Makan Vitamin Penyebab Dapat Penyakit Kronik?

Assalamualaikum

Pernahkah anda terfikir vitamin yang anda makan tu sebenarnya penyebab anda menghidap sakit kronik seperti diabetes, sakit buah pinggang, sakit jantung dan sebagainya?

makan-vitamin-penyebab-penyakit

Adakah semua vitamin sama je?

Awal-awal dulu Ros fikir macam tu juga. Rupa-rupanya tak sama.

Ada yang semulajadi, ada yang sintetik.

Ada yang berkesan untuk satu tujuan tertentu. Tapi bila makan vitamin atau supplemen, ada organ lain yang terjejas tanpa anda sedari.

 

Ros bagi satu contoh supaya anda lebih faham.

 

Anda makan vitamin untuk cantik. Supplemen untuk kecantikan kulit.

Masa anda makan tu, kecantikan luaran anda memang cantiklah. Kulit licin, flawless tanpa sebutir jerawat pun.

Tapi selepas bertahun-tahun mengamalkan supplement tersebut, tiba-tiba anda jatuh sakit.

Hasil pemeriksaan doktor, rupanya buah pinggang anda rosak akibat terlalu lama mengambil produk tersebut.

 

Ngerikan kalau doktor khabarkan berita ini kepada anda. Organ dalaman anda dah rosak teruk.

Sebab tu kena hati-hati dengan produk yang diambil.

 

Ros nak kongsikan dengan anda satu kajian yang membuka mata Ros tentang bahayanya ambil produk sebarangan.

 

Kalau tengok jadual di bawah ni, orang yang TAK MAKAN APA-APA SUPPLEMEN, peratusan kena penyakit kronik seperti diabetes, serangan jantung, strok dan sakit jantung lebih rendah daripada orang yang makan supplemen lain selain Shaklee.

 

landmark-study-risiko-makan-vitamin

Tapi kalau nak tahap kesihatan anda lagi baik, makanlah supplement Shaklee. 🙂

 

Kajian Landmark Study ni dibuat ke atas pengamal vitamin Shaklee yang dah makan Shaklee 20-30 tahun. Bukan yang baru makan 4-5 tahun.

 

So, memang menunjukkan kesan jangka masa panjang ambil supplemen. Bukan short term. Lagipun penyakit berbahaya bukan berlaku dalam 4 hingga 5 tahun. Semuanya hasil pemakanan dan gaya hidup kita bertahun-tahun sebelum tu.

 

Bertukar jenama, boleh mengubah hidup anda.

Nak bertukar ke vitamin Shaklee? Masih belum terlambat.

Anda boleh ikhtiarkan rawat diabetes dengan petua di entri >> Petua Hilangkan Diabetes <<

Whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee.

signature SA

Alhamdulillah.. Bacaan Gula Dah Normal

Assalamualaikum

 

Dah puas mencuba pelbagai jenis rawatan untuk menurunkan bacaan gula anda?

 

Anda boleh cuba tips merawat diabetes yang Ros kongsikan di entri >> Cara Menurunkan Gula Di Dalam Darah <<.

 

Empat tips tersebut pun dah cuba tapi bacaan tetap tinggi? Apa kata anda teruskan dengan tips ke-5 iaitu mengamalkan supplement tambahan yang kaya dengan Resveratrol.

 

Di entri ini, Ros kongsikan tiga lagi testimoni pesakit diabetes yang mengamalkan supplement tambahan tinggi antioksidan ini. Supplement yang dimaksudkan adalah Vivix Shaklee.

bacaan-gula-normal

Anda boleh baca bagaimana Vivix membantu mengawal paras gula dalam darah di entri >> Petua Merawat Diabetes <<.

 

Jom tengok testimoni pertama.

 

Testimoni 1:

 

buku-checkup-diabetes

Salam semua.

Hari ni saya nak share testimoni merawat diabetes dengan Vivix oleh ayah saya sendiri.

