Supplemen Terbaik Untuk Seisi Keluarga

Assalamualaikum

Bulan ni Shaklee juga menawarkan promosi hebat untuk Set Supplemen Untuk Keluarga.

Boleh lihat poster di bawah:

 

Jika anda mendapatkan kombinasi supplemen di bawah sehingga 100uv dalam satu resit:
ESP
Vitalea
Vitamin C
Omega
B-complex

Anda berpeluang untuk mendapatkan Vitamin E atau GLA complex dengan 20% diskaun.

Vitamin E ini sangat baik untuk kesihatan lelaki sementara GLA complex pula kawan baik para wanita.

Untuk anak-anak pula, jika anda beli 3 Vitalea for Children, anda akan dapat 1 botol percuma.

Vitalea for Children merupakan supplemen multivitamin yang lengkap untuk kanak-kanak. Didatangkan dengan  perisa anggur, anak-anak anda pasti sukakannya.

Untuk order, hubungi Ros di 019-367 3245.

Tempat-Tempat Menarik Di Langkawi Untuk Dilawati Bersama Anak

Assalamualaikum

Awal bulan November ni Ros berpeluang bercuti ke Pulau Langkawi bersama 3 orang anak. Lama betul tak ke sini. Rasanya kali terakhir pergi sebelum pregnant anak sulung. 5 tahun lepas lah maksudnya.

Seronok betul anak-anak Ros datang sini. Kami datang dengan menaiki kapal terbang dari KLIA2, lagilah mereka suka. Last trip kami dengan menaiki kapal terbang adalah tahun 2016 ke Korea Selatan.

Jom Ros kongsikan tempat-tempat menarik di Langkawi yang anda boleh lawati bersama anak-anak.

1. Underwater World

2. SkyCab

3. 3D Art

4. SkyBridge

5. SkyDome

6. Wildlife park

7. Crocodile Adventureland

8. Upside Down

9. Pantai Cenang

10. Dataran Lang

Sebenarnya kami baru 2 hari sini. Baru explore Underwater World dan juga SkyCab, 3D Art, Sky Bridge dan SkyDome. Anak-anak memang enjoy walaupun nampak mereka kepenatan sedikit.

Ada banyak lagi tempat yang menarik di sini. Memang best sangat kalau bawa anak-anak bercuti di sini.

Bila diorang dah besar sikit nanti, bolehlah naik ATV dan juga naik boat ke pulau berhampiran.

Tak sabar tunggu esok. Malam ni kena telan Ostematrix bagi hilang lenguh-lenguh badan dukung Khadijah. Nasib baik pakai baby carrier. Kalau tak, boleh tercabut tangan Ummi dia dukung seharian. Hehe.

Peluang Terbaik Untuk Dapatkan Vivix

Assalamualaikum

Dah masuk bulan November dah. Bulan ni offer Shaklee sangat menarik tau terutamanya bagi mereka yang belum menjadi ahli Shaklee.

Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:
❤️ keahlian Shaklee (bernilai RM 69 ) secara PERCUMA
❤️ diskaun 5%
❤️ penghantaran ke seluruh Malaysia PERCUMA
❤️ cash bonus RM 36 pada bulan hadapan

Jika anda dah lama menunggu offer Vivix ni, inilah masa yang terbaik untuk dapatkan Vivix. Sekaligus menjadi ahli Shaklee. 2 in 1 gitu. Hehe.

Anda boleh terus whatsapp Ros di 019-367 3245. Tawaran ini hanya sah dari 1 November sehingga 30 November.

Jom cepat!

3 Tips Pantas Untuk Dapatkan Kulit Cerah

Assalamualaikum

Ramai yang inginkan kulit yang cerah berseri. Bermacam-macam cara dicuba. Berbagai-bagai produk dibeli. Tetapi, kulit masih sama keadaannya. Gelap dan kusam.

Jika ini yang anda hadapi, anda boleh cuba 3 tips pantas untuk putihkan kulit ini. Yang Ros kongsikan ini menggunakan bahan semulajadi tau. Bukannya bahan kimia berbahaya tu.

