Cara Atasi Masalah Kulit Berminyak Dan Berjerawat

Assalamualaikum

Bagi mereka yang memiliki kulit jenis berminyak, baru cuci muka je, muka dah nampak berminyak.

Rimasnya..

Baru nak start buat kerja di ofis, rasa macam nak kena touch up mekap dah. Belum pun masuk waktu tengahari lagi. Cuaca yang panas juga buatkan kulit cepat berminyak.

 

Pasti anda boleh bezakan antara kulit berminyak dengan kulit bersinar (glowing).

Kulit jenis berminyak menghasilkan sebum lebih banyak daripada biasa dan buatkan muka melekit.

Jika anda memakai mekap, mekap seakan-akan nak cair. Sebab tu anda nak touch up mekap kan.

Bakteria pula suka kulit yang ‘terlebih lembap’ atau berminyak ni.

Tahukan anda semasa anda betulkan balik mekap anda, bakteria dan bahan mekap boleh masuk ke dalam liang pori dan bertindak balas.

Jika liang pori dibiarkan tersumbat dan tidak dibersihkan, jerawat boleh muncul dan merebak.

 

Bagaimana nak atasi masalah kulit berminyak dan memiliki kulit yang segar dan bersinar?

 

1. Atasi masalah kulit berminyak dengan pengambilan supplemen:

Adalah lebih berkesan jika anda baiki masalah kulit berminyak daripada dalam. Walaupun mengambil sedikit masa tetapi kesannya berbaloi.

Antara supplemen yang anda boleh ambil:

 

GLA Complex:

Kulit berminyak berpunca daripada hormon yang tidak stabil. Pengambilan GLA membantu mengimbangkan semula hormon yang tidak stabil itu.

GLA Complex dihasilkan daripada minyak borage yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi (17%-25%), tulen dan semula jadi dalam bentuk yang mudah diserap.

GLA juga mengandungi vitamin E untuk memudarkan parut jerawat yang ada.

 

Vivix :

Vivix merupakan anti-radang dan antioksidan yang sangat berkuasa untuk melindungi sel-sel kulit daripada rosak akibat radikal bebas seperti sinaran uv.

Sel-sel kulit yang rosak akibat jerawat juga dapat diperbaiki dengan supplemen kaya resveratrol dan polifenol ini.

 

Omega Guard :

Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3 yang berfungsi sebagai anti-radang untuk mengurangkan bengkak akibat jerawat.

Minyak ikan di dalam Omega Guard menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar.

 

B-Complex:

B-complex membantu mengurangkan stress yang merupakan salah satu penyebab jerawat timbul di wajah.

Antara masalah lain yang dialami oleh mereka yang memiliki kulit jenis berminyak adalah tona kulit yang tidak sekata. Dalam hal ini, B-complex membantu meratakan tona kulit yang tidak sekata itu.

 

2. Atasi masalah kulit berminyak dengan set penjagaan wajah:

Gentle Action Makeup Remover:

Gentle Action Makeup Remover membantu menanggalkan sel-sel kulit mati, kotoran dan debu di wajah.

 

Gentle Deep Foaming Cleanser:

Gentle Deep Foaming Cleanser membersihkan wajah secara lembut sehingga ke dalam liang pori untuk mengeluarkan lebihan minyak yang tersumbat di liang pori.

 

Soothing Radiance Whitening Softener:

Soothing Radiance Whitening Softener membantu menutup kembali pori-pori wajah yang terbuka semasa wajah dicuci serta menyegarkan wajah.

 

Testimoni Kulit Dah Tak Berminyak:

Perkongsian daripada Cik Puan Juli

Sebelum ni kulit berminyak teruk akibat jerawat.

Lepas 2 minggu amalkan Vivix, kulit dah tak berapa berminyak. Nak bangun pagi pun senang.

 

 

Kulit muka Syu jenis yang berminyak. Kalau panas, berpeluh sampai rasa melekit muka. Bila cuci pun tak rasa bersih pun. Masih rasa gatal kulit muka.

Tu yang try set Nutriwhite. Syu pakai makeup remover, foam cleanser, softener, whitening lotion.

Bila pakai make up remover, keluar semua daki-daki.. cuci muka memang rasa bersihnya.. dan kulit lembut je.

Saya suka sangat.. Takkan tukar dah set pencuci muka nie..

 

 

Kesemua produk yang Ros cadangkan untuk anda di atas adalah selamat dan semulajadi.

 

Konsultasi:

Dapatkan konsultasi lanjut produk apa yang sesuai untuk masalah kulit anda dengan menghubungi Ros di 019-367 3245.

 

Cara Nak Dapatkan Set Kulit Berminyak:

Anda boleh beli terus di website Shaklee dengan klik ORDER NOW.

Selepas pembelian, whatsapp Ros dengan klik link ini >> http://www.wasap.my/60193673245
untuk dapatkan cara makan eksklusif untuk pelanggan Ros.

 

Jom atasi masalah kulit berminyak anda sekarang. Anda berhak memiliki kulit berseri dan glowing. 🙂

 

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.