Terbukti Vivix mampu membantu masalah diabetes.

Ni buku checkup abah saya.

Abah saya ni makan memang takde pantang. Kadang-kadang sehari tu sampai 3x bancuh kopi. Makan nasi memang berpinggan-pinggan. Ni semua memang musuh utama kencing manis la kan.

Hari tu bila sedar kaki dia dari sehari ke sehari makin bertukar color jadi hitam, plus ujian diabetes tak pernah bawah 10, doktor pun dah suruh suruh inject insulin setiap hari, baru la menggelabah nak cari alternatif lain.

Saya pun cadangkan Vivix.

Sekarang Vivix yang abah minum belum habis sebotol. Tapi report kesihatan abah memang memeranjatkan.

Dalam 4x ujian darah dibuat dalam sehari, cuma sekali je yang lebih 10.

Itupun sebab lunch dia makan nasi berpinggan-pinggan macam biasa.

Alhamdulillah.

 

Testimoni 2:

 

Ini kisah ayah Puan Anisah yang dah 20 tahun menderita diabetes.

bacaan-gula-kembali-normal

Ayah saya adalah penghidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berada stage 4 dan perlu melakukan dialisis.

Selepas consume Vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor ragu-ragu nak buat conclusion yang ayah bebas diabetes. Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normal tanpa masalah diabetes.

Alhamdulillah.

 

Testimoni 3:

 

bacaan-gula-makin-turun

 

Testimoni penghidap diabetes selepas seminggu mengamalkan minum Vivix Shaklee.

Alhamdulillah bacaan glukos makin turun hampir pada paras normal.

 

Kalau anda penghidap diabetes, ikhtiarkan dengan Vivix Shaklee. Mana tahu asbab Vivix, bacaan gula anda kembali normal.

 

Sebotol Vivix berharga RM 475. Ianya tahan sebulan hingga ke dua bulan bergantung kepada cara makan yang diberi.

 

Dapatkan lebih penjimatan bila anda mendapatkan Twin Pack Vivix sekarang juga. Anda berhak mendapat:

  • Keahlian percuma berharga RM 69
  • Penghantaran percuma berharga RM 11
  • Cash back RM 38 pada bulan hadapan

 

Jangan sampai kaki anda tak sempat diselamatkan bila dah kena potong.

Segera hubungi Ros di 019-367 3245.

signature SA

Keluarga Ada Sejarah Diabetes?

Assalamualaikum

 

Landmark Study banyak membuka mata Ros.
Rupanya mana boleh makan sebarang supplemen.

Sebab supplemen menentukan samada penyakit anda bertambah baik atau makin teruk.

Hasil kajian Landmark Study, orang yang makan supplemen brand lain, bacaan gula lagi tinggi daripada orang yang tak makan apa-apa supplemen.

Betul. Anda boleh google pasal Landmark Study sendiri kalau tak percaya.
img_20160918_223859
Paling senang whatsapp Ros lah 019-367 3245.

Sebab tu Ros pilih Shaklee. ♡♡♡
Pengguna Shaklee paling rendah risiko diserang penyakit.

signature SA

Petua Hilangkan Diabetes Yang Anda Boleh Ikhtiarkan Untuk Bantu Orang Tersayang

Assalamualaikum

Ros kongsikan dengan anda apa maksud bacaan gula yang anda perolehi:

  • normal / tiada diabetes     3.9 – 5.5 mmol/L
  • berisiko dapat diabetes     5.6 – 6.9 mmol/L
  • menghidap diabetes          > 7.0 mmol/L

 

petua-hilangkan-diabetes

Ros nak kongsikan satu petua untuk diabetes yang anda perlu ikhtiarkan iaitu ambil supplement yang tinggi dengan Resveratrol.