3 Tips Pantas Untuk Dapatkan Kulit Cerah

 

1. Menggunakan lemon

lemon

Terdapat banyak kegunaan lemon. Selain digunakan dalam masakan, lemon juga membantu dalam detox badan serta pemutihan gigi.

Sejak bertahun-tahun yang lalu, lemon telah digunakan untuk memutihkan kulit. Ia memiliki keupayaan untuk melunturkan kulit secara lembut serta menanggalkan lapisan atas kulit iaitu sel-sel kulit mati.

Anda boleh campurkan 1 bahagian jus lemon dengan 1 bahagian air masak untuk cairkannya. Selepas itu, ambil bebola kapas dan celupkan dalam campuran dan air lemon tadi.

Sapukan ke seluruh wajah. Bilas selepas 15 minit dengan air suam.

Lakukan hanya 2-3 kali seminggu. Pastikan anda memakai pelembap selepas itu.

 

2. Masker tomato

Tomato sangat membantu untuk menghilangkan sunburn. Ia mencerahkan tona kulit anda serta menanggalkan sel-sel kulit mati.

Untuk membuat masker tomato, anda perlukan 1-2 biji tomato dan 2 sudu makan jus lemon.

Caranya, kisar kedua-dua bahan ini menggunakan blender. Sapu masker tomato di badan dan biarkan selama 10 minit. Selepas itu, bilas dengan air bersih.

 

3. Susu dan lemon

Susu juga merupakan agen pemutih. Sebab tu ada produk mandian ditambah dengan susu. Selain itu, susu juga boleh melembapkan kulit.

Dengan gabungan susu dan lemon, kulit tidak akan terlalu kering.

Untuk mencerahkan kulit, anda boleh campuran secawan susu ke dalam air mandian anda. Lebih mudah, jika rumah anda ada tab mandian. Selepas itu, tambah perahan jus dari sebiji lemon ke dalam air mandian tersebut.

Anda boleh berendam selama setengah jam sebelum mandi seperti biasa.

 

Tips mana yang paling anda suka? Cuba tau nanti.

Anda boleh juga baca kisah akak ni >> Dulu kulit gelap, sekarang dah cerah.

Tips Kekal Bersemangat Dalam Apa Jua Yang Dilakukan

Assalamualaikum

Sabtu lepas Ros ada buat sharing dengan kumpulan sokongan bisnes Ros. Dalam group kami, setiap hari ada tugasan yang perlu diselesaikan sebelum cut-off time yang telah disetkan oleh ketua.

Tugasan macam ni banyak mengajar kami untuk asah skill leadership dan beberapa skill lain. Best tau kumpulan sokongan kami.

Dalam kumpulan sokongan kami ada yang suri rumah dan ada yang bekerja sebagai guru, pensyarah dan juga engineer.

Baca juga >> Bagaimana ibu ini mengatasi keletihan menguruskan rumah tangga.

Tajuk sharing Ros adalah bagaimana nak kekal bersemangat dalam apa yang anda sedang usahakan, samada dalam kerjaya atau dalam bisnes.

Jom Ros kongsikan semula 3 isi penting bagaimana nak kekal bersemangat setiap hari.

 

1. Cintai apa yang anda lakukan

Tanpa perasaan cinta, kita sekadar buat apa yang disuruh atau apa yang perlu. Hasilnya ala kadar je nanti.

Tapi bila kita buat dengan penuh perasaan cinta, kita akan buat bersungguh-sungguh. Hasilnya sangat memuaskan hati.

Walaupun belum dapat hasil seperti yang anda nak, tapi anda tahu anda dah buat yang terbaik. InsyaAllah kejayaan pasti akan tiba.

 

2. Bersyukur dengan sekecil-kecil nikmat

Bersyukur merupakan salah satu tanda anda redha dan berserah kepada Allah atas usaha yang telah dilakukan.

