah Saya Terdedah Kepada Logam Berat?

 

Detoks Hati

 

Hati merupakan kelenjar terbesar dalam tubuh manusia dan banyak fungsinya. Antaranya, hati berfungsi untuk meneutralkan racun atau zat-zat asing masuk ke dalam tubuh kita. Jadi, penting untuk melakukan detoks hati untuk memastikan hati kita dapat menjalankan tugasnya dengan cekap.

 

Detoks Seluruh Badan

 

Detoks seluruh badan untuk memastikan anda kekal sihat dan cergas. Dalam program detoks seluruh badan anda perlu mengikuti jadual pemakanan yang disediakan untuk hasil yang maksimum. Detoks ini tak buang parasit dan logam daripada badan. Tetapi lebih kepada pembuang toksin dan diet kurang kalori.

 

Pening tak tahu nak buat detoks yang mana? Jangan risau. Ros sedia membantu.

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk konsultasi detoks mana yang anda perlu lakukan dahulu. Jom sama-sama detoks untuk hidup yang lebih bersemangat dan sihat! 🙂

signature SA

Cara Merawat Buasir Sendiri Agar Tak Kena Operate

Assalamualaikum

 

Beberapa hari lepas Ros dapat panggilan daripada seorang customer yang perlukan supplement untuk merawat buasirnya. Sebelum ini, beliau ada guna ubat lain. Awal-awal ok. Tapi lepas tu beliau rasa gatal yang amat sangat. Bila garu, buasir jadi bertambah teruk. Jadi, beliau mencari alternatif lain. Selain supplement, ada cara merawat buasir sendiri yang ingin Ros kongsikan. Tips ini Ros ada kongsikan dengan ibu baru bersalin di entri Cara Merawat Buasir Selepas Bersalin.

 

cara merawat buasir sendiri

Ros kongsikan semula untuk anda yang ada buasir. Tak kira lelaki ataupun perempuan.

 

Cara Merawat Buasir

 

  • minum air sekurang-kurangnya 3 liter
  • makan oren sunkist atau jus oren diperah sendiri
  • banyakkan berjalan
  • elakkan duduk terlalu lama di dalam tandas
  • makan makanan yang tinggi serat
  • ambil supplement tambahan seperti Vivix dan Omega

 

Bagaimana Vivix dan Omega Berfungsi dalam Merawat Buasir?

 

Vivix– tinggi antioksidan untuk mempercepatkan penyembuhan luka serta meredakan keradangan

Omega– membantu mengurangkan keradangan serta membantu mengecutkan otot yang bengkak

 

Ingin Ros kongsikan satu testimoni pengguna yang tak perlu menjalani pembedahan lagi selepas mengamalkan Vivix dan Omega.

testimoni cara merawat buasir

 

Sebelum ambil Vivix dan Omega, nak duduk pun sakit. Sepatutnya kena operate.

Alhamdulillah.. Selepas amalkan Vivix dan Omega, bahagian yang terkeluar tu masuk semula. Syukur sangat. Tak perlu lagi menjalani pembedahan.

 

Kalau berkesan, pasti anda sanggup bayar daripada menahan sakit yang perit sangat sampai duduk pun tak boleh. Berdiri pun tak selesa. Berjalan lagi lah terasa sakit.

 

Vivix dan Omega berharga RM 611. Anda boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah.

button order now

Atau anda boleh hubungi Ros di 019- 367 3245 untuk order. Ros akan bantu anda sebaik mungkin agar buasir anda sembuh. Cepat! Jangan tunggu sampai melarat.

signature SA

Supplemen Untuk Pesakit Gout Agar Hilang Derita Sakit Seperti Dicucuk Jarum

Assalamualaikum

 

Gout terjadi apabila kandungan asid urik dalam badan terlalu tinggi. Asid urik yang berlebihan akan berkumpul di sendi dan tisu lembut sekitar sendi dan membentuk hablur atau Kristal. Ia menyebabkan sendi terasa seperti dicucuk jarum. Ouch.. Sakitnya. Supplemen untuk pesakit gout yang ingin Ros cadangkan ialah Sirap Anggur atau Vivix yang tinggi dengan Resveratrol.

 

Resveratrol dalam Vivix terbukti dapat menurunkan paras asid urik dalam badan. Kajian di Harvard Universiti mendapati kandungan Resveratrol dalam Muscadine Grape dan Japanese Knotweed sebagai antioksidan yang terbaik untuk merendahkan paras asid urik. Muscadine Grape dan Japanese Knotweed merupakan  bahan utama dalam Vivix.

 

supplement untuk pesakit gout

 

Kesian.. pesakit gout. Ada yang nak berjalan terpaksa memapah di dinding. Jalan pun perlahan je.

 

 

testi supplemen untuk pesakit gout

Perkongsian daripada Puan Zarith Sofia mengenai ayahnya yang menderita gout bertahun-tahun.

Ayah menderita gout berpuluh tahun. Pain killer dan ubat gout peneman setiap hari. Salah makan sikit je, mesti gout datang. Jalan sampai memapah dinding.

Tapi sejak amalkan Vivix satu sudu kecil setiap hari, alhamdulillah takde lagi gout menjengah. Yang bestnya, boleh tinggalkan dah ubat gout dan painkiller yang dah bertahun ambil tu. Dan ayah boleh makan makanan kegemaran semula! Syukur Alhamdulillah.

 

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol ( Twin Pack Vivix ) anda akan mendapat potongan 5%. Jimat kan.. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan ikon di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

Baca juga >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

button order nowHubungi Ros di 019- 367 3245 untuk order. Ros akan bantu dengan cara makan yang eksklusif untuk kesan yang terbaik.

signature SA