 

Boleh tengok sendiri testimoni pengambilan supplement yang tinggi dengan Resveratrol iaitu Vivix Shaklee untuk merawat diabetes.

testimoni-petua-hilangkan-diabetes_ros

Jom baca perkongsian Puan Miza:

Assalamualaikum.

Miza nak share result check up tok (nenek) miza sendiri yang ada diabetes atau kencing manis. Boleh bandingkan result antara 2 tahun ni.

Tok mula ambil Vivix pada Februari 2016. Sekarang dah masuk botol yang ke-3.

Alhamdulillah, paras gula dah tak tinggi. Yang terbaru 4.9. Tekanan darah pun dah stabil.

Check up pada 26 Mei 2016, doctor ada bagi tau yang buah pinggang tok mungkin ada masalah.

Check up yang terbaru pada 24 Ogos 2016, doctor maklumkan buah pinggang tok dah ok. Tak ada masalah lagi.

Alhamdulillah, bersyukur sangat.

 

Anda boleh tengok sendiri keputusan nenek Puan Miza di bawah:

testimoni-kencing-manis

 

Asbab Vivix, bacaan gula nenek Puan Miza kembali normal. Orang yang anda sayangi pun boleh. Masih belum terlambat selagi kita terus berikhtiar. InsyaAllah.

 

Kita juga harus jaga kesihatan diri sendiri agar tak kena diabetes. Pastikan anda tahu apa makanan yang perlu dielakkan supaya tak kena diabetes.

 

Sebenarnya, ramai yang berjaya bantu orang yang mereka sayangi kembali sihat. Baca ni.. >>Kerana Vivix, Anak Menangis <<

 

Selain Vivix, ada juga petua merawat diabetes yang lain seperti mengawal pengambilan karbohidrat, bersenam dan lain-lain. Boleh baca entri Ros sebelum ini. >> Cara Menurunkan Baca Gula Dalam Darah <<

 

Bagaimana Vivix dapat membantu mengawal kadar gula dalam darah?

 

  • memperlahankan Sindrom Resistansi Insulin
  • mengawal kepekatan glukosa dalam darah
  • mencegah pembentukan protein AGE

 

Harga sebotol Vivix adalah RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada bagaimana Pengedar Shaklee anda beri cara makan Vivix).

 

Untuk lebih penjimatan, dapatkan 2 botol Vivix sekarang. Anda layak mendapat keahlian PERCUMA.

 

Anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order atau klik je button ORDER NOW di bawah.

button order now

Lepas order, jangan lupa untuk contact Ros. Ros akan berikan cara makan eksklusif untuk turunkan bacaan gula.

 

Semoga dengan pengambilan Vivix, bacaan gula kembali normal. Aminnn 🙂

signature SA

3 Cara Untuk Kawal Bacaan Gula Agar Tak Kena Diabetes

Assalamualaikum

Diabetes berlaku bila pankreas tidak lagi dapat menghasilkan insulin atau badan anda kurang sensitif terhadap insulin yang dihasilkan.

Bila tak cukup insulin, bacaan gula dalam darah menjadi tidak terkawal. Oleh itu, anda yang sihat ni wajib mengawal bacaan gula sebelum terlambat.

Bagi yang dah ada tanda-tanda diabetes ni atau keluarga ada sejarah diabetes, Ros nasihatkan anda mula ambil tahu cara turunkan bacaan gula dalam darah.

Jika dibiarkan.. Daripada tiada diabetes, terus doktor sahkan ada diabetes. Agak terlambat masa tu. Lebih baik cegah dari sekarang.

 

cara untuk kawal bacaan gula

 

Cara kawal bacaan gula dalam darah

1. Pantau bacaan gula anda

Sebelum makan, bacaan gula anda perlu berada dalam lingkungan ini.
70-130g/dL

Selepas makan, bacaan gula perlu kurang daripada 180 mg/dL

Selain itu, pesakit diabetes perlu menjalani ujian Hb1Ac.