Biarkan kita baru merasai kejayaan yang kecil, kejayaan inilah yang perlu disyukuri dan diraikan.

Jika nikmat kecil pun susah kita nak syukuri, bagaimana Allah mahu kurniakan nikmat yang lebih besar?

Tak salah bermula dengan perkara kecil. Konsisten itu lebih baik daripada buat perkara besar. Tapi sekali je buatnya.

 

3. Visualisasikan apa yang ingin dicapai

Teknik ini sangat berkuasa. Umpama anda buat vision board dengan menampal gamabr apa yang anda nak capai dalam tempoh tertentu.

Bila hari-hari tengok, pasti anda bersemangat nak capai impian tersebut.

Bila rasa down, pandang vision board anda. Fikirkan mengenai big why anda, terus anda bangun dan berusaha kembali.

 

Baca juga entri Ros yang ini >> Tubuh lebih bertenaga walaupun sibuk bekerja.

Oklah. Setakat ini sahaja sharing Ros. Semoga bersemangat mengejar impian anda. 🙂

Dulu Kulit Gelap, Sekarang Dah Cerah

Assalamualaikum

Masa Ros kecil dulu-dulu, kulit Ros agak gelap. Sebabnya dulu Ros suka main panas, berjemur kat luar.

Bila dah pindah ke Kuantan masa darjah empat, Ros jadi seorang yang pemalu. Jarang dah keluar main kat luar. Masa tu agaknya kulit Ros makin cerah.

Selepas melanjutkan pelajaran ke Jerman, cuaca di sana kurang memberi masalah kepada kulit Ros. Syukur, alhamdulillah.

Bila pulang ke Malaysia, kulit Ros mula ada masalah. Memang kena cuci muka kerana kerap berminyak. Masalahnya, Ros tak jumpa pencuci muka yang sesuai dengan kulit Ros.

Boleh baca seterusnya kisah Ros dan pencuci muka di entri sebelum ini >> Pencuci muka buat kulit lembut dan tidak pedih selepas dicuci.

 

Hari ni Ros nak kongsikan bagaimana kulit akak sorang ni, dulu gelita, sekarang makin cerah.

Boleh tengok gambar di bawah. Gambar dulu dan gambar kini. Banyak perbezaan.

Itulah kesan yang dirasai oleh pengamal Set Radiant 4.

Jom tengok satu lagi testimoni.

Cuba lihat gambar akak ni semasa dia baru ada 2 orang anak dengan gambar semasa ada 4 orang anak.

Makin berserikan wajahnya sekarang. Anak berderet tak menjadikan rupanya nampak tua. Sebaliknya nampak lagi muda!

 

Hebatnya penangan Set Radiant 4. Seperti namanya, Radiant 4 memang menjadikan pengamalnya cantik dan berseri.

Ada 4 item dalam Set The Radiant 4 ini iaitu:

1. Energizing Soy Protein

2. Collagen Powder

3. Vitamin C Sustained Release

4. GLA Complex

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk maklumat lanjut.

Nak order terus pun boleh. Klik je sini >> ORDER SET RADIANT 4.

Kisah Akak Jururawat 5 Tahun Dihantui Masalah Jerawat

Assalamualaikum

Kulit berjerawat amat dibenci oleh kaum wanita. Ia sedikit sebanyak boleh menjejaskan tahap keyakinan diri. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang kerjanya perlu berhadapan dengan orang seperti kerjaya jururawat.

Anda mungkin terpaksa mengabaikan pandangan mata yang memandang ketika berurusan dengan rakan sekerja dan juga pesakit.

Jauh di sudut hati, anda pasti nak kurangkan jerawat yang bermaharajalela di wajah anda. Paling tidak, tiada lagi jerawat baru yang naik yang meninggalkan parut. Bekas jerawat pula, anda mahu dia hilang dan kembali licin.

Kalau anda nak tahu, jerawat ni salah satu proses nak keluarkan toksin dari badan.

