Kisah Akak Jururawat 5 Tahun Dihantui Masalah Jerawat

Assalamualaikum

Kulit berjerawat amat dibenci oleh kaum wanita. Ia sedikit sebanyak boleh menjejaskan tahap keyakinan diri. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang kerjanya perlu berhadapan dengan orang seperti kerjaya jururawat.

Anda mungkin terpaksa mengabaikan pandangan mata yang memandang ketika berurusan dengan rakan sekerja dan juga pesakit.

Jauh di sudut hati, anda pasti nak kurangkan jerawat yang bermaharajalela di wajah anda. Paling tidak, tiada lagi jerawat baru yang naik yang meninggalkan parut. Bekas jerawat pula, anda mahu dia hilang dan kembali licin.

Kalau anda nak tahu, jerawat ni salah satu proses nak keluarkan toksin dari badan.

Sumber toksin ni macam-macam. Boleh datang daripada fast food, MSG, syampoo, sabun, pewangi bilik yang kita guna.

Asap rokok juga toksin. Sebab tu, orang merokok ni kulitnya kusam, berminyak, berjerawat, gelap dan sebagainya.

Sebagai seorang jururawat, anda pasti tahu, kesan asap rokok kepada perokok dan juga orang sekeliling. Jadi, jauhilah asap rokok.

Macam cik Misi kita ni, Ms Reva , dek kerana nak hilangkan jerawat, bermacam-macam skincare dia cuba. Buat treatment dengan pakar kulit pun dah. Tapi jerawat datang balik.

Akhirnya, dia merasakan perlu merawat masalah jerawat ni dari dalam secara semulajadi. Terjumpalah dia dengan supplemen Shaklee.

Supplemen Shaklee yang dia mula-mula ambil adalah Vitamin C Sustained Release dan juga GLA Complex.

Vitamin C Shaklee merupakan antioksidan yang membantu mengecutkan jerawat dia dengan cepat.

GLA Complex pula membantu mengurangkan parut jerawat serta menstabilkan hormon dia.

Selepas itu, Ms Reva tambah pula dengan ESP dan Collagen Powder.

ESP merupakan serbuk protein yang penting untuk penghasilan sel-sel kulit yang baru. Protein merupakan makanan sel-sel kulit kita. Bila cukup makanan, sel-sel kita akan sihat. Itulah kunci kepada kulit sihat dan cantik.

Collagen Powder pula membantu menganjalkan kembali kulit serta memudarkan parut. Bila diambil dengan konsisten, kesan parut semakin pudar.

Dalam gambar di bawah, kita boleh tengok kesan jerawat di wajah Ms Reva semakin pulih. Tak seteruk dahulu.

Asbab pengambilan supplemen semulajadi dan juga proses penyembuhan dari dalam, masalah jerawat boleh diatasi.

Selepas mengamalkan Set Radiant 4 ni, Ms Reva sangat gembira dengan kulit wajahnya yang semakin baik tu.

Cuba bayangkan kulit Ms Reva selepas dia konsisten amalkan set ini beberapa bulan lagi. Mesti makin berseri. 🙂

Set Radiant 4 ini tahan sehingga sebulan lebih. Jadi, lebih berbaloi anda mendaftar menjadi ahli untuk konsisten amalkan set ini sehingga dapat kulit wajah yang anda idamkan.

Bila anda mendaftar sebagai ahli, anda dapat menikmati harga yang 10-15% lebih rendah daripada harga retail. Dapat cash bonus pulak tu dalam RM 23 pada bulan berikutnya.

Wow. Jimat sangat bila jadi ahli ni.

Boleh klik sini untuk whatsapp Ros terus >> saya nak jadi ahli dan order Set Radiant 4.

Ros akan balas whatsapp anda secepat yang boleh.

Izinkan Ros bantu anda dengan masalah kulit anda. Keberkesanannya nanti bergantung kepada keadaan kulit wajah anda.

Kerap Berjemur Buat Kulit Jadi Gelap

Assalamualaikum

Antara masalah wanita bekerja yang kerap pergi melawat tapak adalah sunburn. Kena berjemur sejam dua, kulit dah gelap.

Bila tengahari, kulit muka jadi berminyak dan berkilat. Agaknya kalau tengok dari jauh pun, boleh nampak pantulannya.

Masalah jerawat pun bertambah teruk. Kulit berminyak buat bakteria suka lepak. Tu yang jerawat tumbuh empat lima ketul setiap kali.

Demi tuntutan kerja, lawatan tapak perlu diteruskan juga.

Mesti ramai wanita di luar sana ada masalah yang sama, kan. Kulit wajah gelap, berminyak dan berjerawat.

Masalah ni sebenarnya boleh diatasi dengan beberapa cara.

Ketika keluar melawat tapak, anda perlulah memakai krim pelindung uv. Kurangkan terdedah kepada matahari secara terus.

Penjagaan muka juga perlu konsisten setiap hari. Sebelum masuk tidur, wajib cuci muka sebersih-bersihnya.

Amalkan juga pemakanan yang seimbang terutamanya yang kaya dengan vitamin A, C dan E.

Yang paling penting, anda perlu minum air masak sekurang-kurangnya 2-3 liter, lebih-lebih lagi ketika cuaca yang panas.