 

2. Pilih makanan yang mempunyai Indek Glisemiks (GI) yang rendah

Makanan berGI rendah tidak meningkatkan paras gula secara mendadak.
Contoh makanan berGI rendah adalah seperti ESP, epal, anggur, kacang tanah.

 

3. Bersenam

Selalu benar kita dengar, nak sihat kena bersenam. Betul?

Aktiviti fizikal yang sederhana seperti berjalan, berbasikal dan berenang dapat menurunkan bacaan gula serta membantu tubuh memproses gula dengan lebih baik.

Anda digalakkan bersenam selama 30 min, 5 kali seminggu.

 

 

Diabetes atau kencing manis ni boleh sembuh dengan kehendakNya. Asalkan anda sanggup ikhtiarkan cari penawar kencing manis ni.

Ros ingin memperkenalkan kepada anda satu produk ni, Vivix Shaklee namanya. Vivix Shaklee dikatakan boleh menurunkan bacaan gula dalam darah.

 

Jom tengok testimoni Vivix turunkan bacaan gula.

IMG_20160809_181650

 

Mak saya umur 64 tahun mengidap diabetes dah 11 tahun. Selalunya bacaan glucose dia belas-belas la tapi pagi semalam check sendiri kat rumah bacaan 8 mmol/L je.. Saya dah jatuh cinta dengan Vivix ni.

Inikah ubat kencing manis yang paling mujarab?

Sebenarnya, Vivix Shaklee bukan ubat, tetapi supplement tambahan yang mengandungi 10 x resveratrol yang mampu mengurangkan risiko terkena pelbagai penyakit kronik.

 

Ada banyak lagi testimoni Vivix yang telah membantu pesakit diabetes lain seperti isi tumbuh semula, penglihatan bertambah baik selepas mengamalkan Vivix.

 

Berapa harga Vivix Shaklee?

Sebotol Vivix (150 ml) berharga RM 475 sahaja. Ianya tahan sehingga 2 bulan ( bergantung kepada cara makan Vivix Shaklee yang pengedar anda sarankan.)

 

Nak tahu tak, bagaimana anda boleh dapatkan Vivix pada harga yang lebih berbaloi?

Anda kena dapatkan 2 botol Vivix. Dengan pembelian 2 botol Vivix, anda bakal dapat:
– Keahlian Shaklee PERCUMA
– Kos penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia
– CASH bonus pada bulan berikutnya

Bila Ros kirakan.. penjimatan yang anda bakal dapat adalah dalam RM 100++. Banyak tu.
Boleh tambah simpanan bulanan. 🙂

 

Apa tunggu lagi.. Dapatkan Vivix hari ini juga!

Untuk order, anda boleh hubungi Ros di 019-367 3245. Nak order sendiri pun boleh. Hanya klik sahaja pada button ORDER NOW di bawah.

button order now

Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat customer Ros agar bacaan gula anda terkawal.

signature SA

Vivix Bantu Kawal Gula Dalam Darah

Assalamualaikum

 

Pesakit diabetes wajib menjaga pemakanan mereka kalau tak nak bacaan gula naik mendadak. Ros ada kongsikan entri  >> Makanan Untuk Elak Diabetes << . Walaubagaimana pun, pesakit diabetes pun boleh jadikan info dalam entri tersebut sebagai panduan. Selain daripada itu, tahukah anda, Vivix boleh membantu mengawal gula dalam darah?

 

Bagaimana Vivix dapat membantu mengawal kadar gula dalam darah?

 

  • memperlahankan Sindrom Resistansi Insulin
  • mengawal kepekatan glukosa dalam darah
  • mencegah pembentukan protein AGE

 

Anda boleh baca lanjut di sini.

 

Jom tengok testimoni Vivix.

vivix bantu kawal gula dalam darah

 

Perkongsian daripada Puan Nurul Azliza:

Salam..

nak share pengalaman ibu mertua saya.. minggu lepas hubby saya ada hadiahkan Vivix untuk ibu mertua saya. Ibu mertua saya ni ada kencing manis, darah tinggi, sakit lutut dan asma.