Sumber toksin ni macam-macam. Boleh datang daripada fast food, MSG, syampoo, sabun, pewangi bilik yang kita guna.

Asap rokok juga toksin. Sebab tu, orang merokok ni kulitnya kusam, berminyak, berjerawat, gelap dan sebagainya.

Sebagai seorang jururawat, anda pasti tahu, kesan asap rokok kepada perokok dan juga orang sekeliling. Jadi, jauhilah asap rokok.

Macam cik Misi kita ni, Ms Reva , dek kerana nak hilangkan jerawat, bermacam-macam skincare dia cuba. Buat treatment dengan pakar kulit pun dah. Tapi jerawat datang balik.

Akhirnya, dia merasakan perlu merawat masalah jerawat ni dari dalam secara semulajadi. Terjumpalah dia dengan supplemen Shaklee.

Supplemen Shaklee yang dia mula-mula ambil adalah Vitamin C Sustained Release dan juga GLA Complex.

Vitamin C Shaklee merupakan antioksidan yang membantu mengecutkan jerawat dia dengan cepat.

GLA Complex pula membantu mengurangkan parut jerawat serta menstabilkan hormon dia.

Selepas itu, Ms Reva tambah pula dengan ESP dan Collagen Powder.

ESP merupakan serbuk protein yang penting untuk penghasilan sel-sel kulit yang baru. Protein merupakan makanan sel-sel kulit kita. Bila cukup makanan, sel-sel kita akan sihat. Itulah kunci kepada kulit sihat dan cantik.

Collagen Powder pula membantu menganjalkan kembali kulit serta memudarkan parut. Bila diambil dengan konsisten, kesan parut semakin pudar.

Dalam gambar di bawah, kita boleh tengok kesan jerawat di wajah Ms Reva semakin pulih. Tak seteruk dahulu.

Asbab pengambilan supplemen semulajadi dan juga proses penyembuhan dari dalam, masalah jerawat boleh diatasi.

Selepas mengamalkan Set Radiant 4 ni, Ms Reva sangat gembira dengan kulit wajahnya yang semakin baik tu.

Cuba bayangkan kulit Ms Reva selepas dia konsisten amalkan set ini beberapa bulan lagi. Mesti makin berseri. 🙂

Set Radiant 4 ini tahan sehingga sebulan lebih. Jadi, lebih berbaloi anda mendaftar menjadi ahli untuk konsisten amalkan set ini sehingga dapat kulit wajah yang anda idamkan.

Bila anda mendaftar sebagai ahli, anda dapat menikmati harga yang 10-15% lebih rendah daripada harga retail. Dapat cash bonus pulak tu dalam RM 23 pada bulan berikutnya.

Wow. Jimat sangat bila jadi ahli ni.

Boleh klik sini untuk whatsapp Ros terus >> saya nak jadi ahli dan order Set Radiant 4.

Ros akan balas whatsapp anda secepat yang boleh.

Izinkan Ros bantu anda dengan masalah kulit anda. Keberkesanannya nanti bergantung kepada keadaan kulit wajah anda.

Rahsia Kecantikan Dalaman Wanita

Assalamualaikum

Sebagai seorang wanita, kita seharusnya menitik beratkan kecantikan dalaman dan juga luaran.

Bukan sekadar bermekap untuk tampil cantik, pastikan juga dalaman kita tip-top. Lebih-lebih lagi wanita yang juga seorang isteri dan juga ibu.

Ros nak kongsikan kisah akak ni yang mengamalkan Set Radiant 4 untuk cantik luar dan dalam.

Ikuti dahulu perkongsian akak ni. Ros terangkan kemudian apa yang ada dalam Set Radiant 4 ini.

Alhamdulillah. Masalah period pain akak ni dah selesai. Tiada lagi masalah ‘kering’ semasa bersama suami.

Ros cadangkan anda yang dah berusia 40an untuk amalkan Set Radiant 4 demi kesihatan dan kecantikan anda.