So ibu mertua saya start makan Vivix hari ahad. Hari khamis malam dia ada pergi kenduri dan makan segala makanan yang manis-manis kat situ.

Esok pagi dia test gula dan dia TERKEJUT!! Coz gula dia tak naik. Cuma 6.2 . Kalau sebelum ni dia tak boleh langsung makan benda manis. Esok pasti gula dia tinggi.

Pagi sabtu terus dia call kami cerita pasal kesihatan dia…

Saya dan hubby gembira dan syukur sangat bila dengar berita atas perubahan yang mendadak tu.

Alhamdulillah.. Thanks Shaklee 🙂

 

Anak mana yang tak gembira kan. Asbab Vivix, bacaan gula dalam darah mak terkawal. Sesungguhnya, pilihan di tangan kita. Nak hadiahkan Vivix atau biarkan sahaja..

 

Lagi testimoni bacaan gula mak ayah turun.

 

Baca juga >> petua merawat diabetes << ni.

 

Berapa harga Vivix?

Sebotol Vivix berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Kalau anda beli 2 botol, lagi jimat.

Anda akan dapat

  • keahlian Shaklee PERCUMA
  • CASH BONUS pada bulan hadapan
  • kos penghantaran PERCUMA

 

Boleh whatsapp Ros kalau anda tak faham pasal ini. Tekan 019-367 3245 sekarang. 🙂

vivix bayar kesihatan resize

 

Nak order sendiri? Boleh terus klik button di bawah. Kos penghantaran adalah percuma.

button order nowHubungi Ros di 019- 367 3245 untuk pembelian atau jika anda ada sebarang pertanyaan.

signature SA

Makanan Untuk Elak Diabetes Bagi Yang Berumur 35 Tahun Ke Atas

Assalamualaikum

 

Tak dapat disangkal lagi yang makanan orang Malaysia semuanya sedap-sedap belaka. Kalau dahulu nasi lemak dan roti canai hanya untuk sarapan. Kini tidak lagi. Bila-bila masa je boleh makan sehinggakan ada gerai nasi lemak dan roti canai dibuka petang sehingga ke tengah malam. Permintaan sangat menggalakkan kerana gerai tersebut sentiasa penuh dengan orang. 😛

 

Bukan salah peniaga kalau anda kena diabetes atau sakit jantung. Bab pemakanan hanya diri sendiri yang boleh kawal. Lebih-lebih lagi kalau umur dah 35 an ke atas. Anda dinasihatkan untuk mengurangkan makan. Bagi yang masih bawah 35 tahun, anda dinasihatkan untuk bersenam dengan lebih kerap.

 

makanan untuk elak diabetes

Untuk mengelakkan diabetes, makanan berikut perlu dielakkan atau dikurangkan.

 

Makanan Yang Perlu Dielakkan

 

  • makanan tinggi karbohidrat
  • kopi dan teh
  • gula putih
  • makanan yang manis seperti kuih-muih
  • makanan dalam tin
  • garam

 

Jika anda dah ada diabetes, amalkan juga petua merawat diabetes yang Ros kongsikan sebelum ini.

 

Yang perlu ditambah dalam diet seharian adalah buah-buahan dan sayur -sayuran yang kaya dengan vitamin A, C dan E.

 

Ros senaraikan makanan yang baik untuk elakkan kencing manis:

 

Makanan Yang Perlu Diambil

 

  • peria ( tumbuhan insulin yang dikatakan boleh menurunkan bacaan gula. Anda boleh cuba >> Resepi jus peria katak dan epal hijau << ini.
  • sayur berdaun hijau seperti bayam dan kale
  • keledek yang kaya dengan vitamin A dan serat
  • beri seperti strawberi, blueberi yang tinggi antioksida, vitamin dan serat
  • kacang seperti kacang hitam
  • buah-buahan citrus seperti anggur, oren, lemon dan limau
  • tomato yang kaya dengan vitamin C, zat besi dan vitamin E
  • Salmon yang tinggi dengan omega-3
  • bijirin penuh, barli dan oat yang tinggi dengan magnesium, omega-3, folat, fiber dan potassium
  • kekacang seperti walnut, flax seed yang kaya dengan omega-3
  • susu rendah lemak dan yogurt

 

Anda juga boleh amalkan supplement sirap anggur atau Vivix untuk memastikan bacaan gula anda terkawal. Vivix merupakan supplement tambahan yang mengandungi 10x ganda Resveratrol yang membantu mengawal paras glukosa dalam darah.

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk info lanjut.

signature SA

Penjagaan Kaki Pesakit Diabetes Agar Tak Kena Potong

Assalamualaikum

 

Selalu juga Ros dengar, bila balik kampung orang cerita, ada seorang pakcik / makcik ni baru kena potong kaki. Bila Ros tanya kenapa, orang akan jawab kerana dia ada diabetes.

 

Bagi pesakit kencing manis, anda perlu peka kepada sebarang perubahan pada kaki anda. Cepat-cepatlah dapatkan rawatan lanjut.

 

Ros terbaca ada seorang lelaki ni bekerja di bidang kesihatan. Mungkin dia ingat dia arif tentang penjagaan dan kesihatan dia, maka dia abaikan dan tak peduli tentang kecederaan kakinya. Bila dah teruk, sudah terlambat untuk selamatkan kakinya. Terpaksa dipotong kedua-duanya.

 

Sampai begitu sekali? Ya.. betul…

 

Diabetes boleh merosakkan salur darah di seluruh tubuh kita termasuk di bahagian kaki. Bila salur darah rosak, saraf tidak dapat menghantar signal ke sistem saraf anda. Ini dinamakan neuropati. Bila anda dah ada neuropati diabetes, wajib untuk anda menjaga kaki untuk mengelakkan risiko kaki dipotong.

penjagaan kaki pesakit diabetes

Antara penjagaan kaki yang ingin Ros tekankan:

  • sentiasa periksa kaki anda jika terdapat calar atau keradangan
  • pakai stokin yang selesa, tidak ketat, tidak longgar
  • pakai kasut yang sesuai

 

Pastikan bacaan ujian Hb1Ac anda di bawah 6.5 peratus.

Baca >> Kenapa penting ujian Hb1Ac kepada pesakit diabetes <<

 

Ok.. amalkan tips penjagaan kaki yang Ros kongsikan di atas. Pasti anda tak nak kaki anda kena potong seperti lelaki yang Ros ceritakan tadi.

 

Baca juga >> Testimoni isi tumbuh semula selepas beberapa bulan <<

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk konsultasi. 🙂

signature SA

 

Turunkan Bacaan Gula Dalam Darah Dengan Supplement

Assalamualaikum

 

Risau juga Ros dengan statistik rakyat Malaysia yang menghidap diabetes. Kalau anda atau saudara anda ada diabetes, eloklah pantau bacaan gula anda.

 

Cara mengawal diabetes yang terbaik adalah melalui pemakanan. Anda perlu mengurangkan pengambilan karbohidrat dan gula. Anda boleh cuba >> Resepi Peria Katak Dan Epal Hijau << untuk menurunkan bacaan gula.

 

turunkan bacaan gula dalam darah

Dah cuba bermacam-macam cara untuk turunkan kencing manis anda tetapi paras gula masih tinggi? Apa kata anda ikhtiarkan dengan supplement Vivix pula. Salah satu daripada 4 kandungan Vivix adalah anggur muscadine yang tinggi dengan antioksidan.

 

Tahukah anda pesakit diabetes perlu mengambil makanan yang tinggi antioksidaan?

 

Apakah manfaat Vivix kepada pesakit diabetes?