Berbaloi tau melabur duit untuk kekal sihat dan cantik untuk suami tersayang. 🙂

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk pembelian Set Radiant 4. Konsultasi terbaik eksklusif untuk pelanggan Ros.

Bagaimana Mama Anak Lima Pun Boleh Maintain Cantik?

Assalamualaikum

Bila ada anak kecil, me time pun susah nak ada. Baru free sikit, dah ada yang panggil.

Sampaikan nak masuk toilet pun, tak senang. Ada je budak banyak cakap duk tanya itu ini kat luar pintu.

Belum lagi tengah memasak kat dapur. Baru nak hiris bawang, ada yang nak air. Nak makan biskut lah. Suruh tunggu dulu, mulalah berdrama air mata.

Siapa ada pengalaman macam ni? Sep sikit. 😉

Tu belum cerita nak keluar jalan-jalan. Memang kebanyakkan mak-mak akan pilih yang ringkas-ringkas. Mekap pun nipis-nipis je. Atau kadang-kadang tu tak mekap langsung.

Macam Ros, kalau nak keluar tu memang akan pilih baju yang tak perlu digosok. Tudung pun jenis sarung. Bukan tak minat shawl tau. Tapi nak melilit-lilit tu, Ros kena praktis berjam-jam baru jadi cantik terletak. ;p

Anda yang dah terer lilit-lilit ni, baguslah. Teruskan.

Bagi mak-mak yang sekapal dengan Ros, ada satu lagi cara nak tampil cantik semulajadi.

Bagaimana tu?

Anda kenalah atasi masalah kulit yang anda hadapi.

Kalau kulit cantik, tak perlulah nak bermekap tebal kan. Cantik semulajadi orang cakap.

 

Jom Ros kongsikan rahsia mama anak 5 ni maintain cantik.

Jika sebelum ini, mama ini ada masalah kulit kusam, berminyak dengan blackheadnya lagi, selepas amalkan Set The Radiant 4, hilang segala masalah kulit beliau.

Yang bestnya, tak ganggu pun pengeluaran susu ibu. Sesuai sangat untuk ibu menyusu. Yang hamil pun, tiada masalah nak amalkan Set The Radiant 4.

Siapa kata, bila ada anak berderet, kita kena korbankan bab kecantikan.

Amalkan je Set The Radiant 4 -> Cara paling mudah nak dapatkan kulit berseri untuk mak-mak yang ramai anak kecil.

Boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order.

Rahsia Mak Anak Ramai, Muka Makin Muda

Assalamualaikum

Tanpa disedari, semakin usia bertambah, anak semakin ramai, tapi muka nampak makin muda.

Ini Ros nak bagitau pasal teman-teman satu bisnes online ni. Serious mereka nampak makin muda. Ada yang anak dah masuk 5 pun.

Itulah kebenarannya.

Dibelek gambar mereka lama-lama dulu, ish nampak tua benar. Padahal gambar masa remaja tu.

Sekarang dah kahwin, dah ada anak. Tapi muka nampak muda remaja.

Pelik kan.

Orang kata, dah beranak ni badan makin senang naik. Itu kalau tak jaga makan lah. Tapi mak-mak ini, mereka maintain slim je.

Anda nak tahu tak rahsia mereka?

Kalau nak, teruskan membaca.

 

Kesemua ibu-ibu ini mengamalkan set, The Radiant 4. Tu yang muka makin muda remaja.

Jom Ros kongsikan pengalaman mak anak 2.

Dr Fyda mempunyai 2 orang anak, muka maintain muda remaja.

 

Nak tahu cerita mak anak 5 pula?

Siapa sangka mereka kelihatan lebih berseri daripada zaman anak dara walaupun dah ada beberapa orang anak.

 

Hebat penangan Set Radiant 4 ni. Package lengkap untuk kembalikan keserian kulit bagi mereka yang ada masalah kulit kusam, pori-pori besar dan juga masalah kulit lain seperti kulit berminyak dan berjerawat.

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk konsultasi lanjut. 🙂