 

manfaat vivix kepada pesakit diabetes

Manfaat Vivix:

 

  • mengurangkan sindrom resistansi terhadap insulin
  • mengawal kepekatan gula dalam darah
  • mengurangkan risiko kerosakan mata
  • mempercepatkan penyembuhan luka
  • mengurangkan risiko pembentukan protein AGE

 

Jom Ros kongsikan beberapa testimoni pesakit diabetes yang mengamalkan Vivix. Ada yang ambil masa 2 minggu je untuk paras gula turun. Dah tu, ada yang bagi feedback kulit pun makin cantik. 🙂

 

Testimoni 1:

 

testi turunkan bacaan gula dengan supplement 1

 

Testimoni 2:

 

testi turunkan bacaan gula dengan supplement 2

 

Testimoni 3:

 

testi turunkan bacaan gula dengan supplement 3

 

Alhamdulillah.. Syukur.. Apa yang anda boleh buat adalah ikhtiar. Selebihnya serahkan pada Allah yang Maha Penyembuh.

 

Harga sebotol Vivix hanya RM 475 sahaja untuk kegunaan 2 bulan. Anda juga boleh order sendiri dengan menekan button ORDER NOW di bawah. Pilih nak beli sebotol atau dua botol.

button order now

Inginkan lebih penjimatan? Ambil terus Twin Pack Vivix.  >> Kenapa Perlu Pilih Twin Pack Vivix <<

 

Dengan pembelian Twin Pack Vivix anda bakal dapat:

  • PERCUMA keahlian Shaklee
  • Diskaun 5% daripada harga asal
  • Cash Bonus pada bulan hadapan
  • PERCUMA penghantaran ke seluruh Malaysia

 

Usah bertangguh lagi. Hubungi Ros di 019- 367 3245 sekarang! Ros akan berikan konsultasi eksklusif buat semua customer Ros. 🙂

signature SA

Resepi Jus Peria Katak Dan Epal Hijau Untuk Turunkan Bacaan Gula

Assalamualaikum

 

Pernah dengar tentang jus peria katak dan epal hijau? Ini antara petua orang tua untuk menurunkan bacaan gula dalam darah. Ayah dan ayah mertua Ros pun selalu buat jus ini. Walaupun bacaan gula mereka normal, sekali sekala perlu juga minum jus ini untuk menjaga kesihatan.

 

Bila sebut peria, mesti anda terbayangkan rasanya yang pahit kan.. Tapi pahit itu kan ubat.. 🙂

resepi jus peria katak epal hijau

Jom Ros kongsikan resepinya.

Bahan-bahan yang diperlukan:

  • 1 biji peria katak
  • 1 biji epal hijau
  • 4 cawan air kosong

 

Cara-caranya:

  1. potong peria
  2. potong epal dan buang bijinya
  3. blend sehingga hancur
  4. tapis dahulu sebelum minum

 

Dalam jus ini, jangan letak gula pula. Kalau letak, takde gunanya anda nak kawal bacaan gula anda.

Baca juga >> Petua Merawat Diabetes <<

 

Selain daripada itu, ada juga yang resepi yang Ros jumpa, orang letak celeri, timun dan lada benggala hijau. Jus tu masih berwarna hijau. Kalau bosan dengan jus peria katak dan epal hijau, boleh cuba kombinasi tersebut untuk variasikan jus sihat anda.

 

Dicadangkan anda amalkan ini setiap hari kalau boleh. Kalau tak, selang sehari pun dah memadai. Untuk kawal diabetes anda juga ni. Jangan culas!

 

Ros ada satu lagi pilihan lain yang anda boleh cuba iaitu sirap anggur atau Vivix Shaklee. Rasanya seperti jus ribena yang pekat. Masam-masam gitu. Sedap!

 

Ingin tahu lebih lanjut tentang Vivix, hubungi Ros di 019- 367 3245. 🙂

signature SA